Ugrás a kommentre

Könyvek és képregények

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:
  2016. 04. 15. - 19:34, R2-D2 írta:

Juj, én mindegyiket imádtam, mindegyiket többször olvastam. Jó, mert egy nap alatt ki lehet őket végezni.

Én most a Black Sails hatására levettem a polcról a nyolcvanas években 13 forintért vásárolt Kincses szigetet, a Delfin könyvek sorozatból... :)

Gondolom, van itt olyan, aki tudja mindezt értékelni... mármint a kiadást... :)

Hogyne. Nagyon sokszor elolvastam. A Delfin könyvek meg ifjúságom meghatározó regényei voltak.

Hozzászólás ideje:

Aki szereti a politikát és a sci-fit, annak ajánlom Tóth Csaba: A sci-fi politológiája c. könyvet, most jelent meg a Könyvfesztiválra. Magyar nyelven szokatlan perspektívából elemez öt sci-fi franchise-t, köztük természetesen a Star Wars-t.

Hozzászólás ideje:

Nem, az ötödik az Ann Leckie által írt Radch Birodalom-trilógia (amelyről én még nem is hallottam).

De a könyv utolsó fejezeteiben egyes témakörök mentén más univerzumok is megemlítésre kerülnek, pl. a Babylon 5 vagy épp a Battlestar Galactica.

Hozzászólás ideje:

Látom a szukitson van egy előzményregény a warcraft filmhez, Warcraft: Durotan Ha bejön a film mindenképp elolvasom.

Ez a könyv és a film amúgy kapcsolódik a többi könyvhöz és a játékokhoz, vagy teljesen más univerzumban játszódik?

Szeretnék megismerkedni a warcraft világával csak nem tudom mivel kezdjem. Még nem játszottam a játékokkal, Wow-al se.

Sajna szukitson se rendelhető más warcraft könyv.

Hozzászólás ideje:

Most két könyvet olvasok. Egy Einstein relativitás elméletéről szól, közérthető nyelven. Csak egy egyenlet van benne, a híres E=mc2.

A másik pedig Faludy: Pokolbeli víg napjaim. Aki egy picit érdeklődik a 20. századi történelem iránt, annak szerintem kötelező olvasmány. Igazi vagabundos írás, tele humorral.

Hozzászólás ideje:
  2016. 04. 27. - 7:48, M.Laci írta:

A másik pedig Faludy: Pokolbeli víg napjaim. Aki egy picit érdeklődik a 20. századi történelem iránt, annak szerintem kötelező olvasmány. Igazi vagabundos írás, tele humorral.

Imádom, egyik kedvencem, szerintem középiskolában is bátran lehetne kötelező olvasmány.

Hozzászólás ideje: (szerkesztve)
  2016. 04. 27. - 16:22, Nute Gunray írta:

Imádom, egyik kedvencem, szerintem középiskolában is bátran lehetne kötelező olvasmány.

A sok egyébb mellett egyik nagy kedvencem, amikor amerikai írókról és magáról az ördögről ad személyleírást az Andrássy út 60-ban az ávó tisztjének. Akik beszervezték amerikai kémnek rendkívül erős alkohollal itatták le, ginger ale-val és coca-colával.:D

Szerkesztve: - M.Laci
Hozzászólás ideje:

William King: Sárkányvadász

A Felix és Gotrek sorozat 4. része ott folytatja a hős kalandozó páros történetét, ahol az előző rész abbahagyta. William King ezúttal igyekezett még az előzőeknél is grandiózusabbra növelni a történetet. Amit mindenféleképpen szerettem: sok új szereplő és erősen bővül a nézőpontok köre. Nem csak mellékszereplők, de új főszereplők szemszögeit is megismerhetjük. A Felixen kívüli nézőpontok: Thanquol, Varek, Max, Ulrika, Ulli, Skjalandir, Embernyúzó Ugrek, Johan Gatz. Számos új karaktert megismerhetünk. Bővül a különc trollvadászok köre. Steg, a volt tolvaj, Bjorni, a kéjenc, Ulli, a félős szájhős. A trollvadász erőd, Vasöklű Ungrimm vára nagyon hangulatos hely volt. A továbbiak nélkül nehéz lenne spoiler nélkül beszélni

Spoileres tartalom megtekintése

King ezúttal is egy nagyon hangulatos, drámai és magható, kalandos, izgalmas, és grandiózus történetet hozott össze. A végső összecsapás fenomenális, kolosszális és lenyűgöző lett. Élvezetes volt újraolvasni. Ötös.

• 2 héttel később...
Hozzászólás ideje:

Rejtő Jenő: Piszkos Fred, a kapitány

Már évek óta ott volt a szekrényben, még évekkel ezelőtt kaptam ajándékba. Nemrég a könyveim rendezgetésénél bukkantam rá. Úgy döntöttem most elolvasom. Rejtőtől korábban csak A szőke ciklont olvastam, de már azt is nagyon régen. A piszkos Fred, a kapitány egyfajta humoros kalandregény. A helyzetek sokszor inkább egy bohózatba, vagy paródiába illenek bele. Sokat lehetett nevetni rajta, bár a Fülig Jimmy naplójával foglalkozó részek egy kicsit néha nehezebben érthetőek, de azok is tudnak kellemes pillanatokat okozni. A könyv inkább Fülig Jimmy-re és St. Antonia hercegre koncentrálnak, de a háttérben mindig ott van Fred is. Sikerült több csavart is beépíteni a történetbe, több ilyen fordulat csak a könyv végén derül ki. Elégedett voltam vele, a Fülig Jimmy naplójával kapcsolatos kifogásom miatt: négy és fél.

• 2 héttel később...
Hozzászólás ideje:

William King: Bestiavadász

A Felix és Gotrek sorozat 5. könyve ott folyatja, ahol az előző abbahagyta. Spoiler mentes véleményt megint csak nehéz lenne alkotni. William King folytatja a 3. résztől megszokott grandiózus, nagyszabású sztori vonal kibontását. Démonszívű Arek, Tzeentch bajnoka ostrom alá veszi Praag városát, ezzel megkezdődik a Káosz elleni Második Nagy Háború. Hőseink már Praag falai között várják az ostromot. Annak ellenére, hogy ostrom történetről van szó, sikerült kiszélesíteni a dolgokat.

Spoileres tartalom megtekintése

Újabb izgalmas, fordulatos, kalandos rész. A csaták nagyszerűek, a lelkiismeret ábrázolása kitűnő, az epikusság magával ragadó. Ötös.

Hozzászólás ideje:

No, most, hogy lassan de biztosan ellőttünk is formát ölt a dolog, örömmel jelenthetem be, hogy újabb novellás kötetet hoz ki az Ad Astra magyar szerzőkkel, Távoli kolóniák címmel, amiben újfent lehetőséget kaptam publikálni. Szóval új novella jelenik meg tőlem, a címe pedig: Megfigyelők.

A 87. Ünnepi Könyvhéten (júni 11, 14:00-tól) dedikáljuk is a művet az Ad Astra kiadó 107-es pavilonjánál a Vörösmarty téren a szokott helyen, eldugva a háttérben, de legalább nem kozmálunk oda. :D Jómagam 14:00-tól leszek tollra fogható, bár terveim szerint egész délután ott fogok sündörögni (és mivel végre nem szolgálatból kell kijönnöm, idén nem is fogok hamar lelépni).

13256351_776882459080508_4301679443976087438_n.jpg?oh=8e4a18b10353d8ede1ace9e8bd14121b&oe=57CBD959&__gda__=1472931695_58434f1ac5ced8af581520f1280a41e7

Hozzászólás ideje: (szerkesztve)

Gratulálok, ez mindenképp jó hír. :) Az előző novelládhoz kapcsolódik az új történet?

szerk: Nem kapcsolódhat, mert ez másik kiadó, most látom.

Szerkesztve: - Nute Gunray
Hozzászólás ideje:

Köszi mindenkinek. :)

2016. 05. 27. - 14:26, Nute Gunray írta:

szerk: Nem kapcsolódhat, mert ez másik kiadó, most látom.

Nem és nem. Nem más kiadó, tavaly is az Ad Astránál jelent meg művem és nem, ez nem kapcsolódik ahhoz a sztorihoz. Az is és ez is önálló mű.

Hozzászólás ideje:
  2016. 05. 27. - 22:16, Dzséjt írta:

Nem és nem. Nem más kiadó, tavaly is az Ad Astránál jelent meg művem és nem, ez nem kapcsolódik ahhoz a sztorihoz. Az is és ez is önálló mű.

A tavalyiról megfeledkeztem, a Mysterious Universe-kisregényedre gondoltam, azért írtam, hogy más kiadó.

Hozzászólás ideje:

Ja, hát ahhoz aztán végképp semmi köze. :) Ez megint inkább hard sci-fi lesz. Az MU kisregény folytatása majd a sohaabüdöséletbennemjelenikmeg regényben lesz.

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

• Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.