Jump to content

5x05 - Tipping Points


Recommended Posts

5. rész - Tipping Points / Fordulópont

 

epguide505.jpg

 

Írta: Chris Collins

Rendezte: Bosco Ng

 

Helyszín: Onderon, Coruscant, Florrum

 

Szereplők:

Ahsoka Tano - Ashley Eckstein

Lux Bonteri - Jason Spisak

Steela Gerrera - Dawn-Lyen Gardner

Saw Gerrera - Andrew Kishino

Ramsis Dendup - Barry Dennen

Tandin tábornok - David Kaye

Obi-Wan Kenobi - James Arnold Taylor

Anakin Skywalker - Matt Lanter

Hondo Ohnaka - Jim Cummings

Dooku gróf - Corey Burton

Sanjay Rash - Kirk Thornton

Kalani tábornok - Gregg Berger

Okalin - ???

Hutch - ???

Pilf Mukmuk - ???

 

 

Történet

Rash király a bukás szélén áll, miután Iziz lakosai fellázadnak ellene. Eközben a rebellisek a városon kívül foglalják el állásaikat, ezért Kalani tábornok egy utolsó elkeseredett támadást indít a Dendup -hoz hű erők felszámolására.

 

Előzetes

 

Érdekességek

- A droid hajó válasza mechanikusan „parancsa szerint”, mely utalás az eredeti Battlestar Galactica Cylonjaira

- Az egyik weequay csúzlit fogott Anakinra mikor az Hondoékhoz látogatott. Az eszköz feltűnt a 2x17 Bounty Hunters című epizódban is, amelyben a bennszülöttek használták ezt a fegyvert Hondo kalózai ellen.

- További bizonyíték, hogy a rész előbb játszódik, mint az évadpremier. Jól láthatóan Hondo bázisa ép, nem úgy, mint a Revival-ben.

- Hondo mondata Steelahoz: ”Te lehetnél az új kedvenc fűszerem.”

- A kalózvezér hajójának neve Szerencse és dicsőség, amely utalás az Indiana Jones és a Végzet Temploma című filmre, ahol Indy és Short Round a szerencsét is dicsőséget keresi.

- Mikor Lux mondja Ahsokanak hogy Steela bátorsága szép és jó: „De jó lenne ha nem öletné meg magát”, ugyan az a mondat amit Luke mondott Han Soloról az Episode IV-ben.

- A csészealj alakú droidok először a Kashyyykon tűntek fel a Sithek bosszújában. Formájának eredete az Episode I-ben látott Kereskedelmiek által használt hajó volt. Az epizódbeli nevük HMP Predators.

- A lázadók azért hívták bázisukat fészeknek, mert a sziklafal mellett óriás rupingok fészkelnek.

- Az epizódban eredetileg lettek volna narglatch -ok, a macskára hasonlító lényt le is modellezték, helyette azonban dalgos-ok és rupingsok kerültek be, mivel alkalmasabbak szállításra.

 

Concept Art galéria

 

tp01.jpg

Sebesült ruping

 

tp02.jpg

Az Onderoni lovasok karakter dizájnja

 

tp03.jpg

A Lázadók barlang-bázisa

 

tp04.jpg

Onderoni temetési oltára

 

tp05.jpg

Út a magaslati tábor felé

 

tp06.jpg

A lázadó bázis bejárata

 

tp07.jpg

A hegyvidéki terület

 

tp08.jpg

Ahsoka kötése

 

tp09.jpg

A "fészek"

 

tp10.jpg

Hondo Ohnaka hajója, alulnézetből

 

 

Pár kitétel.

 

1. A letöltéssel és a felirattal kapcsolatban itt találsz információt. Ezt a topikot ne erre használd.

2. Amennyire az lehetséges próbálj meg az adott rész keretei között maradni.

3. A történet elemeit ne rakd spoiler gomb mögé. Itt az epizód konkrét történéseit tárgyaljuk ki.

4. Csak akkor szólj hozzá a témához, ha már láttad az aktuális részt.

5. Tartsd be a fórumszabályzatban leírtakat.

Edited by Ody Mandrell
Link to comment
Share on other sites

Szerintem szinte tökéletes lezárása volt egy közel sem tökéletes történetszálnak. :) Így kellett ezt jól befejezni, bár volt egy-két dolog, ami kevésbé tetszett, de ez valahogy az egész történetszálra igaz volt.

 

Először is, a szerelmi szál... Azért hívom így, mert ez minden, csak nem háromszög. Amikor Steela megcsókolta Luxot, Ahsoka arcán vegyes érzések voltak ugyan, de sokkal inkább örült neki, mint sem bánta a történteket. Még vállon is ütötte Luxot, hogy "te vén kurafi." :D Ahsoka és Lux sokkal inkább barátok, mint sem szerelmesek, szerintem. Bár a végén, ott a temetésen valahogy sütött Ahsokáról, hogy legszívesebben megölelné Luxot, bár ő erősebb volt a vártnál.

 

A csaták jók voltak, szépen meg voltak koreografálva, nem voltak olyan minimalisták, mint amilyennek az előző részben látottak tűnhettek. Tényleg egy igazi full-scale war, ahogy Ahsoka mondta. Onderon még mindig nagyon gyönyörű.

 

Hondo vendégszereplése vitte nálam a prímet természetesen, de gondolom ez titeket nem lep meg. :) Imádom az öreg kalózt. Bár itt még úgy látom, hogy megvolt az erődje, szóval a Revival egyértelműen később játszódik, még Hondo erődjének pusztulása után. (És ahogy az epizódok sorrendjét nézzük, a kronológiai sorrendnek ismét lőttek.)

 

Ami viszont a drámai fénypontja az epizódnak az egyértelműen Steela halála. Már amikor lógott, sejtettem, hogy ő fog meghalni, (Bár én Saw-ra és Tandinra tippeltem volna az epizód megnézése előtt) de így... Hát ez kegyetlen meglepett. Egy pillanatra azt hittem, hogy Ahsoka is ott végzi, mert először nem láttuk pontosan, hol találták el. Szóval ez így halálnak kegyetlenül ütött. Erre rátett még Kiner zenéje is, ami átérezteti velünk ezt a szomorúságot, meg persze az előző három részben felállított karakterépítés is. Erre ment ki a játék és a hatása meg is volt.

 

Egy dolog nem tetszett csak, hogy a lázadók nyertek egyszer és Dooku olyannyira lesz*rta Onderont, hogy csak úgy kivonult onnan, Rash-t kinyíratta, mert elbukott és gyakorlatilag átadott tálcán egy bolygót a Köztársaságnak. Bár akkor még persze nem tudhatta, hogy Lux lesz a szenátor. Apropó, Lux... Frenetikus volt megint. Nagyon jól felépítették így az Onderon végére, sosem gondoltam volna, hogy idáig jut a Heroes On Both Sides után. Alig várom, hogy feltűnjön a Coruscanton a Szenátusban. :)

 

Összességében az Onderon szálról: Jó volt, de valahogy mindig ott van a néző szeme előtt, hogy milyen lehetett volna. Rengeteg lehetőség volt benne és nagyon sokat nem használtak ki, ettől függetlenül szerintem élvezetes, bár igazán egymás után nézve érdemes megnézni ezt a négy részt, nem egy hetes kihagyásokkal. :)

Edited by KisKósa
Link to comment
Share on other sites

Akkor hadd kezdjem azzal amivel az epizód is kezdődött: Tano parancsnok elhelyez egy csomagot a droid járőrök szeme előtt, úgy hogy az egyik még ki is nézte magának, erre mi történik? A droidok leellenőrzik a gyanús egyént? Á dehogy, hagyják elsétálni, majd megnézik a gyanús csomagot :facepalm:

Aztán egy üzenet jelenik meg a lázadók vezérétől, erre mit csinálnak? Kikapcsolják, és beviszik a központba vizsgálatra? Á dehogy, hagyják hagy menjen végig az üzenet :facepalm: (Oké hogy droidok meg minden, de akkor is, ez azért már nagyon fájt)

Később a lázadók bázisán: megjött a hír, hogy végre elnyerték a lakosság szimpátiáját, annyira hogy mostmár zavargások vannak. Hurrá, lehet toborozni... vagy mégsem? Nem, hagyjuk hagy lázongjanak pusztakézzel, hisz tudjuk milyen sok esélyük van így, és a droidok is biztos vízágyúval és gumilövedékekkel oszlatják a zavargókat. Mi meg maradjunk kint, hátha lesz annyi eszük a droidoknak, hogy belesétáljanak a csapdánkba, és ha esetleg mégsem vonulnának ki, a lakosság hadd higgye azt, hogy hagyjuk hogy csak úgy lemészárolják őket.

Erre a király mit csinál, a tapasztalt tábornok helyett egy alig 17 éves(nek kinéző) lánynak kezébe adja a parancsnokságot, akinek az eddigi egyetlen terve katasztrófába torkollott. :facepalm:

Jön a csata, mert a droid tábornoknak gyorsan le kell vernie a lázadást, és ennek az egyetlen módja, ha belesétálnak a lázadók csapdájába. Csakhogy neki is van egy meglepetése: a HMP-k (a rész csúcspontjai), de ne szaladjunk ennyire előre. Természetesen a droidok még mindig úgy vonulnak, hogy ennél jobb célpontot nem is nyújthatnának (itt lehetne mondani hogy a TMP-ben is így vonultak - igen de csak addig amíg el nem érték a pajzsot és harcba nem szálltak a gungan-ekkel, viszont itt még a legnagyobb tűz alatt sem bontják meg a formációt, és netán vonulnának fedezékbe). Az AAT-k egy lövést sem adtak le, és nem értem, hogy minek vittek MTT-ket, hisz ezek nem többek (gyengén) páncélozott szállítóknál. És akkor jönnek a HMP-k és rendet raknak.

A tanács nem küld erősítést, és ezt jól is teszik, azonban Hondo itt egy kicsit felesleges (mellesleg itt egy kicsit bánom, hogy nem a "jedi diplomata ment egyezkedni", hisz a rakétákat akár egy köztársasági löveghajó is lerakhatta volna, mert ezzel kb. annyit segítettek volna mint eddig. Vagy talán attól félnek, hogy a lázadók megkaparinthatnak olyan fegyvereket, amikkel kárt tehetnek a városban :? , akkor eleve nem kellene hagyniuk, hogy tankokat szerezzenek :hmm: na mindegy.

A HMP-k nélkül a droid győzelemnek annyi, megkapják a parancsot a kivonulásra. Mi szokott ilyenkor történni? Bizonyám, a város atomjaira bombázása. Most természetesen a szepik hagyták az egészet a fenébe, és szépen békésen kivonultak. Természetesen még a Bonteri kölyök is meggondolja magát, hisz a jedik olyan önzetlenek, hősiesek és önfeláldozóak voltak velük az utóbbi időben (csak a gyengébbek kedvéért jegyzem meg a jedik Onderonon mást sem csináltak, minthogy fegyvert nyomtak egy két paraszt kezébe, csak azért hogy ezzel lefoglaltassák a droid sereg egy részét, és pont "lekakilták", hogy mi lesz a lázadókkal)

 

Sajnálom ezt a szálat, mert egy-két jobb íróval olyan történet lehetett volna belőle, amilyet nem láttunk Umbara óta, ezzel ellentétben trehányan megírt, logikátlan, és sokszor karakteridegen részeket kaptunk

Edited by Nabopolasszar
Link to comment
Share on other sites

Röviden: tetszett!

Hosszabban: Amit a rész elejére gondoltam azt egy az egybe leírta Nabo, maximum annyit tudnék hozzátenni, hogy a droidok akkor is elég hülyén reagáltak amikor a tömeg megindult feléjük, de az ilyeneken már nem lepődöm meg :)

Ahsoka és Lux kapcsolata igen érdekesen alakult a négy részen át, végül eljutottunk oda, hogy teljesen baráti lett közöttük a viszony. Ezt bizonyíthatja az is, hogy Steela megcsókolja Luxot Ahsoka orra előtt (vagy ha nem akkor ez nagy bunkóság volt Steelától), illetve az is arra utal, hogy baráti a viszony ahogy Ahsoka a csók után reagál.

Azok a konföderációs gépek elképesztően néztek ki, az egyik "legcool"-ab szerkezeteknek néztek ki, amit a TCW-be láttam (bár az én szemembe még mindig az umbaraiaknak vannak a legkirályabb fegyvereik :) ) Aztán később elég lazán elintézték őket azokkal a rakétákkal, bár az a sorozat során kiderült, hogy ezek elég hatékony fegyverek (úgy emlékszem csak az umbaraiaknak volt egy olyan gépe, amin még a rakéta se fogott...).

Hondo amikor szerepelt az megint zseniális volt, remekül hozza ezt a karaktert a szinkronszínésze is, DE súlytalannak éreztem őt ebben a részben. Tehát az a véleményem, hogy amennyit szerepelt az úgy jó volt, mert hatalmas karakter, de egy kicsit feleslegesnek éreztem őt. Illetve ahogy néztem túl nagy muníciót nem kaptak a lázadók, ezzel szemben szépen tönkre verték az ellenfelet.

Magáról a csatáról annyit, hogy jól kidolgozottra, már-már grandiózusra sikeredett. Ezt vártam, jól volt felépítve. A vége drámában (gondolok itt Steela halálára) azért nem éreztem annyira drámainak, mert már amikor a király futott kifelé után Steela, már akkor lehetett sejteni, hogy kettejük közül ki fogja feldobni a bakancsot (várható volt azért magunk között szólva, hogy nem az Onderon újdonsült vezérét fogják kiírni, akiről alig tudunk valamit, hanem inkább egyértelmű volt Steela, akit szépen felépítették, megszerethettük, izgulhattunk érte, ennél fogva az ő halála drámaibb nagyobbat üt)! Ami még itt nekem szemet szúrt, hogy amikor Ahsokát eltalálják - amikor elengedi Steelát - ott alig sérül meg, félreértés ne essék, nem kívánok én neki rosszat, de egy olyantól szerintem jó ha nem szakad le a válla...

A Jedik szerepéről ebben a konfliktusban már megírtam a véleményemet a sorozat oldalán, emiatt sem, de ettől elvonatkoztatva sem értem Lux Bonteri pálfordulását a rész végén. Azt azért hozzáteszem, hogy az a grandiózus zárókép a végén nagyon el volt találva!! Azt meg amit már többen is írtatok, hogy Dooku ilyen könnyen feladja a bolygót... hát következetlenségnek érzem.

Összességében annyit, hogy ennek a történetnek a lezárásaként ez egy abszolút korrekt rész volt. Az animációk szépek voltak, a dialógusok is teljesen rendben voltak (egyik kedvencem: Steela: Any ideas? - mikor közelednek feléjük azok a droidok, erre Ahsoka: Yeah, Run! :) ), és jól volt felépítve ez a rész a kvadrológia végére. Az más kérdés, hogy sok dolgot én máshogy csináltam volna benne, mind az érzelmek terén - itt a szerelmi szálra gondolok, mind az akciók, a csaták terén is, bár a final battle az rendben volt! Továbbra is fenntartom azt, hogy részről részre javult ez a szál... és várom a következő történeteket :)

Link to comment
Share on other sites

Ennek a résznek egy előnye volt. Végre lezárta ezt a jól induló, de logikátlanságokba torkolló szálat.

 

Igen, a kezdés nem vicces volt, inkább szánalmas. A végén ki fog derülni, hogy a droidok süketek is, nem hallották, illetve nem észlelték, hogy akit néhány napja le akartak fejezni, most osztja az észt és valószínűleg ellenük uszítja a népet. Hagyjuk, az ilyeneket már fel sem veszem.

 

A másik, hogy kinevezik Steelat a csapatok vezetőjének, amibe a Tábornok simán beleegyezik. Ennek ellenére a részben végig ezen a néven szólítják, holott ő egyezik bele titulusa elveszítésébe.

 

Fura volt, nagyon fura, hogy a Commando droidok most, a képzett katonákat és a Szuper csapat tagokat is akrobatikus ügyességgel irtották. Így, a régi tankos jelenet, ahol 5 egységet szednek le ketten, még nevetségesebb.

 

Az előző részben szinte biztosra lehetett venni, hogy a lefejezést szabotálni akarják, ez kétségtelen volt. Most láthattuk mekkora hadsereggel rendelkeztek a bolygón a Szepik. Ennek ellenére sem erősítették volna meg jobban azt az eseményt, minek....

 

A repülő lényeket sem értettem, ha simán ki-be járkálhattak velük a városba, miért nem úgy próbálkoztak az első rész végén? Kevésbé lett volna kockázatos ezek alapján.

 

Az eddigi történet szerint egy sokkal kisebb és kezdetlegesebb droid hadtest az őserdőbe szorította a lázadókat. Ők, mivel nem voltak edzettek, segítséget kértek. Most egy baromi nagy hadsereg ellen simán nyernek, mivel már tudják a fegyvereket használni és kaptak pár segítő katonát is. :facepalm: Egészen a repülő egységek megjelenéséig uralják a terepet. Komolyan egy olyan áradatot, amit ott bemutattak, nehogy már 20-30 gerilla feltartóztasson, vagy csak úgy elmeneküljön előlük, mikor a levegőben akkor még legyőzhetetlenek voltak az ellenségeik. A tankok is felrobbannak a rájuk dobott gránátoktól. Igen, ezért volt a képzés egyik fő tényezője, az, hogyan kell megközelíteni és két gránáttal hatástalanítani őket. Most ez mi, ha nem oltári nagy logikai buktató????

 

Miért nem Obi ment a kalózokhoz, az utolsó kalandja során én ésszerűnek tartottam volna, hogy az erősebb kapcsolati szál miatt, meglátogatja az új "barátját". Skywalkernek is csak a cumi hiányzott a szájából. Az a grimaszolás és hiszi amit levágott a Mesterével szemben....Legalább egy tockost kapott volna.

 

Végül a zárás és a halál. A bolygó a köztársasági forma felé mozdul el, tényleg a király, mint egység életbevágóan szükséges volt. Nem értem, miért volt rajta ekkora hangsúly, ha a szepiket leverik, kiűzik, így is, úgy is szabadok lesznek, ez államformától független.... Steela elvesztése pedig nem igazán rázott meg, ahhoz túl két dimenziós és jelentéktelen volt a karaktere, hogy bármi kedvelhetőt is találhattam volna benne. Kár, hogy a részek végéről hiányzik a next epizod tartalma, kíváncsi vagyok, most merre mennek tovább. Ez miért csak elvétve látható, pl. ezen történet szál előtt bemutatták, hogy mire számíthatunk, a rip végéről levágják?

Edited by FlóriBá
Link to comment
Share on other sites

FlóriBá engedelmeddel, akik rengeteg akciót vártak, azok joggal fanyaloghatnak, de logikátlanság nem volt a részekben. Végre hús-vér lázadókkal gazdagodott a sorozat, a jedik passzivitása külön érdekes helyzetet teremtett és feltette a nézőben a kérdést, miért nem elvhűek, ha egyszer háborúban állnak a szeparatistákkal, akkor miért nem céljuk az onderoni népek életének a megmentése a mindenkori politikai motivációtól függetlenül. A jedik első alkalommal voltak passzívak a sorozatban és a politikai motivációt, az önös érdeket az életmegóvás szent kötelezettsége elé helyezték és ez kétség kívül önzés. Onderon népét talán kevésbé fogja meghatni, amikor a jedik vallása végleg kiveszik az univerzumból. Senki ne mondja, hogy ez nem volt értékes felvetés az alkotók részéről.

 

Néhány reakció a felvetéseidre:

 

- Miért nevezik tábornoknak a tábornokot, amikor Steela a parancsnok. Nos, egy tábornok akkor is tábornok, ha a nem konvencionális és nem reguláris hadseregben más a főnök. Az onderoni csapatok vezére hivatalosan nem Steela, hanem az öreg bajszos fószer, de a gerillák között és a király külön javaslatára az onderoni gárda a tábornok vezetésével időlegesen csatlakozott a felkelőkhöz, amit történetesen Steela vezetett. A tábornok attól még nem vesztette el a titulusát.

 

- Kevesellted, hogy a 3. részben a király kivégzését túl kevés droid biztosította. Mivel Iziz városának népe félelemben, kétségek között vergődve élte mindennapjait, de leginkább mert az emberek maguk sem tudták eldönteni, hogy mi a jó nekik, ezért nem is volt szükség az esemény különösebb biztosítására. Az pedig csak hab a tortán, hogy idő közben erősítés is érkezett a városba. Egyébként a diktatúra módszertana szerint az erő nem a számokban van, hanem a megfélemlítés erejében. Például Rákosi Mátyás idejáben az ÁVÓ/ÁVH szép számmal volt jelen az országban, de ez nem azt jelentette, hogy mindenhol katonák sorfalába ütköztél, mégis mindenki fosott a kommunista rendszer ellen szólni. Olyan ez, hogy tudod, a hatalom árgus szemekkel figyel, mégsem látod őket.

 

- Miért nem Kenobi ment Hondóhoz? Talán mert Anakin ötlete volt az egész és Annakin van annyira erős személyiség, hogy ami az Ő ötlete, azt kizárólagos alapon valósítsa meg. Vagy Obi éppen nem ért rá, mert lekvárt fűzött a templom alagsorában...szerintem ezen kár is fennakadni, de találj ki valami elfogadható önálló magyarázatot.

 

- Értetlen vagy, hogy a királyon miért volt ekkora hangsúly. Erre csak annyit tudok mondani, hogy látogasd meg Angliát és kérdezd meg az embereket, hogy ragaszkodnak -e Erzsébet királynő személyéhez. Meg fosz lepődni, hogy Erzsébet királynőt többre becsülik mint a senkiházi miniszterelnöküket. Az angol emberek ugyanis mélyen tisztelik a tradícióikat és soha le nem mondanának a csak névleg létező királyságról, mert a királyság az önmeghatározásuk alapja. Ahogy nálunk is volt és van is a Szent Koronának kultusza. Mi magyar emberek meghatódunk, amikor látjuk egyedülálló koronázási ékszerünket, mert az emlékeztet minket, hogy egyek vagyunk, egy néphez tartozunk és 1100 éve államalapító Szent István viselte azt a koronát, akinek az akaratából most itt lehetünk. Hát ezért fontos Onderon királyának a személye, mert a nép akaratát képezi le és mert több, mint egyszerű ember....jelkép!

 

Béke! :)

Edited by Zééé
Link to comment
Share on other sites

Jah, ha Erzsébetet kitennék a főtérre, hogy kivégezzék, akkor ott lincselés van, még a koldus is a lefejezőkre támadna. Itt meg, mint a birka nyáj, végig nézték volna a dolgot, a példa nagyon rossz volt. Amúgy meg előző este megpróbálták már kiszabadítani és ha nem vetted volna észre pár részen át, azt mutogatták, hogy milyen ügyességgel irtják a helyi erőket a gerillák, ésszerűnek tűnt volna ezek alapján, hogy pont ezen az eseményen csapnak majd le.

 

Ha meg egy nép nem tudja eldönteni, hogy szabad legyen, vagy rabságban éljen, kijárási tilalommal és sűrű ellenőrzésekkel, félelemben, akkor megértem, hogy a Jedik, és mint a végén kiderült Dooku is sz*rik rájuk. :)

 

Ha valakit kineveznek az összevont hadsereg élére, azt úgy hívják, hogy Tábornok. A gerillákat és a katonákat is egy ember vezeti, egytől fogadhatnak el parancsot, ez pedig a nő volt. A "Tábornok" jelen esetben inkább Őrmester volt, mivel a parancsok véghezvitelét biztosította. Ettől függetlenül van emberi neve is, nem tudom miért nem lehetett úgy hívni.

 

De a tankot madárról felrobbantó, gránátos részre még mindig nem jött érdemleges válasz, pedig az aztán baromi nagy hanta volt.

 

Az emberi történelmet meg kár ide keverni, ennyi erővel, a jobb kezüket a magasba lendítő B2 Battle droid sereg első feladata, (Lengyelország lerohanása után) hogy a tömegbe lő és terror alatt tartja a népet, miközben káposztás ételt fogyaszt el, sörrel...

Edited by FlóriBá
Link to comment
Share on other sites

Iziz aktuális királya nem volt legitim uralkodó, annyira választotta meg a nép, mint mondjuk Kádár Jánost de mégis legálisan uralkodott, amit kényszerűen elfogadott minden polgár....mellesleg Kádárra sem támadt soha senki, amikor október 23-án a tribünön állt a párttársaival, noha soha egy magyar ember sem választotta meg (illetve de, csak a pártjára lehetett szavazni, más nem volt). Iziz királya azonban lopott legitimitásán túl a droid sereg terrorjára is támaszkodhatott, mellyel irányította és tartotta folyamatos bizonytalanságba a népet, a terror pedig hatalmas félelmet és kétséget ébreszt minden ember szívében, így egy idő után már nem kell a karhatalmi erőknek jelen lenni, maguktól is összecsinálják magukat az emberek.

 

A tábornokosdin lovagolni meg felesleges, apám évek óta nem tanít mert nyugdíjas és mégis tanárúrnak szólítják a régi diákjai, ahogy nyugdíj mellett az Őt autóval néha megállító rendőrök is tisztelegnek neki, lévén hogy őrnagyként ment nyugdíjba.

A tábornok azért tábornok, mert legálisan, úgymond ceremóniális keretek között, hivatalosan tették azzá....ez a titulus egészen addig megilleti, míg le nem mondatják (Például Magyarországon a nyugdíjjal sem vesztik el a titulust.). A felkelőket Steela vezette és a király kérésére a tábornok mellé szegődött az onderoni gárdával. Ettől a tábornok még nem lett lefokozva, ahogy Steela sem lett hivatalosan kinevezve. Ne legyen már ennyire nehéz az alapvetően is óvodás dolgokat értelmezni. Egyébként kérdezz meg egy akármilyen magyar tábornokot, mennyiben mond le a rangjáról, ha háború esetén mondjuk a hadsereg vezérkarának az utasítására a hadosztályával gerillákat kell támogatnia.

 

"De a tankot madárról felrobbantó, gránátos részre még mindig nem jött érdemleges válasz, pedig az aztán baromi nagy hanta volt."

 

Itt már a kérdést sem értem, ha kifejted, adok rá racionális választ. Probléma, hogy gránátot dobtak a levegőből?

 

"Az emberi történelmet meg kár ide keverni, ennyi erővel, a jobb kezüket a magasba lendítő B2 Battle droid sereg első feladata, (Lengyelország lerohanása után) hogy a tömegbe lő és terror alatt tartja a népet, miközben káposztás ételt fogyaszt el, sörrel..."

 

A Csillagok Háborúja világa mindig is az emberi történelmet vette alapul, arra volt kihegyezve, ezért is lett annyira sikeres, könnyű vele azonosulni. A Birodalom a gonosz nácik, Han Solo egy cowboy, C3PO és R2D2 pedig Óz birodalmából jött. Ez most óvodás válasz volt...de ha egyszer a felvetésed óvodás, hát ez van. :pfff:

Edited by Zééé
Link to comment
Share on other sites

A tankos résszel az a baj, hogy napokig oktatják őket, hogyan kell egy tankot ártalmatlanná tenni. A lényege, hogy odafutsz, egy az irányító személyzetnek, egy pedig a löveg kezelőnek. A páncélzata annyira vastag, hogy egy KÉZI gránát nem árt neki. Különben, akkor az oktatáson annyi lett volna, hogy dobd alá a gránátot, vagy várj pár pillanatot, a beérkező egység pont a felszínen robban és teszi hatástalanná. De ez NEM ÍGY VAN! Pont ez a lényeg, hogy te hiába szőnyeg bombázod le felülről a csapat szállítókat és a tankokat, nem robbannak csak úgy fel. Vagyis eddig sima, kézzel szórt töltetektől sosem tették. Most meg igen...

A király személyét azért ellenzem, mert Steela, mint katonai vezető már intézett a néphez beszédet, látták, hogy bánik el egy egész felderítő egységgel, majd tankokkal, meg egy még nagyobb felderítő egységgel, majd még több droiddal majd....szóval, harcol, küzd, fiatal, életerős, jó vezető. A király pedig egy ellenállás nélkül eltüntetett, öreg, roggyant vénember. A lázadókon kívül sem megmenteni sem a kivégzését megakadályozni nem akarta az ég világon senki sem. Ha már a logikus gondolkodásnál tartunk, akkor a nő jelleme sokkal követni valóbb egy elnyomott nép számára. Egy magát megvédeni nem tudó, 70 és a halál közötti személy nem éppen a megfelelő jelkép ebben a helyzetben. Amúgy a Commando droidok elől elég gyorsan sikerült eliszkolnia, csodálkoztam is, hogy még a fiatalokat is lefutja.

 

Én még mindig baromságnak tartom ide keverni a reális dolgokat. Szerintem az SW pont azért lett ennyire híres, mert teljesen egyedi és a világa sikeresen szakítja ki az embereket a hétköznapi, unalmas életükből. Persze a nép imádja Sci-fi sorozatokban belemagyarázni a dolgokat, meg azt mondani, hogy őket hozzá hasonlítom, mert ilyen, meg olyan... Főleg azért, mert ha a Birodalmat a gonosz krautokhoz hasonlítjuk, akkor az Ellenállok a Szövetségesek. Ez annyit tenne, hogy 20* annyi hajójuk, 30* annyi egységük és 50* annyi utánpótlásuk kellett volna hogy legyen. Szegény Ewokok meg a lengyelek, nem? :)

Link to comment
Share on other sites

A tankos résszel az a baj, hogy napokig oktatják őket, hogyan kell egy tankot ártalmatlanná tenni. A lényege, hogy odafutsz, egy az irányító személyzetnek, egy pedig a löveg kezelőnek. A páncélzata annyira vastag, hogy egy KÉZI gránát nem árt neki. Különben, akkor az oktatáson annyi lett volna, hogy dobd alá a gránátot, vagy várj pár pillanatot, a beérkező egység pont a felszínen robban és teszi hatástalanná. De ez NEM ÍGY VAN! Pont ez a lényeg, hogy te hiába szőnyeg bombázod le felülről a csapat szállítókat és a tankokat, nem robbannak csak úgy fel. Vagyis eddig sima, kézzel szórt töltetektől sosem tették. Most meg igen...

Hogy ha megfigyelted, akkor tudod, hogy a kiképzéseken és az első rajtaütéseken droid gránátokat használtak, később pedig repeszgránátokat. Utóbbi erejét nem ismerjük, ahogy azt sem, hogy egy AAT páncélzata mennyit bír ki. Simán lehetne olyan erős az a gránát, hogy átrobbantsa a burkolatát. Kár ezen lovagolni. Bár neked csak azért sem fog tetszeni, mondhat bárki bármit.

Link to comment
Share on other sites

Arra gondoltam, hogy na most aztán velem az élen nagy tukkónak leszünk bélyegezve, akik nyavajogtak kicsit az eddigi részek lendülete miatt, mondván; itt a csata nesztek!

De ez a rész nem a nagy csatától volt jó. Ezt és vele a négy részt a fimszerű drámaiság tette naggyá.

Hús vér karakterekké nőttek a szereplők a négy rész alatt, ezt remekül támasztja alá a sziklaszirten és környékén történtek, Dendup-tól Steeláig.

Csak kapkodtam a fejem, hogy -na most mi lesz?! -na most mi lesz?!!!

Egyszerűen izgalmas volt.

Megvolt a színvonal és nem a 100% akció kellett hozzá! :clap:

Link to comment
Share on other sites

Nem ismerjük? Ez az 5. évad. Én még sosem láttam olyat, hogy lekaptak volna a klónok bármilyen gránáttal bármilyen tankot távolról, egy hajítással. Ha már annyira a történelmi dolgokat keverjük, akkor még a valós életben sem volt olyan gránát ami a tankokban kárt okozott. Kivéve a sticky bomb, de ahhoz bizony oda kellett kúszni és szépen vagy a benzin tankra, vagy a lánctalpra ragasztani. Én azt akarom ezzel mondani, hogy túlságosan gagyi volt az egész támadás első fele. Amíg a harci repülök nem érkeztek meg, kb. 20 emberi egység lazán leszedett egy egész droid századot. Aztán megjönnek a Commando egységek és véres rendet vágnak, majd a levegőben is átveszik a Szepik a hatalmat. De a jelenetben végig védelemből lőtték a droidokat, vagy fentről bombázták őket, illetve bevetették a lovasságot. Így lehetett látni, hogy mennyire is sikeresek. Felmerülhet a kérdés, hogy akkor a gerillák a sokkal kisebb létszámú helyi erőket miért nem tudták így kiirtani? Illetve a tábornok katonái miért nem tudták megtartani a várost...

Link to comment
Share on other sites

Mit is mondhatnék?

Az Onderon-szál lezáró részében megkaptunk mindent,amit az előző háromból esetleg hiányoltunk volna.

Volt benne akció, izgalom, dráma, morál, minden és ezek tették igazán naggyá ezt a részt.

A rész elején a járőröző droidok bénázása egy kicsit nekem is szemet szúrt, viszont ahogy a nép elbánt velük a király beszéde után az nagyon jópofára sikeredett.(Különösen amikor az egyik árus az egyik droid fejébe húzza a kosarat, az meg lelövi a társát) :D Itt külön megjegyezném, hogy milyen jól sikerült a fambaa meganimálása, és a reakciója a lövésekre :)

Steela kinevezése meglepett, de az addigi teljesítménye alapján szerintem megérdemelte a sereg vezetését. A csók amit lenyomott Lux-nak - háát az derült égből villámcsapás szerű, de végülis aranyos húzás volt. Ahsoka reakciója pedig biztosított minket arról, hogy örül annak, hogy Lux boldog. Ezt tanúsítja a vállonveregető gesztus is :)

Amikor ismét Izizt láthattuk, nagyon hangulatos volt ahogy a palotába felhallatszik az utcán lázongó tömeg távoli zaja. Majd Kalani jött aki nem is tétovázott, beküldte a vadiúj HMP-ket, azzal a paranccsal, hogy senki se élje túl a csatát. Itt meglepett, hogy az egyik HMP megszólalt, mert ezt eddig nem gondoltam volna róluk, bár végülis integrált droid aggyal működnek.

És eljött a várva várt grandiózus csata órája is, amire személy szerint a legjobban vártam a kapcsolatok kibontakozása mellett.

Amíg a HMP-k nem érkeztek meg, az Onderoni sereg egész könnyedén elboldogult a droidokkal, de előre látszott, hogy ez nem lesz ilyen könnyű.

Elég csúnyán elszabadították az arzenáljukat a lázadókra, egy pillanatra aggódtam Saw és Tandin miatt, még jó hogy időben kezdtek el visszavonulni.

Aztán Obi és Anakin párbeszédében érezni lehetett a kettejük nézetei közötti eltérést (ez az arckifejezéseken is látszott :) ), viszont Anakin felismerte a lehetőséget, és a lehető legjobb "beszállítóhoz" fordult.

Hondo amióta szerepel, azóta tartom a legzseniálisabb karakterek egyikének, és most sem csalódtam az öregben. (jó volt újra, azaz hogy még egyben látni a tanyáját, nomeg Florrum egyedi atmoszféraszínét )

Amint meghallotta azt a bizonyos "business" szót, felébredt az érdeklődése, természetesen a jutalmul járó fűszer iránt (hiába, Wattoo óta tudjuk hogy "a köztársasági váltó fabatkát sem ér" ) :D

Aztán újra Onderonon, egy kicsit rossz volt látni, hogy a lázadók ugyan bíznak Ahsokaban, viszont ő sem tud többet tenni. De Hondo gyorsexpresszének köszönhetően esélyt kaptak a HMP-k ellen. Amikor a vén kalóz leszállt a hajójáról, az első mondata után meg kellett állítanom a videót egy percre, hogy röhöghessek :lol:

Amit ott levágott Steelanak, az több mint merész és tapintatos volt :D

Ahsoka apró bizalmatlansága Hondoban nem volt alaptalan, no de hát ha fűszer van a háttérben, csak előjön az a kalózbecsület.

A rakétavetőknek köszönhetően új erőre kaptak az onderoniak és a HMP-k légi fölénye véget ért.

Ezek után következett a drámai rész, vagyis a "Fészek" ostroma. A kommandós droidokon látszott, hogy ezek már rendesen beprogramozott, sőt harcedzett darabok ellentétben reaktorgondnok társaikkal :D

Amikor Dendup kiért a szirtre, ott indult az a bizonyos adrenalinpumpa amire az előző három rész felvezetése játszott.

Az utolsó HMP kilövésénél már látni lehetett hogy a szirtnél levő négy hősünk közül valakinek megpecsételődött a sorsa.

Nem tudom, hogy Lux jól tette-e hogy odament Steelahoz, hisz ha őt nem kell Ahsokanak visszahúznia, akkor Steelara is időben sor került volna.

Aztán amikor a HMP észhez tért, na akkor jött a legnagyobb feszültség (őszinte leszek megijedtem amikor Ahsokat találta el, hisz nem tudtuk, hogy hova lőtt). Steela halála szerintem az egyik legdrámaibb és legmegrázóbb a sorozatban, nagyon sajnáltam. Ritka az ilyen odab*szós halál a sorozatban.

Végül a finálé, először a trónteremben. Amikor Kalani kezében megláttam az E-5-ös lézerpuskát, már tudtam mi lesz, de azért kíváncsi voltam Dooku vélemyényére. Érdekes, hogy egyszerűen visszahívja a maradék droidsereget. Rash halála annyira előrelátható volt. (jogosan lehetett ezt kikövetkeztetni, gondoljunk csak Faro Argyus századosra, Rish Loo-ra, vagy éppen Nossor Ri-re aki mondjuk egy fenyítéssel megúszta a "barátságot" a Szeparatistákkal/Sithekkel )

A rész vége, nos egy kicsit megérintett, mert nagyon erősen sugárzott Saw-ról a bánat, nagyon sajnáltam őt. Lux hirtelen meggondolása a Köztársaságról egy érdekes kérdést vet fel: Vajon milyen kalandot találnak ki neki Ahsokaval a készítők? Valljuk be ez erre ment ki, hogy egy hatodik évados kapcsolat-folytató rész létrejöhessen.

Bár Lux és Ahsoka megmaradtak barátnak, van még potenciál ebben a döntésben. Így egy kicsit duzzogok is, hogy nem zárult le a kérdés a kettejük közötti állapotról, no de egye fene, már most van miért izgulni jövőre :D

A végső jelenet, ahol az éljenző tömeget mutatják, az egyik legjobb a sorozatban.

Röviden az Onderon szálról:

Néha talán tényleg egy kicsit hullámvölgyben volt a négy rész közötti kapcsolat, de szerintem egy pofás kis happy-enddel végződő, mint mondtam morálos, tanulságos történetet kaptunk, ahol az írók szándéka nyilván nem egy második Umbara,hanem egy attól különösen eltérő story.

Összességében ha így folytatják, nagyon meg fogom kedvelni ezt az évadot. :)

Link to comment
Share on other sites

Lux hirtelen meggondolása a Köztársaságról egy érdekes kérdést vet fel: Vajon milyen kalandot találnak ki neki Ahsokaval a készítők? Valljuk be ez erre ment ki, hogy egy hatodik évados kapcsolat-folytató rész létrejöhessen.

Bár Lux és Ahsoka megmaradtak barátnak, van még potenciál ebben a döntésben. Így egy kicsit duzzogok is, hogy nem zárult le a kérdés a kettejük közötti állapotról, no de egye fene, már most van miért izgulni jövőre :D

Még egy lépés afelé, hogy még jobban hasonlítson a mesteréhez. Most már az ő szerelme is egy szenátor lesz. :D Na jó, a kettejük közötti kapcsolat még nem tart abban a fázisban, de ki tudja, talán soha nem is lesz. :) De Ahsoka még nem lépte meg azt a bizonyos sötét döntést, kíváncsi vagyok, hogy végül mi lesz az.

Edited by KisKósa
Link to comment
Share on other sites

Én csak azt furcsállom, hogy egyesek mennyire ki vannak akadva azon, hogy Dooku könnyedén feladta a bolygót. Akkor adta fel amikor látta, hogy az eleve ott állomásozó és az erősítésként odaküldött droidokat is legyőzik. Úgy látszik ennyi droidot ért neki az Onderon.

Link to comment
Share on other sites

Hozta az előző részek színvonalát, ráadásul pár nagy meglepetés is volt benne. Hamarosan megnézem egyben az egészet, szerintem úgy fog ütni igazán. Az elején szépen felvezették a csatát, Dendup jól összefoglalta a lényeget. A tömeg tök jól "elszórakozott" a három rohamdroiddal a piacon, azon jót nevettem. :D No de nézzük a meglepetéseket. :)

 

1. Steela mint tábornok és a seregek vezetői, Tandin háttérbe szorul.Először igen csak lestem Dendup döntése nyomán. Aztán jobban belegondolva teljesen logikus volt a lépése. Talán igaz, hogy Tandin tapasztaltabb és kipróbált katona, de ez a lépés Steela és a lázadók felé gesztus értékű volt, amiért kimentették őt. Ráadásul annyira nem is felelőtlen, hisz a lázadók már bizonyítottak a gerilla hadviselés terén. Persze itt most másra volt szükség, de most sem vallottak szégyent. Tandin bölcsen és egyből belátta, hogy a háttérben kell maradnia, ezért becsülöm is az öreget.

 

2. Steela halála és a szerelmi háromszög. Na ezen rendesen ledöbbentem! :o Rohadt jól meg lett írva ez a szál, azt kell mondjam! Sajnos mi eléggé félre értelmeztük itt a dolgokat. Annyiban talán igazunk volt, hogy Lux és Ahsoka között van szimpátia. De ez olyan kezdetleges, mint egy mag, amit elvetnek a földbe. Szerintem maga Ahsoka se tudta hogy is állnak most egymással, és ezért is volt kicsit csalódott az első részben, hogy Lux nem úgy fogadta őt, ahogy arra esetleg számított. A továbbiakban már egyértelmű volt, hogy Lux Steela -ba van belezúgva, így Ahsoka és ők szimplán barátokként működtek. Erre van egy remek jelenet ebben a részben. Miután megcsókolja Steela Lux -ot, majd Ahsoka hátba veri a fiút. :) Ez annyira haveri jelkenet kettejük között, amennyire csak lehet. De ha ez nem lenne elég, akkor elég megnézni hogyan reagálta le Lux Steela halálát. Itt azt hiszem véget is érhet a polémia. Ellenben kezdődhet egy új! Főleg ha Lux folyton a Coruscanton fog majd lógni. Nagyon rafináltak ezek az írók. ;)

 

3. Talán a legnagyobb meglepetést az okozta, hogy Dooku csokizott Onderon -ra. :o :o :o Ezen dobtam egy hátast, ráadásul mindent megmagyaráz. "Miért nincs több droid, több agresszió, több halál?" - tettük fel a kérdést. Igazából azért, mert nem lényeg neki mi történik az Onderonon. Ok, szepi rendszer, ezért megpróbál tenni valamit, de nem minden áron. Fantasztikus az utolsó jelent, amiben kinyírják Rash -t. Mint a sakk táblán a vereség jeleként: ellökik a királyt. :clap: Pedig ha jobban bele gondolunk érthetetlen amit Dooku csinált. Nem fontos neki Onderon? Mina Bonteri elég nagy súllyal bírt a szepi parlamentben ahhoz, hogy fontos legyen a bolygójának a sorsa. Most mit szólnak majd a Minával régebben szimpatizálók, akik meglátják, hogy az Onderon kilépett a konföderációból? Akár szét is hullhatna az egész rendszer... De itt bevillant, hogy ennek az egésznek semmi értelme nincs! A sith irányít mindent, lényegében tök mindegy ki melyik oldalon áll. Az egész egy látszat háború csak. Dooku nyilván ezért is döntött úgy ahogy. Nem érdekli Onderon elvesztése, hisz nincs jelentősége már. Ráadásul közeledünk az EPIII -hoz, így valószínűleg ő is tudja, hogy hamarosan vége ennek az egész színháznak. Oda vezényelte a droidjait, ahol a látszat jobban megkívánta. :)

 

Sajnos nem meglepetés, de érdekes a Jedik fellépése. Mondhatjuk, hogy az egész akció a lovagok egyfajta tesztje. Sajnos ezt Obi is kimondta. :( Hogy lehet bolygók sorsával játszani? És a népükkel? Ok, volt egy király, akit legitimnek mondtak. Remekül lejött ebből a történeti szálból mennyire merevek még mindig. És persze Obi megint Anakinnal ért egyet, de köti a kezüket a kódex... Anakinon már nem először látszik, hogy teljesen hülyeségnek tartja a Jedik döntéseit. Itt akkora kín ült ki az arcára, hogy rossz volt nézni. :) Ebben az egészben az a jó, hogy a sorozatban elhangzott kis mozaikok egy egésszé állnak össze. Anakin és Tarkin beszélgetése, Anakin durcáskodása a beépülés kapcsán. Ezek mind-mind olyan adalékok, amik az EPIII -ra érnek be egy masszává Anakinban. Ne feledkezzünk meg Ahsokáról se, aki most talán kicsit csalódhatott a Jedikben. Ezt máshol már úgy olvastam, hogy megrendült a bizalma bennük, de én ezt erős túlzásnak érzem. Gondolom sokak szívverése megnőtt amikor átlőtte az a droid. :D

 

A rész vége kicsit gyűrűk urás -ra sikeredett, de ez most ezúttal nem negatívumként értendő. :) Ami pedig a végén lévő ominózus Lux - Ahsoka beszélgetést illeti...mi volt benne a rossz? Lux azt mondja, hogy követi anyja nyomdokait. Nyilván arra gondolt, hogy ő is szenátor lesz és harcol azokért az elvekért amikért az anyja. Immár azonban a Köztársasági oldalon. :clap:

 

Remélem még sok ilyen szál lesz ebben az évadban, mert ennek van értelme és mélyíti az SW sagát.

Link to comment
Share on other sites

Akkor hadd kezdjem azzal amivel az epizód is kezdődött: Tano parancsnok elhelyez egy csomagot a droid járőrök szeme előtt, úgy hogy az egyik még ki is nézte magának, erre mi történik? A droidok leellenőrzik a gyanús egyént? Á dehogy, hagyják elsétálni, majd megnézik a gyanús csomagot :facepalm:

Droid mikor csinált ilyet? Ráadásul B-1 -es? :facepalm: Ha ezt megteszi az annyira karakteridegen ettől a droid szériától, mint ide Hatvan.

 

Később a lázadók bázisán: megjött a hír, hogy végre elnyerték a lakosság szimpátiáját, annyira hogy mostmár zavargások vannak. Hurrá, lehet toborozni... vagy mégsem? Nem, hagyjuk hagy lázongjanak pusztakézzel, hisz tudjuk milyen sok esélyük van így, és a droidok is biztos vízágyúval és gumilövedékekkel oszlatják a zavargókat. Mi meg maradjunk kint, hátha lesz annyi eszük a droidoknak, hogy belesétáljanak a csapdánkba, és ha esetleg mégsem vonulnának ki, a lakosság hadd higgye azt, hogy hagyjuk hogy csak úgy lemészárolják őket.

Erre a király mit csinál, a tapasztalt tábornok helyett egy alig 17 éves(nek kinéző) lánynak kezébe adja a parancsnokságot, akinek az eddigi egyetlen terve katasztrófába torkollott. :facepalm:

Ugye itt jönne be az, hogy "ne csak nézd, értsd is". Ja, majd pont egy éppen megtért, áruló tábornoknak adja az irányítást nem? :facepalm: A lázadók, akik felnyitották a lakosság szemét, kimentették Dendup -ot, meg le vannak csokizva. Persze, így logikus. :facepalm:

 

Jön a csata, mert a droid tábornoknak gyorsan le kell vernie a lázadást, és ennek az egyetlen módja, ha belesétálnak a lázadók csapdájába. Csakhogy neki is van egy meglepetése: a HMP-k (a rész csúcspontjai), de ne szaladjunk ennyire előre. Természetesen a droidok még mindig úgy vonulnak, hogy ennél jobb célpontot nem is nyújthatnának (itt lehetne mondani hogy a TMP-ben is így vonultak - igen de csak addig amíg el nem érték a pajzsot és harcba nem szálltak a gungan-ekkel, viszont itt még a legnagyobb tűz alatt sem bontják meg a formációt, és netán vonulnának fedezékbe). Az AAT-k egy lövést sem adtak le, és nem értem, hogy minek vittek MTT-ket, hisz ezek nem többek (gyengén) páncélozott szállítóknál. És akkor jönnek a HMP-k és rendet raknak.

Erről van szó. Ha nincs Hondo, akkor elvesztik a csatát. Megint nem értem mi a probléma.

 

A HMP-k nélkül a droid győzelemnek annyi, megkapják a parancsot a kivonulásra. Mi szokott ilyenkor történni? Bizonyám, a város atomjaira bombázása. Most természetesen a szepik hagyták az egészet a fenébe, és szépen békésen kivonultak.

:facepalm: Hol láttunk ilyen szőnyegbombázást? Ryloth -on. Miért? Mert egy Köztársasági bolygóért ment a harc, klónok és droidok között, Dooku pedig be akarta mutatni milyen is az, ha egy ilyet elbuknak. Na már most itt miért is harcoltak? Gyakorlatilag polgárháború tört ki egy szepi bolygón, akinek a szenátora nagy tiszteletnek örvendett a parlamentjükben. És akkor ezt a bolygót felégetni? :facepalm:

 

Természetesen még a Bonteri kölyök is meggondolja magát, hisz a jedik olyan önzetlenek, hősiesek és önfeláldozóak voltak velük az utóbbi időben (csak a gyengébbek kedvéért jegyzem meg a jedik Onderonon mást sem csináltak, minthogy fegyvert nyomtak egy két paraszt kezébe, csak azért hogy ezzel lefoglaltassák a droid sereg egy részét, és pont "lekakilták", hogy mi lesz a lázadókkal)

Gondolom itt Ahsokára gondolt, és a fegyveres segítségre. Anélkül tényleg elbuktak volna, de ez nyilván nem számít. :D

 

Sajnálom ezt a szálat,

Szerintem inkább szedd össze magad és nézd meg még egyszer. :)

 

Arra gondoltam, hogy na most aztán velem az élen nagy tukkónak leszünk bélyegezve, akik nyavajogtak kicsit az eddigi részek lendülete miatt, mondván; itt a csata nesztek!

De ez a rész nem a nagy csatától volt jó. Ezt és vele a négy részt a fimszerű drámaiság tette naggyá.

Hús vér karakterekké nőttek a szereplők a négy rész alatt, ezt remekül támasztja alá a sziklaszirten és környékén történtek, Dendup-tól Steeláig.

Csak kapkodtam a fejem, hogy -na most mi lesz?! -na most mi lesz?!!!

Egyszerűen izgalmas volt.

Megvolt a színvonal és nem a 100% akció kellett hozzá! :clap:

Most mondjam, hogy 100% -ig egyetértek? :)

Edited by Ody Mandrell
Link to comment
Share on other sites

Tényleg, az mekkora már, amikor az egyik kalóz egy csúzlit fog Anakinra? :lol:

Mégpedig olyat amit a feluciai farmerek is használtak a Bounty Hunters -ben :cool:

Jó, hogy van aki figyel a részletekre. :D A csúzlit észrevettem, csak az nem jött le, hogy honnan ismerős. :P

Edited by Ody Mandrell
Link to comment
Share on other sites

Jót írtál Ody...döbbenet, hogy mennyire átérzed a részeket. Ez most nem körbenyalás, szimplán egy megjegyzés. :nana: Jó volt ez az onderoni szál és most elpufogtattam egy frázist. Ody mondta, hogy lássuk meg a részekben a pozitívumot, akkor is, ha a részek tartalmaznak esetleg inkonzisztens vagy elsőre illogikusnak tűnő dolgokat. Erőt ad nekem az ennyire mélyen pozitív szemlélet, de szerintem mindenki másnak is. Élvezni kell a sorozatot, de ha valakinek nem megy, az sem probléma, akadékoskodni viszont felesleges mert a TCW nem több mint egy mese, ez azonban nem lebecsülendő, mert a mese szépsége mindig az egyszerű erkölcsi üzenetben rejlik, könnyen adoptálja, akinek hallása van rá és tőkét kovácsolhat belőle az élete egyéb területein belül.

 

Az Ashoka Lux szerelmi szál erős baráti kötelékké történő lealacsonyítása szerintem nem volt eredetileg a tervben. Arra gondolok, hogy a korábbi évadokban egyértelműen vinni akarhatták valamerre ezt a szálat. Talán Filloni ezért is nyilatkozta, hogy több tervük is van Ashoka sorsára nézve. Gondolom az öreg szakállas közben módosított a direktíván. Tartok tőle, hogy nem akartak még egy szerelmi szálat a sorozatba eröltetni, nem akarták, hogy Ashoka sorsa kicsiben képezze le Anakin bukását. Bizonyos vagyok benne, hogy Ashoka sorsa különleges lesz és mivel Gyuribá nem szereti megölni kedvenc karaktereit (egyébként nagyon helyesen), így egészen meglepő végkifejlettel fog szolgálni a sorozat. Na még egy frázist ellőttem a végére. :hmm:

Link to comment
Share on other sites

Jót írtál Ody...döbbenet, hogy mennyire átérzed a részeket. Ez most nem körbenyalás, szimplán egy megjegyzés. :nana: Jó volt ez az onderoni szál és most elpufogtattam egy frázist. Ody mondta, hogy lássuk meg a részekben a pozitívumot, akkor is, ha a részek tartalmaznak esetleg inkonzisztens vagy elsőre illogikusnak tűnő dolgokat. Erőt ad nekem az ennyire mélyen pozitív szemlélet, de szerintem mindenki másnak is. Élvezni kell a sorozatot, de ha valakinek nem megy, az sem probléma, akadékoskodni viszont felesleges mert a TCW nem több mint egy mese, ez azonban nem lebecsülendő, mert a mese szépsége mindig az egyszerű erkölcsi üzenetben rejlik, könnyen adoptálja, akinek hallása van rá és tőkét kovácsolhat belőle az élete egyéb területein belül.

 

Az Ashoka Lux szerelmi szál erős baráti kötelékké történő lealacsonyítása szerintem nem volt eredetileg a tervben. Arra gondolok, hogy a korábbi évadokban egyértelműen vinni akarhatták valamerre ezt a szálat. Talán Filloni ezért is nyilatkozta, hogy több tervük is van Ashoka sorsára nézve. Gondolom az öreg szakállas közben módosított a direktíván. Tartok tőle, hogy nem akartak még egy szerelmi szálat a sorozatba eröltetni, nem akarták, hogy Ashoka sorsa kicsiben képezze le Anakin bukását. Bizonyos vagyok benne, hogy Ashoka sorsa különleges lesz és mivel Gyuribá nem szereti megölni kedvenc karaktereit (egyébként nagyon helyesen), így egészen meglepő végkifejlettel fog szolgálni a sorozat. Na még egy frázist ellőttem a végére. :hmm:

 

Eeejha! Bár nagyjából kitárgyaltuk múltkor, mégis jól összefoglaltad az első bek-ben, hogy mi a jó hozzáállás. :clap:

 

A 2. bek-ben foglaltakkal egyetértek, és részemről örülök/örülnék, ha nem lenne ennél több köze Ahsokának a szerelemhez.

Link to comment
Share on other sites

Köszi Zééé. :) Örülök is magamnak, hogy ennyire el tudom helyezni a történetben a különféle eseményeket. Azonban ehhez nagyon mélyen benne kell lenni a sorozatban. Szinte minden korábbi rezdülését ismerni kell.

Edited by Ody Mandrell
Link to comment
Share on other sites

Köszi Zééé. :) Örülök is magamnak, hogy ennyire el tudom helyezni a történetben a különféle eseményeket. Azonban ehhez nagyon mélyen benne kell lenni a sorozatban. Szinte minden korábbi rezdülését ismerni kell.

 

Mindenki tudja, hogy nálad kevesebb ember szereti jobban ezt a sorozatot, soha egy részt nem szidtál. Még én is szapultam egy részt, mégpedig a tea akciót, pedig aztán én is szerelmes vagyok a sorozatba...és bizonyosan vannak még jópáran, akik hozzánk hasonlóan picit elfogultak de mindenekelőtt igyekszenek csak a jót meglátni, de előtted kalapot kell emelni! (ez már majdnem nyalás volt!) :love:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text .   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored .   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information