Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
A fórum támogatása

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:

Igen minden SW film kapcsán rengeteg verzió kering arról mi hogy történt (lásd a mendemondát arról hogy Obi-Wan az ep.4-ben Alec Guinness kérésére halt meg... ami nem igaz). Ez a fentebbi viszont a tényleges verzió. Ezt a Making of könyvet a Lucasfilm jóváhagyásával és segítségével adták ki és elképesztő kutatómunka van mögötte. Érdekesség, hogy az írója J. W. Rinzler egy hasonló Making of könyvet írt az ep.7-hez is, és akár csak a korábbi könyvek ez is roppant öszintén az összes belső konfliktust alaposan végigtárgyalva írta le a film készítési folyamatát. A Disney miután bekérte és elolvasták a könyvet úgy döntöttek, hogy megtiltják a kiadását. Amit teszek hozzá megértek. Ez a Jedi visszatérről szóló könyv 30 évvel a bemutató után jelent meg. Most már a régi húza-vonák inkább csak filmtörténelmi érdekességek. Az  ep.7 viszont még túlságosan új. Tudjuk hogy Lucast először tanácsadónak vették fel aztán teljesen eltünt... biztos jót tenne a franchise-nak ha például ennek kapcsán minden apró részlet napvilágot látna? Talán majd 20-30 év múlva, amikor a TFA is filmtörténelem lesz majd annak is elolvashatjuk az öszinte leírását. A könyv mindenesetre ott parkol a Disney fiókjában :)

Hozzászólás ideje:

Ezek nagyon érdekes dolgok voltak, ezek szerint mégis meg tudták volna csinálni a birodalmi fővárost?

Had Abbadon-t később a könyvek és képregények világa átvette, azt viszont nem tudom, hogy most a Legendákból átemelték-e a kánonba.

Szerkesztve: - Darth Revan9

Hozzászólás ideje:

Olyan formában biztos nem tudták volna megcsinálni, mint ahogy az ep1-ben elkészült, de ekkora metropolisok legyártása azért nem volt lehetetlen az 1980-as években, hiszen a Metropolis című sci-fiben már képesek voltak hasonlóra, és az a film 1927-es. Meg hát ott van a '70-es évek végéről a Blade Runner is, ami szintén egy hatalmas városban játszódik.

Had Abbadon még nem került át a kánonba.

Szerkesztve: - Dzséjt

Hozzászólás ideje:
1 órával korábban, Dzséjt írta:

ott van a '70-es évek végéről a Blade Runner is, ami szintén egy hatalmas városban játszódik.

...és aminek Michael Kaplan volt a jelmeztervezője,ha jól tudom.

Hozzászólás ideje:

Tényleg nagyon érdekes ezt olvasni, ennyi év távlatában. 

Azt kell mondjam, hogy a birodalmi főváros szerintem sokkal eredetibb és stílusosabb lett volna a végső ütközetnek, mint egy újabb Halálcsillag. Viszont az, hogy Yoda és Ben szelleme is részt vett volna a párbajban... Meg hogy két új HCs is épült volna.. Azért ezek jobb, hogy nem valósultak meg. :D

Hozzászólás ideje:
5 órával ezelőtt, Lizardking írta:

...és aminek Michael Kaplan volt a jelmeztervezője,ha jól tudom.

Igen, ugyanaz, aki az ep7-8-9-nek. :) (Nem is csoda, hogy olyan menő ruhákat hordanak ezekben a részekben.)

Hozzászólás ideje:
  • Szerző
15 órával ezelőtt, pb69 írta:

Azt kell mondjam, hogy a birodalmi főváros szerintem sokkal eredetibb és stílusosabb lett volna a végső ütközetnek, mint egy újabb Halálcsillag. Viszont az, hogy Yoda és Ben szelleme is részt vett volna a párbajban... Meg hogy két új HCs is épült volna.. Azért ezek jobb, hogy nem valósultak meg. :D

A látványtervek alapján én nehezen tudom elképzelni, hogy ez jó lett volna. Persze ebben közrejátszik, hogy a ROTJ nekem anno moziban életem legnagyobb filmes élményt adta.

Hozzászólás ideje:
23 órával ezelőtt, pb69 írta:

A Yoda és Ben szelleme részt vettek volna a párbajban dologra kíváncsi lettem volna.

• 4 héttel később...
  • 1 évvel később...
  • 4 héttel később...
  • 1 évvel később...
  • 1 hónappal később...
  • 1 hónappal később...
  • 6 hónappal később...
Hozzászólás ideje:

Mark Hamill - "(Luke) and Bob Anderson (kaszkadőr) (Vader) on the set of ‘Star Wars: Return of the Jedi’."

5CeI69x.jpg

Szerkesztve: - Rog

• 2 hónappal később...
Hozzászólás ideje:
  • Szerző

Mark Hamill és Bob Anderson (Darth Vader dublőre) a harci koreográfiát gyakorolják forgatás előtt. Anderson később öltözik be a teljes, legendás jelmezbe, melynél a mozdulatok elvégzésének könnyítés érdekében speciális változatot kívánt. Az eredeti trilógia harcijelenet koordinátora Peter Diamond volt.

240162112_4317958128263645_2279343982571

• 1 hónappal később...
  • 1 hónappal később...
Hozzászólás ideje:
3 órával ezelőtt, Donát írta:

A legtöbb tényleg jó, de a Falconost már le kellett volna cserélni. Szinte látni, ahogy Lando megtorpan a kép előtt. :)

Meg, hogy a háttérben mozgó alakok majdnem leesnek a képről. De egy kis digitális újrafestés, meg a térhatás elérése kedvéért rétegekre darabolás csodákat művelhetne.

• 1 hónappal később...
  • 4 hónappal később...
  • 1 hónappal később...
  • 2 hónappal később...
  • 1 évvel később...
  • 4 hónappal később...
  • 1 évvel később...

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.