Ugrás a kommentre

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje: (szerkesztve)

Mert itt 40(?) év alatt olyan események zajlottak le, hogy azok mellett nem tartom szerencsésnek csak úgy elmenni. Eleve ha szerepeltetnék a kölyköket akiket az EU kitermelt, meg kellene magyarázni, hogy mi történt a többivel, és akkor megint ott vagyunk, hogy feltesszük a kérdést: bele akarunk mi ebbe menni, vagy inkább indítsunk tiszta lappal?

Nem feltétlenül. Azért, mert sok jelentős dolog történt azelőtt, nem kell minden áron arról beszélni. Ahogy Anakin és Obi-Wan sem beszél Ahsokáról, Ventressről, Mortisról, Darth Maul visszatéréséről. (Pedig azért az nem kicsit durva cucc!) El lehet mellettük menni. Arról sem kell minden áron beszélni, hogy mi történt a többi gyerekkel. Ha pl. teszem azt Jaináról tudnánk, hogy ő Solo lánya, az bőven elég lenne a nézőknek, nem kell feltétlenül megemlíteni, hogy volt valaki, aki áttért a sötét oldalra és ezért halt meg, vagy egy öccse, aki meghalt a háborúban. Minek? Nem kerül szóba és kész. Szóval abszolút nem szükséges és tényleg nem a filmek dolga igazodni az EU-hoz, hanem fordítva. A könyv és képregény bevételüket szerintem kvázi kilőhetik, ha mindent áthúznak, mert utána a kiábrándult EU-sok nem fognak ilyesmit vásárolni. Tudom, a Disney-nek így is van elég pénze, de azért biztosan számít nekik, ha megérte az egészet felvásárolni 4 milliárd dollárért. Ha csak annyira fog igazodni az EU-hoz, ahogy a TCW teszi, szerintem régen jó!

Teljesen felesleges magyarázkodni, ahogy Anakin sebhelye sem volt annak idején megmagyarázva. (Lucas szerint elcsúszott a kádban. :D:P) Az sem, hogy Grievous tábornok hogy a hóhérba került oda. Csak példa.

Szerkesztve: - KisKósa
Hozzászólás ideje:

Teljesen felesleges magyarázkodni, ahogy Anakin sebhelye sem volt annak idején megmagyarázva. (Lucas szerint elcsúszott a kádban. :D:P) Az sem, hogy Grievous tábornok hogy a hóhérba került oda. Csak példa.

Akkor a sebhely megmagyarázatlansága egyenértékű lenne azzal, hogy a galaxis nem elhanyagolható része romokban van :?

Akkor a sebhely megmagyarázatlansága egyenértékű lenne azzal, hogy a galaxis nem elhanyagolható része romokban van :?

Hát, ha tényleg olyan 50 ABY környékén játszódna a történet, akkor szó sem lenne ilyesmiről, hiszen a legutolsó háborúnak akkor már rég vége. De ha azt nézzük, annak idején se volt megmagyarázva az, hogy miért lett a Köztársaságból Birodalom, miért lett Anakinból Darth Vader és miért lett Palpatine tanítványa és még nagyon sok minden. OFF-screen, nagy jelentőségű események tucatjai, mégsem kérdőjeleztünk meg mindent. Persze utólag elkészült az előzmény trilógia, ahol sok kérdésre választ kaptunk. Szóval sok minden mellett el lehet menni, ha az nem megy a cselekmény kárára, ahogy a régiekben sem volt ilyesmi.

Hozzászólás ideje:

Szóval sok minden mellett el lehet menni, ha az nem megy a cselekmény kárára, ahogy a régiekben sem volt ilyesmi.

De azért az ember elvárná egy folytatástól, hogy ne hagyjon ki teljesen efféle meghatározó eseményeket, amik fontosak lehetnek egyes karakterek (pl. Luke, Leia, stb.) fejlődésében.

Hozzászólás ideje:

Megmondták, hogy vadonatúj történet lesz, tehát semmi EU. Nem hinném, hogy majd pont Lucas fogja úgy írni a sztorit, hogy előtte van egy halom könyv amihez igazodnia kell. Korábban is külön kezelték az EU-t, és most is így lesz ez. A legjobb az lenne tényleg, ha még csak utalás se lenne rá. Mondjuk még az se biztos, hogy negyven évvel a ROTJ után játszódna a sztori.

Hozzászólás ideje:

Megmondták, hogy vadonatúj történet lesz, tehát semmi EU. Nem hinném, hogy majd pont Lucas fogja úgy írni a sztorit, hogy előtte van egy halom könyv amihez igazodnia kell. Korábban is külön kezelték az EU-t, és most is így lesz ez. A legjobb az lenne tényleg, ha még csak utalás se lenne rá. Mondjuk még az se biztos, hogy negyven évvel a ROTJ után játszódna a sztori.

Lucas nem fog írni semmit, maximum kreatív konzulensként vesz részt a projektben, tudtommal. De egyébként ezt mondom én is, szerepeljenek csak benne a nagyok, de fókuszáljanak inkább az új karakterekre, nem feltétlenül a Skywalker és a Solo gyerekekre, ha mégis, azért legyen ugyanaz a nevük. Ha ezt megteszik gyakorlatilag tesznek egy szívességet mindenkinek, hiszen akkor minden egyben marad. Tök értelmetlen lett volna Leland Chee-nek dolgozni a kontinuitási adatbázison, ha ennyire nem számít az egységesség. :) De tényleg elég korai még erről beszélni, hiszen még épp hogy elkezdődött a projekt. Majd visszatérünk erre akkor, amikor kijön az első teaser. :)

A teaser már a vége lesz. :) Előtte sok-sok infó fog kiszivárogni.

Kérdés, hogy ebből mennyi lesz hiteles, mint pl. a Rick McCallum-féle "Boba Fett fontos szerepet kap az EPIII.-ban" dolog.

Hozzászólás ideje:

Kíváncsi leszek, mennyire durván fognak ügyelni arra, hogy ne szivárogjon ki semmi infó morzsa a sztoriról.

Ha olyan lesz a rendező, mint pl JJ Abrams vagy Nolan, akkor hét lakat alatt tartalank majd mindent. Talán még a színészek által játszott karakterek neveit se mondják meg nekünk.

Birodalom visszavágnál is úgy mondták meg a forgatás vége fele Mark Hamillnek, hogy Vader az apja :para:

Hozzászólás ideje:

Szinte biztos, hogy a történet nagy részét homály fogja fedni egészen a premierig, éppen ezért, reményeim szerint, nagy durranás. :) A titkolózást hasonlóképpen képzelem el, mint az Indiana Jones 4 esetében, de remélem ezúttal alapja is lesz a sztori rejtegetésének.

Szerintem egyes szereplők neve azért ki fog kerülni, homályos körülírással. Pár jelenet is napvilágot lát szöveges formában még a megjelenés előtt, ez az EP3 esetében is így volt. :D

Hozzászólás ideje:

Hogy mennyire ügyelnek? Olvass bele az EpIII-as naplómba az EpIII topikba, és meglátod. Vagy 2-3 hónappal a premier előtt szinte a teljes történet vázzal tisztába lehetett az, aki akart.

Huha ez nagyon klassz Donát, most olvasom :clap::)

Nem semmi, mennyi infót összeszedtél a premier előtt. :)

Tervezel majd ilyet az EP7 előtt is? :psycho::P

Hozzászólás ideje:

Házi feladat: olvasd újra az előző bejegyzést. Valószínűleg nem láttad, mikor a sajátod írtad. :)

Igen, rémlett nekem, hogy több jelenet is kikerült, de hogy ennyi... :D úgy látszik, felejtek. Mindenesetre az EP7 körül szerintem nagyobb lesz a titkolózás, a Sithek bosszúja esetében azért valamelyest fel lehetett vázolni a történetet segítség nélkül is, ismerve az előzményeket és a távoli következményeket. :)

Hozzászólás ideje:

Jake: Még meglátom... :)

Nute: Hát... persze, lehetett tudni, hogy Anakinből Vader lesz, stb., de ha valaki visszaolvasná a Starwars.hu Episode III topikjában miként képzeltük el a filmet 2003 környékén, és ezzel szemben milyen lett: ég és föld. Szóval persze, voltak alap elvárások, de ott is titokban lehetett volna tartani a cselekményt, ha nagyon akarják. Szóval e tekintetben én most is bizakodom.

Hozzászólás ideje:

Ezt csak azért mondod, mert - valószínűleg - egy EU-t sem olvastál még és az egészet, teszem azt, a Palpatine-klónnal azonosítod.

Mindenesetre az igaz, hogy az EP6 utáni EU jóval gyengébb darabokból áll esetenként (bár azért itt is több a színvonalas mű), mint a korábbi filmekhez kapcsolódók, de ez a művek megjelenési dátuma miatt van így.

Ezt meg most látom. Csak tájékoztatás képpen, 2002 és 2003 között az összes, magyarul addig megjelent EU könyvet olvastam. Ennek megfelelően mondom: a java része baromság. Könyvként szórakoztató volt, a filmek színvonalához viszont nemhogy nem ér fel, de meg sem közelíti. Ha rajtam múlna, az egész úgy felül lenne írva, mint a sicc.

Azok, akik annyira EU-ellenesek, elfelejtik, hogy Coruscant sem lenne EU (és Thimothy Zahn) nélkül. Úgy, hogy még a klasszkus trilógia is átdolgozásra került miatta!!!!

Véleményem szerint a könyveknek helye van a SW univerzumban - és érintőlegesen helye lesz az EP VII-ben is. És tényleg: úgy kell megcsinálni, hogy aki nem ismeri őket, annak is folyamatos legyen a történet, aki meg olvasó is, az meg elégedetten csettintsen.

Szerkesztve: - R2-D2
Hozzászólás ideje:

Azok, akik annyira EU-ellenesek, elfelejtik, hogy Coruscant sem lenne EU (és Thimothy Zahn) nélkül. Úgy, hogy még a klasszkus trilógia is átdolgozásra került miatta!!!!

Pedig benne lenne Zahn nélkül is csak más lenne a neve. Lucas Imperial City-nek hivta. Ő találta ki még az ep.6-hoz és már a látványtervek is megvoltak hozzá. Amikor az ep.1 készült komolyan felmerült hogy egy saját nevet ad neki, de Lucas végül úgy volt vele hogy egy név-változtatás erejéig végülis megadhatja magát a "hagyományoknak". (Edit: Ody megelőzött :P)

Donáthoz hasonlóan én is olvastam ep.6 utáni EU-t és én is hanyagolnám. Szerintem is nagyon messze van a filmek szinvonalától, amit az irók produkáltak.

Hozzászólás ideje:

Részlet a naplóból, mit gondolt Lucas a Star Warsról. Főleg a vége érdekes az új trilógia fényében:

Darth Sidious a sagában a gonosz megtestesítője. A harmadik részben megláthatjuk, hogy igazi mester. A film alatt rájöhetünk, hogy maga a Gonosz akarta úgy, hogy Sidious Sith-té válljon. A sötét oldal egy folyamatosan forgó henger. A prequelekben láthatjuk, amint a rossz felülkerekedik a jón. De a gonosz nem önmagában a Sith. De a Sith-ek gonoszak. Ha úgy gondolják, hogy a Sith-ek irányítanak mindent a Star wars univerziumban a gonoszságukon keresztül, akkor tévednek. A Sith-ek úgy hiszik, ők irányítják a gonoszt, ám valójában az irányítja őket. Az Erő csak egy eszköz a rosszak kezében, mellyel a jók és a gonoszok összecsaphatnak. A saga valójában egy óriási sakk játszma. Amikor elkezdődik, a rosszak kiválasztják királyukat. A játszma két fél között játszódik: a jók és a gonoszok. A partit egy táblán játszák: az Erőn. Azok a rajongók, melyek belemélyednek a történet egészébe, láthatják, hogy minden karaktert úgy választottunk, hogy tökéletesen bemutassa a jó, vagy a rossz oldalt. Az ellenfelek kilétével mindenkinek tisztában kell lennie, ez volt az oka, hogy megteremtettük a Jedi-rendet, majd később a Sith-eket. A harmadik rész rengeteg utalással, és új értelmezéssel egészíti ki a harcot. Ám van egy pont, amikor a jó és a rossz karaktere egybe folyik. Ez a második részben található, amikor Dooku megkéri Obi-want, tartson vele. Ekkor látható, hogy valójában fogalmunk sincs, hogy melyik fél éppen hogyan áll, mi a terve, és még mit tartogat a számunkra.

Ennek gyökeres ellentéte a negyedik rész. Itt megmutatjuk, hogy nem csupán egyetlen oldal van a játszmában, nem engedjük, hogy bármelyik is uraljon mindent. Vannak rajongók, akik úgy hiszik, hogy ez a rész csupán a karakterek fejlődésének szempontjából érdekes. Ám emögött nagyon sok minden lapul. Valójában ez az a pont, ahol minden visszaáll az eredeti helyére. A Baljós Árnyakban van egy jelenet, ahol Palpatine mosolyogva jegyzi meg: „Figyelemmel kísérjük a pályafutásodat, ifjú Skywalker”. A harmadik részben tapasztalhatjuk, hogy ez a többes szám első személy valójában a gonoszokat jelöli, azon keresztül pedig a Sith-eket. Sidious azt hiszi, hogy képes kommunikálni a rosszal, mely benne van, és amely valójában irányítja őt. De akárcsak a királynak a sakktáblán, neki is szüksége van segítségre. Mindamellett a prequelek a Sith-ek hatalomszerzését mutatja be, azt, hogy minél nagyobb befolyást szereznek az Erő fölött. Az eredeti trilógia hasonlóképpen mutatja be a világos oldalt. Az első részben kiválasztják királyukat: Luke Skywalkert. Amikor a Sith-ek elpusztulnak, a gonosz feladja a partit. De hiba lenne azt hinni, hogy ez volt az utolsó harc kettejük között…”

Hozzászólás ideje:

Továbbra is KisKósával és R2-D2-val tudok egyetérteni, sokat nem is fűznék hozzá (annyira talán nem is lenne ebbe a topikba való).

Coruscant valóban csak nevében köszönhető Zahnnak, épp ezért nem látom akadályát, hogy Leia és Solo lehetséges lányának a Jaina nevet adják. A filmek sztorijának szempontjából nem oszt nem szoroz, ugyanakkor az EU-t is tiszteletben tartják. Ráadásul semmi olyan nincs benne, ami a kreativitásukat gátolná. Persze nincs így minden esetben, de azt tartom, hogy minimális odafigyeléssel ügyesen össze lehet passzítani a két SW-"világot". Nyilván a filmek az alapok, amihez az EU igazodjon, mégis... mint írtam, bőven megoldható a rengeteg SW könyv, képregény és játék kukába vágásának mellőzése. Aki pedig nem szereti/ismeri az EU-t, azt kétlem, hogy zavarná, ha az Ep7-ben a lányt Piroska helyett Jainának hívnák.

A minőséghez meg csak annyit, hogy kinek mi. Ha Lucas szerint egy félbevágott, feneketlen aknába zuhanó férfi nem feltétlen hal meg, abba a keretbe nálam nagyon sok minden belefér. Természetesen nem igénytelenségek. A lényeg, hogy vannak akik számára 1-1 mű több, mint néhány amatőr író buta firkálmánya, így ezek az emberek értelemszerűen örülnének némi nemű körültekintésnek a Disney részéről, még ha érthető módon ez nem is kötelező elvárás.

Én is azon gondolkodtam, hogy a vége vajon a Sith Jedi harcra, vagy a Gonosz - Világos szembenállásra utal.

Egyrészről szerintem sokan kiakadnának, ha visszahoznák a Sith-eket, mert úgy semmisnek éreznék Anakin áldozatát (ezt az itteni véleményekre alapozom, amiről még régebben volt szó). Másrészről kik ismerik úgy az Erőt, mint a Jedik, hogy felvehessék a harcot velük? Talán egy új, ismeretlen ellenség? A kérdés, hogy melyikkel járnának jobban? Az újakat be kell mutatni, felvezetni, stb. A Sith-eket már ismerik a nézők, mint a Jedik ősi nemezisei, de lehet, hogy elcsépeltnek hatnának. Nincs egyszerű dolguk az alkotóknak a 3. trilógiával, az biztos.

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

• Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.