MissKarrde Hozzászólás ideje: 2006. November 10. Megosztás Hozzászólás ideje: 2006. November 10. Még én sem olvastam, de nagyon jó írás A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Donát Hozzászólás ideje: 2006. November 10. Megosztás Hozzászólás ideje: 2006. November 10. (szerkesztve) Külön érdekesség, hogy miközben ""hősünk"" az igényesség mellett igyekszik lándzsát törni, fogalmazni nem igen tud. A harmadik mondatának a második felében speciál nincs alany Mármint tárgy Egyébként nagyon "bírom" azokat az embereket, akik csak azért, hogy "lázadjanak", bírálnak egy filmet, vagy akármit A második kritikát még nem volt erőm elolvasni, de sort kerítek rá Donát Szerkesztve: 2006. November 10. - Csabai Donát A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2006. November 10. Megosztás Hozzászólás ideje: 2006. November 10. Egyébként nagyon "bírom" azokat az embereket, akik csak azért, hogy "lázadjanak", bírálnak egy filmet, vagy akármit Ilyen 'kritikát' bármiről lehet írni, csak akarat kérdése. Nem ettől lesz egy film nagy vagy kevésbé nagy. A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Donát Hozzászólás ideje: 2006. November 10. Megosztás Hozzászólás ideje: 2006. November 10. Így van! Donát A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
lokatelli Hozzászólás ideje: 2006. November 23. Megosztás Hozzászólás ideje: 2006. November 23. Csak most olvastam el a hosszú kritikát! Nagyon tetszik! Ha ilyen mélységekig vennék a fáradtságot és elmennének a kritikusok, akiknek ez a dolguk, akkor hasonlóra jutnának az új felmek kapcsán is. A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Obi1 Hozzászólás ideje: 2006. December 26. Megosztás Hozzászólás ideje: 2006. December 26. Most adták le azt a Claudia show ismétlést, amiben a téma a Sw vs. St volt.Ennyi sületlenséget rég hallottam! A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Donát Hozzászólás ideje: 2006. December 26. Megosztás Hozzászólás ideje: 2006. December 26. Abban szerepelt Tibi is, nem? Donát A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Obi1 Hozzászólás ideje: 2006. December 26. Megosztás Hozzászólás ideje: 2006. December 26. Abban szerepelt Tibi is, nem? Donát Igen, de mivel az elejét nem láttam, nem igazán volt alkalmam beszélni hallani. A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
lokatelli Hozzászólás ideje: 2006. December 26. Megosztás Hozzászólás ideje: 2006. December 26. Most adták le azt a Claudia show ismétlést, amiben a téma a Sw vs. St volt.Ennyi sületlenséget rég hallottam! Melyiken adták le, azt akkor sajna nem vettem fel és sajna most sem. De hátha megint adják majd. A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2006. December 27. Megosztás Hozzászólás ideje: 2006. December 27. Melyiken adták le, azt akkor sajna nem vettem fel és sajna most sem. De hátha megint adják majd. Nem sokat vesztettél. A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Donát Hozzászólás ideje: 2006. December 27. Megosztás Hozzászólás ideje: 2006. December 27. De hát mégis csak a mi Tibink volt benne! Donát A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Darth Krande Hozzászólás ideje: 2006. December 27. Megosztás Hozzászólás ideje: 2006. December 27. Most adták le azt a Claudia show ismétlést, amiben a téma a Sw vs. St volt.Ennyi sületlenséget rég hallottam! Ennek legalább a szövegét (best of jelleggel) el tudná mondani valaki? A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
lokatelli Hozzászólás ideje: 2006. December 27. Megosztás Hozzászólás ideje: 2006. December 27. Nem sokat vesztettél. Amikor eredetileg adásban volt láttam, de nem tudtam felvenni. Emlékeim szerint egész jó kis műsor volt. Sajna csak ennyi van meg az adásból Tibi bevonulója! A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2007. Február 25. Megosztás Hozzászólás ideje: 2007. Február 25. Találtam egy EPIII kritikát bizonyos MacReady-től. Szerintem érdemes elolvasni. "LUCAS MEGCSINALTA Amikor mar leirtam a Star Wars-t. Amikor az elso ket epizod annyira GYENGE volt. Amikor mar szinte nem is erdekelt az egesz. Amikor mar azt hittem Lucas cserbenhagyott MINDANNYIUNKAT. Amikor az elso 2 resz annyira muanyag, eroltetett, otlettelen volt. Amikor mar azt hittem mar nem fogom latni azt az Obi-Wan Kenobit, akit mindig is elkepzeltem. Amikor mar azt hittem, soha nem fogom ujra erezni azt a bizonyos borzongast. Hat keremszepen itt van. Megerkezett. A film, amit mint tosgyokeres SW rajongo mindig is akartam. Miutan az elso 2 olyan csunyan elbant velem. Nagyon nehez ezt szavakba onteni gyerekek. Kavarognak a gondolataim. Mult szombaton lattam a FILMET. Azota tele van vele a fejem. Rogtom le akartam irni amit akkor gondoltam, de aztan ugy dontottem varok egy kicsit, hadd ulepedjen le, hadd erjen. Most eljott az ido. Kurva egy dolog ez gyerekek. Szombat ota olyan felfokozott lelkiallapotba vagyok hogy regen voltam mar ilyenben. A STAR WARS FELTAMADT!!!! UJRA ITT VAN KOZTUNK. Annyira megkonnyebbult vagyok, szinte a fellegek kozt jarok. Bevallom a frankot: EGY DARAB infot nem tudtam a filmrol elotte. Nem erdekelt. Ennek koszonhetoen nem spojlereztem szet az agyam mint az elso kettonel, ami talan nagyban hozzajarult a moziban elszenvedett vilagraszolo elmenyhez. A sztorirol semmit nem tudtam (marmint azt nem szamitva amit mindenki tudott). A trailert a vetites elotti napon toltottem le es neztem meg, csak ugy kutyafuttaban. Akkor kezdodott ez a bizsergeto erzes. Talan majd most? Kerdeztem magamtol. Van meg ra esely? A lelkem melyen hittem (hinni akartam) benne. Az ember titokban mindig remenykedik. De az eszem mast sugallmazott, az elozo ket SW epizodbol kiindulva. Nem hittem mar Lucasban. Eletem egyik legkellemesebb csalodasaban volt reszem a rakovetkezo nap. Elsotetult a terem, es nemi rosszerzessel vegyes izgatottsaggal lattam neki a film megtekintesenek. A rosszerzes, habar jogos volt, mint nehany perccel kesobb kiderult, felesleges volt. A rosszerzes pillanatokon belul szertefoszlott, de az izgatottsag meg nagyon sokaig megmaradt... Csucs csatajelenettel indul a film. Ahogy vegigmegy a kamera a nagy csatahajon a ket vadaszgepet kovetve... A jelenet latvanya olyan erzeseket keltett bennem, amit utoljara az eredeti film nyitojelenetenel erzetem. Ahogy kisgyerekkent elhuzott felettem a csillagrombolo... Azt hittem mar soha nem fogok hasonlot erezni. Itt kezdett el nagyon dobogni a szivem. Itt valami keszult, gondoltam. Lehetseges volna? Aztan Obi-Wan es Anakin kovetkezik. Egyutt harcolva, vallt-vallvetve kuzdenek a Klon haboruban, ahogyan az oreg Kenobi mindig is mondta az eredetiben. A 3. epizod nyitojelenete egyszeruen LELEGZETELALLITO. Csucs akcio, puszta Star Wars feeling. Szo szerint kapkodtam levego utan. Innentol kezdve beszippantott a film, es mohon, nyalcsorgatva vartam minden egyes kovetkezo jelenetet. Megfeledkeztem a kulvilagrol, gondjaimrol, bujaimrol. Mar nem erdekelelt hogy CG. Nem erdekelt, mert jo volt a sztori. Egycsapasra erdekelt, mi fog tortenni Obival, Anivel es a tobbiekkel (ambar pontosan tudtam hogy mi fog). Az elso ket epizodnal leszartam, mi lesz. Es latjatok gyerekek ez a lenyeg - ha jo a sztori, az atmoszfera, kit erdekel a CG? Aztan jott General Grievous. Ujabb csucs karakter. Ugyan miert nem volt benne az elozoekben? Errol a karkterrol sem tudtam semmit, meg csak egy kepet se lattam, a nevet se hallottam. De ez meg mind semmi volt ahhoz kepest, ami kesobb jott. Vegre lattam Palpit teljes Sith mivoltaban. Palpi vegre olyan volt, ahogy mindig is elkepzeltem. A Palpi-Mace parbaj a filmtortenelem egyik leghatalmasabb jelenete. Iszonyat durva ahogy osszecsapnak. Ahogy elkezdett villamokat szorni ott a foldon fekve... Szo szerit kirazott a hideg. Vegre egy komoly, durva jelenet Star Warsban. Semmi gyerekesseg, semmi idetlenseg. Ahogy az arca elvaltozik az nagyon durva. Fantasztikus karakter. Nem is tudom, valaha lattam-e ilyen GONOSZ, alavalo, hitvany, ravasz karaktert egyetlen filmben is. Ahogy felallt, felrakta a csukjat es a kamera fele nezett... Hihetelen. Mintha a satan allt volna ott. Szamomra Palpi az abszolut gonosz megtestesitoje. Amugy erdekes, hogy Mace siman legyakja Palpit, es Ani kozbeavatkozasa nelkul vege is lenne. Mace karaktere vegre igazi szerepet kapott, kenyelmes fotelban ules, idetlen, hulye egysorosok helyett jokat szol, de ami meg jobb, cselekszik. Itt mar erdekelt a karakter. Anakin atteresenek indoka egyszeruen brillians. Talan a leheto legjobb ok, ami csak letezhet: hogy megmentse a not, akit szeret. Hayden alakitasa, onnantol kezdve, hogy attert, annyira volt jo, amennyire csak lehetett. Ettol jobb Vader alakitast nem kapsz. Szivfacsaro a jelenet amikor a lavabolygon all az erkelyen, sotet oldaltol elhomalyosult szemekkel, es konnyek csordulnak le az arcan. De a java meg hatra van. Ani vs Obi parbaj. A LESZAMOLAS. A jelenet, amire 1983 ota vartunk. Ahogy almaimban mindig is elkepzeltem. Ez a jelenet rettenetesen komoly. Ahogy a ket Ero-mester osszecsapp. Ennek a jelenetnek sulya van. A latvany fantasztikus - amikor az az akarmi elkezd leborulni bele a lavaba, ok meg szaladnak rajta kivont kardokkal es nagytotalba mutatja, latod hogy a kardok villognak a kezeikben - es ennek kovetkezteben az atmoszfere leirhatatlan. Amikor Ani a parton fekudve, szegyenletesen megcsonkitva elkezd egni es felnez Obira ("GYULOLLEK!") - nem kell hozzafuznivalo. Amugy Obi eleg rendesen kiszortirozza Anit a parbajban. Vegre Obi megkapta az ot megilleto melto helyet. Erosen hajlok fele, hogy Obi a legjobb vivo es az egyik legerosebb Jedi. Aztan parhuzamosan a Yoda-Palpi parbaj. Ez sem kulonb az elozonel. Hatalmas ahogy a fekete, csukjas alak megkuzd az apro zold Jedi mesterrel. A szinhely nem is lehetne jobb - a targyaloterem. Csucs, ahogy a paholyokat hajigaljak egymasra. Yoda itt igazan kimutatja a foga feherjet. Itt leplezodik le, mekkora hatalmas Jedi Yoda. Amikor Palpi kozvetlenul szemben all vele, ez elkezd villamokat szorni, Yoda felfogja es viszonozza, nehany pillanatig erolkodnek, aztan a jelenet ahogy Palpi megdobbenessel raeszmel hogy a Jedi-mester erosebb nala, egyszeruen leirhatatlan. Aztan a befejezes. Amikor osszefoltozzak Anit es felulrol leereszkedik ra a maszk, hihetetlen latni az arcan a remuletet, amint raebred, hogy onnantol fogva az a maszk es az a ruha fogja elete hatralevo reszeben a tamaszt nyujtani, az lesz bortone. Ezutan csillagrombolo hid, Tarkin, Halalcsillag vaz nezes. Csucs. A legutolso jelenet, baba Luke atnyujtasa Owen bacsinak, Beru neninek, hat hogy is mondjam. Nem lehet szavakba onteni. A leheto legcsodalatosabb befejezese a trilogianak. Ahogy Owen azon a helyen all ahol majd 20 evvel kesobb Luke, sovarogva a naplementet nezve, alatta Williams gyonyoru zeneje... Toredelmesen bevallom, hajszalon mulott hogy kicsordult a konnyem. De hat lattatok ti is. Nagyon nehezemre esett felallni. Egyszeruen letaglozott a film. Ittam minden egyes percet, minden egyes jelenetet. Teljesen oszinten szolva, ilyen jo filmet en meg moziban nem lattam. (ha a Birodalmat ugy lattam volna moziban hogy mar tudom az eszem, akkor annal erzetem volna ilyet, ezt egeszen pontosan tudom.) Eletem leghatalmasabb mozis elmenye volt ez. Lucas veghezvitte amire en mar keptelennek tartottam. Melto filmet keszitett a Star Wars sagahoz. Most vissza lehetne menni hogy miket baszott el az elozo kettoben, mi miert volt rossz, miket kellett volna mashogy, de egeszen oszinten, mar nem erdekel. Mar nem erdekelnek a hulye plothole-ok sem. Talan ahhoz hogy a 3. ilyen jo legyen, szarnak kellett lennie az elso kettonek. Labjegyzetkent csak annyit, hogy General Grievous kellett volna hogy benne legyen az elozo kettoben, meg Tarkin, komolyabb tanulmany a Sithekre vonatkozoan; abszolut nem volt szukseg Count Dooku-ra, Jango Fettre, Qui-Gonra... En szombat ota Lucas osszes szentsegtoreset megbocsajtottam, ujra kepes vagyok felnezni ra es tisztelni ot. Egy pillanatra sem tudtam levenni a szemem a keprol, ujra elragadott a nagyon regen erzett Star Wars hev. A film tele volt erzesekkel, megvolt a varva vart hangulat. Szorakoztatva voltam, elbuvolve voltam. De egyvalami meg ennel is fontosabb: Ujra szeretem a Star Wars-t." A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2007. Február 25. Megosztás Hozzászólás ideje: 2007. Február 25. Érdekes kis írás. A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2007. Február 25. Megosztás Hozzászólás ideje: 2007. Február 25. Érdekes kis írás. Nem reménytelen a pali, már ami az EPI-II -t illeti. A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Darth Krande Hozzászólás ideje: 2007. Február 25. Megosztás Hozzászólás ideje: 2007. Február 25. Gyönyörű A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Rog Hozzászólás ideje: 2007. Február 25. Megosztás Hozzászólás ideje: 2007. Február 25. (szerkesztve) Az EP3-ról szépeket írt de az előző kettőt csúnyán lehúzta. Szerkesztve: 2007. Február 28. - Rog Ertay A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2007. Február 25. Megosztás Hozzászólás ideje: 2007. Február 25. Igen, vannak vitatható részek benne, mert az látszik, hogy enyhén szólva se kedveli az első kettőt. Ámbár az mindenképpen dicséretes, hogy a háromról így tudott írni. Nála nem prekoncepció volt az utálat, szerintem tényleg nem jött be neki. És szerintem a sitheknél pontosan ez derült ki. Mármint: az a film már elég közel áll a korábbi részek érzelmi világához, ami nem is meglepő, hisz ez volt a cél. No de aki ezt is ócsárolja, miközben mellét döngeti, hogy ő mekkora fan... Az ilyenek szánalmasok. Ők egyszerű fika gépek, és soha nem is szerették az SW-t. A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Rog Hozzászólás ideje: 2007. Február 25. Megosztás Hozzászólás ideje: 2007. Február 25. (szerkesztve) Szerintem ő is rinyált House-nak hogy rosszak az új SW-k. Szerkesztve: 2007. Február 25. - Rog Ertay A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2007. Február 25. Megosztás Hozzászólás ideje: 2007. Február 25. Szerintem ő is rinyált House-nak hogy rosszak az új SW-k. Csak én egyáltalán nem rá céloztam. A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Rog Hozzászólás ideje: 2007. Február 25. Megosztás Hozzászólás ideje: 2007. Február 25. (szerkesztve) Csak én egyáltalán nem rá céloztam. Közben rájöttem. Attól még lett volna oka rinyálni. Szerkesztve: 2007. Február 25. - Rog Ertay A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Oldfighter Hozzászólás ideje: 2007. Február 25. Megosztás Hozzászólás ideje: 2007. Február 25. Ez az ürge egy barom. Szerintem még orgazmusa is volt miközben leírta a véleményét. Szánalmas. Az ilyenektől a falat tudnám kaparni. Az egy dolog, hogyha valakinek tetszik valami, de hogy ezt így és ennyire....áhhh......brrrrr. Segget mehetne nyalni. A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2007. Február 25. Megosztás Hozzászólás ideje: 2007. Február 25. Konkrétan mi is a baj oldi? A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Oldfighter Hozzászólás ideje: 2007. Február 25. Megosztás Hozzászólás ideje: 2007. Február 25. Konkrétan mi is a baj oldi? A stilusa. Egészen pontosan. Azt még megértem ha egy p*nciról így nyilatkozik egy férfi nade egy filmről! :S A kevesebb jobb lett volna tőle. A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Donát Hozzászólás ideje: 2007. Február 25. Megosztás Hozzászólás ideje: 2007. Február 25. Valóban elég szenzációhajhász az írás, de ezt nálam kompenzálja a tény, hogy legalább az EpIII bejött neki... Donát A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2007. Február 25. Megosztás Hozzászólás ideje: 2007. Február 25. A stilusa. Egészen pontosan. Miért? Az én ömlengéseimet beveszi a gyomorod? A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Bomarr Hozzászólás ideje: 2007. Február 25. Megosztás Hozzászólás ideje: 2007. Február 25. Nekem bejön "MacReady véleménye"... kevés ember tudja átadni a lelkesedését irásban is. Neki sikerült... szinte érzem azt a feldobottságot, amit én is éreztem miután kitántorogtam a bemutató után. Mindenben nem értek vele egyet természetesen, de jópofa na A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2007. Február 25. Megosztás Hozzászólás ideje: 2007. Február 25. (szerkesztve) kevés ember tudja átadni a lelkesedését irásban is. Ez az ami süt róla, és lelkesítő. Nekem is ez a része tetszik. Az első két részről írtakkal nem értek egyet, de a töbi az ok. Szerkesztve: 2007. Február 25. - Ody Mandrell A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
lokatelli Hozzászólás ideje: 2007. Február 25. Megosztás Hozzászólás ideje: 2007. Február 25. Nekem az egész írást az rontja el, hogy minden ep3-s pozítív véleményét az ep1-2 ellen fordítja, és mintha ennek örülne. Ez a fajta állásfoglalás, még talán jobban idegesít, mintha fikagép lenne, vagy az egész sw-t utálná. Az ütötte ki nálam a biztosítékot, hogy: Talan ahhoz hogy a 3. ilyen jo legyen, szarnak kellett lennie az elso kettonek. Egyébként mi az a plothole? A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Ajánlott hozzászólás