Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
A fórum támogatása

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:

Valakinek van valami ötlete miért nem csatlakozik a tabletem az otthoni wi-fi-mhez? Látja a jelet kiírja, hogy kiváló, de egyszerűen cseszik felmenni :S

szerk.: már jó kihúztam a routert meg a modemet utána vissza és működött, ilyen szokott máskor is lenni csak most az volta fura, hogy a gépemnek folyamatosan volt netkapcsolata csak a tabletnak nem.

Szerkesztve: - Darth Cupsy

Hozzászólás ideje:

Édesapám beruházott egy 3d-s TV-re, pár héten belül fogják kiszállítani. Az lenne a kérdésem, hogy ha én azt összekötöm a géppel és leszedek egy 3d-s filmet akkor azt akármilyen lejátszóval elindítom működni fog vagy kell valami speciális lejátszó program?

Hozzászólás ideje:

Először is... milyen tévéről van szó?

Másodszor.... ha a géppel kötöd össze, akkor bármilyen lejátszó jó, mert majd a tévé távirányítóján kell bekapcsolni hozzá a 3D módot kiválasztva, hogy Half OU (egymás alatt-felett van kétszer a kép) vagy Half SBS (egymás mellett van kétszer a kép) az éppen játszott film. Ha ez megvan nincs más tennivaló, mint feltenni a szemüveget és élvezni a 3D-t. A film végével a távirányítón érdemes kikapcsolni a 3D-t.

Blu-Ray esetében 3D-s filmet csak arra alkalmas 3D-s Blu-Ray lejátszóval lehet eljátszani, ekkor a tévé automatikusan érzékeli a 3D tartalmat és át is vált rá.

Honnan rendeltétek, ha hetek kellenek a kiszállításhoz?

Hozzászólás ideje:

Először is... milyen tévéről van szó?

Másodszor.... ha a géppel kötöd össze, akkor bármilyen lejátszó jó, mert majd a tévé távirányítóján kell bekapcsolni hozzá a 3D módot kiválasztva, hogy Half OU (egymás alatt-felett van kétszer a kép) vagy Half SBS (egymás mellett van kétszer a kép) az éppen játszott film. Ha ez megvan nincs más tennivaló, mint feltenni a szemüveget és élvezni a 3D-t. A film végével a távirányítón érdemes kikapcsolni a 3D-t.

Blu-Ray esetében 3D-s filmet csak arra alkalmas 3D-s Blu-Ray lejátszóval lehet eljátszani, ekkor a tévé automatikusan érzékeli a 3D tartalmat és át is vált rá.

Honnan rendeltétek, ha hetek kellenek a kiszállításhoz?

Először is köszi a választ 3D-s témában még nem vagyok otthon :) Hogy milyen TV nem tudom, mert csak édesanyám hívott fel, hogy fater ezt rendelte és ő csak annyit tudott elmondani róla, hogy lesz hozzá szemüveg. :D Ennek okán a rendelést se tudom, csak annyit, hogy épp nem volt a készleten szemüvegük és választani lehetett, hogy küldik azonnal szemüveg nélkül vagy megvárjuk amíg lesz hozzá és akkor azzal együtt. Egyébként lehet az "pár hét" kissé túlzó volt, most a hét elején-közepén rendelték szerintem a jövő héten hozzák valamikor, hétvégén valószínűleg haza is kell mennem és beüzemelni a rendszert meg valami filmet keríteni rá. :D Azért is kérdeztem rá, hogy képbe legyek kicsit, ne akkor kelljen infók után kutakodnom.

Szóval akkor az olyan filmeket kell leszedni aminek a sample képein két kép van egymás mellett/alatt, nem pedig amik olyanok mintha szellemképesek lennének?

Hozzászólás ideje:

Igen. HALF-SBS vagy HALF-OU tartalmakat kell leszedned.

Ha szemüvegre kell várni, akkor valószínűleg aktív 3D technológiás a tévé. Azt én kevésbé szeretem... le is írom, hogy miért:

- Nehéz, drága, akkumulátoros szemüveg kell hozzá, amiből egy vagy max. kettő darabot adnak a tévéhez (nagyon ritka, hogy többet)

- Fáj a fejem az aktív 3D-től.

Nekem passzív 3D-s tévém van. Előnye, hogy nem fáj tőle se a szemem, se a fejem, se semmi egyebem :P:D Pár száz forintos polarizált lencsés szemüveggel is használható. Cinema City mozikban kapható 3D-s szemüveggel is!!!!

Hátránya az aktívval szemben, hogy itt sajnos (aszem vízszintesen) feleződik a felbontás 3D módban (aktívnál nem feleződik semmi) de még a feleződéssel is tökéletes képminőségben lehet élvezni a 3D tartalmakat.

Hozzászólás ideje:

A polarizált szemüvegnél meg akkor tökéletes a kép, ha egyenesen tartod a fejed, mert ha már valamilyen szögben nézed a filmet, akkor 2 képet látsz. Aktív szemüvegél a teljesen más technológiából adódóan nincs ilyen probléma

Hozzászólás ideje:

Akkor nekem lehet jobb lesz ez az aktív cucc, mert én a moziban is a széleken szoktam néha látni a dupla vonalakat.

Szerkesztve: - Darth Cupsy

Hozzászólás ideje:

A polarizált szemüvegnél meg akkor tökéletes a kép, ha egyenesen tartod a fejed, mert ha már valamilyen szögben nézed a filmet, akkor 2 képet látsz. Aktív szemüvegél a teljesen más technológiából adódóan nincs ilyen probléma

Lehet, hogy én fogtam ki egy nagyon f*sza passzív 3D-s tévét, mert nekem ilyen gondom egyáltalán nincs. Persze a jelenség előidézhető ha természetellenes szögben fordítom el a fejemet, ahogy sohasem nézek tévét.

Egyébként a televízió készülék a nappaliban van és majdhogynem bármilyen szögből jól látható a 3D, nem csak szemből.

Az aktív 3D-nek sok pozitív oldala van, de az általam felsorolt két negatív pont elég volt ahhoz (főleg a szem és fejfájás), hogy ne azt válasszam vásárlásnál.

• 3 héttel később...
Hozzászólás ideje:

Vettem E-bay-ről egy Doshin Solar Power bankot, ami elvileg 50000 mah. Nos, szerintem ötezer jó ha van, de a tesztekből majd kiderül, alaposan kifogom tesztelni. Tegnap jött meg.

Szerkesztve: - Rajmesz

Hozzászólás ideje:

Egy kis segítséget kérnék: néhány napja még jól működött az otthoni laptopom, de ma, mikor bekapcsoltam, nem tudott kapcsolódni a wifihez, majd lefagyott. Aztán kénytelen voltam kilőni hosszú kikapcsológomb nyomás segítségével, mivel semmi másra nem reagált. Azóta, akárhányszor bejön a windows, a vezeték nélküli internet jelzés át van húzva egy bazi nagy X-szel, és azt írja: nincsenek rendelkezésre álló kapcsolatok, noha vannak. Próbáltam az fn+f3 gombbal bekapcsolni a wifit, hátha az kapcsolódott ki valahogy, de semmi. A Wifi pötty a gép oldalán teljesen sötét. A hálózati adapterrel kéne valamit csinálni? Vagy mi lehet a hiba oka?

Hozzászólás ideje:

További infó: Atheros AR5BWB222 Wireleess Network Adapterem van, és az eszközkezelőnél azt írja, hogy

"Az eszköz nem talál elég használható erőforrást. (Kód: 12)

Ha használni akarja az eszközt, akkor a rendszerben le kell tiltania egy másik eszközt."

Wtf?

Hozzászólás ideje:

Tönkrement a laptopban a wifi-adapter.. Maga az eszköz nem működik.A megoldás az hogy veszel egy usb-s wifi-adaptert. Mondjuk egy ilyet.

Szerkesztve: - Frenkie

Hozzászólás ideje:

Egyik osztálytársamat megszállta a Szentlélek, vagy nem tudom. Adott nekem egy full PC-t monitorral, mindennel együtt. :D Egyedül egy billentyűzetet kellet lopnom, egerem meg megmaradt a régi laptopomból. Nem egy csúcsszuper gép, de azért van benne 4 giga ram, VGA-ról nem tudok nyilatkozni, de a Jedi Academy nem laggol. :D Battlefrontot nem próbáltam, de könnyen lehet, hogy a régebbi verzió elindul. Ilyen GTA: San Andreas meg hasonló játékok nem indulnak el rajta, de kb nem is kell nekem. Eddig is megvoltam nélküle, ezután is meg leszek. Ha nagyon akarok ilyennel játszani, akkor a telefonomon tökéletesen fut a Gangstar Vegas, ami majdnem olyan, mint a GTA. Meg a Modern Combat 5 sem laggol.

A gépben valami Intel Core Duo proci van, HDD elég kicsi, de majd veszek egy nagyobbat. Monitor sem a legjobb, ilyen kocka alakú, de engem nem zavar. Azt mondta, hogy ő vett egy teljesen újat, ez meg nem kell neki. Szóval most örülök, mert azért a régitől jobb. :D A laptopomban egy sima 1 magos celeron volt, 2 giga ram-al, és integrált VGA-val. :D

Egy baj van ezzel a géppel, hogy nem ismer fel egy wifi adaptert sem, de megoldottam: először csináltam azt, hogy (mivel dual sim-es a telefonom és az egyik simen telefonálok, a másik meg mobilnetes sim) hogy bluetooth-on osztottam meg a netet, de a kis 800 forintos usb bluetooth stick elég lassú volt, így usb kábellel összekötöttem a telefont a PC-vel, és kábelen is tudtam hotspotolni a gépre. Különben meg a kis usb bluetooth-ot nem is a gépre vettem, hanem a külsú hordozható hangszóróra. Ugyanis nem volt benne bluetooth, csak jack-el tudtam összekötni viszont van rajta egy usb nyílás. Aztán kipróbáltam hátha jó lesz bluetooth stick-el, de nem volt nyerő. Aztán ráraktam a gépre. Különben piszkosul jól szól ez a Speaker MS-18 Mobile Speaker System a pontos nevén, és az akksija is rettenetesen jól bírja. Már kb 3 órája üvöltetem vele a különböző SW remixeket. :D És esze ágában sincsen lemerülni.

Szerkesztve: - Rajmesz

• 1 hónappal később...
Hozzászólás ideje:

Valaki mondjon már nekem egy jó egeret. Nemrég ment tönkre a 10 éves Logitech rádiós lézeres egerem. Kinéztem ezt a Logitech-et:

https://www.pcx.hu/termek/logitech-m705-910-001950-eger-057746

De ennél azt irják hogy meg kell szokni a mozgását. A következő Logitech ami meg tetszik az 20000 ft. Azt meg sokallom. Néztem Gigabyte-okat is nagyon tetszenk jó áruk is van, de mindenhol azt olvasom hogy silányak.

A Microsoft is jó minőség de abban meg nincs ilyen ergonomiájú. Formára csak a fenti jöhet szóba.

Illetve ha valakinek van a fenti egér az megirhatná milyen.

Köszönöm előre is.

Majd elfelejtettem. Csak lézeres és rádiós jöhet szóba.

Szerkesztve: - Frenkie

Hozzászólás ideje:

Nekem Logitech lézeres egerem van, egy régebbi és olcsóbb fajta, mint amit Te kinéztél, és nincs baj a mozgásával. Eleinte, amikor váltottam a korábbi vezetékes egérről erre, még valóban szokni kellett, mert sokkal gyorsabb mozgású, de hamar megkedveltem. Szerintem a váltástól nem kell félni, ha naponta használod, biztos gyorsan megszokod az újat Te is.

Hozzászólás ideje:

Egér sebességét be lehet állítani, nem? Ahogy tapiegérnél a nyomásérzékenységét is....

Laptop vásárláskor mostanában milyen értékeket kell / érdemes keresni? Szeretném, ha egy közepes igényű videó - és képszerkesztő program el tudna futni rajta, és várhatóan öt-hat év múlva sem lesz annyira elavult, hogy a fentiek nagyon kifognának rajta. Hiba betöltötte a hetedik életévét, lassan elkezdek nézni egy új jószág után.

Hozzászólás ideje:

Kedves Fórumtársak!

Nem tudom, hogy van-e közöttetek, aki komolyabb PC vásárlásán gondolkodik (hátha) mindenesetre belinkelem a szóban forgó 'félkonfigot', amit szeretnék eladni:

Katt ide a megtekintéshez!

Ha azt nézzük, hogy csak a processzor több, mint 100ezer forint újonnan, akkor abszolúte jó ajánlat!

A CPU új ára.

Hozzászólás ideje:

Pár nap hezitálás után megrendeltem az egeret és ma érte is mentem. Végülis kb 10 évre vettem, úgyhogy beruháztam erre:

Logitech G602

A fenti cégnél is vettem meg. Másfél órája használom és mindent fillért megért. Nagyon pontos, pont a tenyerembe simul, a kattintás és a scrollozás nagyon finom és tühegyni pontosággal pozicionál. Pedig a performance-t(még pontosabb ilyenkor, játéknál hasznos) még be sem kapcsoltam. Holnap átnézem a programozhatóságát is. Tulajdonképpen egy játékosoknak készült egér.

Szóval nagyon örülök neki és élvezem. Persze kicsit húzós volt az ára, de most úgy érzem megérte.

Hozzászólás ideje:

Mindenki csináljon reakciós videót a Rogue One meg majd a Rebels 3. évados előzetesére is, és ha máshol nem is, egymás között osszuk meg. :D

Én fogok csinálni. :)

Youtube-ra nem ígérem, hogy feltöltöm, túl csúnya vagyok hozzá. :D

Ez amúgy egy jó ötlet, de a jogot én is fenntartom hogy ha csúnya vagyok és/vagy sírok alatta, akkor nem osztom meg. :D :D

Lehet még sem tudok rekciós videót csinálni. :/

Tény, hogy már van gépem, de nem vagyok otthon, és akármilyen kamerás appot töltök le, egyikkel sem lehet videózni, miközben mást csinálok. :/

Nem tud valaki sos-be olyan appot androidra, amivel tudok videózni, miközben mást csinálok, tehát nem vagyok bent a kamera alkalmazásban?

• 2 héttel később...
Hozzászólás ideje:

Tud valaki abban segíteni hogy a TP-Linkes USBs WI-FI adapterem miért nem akar az USB 3.0 portokban aktivizálódni? A BIOS-ban be van kapcsolva és a Gigabyte honlapján ajánlott Etron drivert pedig felraktam. Egyéb ötlet híján az Intel-es 3.0 drivert is felraktam volna de ahhoz nem jó a gépem. Gondolom azért mert AMD-s. Az Eszközkezelő szerint a portok megfelelően működnek de mikor bedugom valamelyik 3.0 portba a kütyüt azt az üzenetet kapom hogy a vezetéknélküli eszköz nincs csatlakoztatva. Az egér használhatóságából ítélve a 2.0 része úgy-ahogy műxik. A sima 2.0 portokon keresztül meg jó lassú a kapcsolat.

Szerkesztve: - Rog

Hozzászólás ideje:

Tud valaki abban segíteni hogy a TP-Linkes USBs WI-FI adapterem miért nem akar az USB 3.0 portokban aktivizálódni? A BIOS-ban be van kapcsolva és a Gigabyte honlapján ajánlott Etron drivert pedig felraktam. Egyéb ötlet híján az Intel-es 3.0 drivert is felraktam volna de ahhoz nem jó a gépem. Gondolom azért mert AMD-s. Az Eszközkezelő szerint a portok megfelelően működnek de mikor bedugom valamelyik 3.0 portba a kütyüt azt az üzenetet kapom hogy a vezetéknélküli eszköz nincs csatlakoztatva. Az egér használhatóságából ítélve a 2.0 része úgy-ahogy műxik. A sima 2.0 portokon keresztül meg jó lassú a kapcsolat.

Ha sima pendrive-ot dugsz a 3-asba az működik? Lehet maga az eszköz tud csak usb 2-esen működni, bár elvileg kompatibilisnek kell lenniük egymással.

Hozzászólás ideje:

A pendrive-ot felismeri. Közben az adapter dobozán és a neten is olvastam hogy az adapter USB 2.0 interfészes. Csak tudnám akkor miért íródott ki hébe-hóba a 2.0 portba csatlakoztatás után hogy gyorsabb működésre is képes lenne. Amiatt voltam úgy vele hogy a 3.0 portban gyorsabb lesz. Akkor marad a 2.0 portolás. Előbb felraktam a TP-Link honlapján levő drivert és azzal se lett gyorsabb. Már arra is gondoltam hogy túl messze van a TP-Linkes jelküldő adapter a jelfogadó adaptertől. Az előbbi a földszinten míg utóbbi a másik az emeleten van. De azt kizárnám mert a tesóm Lenovo laptopja is az emeleten van és a laptop az abba épített jelfogóval sokkal nagyobb jelminőséget kap. Annál a jelminőséget szemléltető öt vonalból négy zöld míg az én kütyümmel legtöbbször csak egy zöldül be.

Hozzászólás ideje:

No úgy-ahogy megoldottam az ügyet. Gondoltam megnézem hogy a kütyü laptopon is működik-e és ha már ott tartottam átvittem az öcsém szobájából az öt méterre levő enyémbe és egyből leesett a sebesség. A poén csak az hogy kábé egy méterre a szobámtól újra megnőtt annyira hogy el tudja érni a max letöltési sebességet. Elővettem hát a hosszabbik USB kábelt és azzal tettem le a kütyüt kábé egy méterre a szobámtól. Majd beszerzek egy hosszabb kábelt hogy fel tudjam rakni a szerkentyűt valahova. Plusz az USB3.0 is zavar még mert a bios és az alaplapvezérlő frissítése nem oldotta meg az adapter nembefogadásának problémáját. Márpedig a 2.0 funkciónak el kéne valahogy fogadnia. De ha el is fogadná lehet hogy nem lenne gyorsabb az adapter. Szóval akad kutatómunka bőven.

Hozzászólás ideje:

No úgy-ahogy megoldottam az ügyet. Gondoltam megnézem hogy a kütyü laptopon is működik-e és ha már ott tartottam átvittem az öcsém szobájából az öt méterre levő enyémbe és egyből leesett a sebesség. A poén csak az hogy kábé egy méterre a szobámtól újra megnőtt annyira hogy el tudja érni a max letöltési sebességet. Elővettem hát a hosszabbik USB kábelt és azzal tettem le a kütyüt kábé egy méterre a szobámtól. Majd beszerzek egy hosszabb kábelt hogy fel tudjam rakni a szerkentyűt valahova. Plusz az USB3.0 is zavar még mert a bios és az alaplapvezérlő frissítése nem oldotta meg az adapter nembefogadásának problémáját. Márpedig a 2.0 funkciónak el kéne valahogy fogadnia. De ha el is fogadná lehet hogy nem lenne gyorsabb az adapter. Szóval akad kutatómunka bőven.

Tulajdonképpen én pont ezért szeretem a számítástechnikát. Adódik valami probléma és meg kell oldani. A jelmondatom meg az hogy nehogy már egy ostoba gép kifogjon rajtam. :D

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.