Jump to content

Szavazás - az ötödik évad legjobbjai


Recommended Posts

Megkezdődik a jelölési szezon! Az alábbiakban olvashatjátok a részleteket, időtartamra lebontva. A jelöléseket ezúttal Dzséjt összesíti, a szavazást pedig én koordinálom. Remélem minél többen fogtok jelölteket állítani! Ne feledjétek, minden kategóriába hat indulót kell jelölni, melyekből kikerülnek majd azok, akiket a szavazásnál pontozni lehet. A jelöléseket a retawpirx@freemail.hu címre küldjétek. Köszönjük!

 

A jelölés időtartama: Március 4-13.

 

Az idei kategóriák a következők:

 

LEGJOBB EPIZÓD

LEGJOBB FŐSZEREPLŐ /aki(k) egy történetben meghatározó szerepet játszott(ak)/

LEGJOBB MELLÉKSZEREPLŐ

LEGJOBB IDEGEN KARAKTER

LEGJOBB SZÖRNY

LEGJOBB FELSZÍNI JÁRMŰ

LEGJOBB ŰRJÁRMŰ

LEGJOBB PÁRBAJ

LEGJOBB CSATA

LEGJOBB BOLYGÓ

LEGJOBB KLÓNKATONA

LEGJOBB NEGATÍV KARAKTER

LEGJOBB ZENE

LEGJOBB ANGOL SZINKRONHANG

LEGJOBB JEDI

LEGJOBB DROID

Edited by Ody Mandrell
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Valóban! Tavaly elég egyértelmű volt, hogy az Umbara szál tarolni fog. Idén viszont sokkal sűrűbb lehet a mezőny.

Hát, itt is inkább az évad második fele fog tarolni, a legjobb epizód sorsa is a The Lawless és a The Wrong Jedi közül fog kikerülni, szerintem. :) Este szerintem majd összeírom a jelöltjeimet. :)

Link to comment
Share on other sites

Nekem lenne néhány kérdésem (én még ilyenben nem vettem részt): az idegen karakter, az azt jelenti, hogy nem emberi fajból származik (?), illetve a legjobb zenénél az epizódokat jelöljem, vagy a konkrét témát, ami éppen szólt (ez azért lehet kardinális kérdés, mert van olyan epizód, amiben több jó zene is van, amit külön-külön is lehetne jelölni) ?

Még annyit, hogy ez a főszereplő, mellékszereplő kérdés pontosan mi alapján dől el, hogy ki minek számít?

Link to comment
Share on other sites

Idegen karakter: aki nem ember.

Zene: csak epizód kell.

Főszereplő-mellékszereplő: erről majd Dzséjt ír bővebben. :D

 

Egyébként jó móka lesz, majd meglátod. :) Nézd vissza az előző években mik voltak. Abból le tudod szűrni hogy is zajlik egy ilyen dzsembori. :)

Link to comment
Share on other sites

A mandalore-i ember ember. Mindenki ember, aki pöcre úgy néz ki, mint egy ember. Ha nem pörcre néz ki úgy, mert mondjuk a homlokán már pukli van, hegyes a füle vagy a fejéből csápok állnak ki, esetleg kék, zöld, sárga, hófehér a bőre, hosszú az ujja, három melle van, vagy Edgar zakót húz, esetleg kopoltyúval pislog, az nem ember. :D

 

Főszereplő: az a szereplő vagy szereplők, aki vagy akik egy történet szálban központi szerepet tölt vagy töltenek be. Például, a Darth Maul szálban ilyen Darth Maul, de ugyanebben nem jelölhető főszereplőnek Obi-Wan, mivel a történet nem körülötte forog és nem is szerepel az egész sztoriban.

 

A változtatást amúgy azért eszközöltük, mert a sorozat a szavazás kitalálása óta az epizódikus cselekményről átváltott a rövid történetszálakra, így nem igazán van létjogosultsága már epizódonként megítélni egy-egy főszereplőt. Példának okáért Obi-Wan jelölése unfair lenne, hiszen csak két epizódban játszott központibb szerepet, ami még egyetlen történetszálban is kevés.

 

Mellékszereplő: ide lényegében azt jelöltök, akit akartok. a háttérszereplőktől a fent felsorolt szereplőkig, természetesen utóbbiak csak akkor, ha feltűntek más történetszálban is, de nem voltak központi karakterek (például R2).

Link to comment
Share on other sites

Ha a történetszálnak két főszereplője is van (mindegyiknek kettő vagy több van), és mindkettő tetszik, csak rajta. A lényeg, hogy a listán minden kategóriában hat jelölt szerepeljen.

 

Apropó, kérnék mindenkit, hogy állítsa fel a hat jelöltet. Évről évre visszatérő probléma, hogy sokan nem jelölnek hatot, csak négyen, hármat, de olyanhoz is volt már szerencsénk, hogy kategóriánként egyet jelöltek (aki ilyet fog küldeni, azt nem fogom elfogadni). Ody-val meggyőződtünk róla, hogy minden kategóriában állítható hat jelölt, minimum.

Link to comment
Share on other sites

Akkor jóformán Hondót is lehet főszereplőnek jelölni, nem? A Darth Maul szál esetén ugyan csak egy részben van központi szerepe és az Onderon szálban is csak cameózik, de a Young Jedi Adventure-ben elég prominens szerepe van, még ha a The Gatheringben nincs is benne...

Link to comment
Share on other sites

Akkor jóformán Hondót is lehet főszereplőnek jelölni, nem? A Darth Maul szál esetén ugyan csak egy részben van központi szerepe és az Onderon szálban is csak cameózik, de a Young Jedi Adventure-ben elég prominens szerepe van, még ha a The Gatheringben nincs is benne...

Határeset.

 

Szörnynek be lehet írni Savaget? :D

Nem. :) A szörnyek kategória a kreatúrák kategóriája.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text .   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored .   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information