Ugrás a kommentre

EPVII spoileres topic


Ody Mandrell

Ajánlott hozzászólás

Ami a fénykardot illeti, szerintem az jó ötlet lenne, hogy egy fénykardnak szerepe van a kaland elindulásában az új főszereplők terén. Gondoljunk csak bele, eddig mindkét trilógiában egy fénykard volt az, ami elindította Skywakert az útján. Az első részben az, hogy Anakin meglátta Qui-Gon fénykardját, ami megváltoztatta a hozzáállását a dolgokhoz, míg Luke akkor indult el az Erő útján, miután megkapta Bentől apja fénykardját. Ezután nem is lenne rossz, ha a harmadik trilógia nyitányában is egy fénykard játszaná a fordulópontot az életében.

Persze nem ezzel a lebeg az űrben Luke csonka keze, benne a fénykarddal, mert ez hülyeség. Eleve elég csúnya törés lenne, ha nem egy űrhajóval indítanánk, másrészt, elég morbid nyitány lenne ez egy Star Warshoz. Ha nem is egy csatával nyitnánk, ahogy Bomarr írta - bár tök jó lenne, ha valahogy úgy kezdődnek, ahogy ő írta :) -, szerintem tuti egy csillagrombolóval nyitunk. Vagy csatával, amiben van csillagromboló. A száldosó betűk után egy űrhajónak kell jönnie, ez alapvetés a Star Warsban. Persze nem csak a hagyomány megtörése és morbidsága miatt lenne hülyeség egy kézzel nyitni, hanem azzal is, hogy az a kicsi kacsó Anakin fénykardjával együtt valahol Bespin mélyén fekszik. Viszont el lehetne játszani a dolgot Luke fénykardjával, és abban a formában, ahogy Bomarr írta.

A sötét Luke pedig szerintem csak úgy lenne működőképes, ha valóban egy folyamat végére - a film végére - állna át. Túl erőteljes lenne, ha már eleve ő a főgonosz, az ep6 után ez elég nagy képtelenség lenne. Sokat kéne magyarázkodni, ha nem látnánk a folyamatot.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Ha fénykarddal lesz dolgunk (amit remélek, mert Dzséjtnek igaza van, tényleg szép ívet jelentene), akkor szinte biztos, hogy az EP6-os fénykardról van szó. Nem emlékszem pontosan az eredeti kémjelentésre, de el tudom képzelni, hogy a forrás csak "Luke fénykardjának" megtalálásáról beszélt, és mindenki készpénznek vette, hogy ez az EP5-ös, mivel az EP6-os Luke-nál van - hiszen akkor még nem jött információ Luke esetleges átállásáról, vagy "áldozatáról".

 

Luke sötét oldali állapotát nagyon biztosra veszem, mert ez az egyetlen kémjelentés, ami megerősítést kapott James Gunn, A galaxis őrzői író-rendezőjétől. Ő egy alkotói műhelyben dolgozik az EP7(89) készítőivel, és prózaibb okokból is képben kell lennie a párhuzamos blockbuster történetével, hiszen nem engedheti meg a Disney, hogy két, egymást követő kasszasikere akár véletlenül is egy kaptafára készüljön. Emlékszünk, hogy ő ezt írta Twitteren a slashfilmnek, amikor ők nem közölték le a sötét Luke spoilert: "Major kudos to @slashfilm for acting like human beings and not publishing the Star Wars spoiler. You’ve won me over."

 

Innentől szerintem ez kb. olyan erős alátámasztás, mint egy forgatási fotó a lázadó bázisról.

 

A nézők elkényeztetését nem tartom elsődlegesnek. Ennél JJ talán többről álmodik, elvégre a Trek-világ rajongóit sem mondhatnánk, hogy nagyon elkényeztette, amikor átvette a franchise-t. Erre utal az is, ha megnézzük, milyen klasszikus hajókat és szereplőket ismerünk már:

 

X-szárnyú - megváltoztatták a kinézetét

TIE-vadász - ennek is, bár kisebb mértékben

rohamosztagosok - többet is láttunk, megváltoztak

Millennium Falcon - megváltoztatták

 

Egyetlen, mostanáig ismert klasszikus elemet sem hagytak elkényeztető jelleggel változatlanul, mindenbe bele mertek nyúlni - szerintem nagyon helyesen, nem ugyanazt akarom látni, amit a 4-5-6-ban. Nem kell szent tehénnek tekinteni a korabeli dizájnokat, igenis látszódjon, hogy eltelt 30 év. Változtassanak úgy, hogy közben őrizzék meg a 4-5-6 eszmeiségét, egységes világát. A látványtervek alapján ezt nagyon jól csinálják. Bízom benne, hogy hasonló merészséggel és tisztelettel kezelik a többi elemet is.

 

Ja, és hogy a látványtervekre miért nem csapott le a Lucasfilm? Ha keleti parti idő szerint nappal szivárgott volna ki, akkor lehet, hogy lecsapnak a millenniumfalcon.com-ra, amíg egyedül ott vannak kint a linkek, és bevontatják egy csillagrombolóba. De mire tehettek volna valamit, ott volt minden weboldalon. 10 éve még le tudták volna szedetni, de most már szerintem ennek nincs értelme. És valódi kár nem esett: az internet imádta a képeket, mindenki megnyugodott, hogy mennyire jó minden, és milyen menő Vader sisakja. Semmi lényeges elem nem derült ki egyértelműen, nagyrészt csak megerősítést kaptunk néhány eddigi félinformációra. Nem láttuk felismerhetően egyik klasszikus karaktert sem, a sztori sem szivárgott ki.

Szerkesztve: - SimonZ
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Szerintem siman indulhatna urhajos jelenettel a felfuto szoveg utan.Ahogy az EPIV-ben sem lattuk,hogy-hogy kerultek Leiaekhoz a tervrajzok...itt is siman menekulhet mar valaki azzal a bizonyos fenykarddal....egybol urhajos uldozessel kezdodne....

Szerkesztve: - ZoliZoltán
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

... Timothy Zahn és JJA állítólag beszéltek az EPVII forgatókönyvének a kidolgozása során.

 

 

Ezt nem tudtam. De azt igen, hogy a régi EU-t fel fogják használni, ahogy eddig is -és mindig is- tették.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Na végre több mint egy hét után van időm rendesen fórumozni. Ezek a képek hihetetlenül hangulatosak, nagyon bejönmindegyik a kiborg is tetszik, de azért bízom benne, hogy nem Luke az, bár ahol tartja a Vader maszkot ott a szája a fiatal Luke-ra emlékeztet. Továbbra sem szeretném, hogy Luke gonosz legyen azt meg még kevésbé, hogy kiborg, de megértem azokat is akiknek tetszene az ötlet mert elég nehéz a korábbi filmek tükrében méltó gonoszt találni én is nehezen tudom elképzelni, hogyan valósulhatna meg, hogy úgy kapcsolódjon a sagához, hogy azt filmen kell bemutatni, mindenesetre napról napra jobban várom már a hetedik részt. Az mondjuk tetszene, ha Luke úgy lenne negatív szereplő mint Batman a TDKR-ban, a társadalom szempontjából, így érdekes sztorit lehetne köré alakítani.

 

Bomarr írása nekem is nagyon tetszik, jó lenne ha hasonlóképp kezdődne a film. A Luke klón viszont remélem felvetés is marad annál ténylegaz is jobb ha átáll a sötét oldalra. Mondják, hogy nem zörög a haraszt ha nem fújják és Luke a sötét oldalon eddig talána legerősebb pletyka, de simán kinézem JJA-ből, hogy elterelő hadműveletet folytat.

 

A Zahn és JJ közti konzultáció úgy emlékszem arról szólt, hogy ír majd egy könyvet ami összeköti az EU műveket a filmekkel, de aztán Timothy Zahn twitteren ezt megcáfolta.

Szerkesztve: - Palpi
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Valóban, ha az EP6-os, zöld kristályú fénykard lenne a megtalált fegyver, annak már van értelme, hiszen Luke, ha áttért a Sötét Oldalra, nyilván készített magának egy új, Sith-pengét.

 

Egyébként én is örülök, hogy minden klasszikus járművön módosítottak, szerintem ez ellen csak azok az elvetemültek tiltakoznak, akik nem akarnak új filmeket, de ha már muszáj, akkor az mindenképp Original Trilogy koppintás legyen. Rájuk meg nem kell hallgatni, hiszen minden franchise-nak elkél a vérfrissítés, és valószínűleg így is, úgy is lenne számtalan elem, amelybe belekötnének (mi az, hogy már nem Han a Millenium Falcon tulajdonosa?! és ilyenek). A Galaxisban eltelt 30 év, ráadásul ez egy igen vészterhed időszak lehetett a concept art-ok alapján, ennek meg kell látszódnia a járműveken, helyszíneken stb. Én Coruscant-ra leszek kíváncsi, úgy érzem, szinte elképzelhetetlen, hogy a galaktikus főváros ne szerepeljen.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nem hiszek én ebben a Luke-cyborg dologban. Teljesen máshogy működik az internet, az információ és a spoilerek terjedése, mint ahogy tapasztaltuk azt mondjuk az EP IIII idején. Ezt tudják ők is. Mármint a fejesek. Ezt pedig ki is használják. Nincs ennél nagyobb felhajtó erő, nem tud más ekkora tömeget bevonni az érdeklődésbe, mint ez a jellegű izgalom, mint amit itt a fórumon is tapasztalok.

 

Kiegészítve ezt a gonosz-Luke pletykát olyanokat is olvasok, hogy Daisy karaktere a rész végére Luke csatlósa lesz a Sötét oldalon, és az ő megdöntésükről szól a trilógia további alakulása... Miért? Nem látom értelmét, így, ebben a formában meghagyni Luke Skywalker szerepét az egész trilógiára, melynek végén csak erőltetett - vagy semilyen - feloldozást tudok elképzelni az idős Skywalkerre nézve - a feloldozás pedig az SW alapvető üzenete számomra. Ha pedig ez kivész a filmekből, számomra kevesebb lesz a történet, amit borzasztóan sajnálnék, de végső soron ugye ez van.

 

A lényeg, hogy a megfejtést szerintem mélyebben, illetve nem ennyire végletekben gondolkodva kell elképzelni. Luke köré misztikummal építkező filmet várok (kezdve a zöld fénykardjának eltűnésével-megtalálásával), amiben benne van az Ön feladás lehetősége (az, hogy a Sötét Oldalra jut), az eltelt 30 év alatt megítélésében beállt változások (a társadalom elitélése, kirekesztése valami miatt - ezért a remete életmód), a jó és rossz nem fekete és fehérként való megítélése. Pont azért sem fér bele nekem ez az egész, mert voltak korábbi pletykák, miszerint Lucas terve eredetileg az volt, hogy a jó és rossz ne váljon el olyan élesen egymástól mint tette azt az eddigi részekben, akkor ne lehessen azt mondani Luke Skywalkerre, hogy ő a FŐgonosz és kész. Végül pedig, úgy gondolom, Luke karakterét ki kell vezetni a Star Warsból, és ki is fogják - de nem a gonosz formájában. A cyborg forma viszont számomra elveszi a feloldozás lehetőségét, mert túlzottan egy kaptafa lenne a Vader szállal.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Anakin kardjához még annyit, hogy a Bespin ugye gázbolygó és mint ilyen nincs felszíne. Ha oda beledobnak valamit az addig zuhan amíg el nem ég a bolygóban, vagy a nyomás hatására meg nem semmisül. Egy biztos: onnan nem kerül ki semmi épségben. Esetlegesen azt tudom elképzelni, hogy a kard nem pottyant ki abból a csatornából ahova beleesett (Luke -al ellentétben), és valaki megtalálta. De nekem is jobban bejönne a Luke EPVI -os kardja verzió. A concepten viszont Anakin szablyája látható.

 

Egyetlen, mostanáig ismert klasszikus elemet sem hagytak elkényeztető jelleggel változatlanul, mindenbe bele mertek nyúlni - szerintem nagyon helyesen, nem ugyanazt akarom látni, amit a 4-5-6-ban. Nem kell szent tehénnek tekinteni a korabeli dizájnokat, igenis látszódjon, hogy eltelt 30 év. Változtassanak úgy, hogy közben őrizzék meg a 4-5-6 eszmeiségét, egységes világát. A látványtervek alapján ezt nagyon jól csinálják. Bízom benne, hogy hasonló merészséggel és tisztelettel kezelik a többi elemet is.

 

Ezzel nagyon egyetértek! Remélem így valósul meg a projekt. A hab az lenne a tortán ha feltűnne Coruscant is mert az önmagában adna egy kis prequel fűszert az egészhez. :)

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Egyetértek Forceuser-rel. Luke-nak valami összetettebb szerep lenne jó, ami sokkal mélyebb. Eddig ő a legkisebb királyfi, lehetne belőle egy átállt kiborg-főgonosz vagy egy bölcs jedi-mentor. Mindkét lehetőség elég fantáziátlan, láttunk már ilyet. Valami merőben eltérő életút kéne neki, ami igazán egyedivé teszi a Saga-ban. A jó és rossz kapcsán se nagyon látnám viszont szívesen az OT meseszerű látásmódját, miszerint mindenki fogadja el axiomatikusan a két skatulyát, melyek összefüggés nélküli szélsőségek.

 

Azok véleményét is osztom, akik szerint a Luke-kiborg elmélet azért valószerűtlen, mert túl nagy spoiler. Alapból ez nagyon nem következik a Saga-ból, ez egy drámai fordulat, egy tetőpont minden értelemben. Nehezen tudom elképzelni, hogy egy ilyen kaliberű dolog ilyen hamar napvilágot lásson. Mintha anno előre tudta volna mindenki, hogy Vader Luke apja, vagy Vader fogja megölni Sidious-t. Az ilyen sztorielem tökéletesen felesleges, ha előzetesen ellövik a poént. Egy ilyen info véletlen kiszivárgása is hatalmas baki, majdhogynem bűn lenne.

 

Amúgy Luke kardján szerintem kár ennyit rugózni. Akár Anakin-é (Luke elsője) is lehet, hisz elég szövevényes volt az a bespin-i csatornarendszer. Kismillió helyre kerülhetett az a kard és sokféle utat járhatott be eztán. Nem azt mondom, hogy azt akarom látni előkerülni, de nem ütköznék meg rajta.

Szerkesztve: - pb69
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

....

 

Amúgy Luke kardján szerintem kár ennyit rugózni. Akár Anakin-é (Luke elsője) is lehet, hisz elég szövevényes volt az a bespin-i csatornarendszer. Kismillió helyre kerülhetett az a kard és sokféle utat járhatott be eztán. Nem azt mondom, hogy azt akarom látni előkerülni, de nem ütköznék meg rajta.

 

Őőő..én látni véltem leesni mellette a kézzel!

CakF7.jpg

Bár én ettől függetlenül sem akadok majd fent ezen, mert ki tudja hova esett..Egy száguldó podraceren elkaphatta Sebulba unokája aki meg Palpinak ivócimborája.. :evil:

Szerkesztve: - csoli1138
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Csak azt akartam viccesen kifejezni, hogy kár ezen rugózni, mert a kardot ezer és egy féle módon vissza lehet csempészni a filmbe. A koncepteken Anakin kardja látható, a rémhírek is erről szóltak, hogy Luke Bespinen levágott keze az ereklye.

Nem igazán tudjuk a részleteket, de felesleges ellene agitálni, hogy Luke keze a Bespinen biztos megsemmisült, megégett, beleesett a bolygó magjába. Nem tudjuk, milyen a bolygó felszíne, minden teória ezzel kapcsolatban EU. Lehet, hogy nyüzsgő élet van alul és az őslakosok valami gázlények. A Star Wars mindig sikeres volt abban, hogy kibővítse az ismert helyszíneket.

Szerkesztve: - Zééé
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Ámulva néztem ezeket a concepteket(vagyis nézném még mindig, ha azóta nem törölték volna mindet... :( )! Hihetetlen hangulatosak az új helyszínek, az AT-AT kuckó és a fénykardpárbajokat ábrázoló képek is. Nagyon tetszik, hogy visszanyúlnak az OT hangulatához, mégsem akarják azt komplett lemásolni. Ebből valami egészen egyedülálló dolog fog kisülni, már alig bírok magammal, annyira várom. :D

Nagyon nem szeretném viszont ,ha ebbe a "gonosz-cyborg-Luke" vagy akármilyen gonosz cyborg -irányba mennének el, mert ez számomra megölné a Star Wars-feelinget. "Sima" sci-finek tökéletes lenne, űroperának viszont annál kevésbé, ha értitek, mire gondolok. Szerintem rettenet ronda(főleg a második képen), és nem szívesen látnám egyik kedvenc hősömet ilyen siralmas állapotban, akármi is történjen vele... egyszerűen nem, és nem igazán tudom megfogalmazni, miért, de ellenérzéseket vált ki belőlem. Persze ha igazak ezek a "spoilerek", akkor se rohanok majd ki a moziteremből, de nagyon oda kéne tenniük magukat, hogy ezt az egészet szájbarágás nélkül meg tudják magyarázni a történetben.

Bízok azért a készítőkben, mert tudom, hogy valami hihetetlen jót akarnak összehozni, és ezért mindent meg is tesznek. Ugyanakkor ez lehet a buktatója is a dolognak, hogy ha túl nagyot, túl egyedik akarnak alkotni, és ezért erőltetett lesz az egész. Nekem ez az egyetlen nagy félelmem, de ha ezt sikerül elkerülniük, máris imádni fogom az ep 7et :)

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Ámulva néztem ezeket a concepteket(vagyis nézném még mindig, ha azóta nem törölték volna mindet... :( )

 

Már hogy a fityfenébe törölték volna? :D

 

http://www.millenniumfalcon.com/phpbb/viewtopic.php?f=2015&t=9509

 

Episode VII képekről beszélünk....már minden fórumba ezerszer beszúrták. Ha valami egyszer kikerül a netre, arra a stúdió nyugodtan keresztet is vethet.

Szerkesztve: - Zééé
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Elképzelhető, hogy áll ott valaki, talán Luke? :)

 

Egyébként a friss pletykák szerint a kiborg nem más, mint Luke fia! :hmm: Bizony...

http://www.theforce.net/story/front/Episode_VII_Rumors_summaries_and_speculation_galore_160441.asp

 

Driver, Lupita és Gwendolyn Christie a főgonosz csatlósai, akik sith ereklyéket gyűjtenek.

Adam Driver pedig beépült a jók közé, közben titokban a sötét oldalnak dolgozik..Belőle még nagyobb főgonosz lesz a trilógia másik két részében..

 

Luke meg azért vonult száműzetésbe, mert egyszerűen nem képes, nem akar harcolni gonosz kiborg fiával, ezért inkább eltűnik..

 

Daisy Kira viszont le akar számolni a gonosz brigáddal, és mivel erőhasználó, ezért felkutatja Luke-ot, hogy tanítsa őt, hogy Jedi legyen...

Szerkesztve: - JakeSully
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Lehet ezért megköveznének itt egy páran, de nekem eddig a cyborg-Luke elmélet jött be a legjobban, de a Luke cyborg fia sem lenne olyan rossz. De kezdek olyan szintre jutni hogy nem akarok többet tudni a filmről, azért egy kis izgalom jusson a moziba is :D

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Kezd összeállni a képlet, miért került Daisy a sivatagos bolygóra, és hogy lehet mégis Han-ék gyere, mivel kiköpött Amidala unoka.

Szerintem ezt Luke intézte így...

 

Luke Skyawlker x évvel ezelőtt valamikor a múltban látta, hogy mivé lett a fia vagy mi felé tart..., nem akarta, hogy unokahúga is veszélynek legyen kitéve... nem akarta hogy a fia megrontsa Leia testvére lányát.. nem szerette volna, ha a lány, kivel az erő vele van, rossz kezekbe kerüljön..

Dasiy még egészen picike lehetett, mikor is Leia hercegnőtől elvette. ( nem szívesen, de úgy érezte Luke, jót cselekszik..), így legalább nem emlékezhetett tisztán az igazi szüleire.. Kicsempészte egy kietlen sivatagos bolygóra, ahol nincs kitéve a sötét oldal veszélyének.

Talán akadt ott szövetségese, aki nevelte őt egy darabig. Plusz ott van még Max Von kiborg karaktere egy jó ismerőse Luke-nak , aki két piálás és fémkereskedelem között, azért a fél szemével leste a kislány életpályáját..

 

És amikor a kiborg meglátja, hogy a kis Daisy viszi neki Luke fénykardját, gondba esik... a nagybácsija bajban van a kislánynak vagy mifene vakarja fém kobakját..., ezért nem árt neki elmondani ezt azt...na és itt kapcsolódunk a kalandok sűrűjébe..

Szerkesztve: - JakeSully
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Igen...még finomítani kéne a háttérsztorin :D mert gyenge lábakon áll :P

Csak ha Dasiy karaktere Solo vagy akár Skywalker... nem véletlenül van egy kietlen bolygón.. a Skywalkerek/Solo gyerekek átka..ha a nagyapád volt az egyik leghatalmasabb Sith nagyúr, akkor csak óvatosan nevelgessük őket..

Szerkesztve: - JakeSully
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

  • Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

    • Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.