Darth Cupsy Hozzászólás ideje: Augusztus 16. Hozzászólás ideje: Augusztus 16. 8 órával ezelőtt, Dzséjt írta: Sőt igazából nem is nagyon értem ezt a nagy "tocsogjon a vérben" hozzáállást. Én ezt alapjáraton nem értem franchise-tól függetlenül, hogy miért csak az lehet jó egyeseknek, ami darkos, komor történet és/vagy amiben fröcsög a vér van... 1 2 Válasz
Darth Riddick Hozzászólás ideje: Augusztus 16. Hozzászólás ideje: Augusztus 16. Mert akkor vagy kemény és akkor JÓ az ízlésed! 1 Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: Augusztus 16. Hozzászólás ideje: Augusztus 16. 1 órával korábban, Darth Riddick írta: akkor vagy kemény "Nekem ne mondja senki, hogy ne legyek kemény. Anyámmal élek, Babettával járok, macskám van és ne is legyek kemény?" 1 órával korábban, Darth Cupsy írta: Én ezt alapjáraton nem értem franchise-tól függetlenül, hogy miért csak az lehet jó egyeseknek, ami darkos, komor történet és/vagy amiben fröcsög a vér van... Ezt főleg olyankor bírom, amikor olyan szériákról van szó, amik sosem voltak véresek. Egyik kedvencem a Jurassic-franchise. Anno a Jurassic Worldöt vádolták azzal, hogy nem olyan véres, mint amilyen a Jurassic Park volt, közben a mai napig a legvéresebb felvonása a szériának. Mert a JP egyáltalán nem volt véres, nem tudom, ki mit haluzott be ezen a téren. Láttunk egy véres csonkot, ez volt az egész film összes véres jelenete. Ezt leszámítva egy csepp vér sem volt sehol, míg a JW-ben nem csak láttunk több jelenetben is vért (egyszer konkrétan rácsöpög a kamerára), de embereket látunk szétszakadni. Amúgy pont ez a széria a másik végletre is jó példa, amikor már a készítők túlzásba esnek a vértelenséggel és jogos a kritika. A Dominionban például tényleg nincs vér, még ott sem, ahol azért valaminek kellene lennie, például amikor a lystrosaurus leharapja az oviraptor fejét. De még jobb, amikor egyenesen olyan filmektől várják el, hogy legyenek sötétek, brutálisak és véresek, amiknek aztán távolról sem volt soha ilyen célja. És most a Star Wars felé kacsintgatok. Nem értem ezt sem, miért várják el ezt az SW-től, és miért szidják a Disney-t azért, amit Lucas sem csinált sosem. Néhány embernek nagyon erőteljes tévképzetei vannak. 2 Válasz
Yoda József Hozzászólás ideje: Augusztus 16. Hozzászólás ideje: Augusztus 16. 3 órával ezelőtt, Darth Cupsy írta: Én ezt alapjáraton nem értem franchise-tól függetlenül, hogy miért csak az lehet jó egyeseknek, ami darkos, komor történet és/vagy amiben fröcsög a vér van... Nem a Trónok harca tolta el a mainstream-et ebbe az irányba amúgy? Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: Augusztus 16. Hozzászólás ideje: Augusztus 16. Ez már akkor is így volt, amikor a Trónok harca még csak egy kényes gondolat volt Martin fejében. 2 Válasz
Darth Cupsy Hozzászólás ideje: Augusztus 16. Hozzászólás ideje: Augusztus 16. 1 órával ezelőtt, Yoda József írta: Nem a Trónok harca tolta el a mainstream-et ebbe az irányba amúgy? Nekem is úgy rémlik, hogy a Trónok harca előtt is jellemző volt. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: Augusztus 16. Hozzászólás ideje: Augusztus 16. Rambo filmek? 1 Válasz
Frenkie Hozzászólás ideje: Augusztus 16. Hozzászólás ideje: Augusztus 16. 54 perccel korábban, Ody Mandrell írta: Rambo filmek? A John Rambo ma már legendás vége. 2 Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: Augusztus 16. Hozzászólás ideje: Augusztus 16. (szerkesztve) Akkor ennek tiszteletére emlékezzünk meg a dicső pillanatról, amikor Rambo kézbe vette a .50-es, szent "Anyád P*csáját" és ő lesújtott reájuk hatalmas bosszúval és rettentő haraggal, és amazokra is, akik testvérei ármányos elpusztítására törtek, és megtudták, hogy az ő neve az Úr, amikor szörnyű bosszúja lesújtott rájuk. Szerkesztve: Augusztus 16. - Dzséjt 2 1 Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: Augusztus 16. Hozzászólás ideje: Augusztus 16. Ez @Pildi kedvenc jelenete. 2 Válasz
Nute Gunray Hozzászólás ideje: Augusztus 16. Hozzászólás ideje: Augusztus 16. Az összes valamirevaló akciósztár tocsog a vérben és koszban, bekap csomó sebet, de Seagal minden sérülés nélkül vészeli át a megpróbáltatásokat. A végén én már tényleg sajnálni kezdtem Richie Madanót. Válasz
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: Augusztus 16. Hozzászólás ideje: Augusztus 16. Én is azt értem, hogy a Trónok Harca, illetve a Walking Dead, Boys...stb ilyen típusú filmek, sorozatok után felerősödött a tömeg egy jó részében az az elvárás, hogy a sztori legyen minél komorabb, sötétebb, depressziósabb,..stb. Válasz
Darth Cupsy Hozzászólás ideje: Augusztus 16. Hozzászólás ideje: Augusztus 16. A Boys 2019-ben indult addigra már pláne rég a komorságért, meg az R kategóriáért rinyáltak a komment szekciókban adott filmeknél. Egyébként aminek a sötét, komor tónus óhajának kialakulásában nagy szerepe volt az a Nolan féle Batman trilógia. 40 perccel korábban, Nute Gunray írta: Seagal minden sérülés nélkül vészeli át a megpróbáltatásokat. És minden érzelem nélkül Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: Augusztus 16. Hozzászólás ideje: Augusztus 16. Már az SW prequelnél is az ment, hogy nem elég komor, sok helyen gyerekes. Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: Augusztus 16. Hozzászólás ideje: Augusztus 16. Na. pont ezt akartam írni, hogy már az ep1 bemutatójakor is ment nagyban a hiszti, hogy miért nem érfelvágósan sötét a hangulat és gore fest, mint amilyen az OT volt. De ugyanez ment a Star Trek: Insurrection és az Alien vs. Predator alatt is, hogy csak még két olyan példát hozzak, ami megelőzte a Game of Thronest, a The Walking Deadet vagy éppen a Nolan-féle Batmaneket, a The Boys-t meg aztán pláne. The Boys... na ne nevettessetek, azt még az Ash vs Evil Dead és a Stranger Things is beelőzte. Válasz
Darth Cupsy Hozzászólás ideje: Augusztus 16. Hozzászólás ideje: Augusztus 16. A régi Trek filmeket nem láttam, az AvP idején meg még komment szekciókat nem nézegettem nagyon (bár ez kezd visszajönni a sok baromságtól amiket manapság olvasni) , de arra emlékszem, hogy a Nolan Batmanhez hasonlítottak minden szuperhősös cuccot és negatívumként hozták fel ha az adott mű könnyedebb, mert lenni. Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: Augusztus 16. Hozzászólás ideje: Augusztus 16. Lehet, de az sem volt új, hiszen azt megelőzően meg Schumacher Batman-filmjeit kritizálták részint azért, mert nem olyan sötétek és komorak, mint Tim Burton Batman-filmjei (bár annyi baj lett volna csak velük). Nem létezik konkrét határvonal, csak vissza-visszatérő trendek. Régen is voltak, akik azért sírtak, mert valami nem volt olyan sötét vagy gore, mint azt a pici fejükben elképzelték vagy mert a nosztalgia homályában már nem emlékeznek konkrétan, hogy az előző mű mennyire volt komor és vérbő. Amit mi sem bizonyít jobban, minthogy mire Nolan megálmodta a Denevérember kezdetét, addigra Penge vagy 100 liter vért eresztett ki három film alatt és az a trilógia sem éppen színes, vidám filmsorozat. Nolan Batmanjei light-os matinéfilmek a Blade-ekhez képest (káromkodás, csonkolás, szexuális tartalom, vér), ráadásul az első két Blade szerintem még jó filmek is. Különösen a második, ami valami újat is tudott mutatni az azokban az években tobzódó vámpírfilmek halmában (akkoriban a vámpírok futottak úgy, mint manapság a zombik). 1 Válasz
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: Augusztus 16. Hozzászólás ideje: Augusztus 16. Kicsit vicces, hogy a Batman visszatérnél még volt az a McDonalds-os Happy Meal botrány, a szülők erős felhangja a film sötétsége miatt. Válasz
Bomarr Hozzászólás ideje: Augusztus 17. Szerző Hozzászólás ideje: Augusztus 17. A komolyabb, sötétebb filmeknek mondjuk úgy: elég nagy múltja van. Eleve amig nem jött a Star Wars, egyáltalán nem volt jellemző, hogy fiataloknak készülő kaland és akciófilmek uralják a bevételi listákat. A 60-as évek végén egy olyan atomnyomasztó dráma, mint a Midnight Cowboy is óriásit tudott menni. A maga évében az USA-ban benne volt a top 3-ban a bevételek terén. Ma már ez elképzelhetetlen. 1973-ban a legnagyobb mozis szenzáció, amely a legtöbbet hozta a konyhára az Ördögűző volt. Válasz
Darth Cupsy Hozzászólás ideje: Augusztus 17. Hozzászólás ideje: Augusztus 17. 7 órával ezelőtt, Darth Revan9 írta: Kicsit vicces, hogy a Batman visszatérnél még volt az a McDonalds-os Happy Meal botrány, a szülők erős felhangja a film sötétsége miatt. Ha minden igaz a következő részek azért is lettek "színesebbek", hogy jobban fogyjon a merch, több akciófigurát tudjanak eladni. Válasz
Pildi Hozzászólás ideje: Augusztus 17. Hozzászólás ideje: Augusztus 17. Változik az ízlés, meg az is, hogy ki jár még moziba. A 90-es, 2000-es években a romkomok is nagyon népszerűek voltak, és egészen időt álló darabok is készültek, melyek közül többet évente újranézek, anno moziban is többször láttam, s mára igaz klasszikus a műfajban, mint pl. a Bridget Jones 1-2, Love Actually, Holiday, French Kiss. Szerintem ma már leginkább a látványfilmekért mozdulnak meg a tömegek, ha megmozdulnak egyáltalán, mert ott számít igazán a mozis környezet, meg esetleg a thriller/horror műfajnál is előny. A többi filmet sokkal jobb otthon kényelmesen bekuckózva megtekinteni. 4 Válasz
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: Augusztus 17. Hozzászólás ideje: Augusztus 17. 5 órával ezelőtt, Darth Cupsy írta: Ha minden igaz a következő részek azért is lettek "színesebbek", hogy jobban fogyjon a merch, több akciófigurát tudjanak eladni. Igen, pontosan. A schumacheri irányváltásnak ez volt az egyik legfontosabb alapköve. 1 Válasz
RacerX Hozzászólás ideje: Augusztus 29. Hozzászólás ideje: Augusztus 29. (szerkesztve) Jurassic World - Rebirth - 2025 július http://www.instagram.com/reel/C_Qnt4qvn1Y/?utm_source=ig_web_button_share_sheet&igsh=MzRlODBiNWFlZA== Szerkesztve: Augusztus 29. - RacerX 1 Válasz
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: Október 12. Hozzászólás ideje: Október 12. Transformers Egy Megdöbbentően jó lett. Nem számítottam rá, ugyanis az előzetes inkább elvette a kedvemet a filmtől, és nem csigázott fel. Öcsém unszolására megnéztük közösen. És döbbenetes az a kontraszt, amit az előzetes és amit később a teljes film kiváltott belőlem. A poénok a helyükön vannak, és a filmnek csupán egyharmadában kölcsönöznek bájosabb hangulatot. Aztán fokozatosan sötétedik a tónus. Természetesen nem vált át nagyon kemény filmbe, de megint csak megdöbbentő az a kontraszt, ami a film elején, és ami az utolsó harmadában van. Nagyon jól adagolt a feszültség. A gyűlölet fokozatos erősödése, egy hazugság feldolgozása és a megbocsátás és önfeláldozás érzelmei körül kavarog a történet. Szuper lett. Felkerült nálam a 2018-as Űrdongó és a 86-os animációs film mellé az első helyre maga mögé utasítva az elmúlt 17 év többi TF filmjét. Ilyen pozitív csalódásban nem is tudom, hogy volt-e egyáltalán élményem. Válasz
tomcsi80 Hozzászólás ideje: Október 26. Hozzászólás ideje: Október 26. 40 éve mutatták be a mozikban a Terminátor filmet! 1 1 Válasz
MissKarrde Hozzászólás ideje: Csütörtök 20:10 Hozzászólás ideje: Csütörtök 20:10 Gladiátor II Hibái ellenére baromira tetszett Szerencsére ma az IMAX-ben késő délután adták a feliratos verziót, így már ma meg tudtam nézni. Az ókori Róma (elképzelt verziója) ro*adt jól néz ki nagy vásznon. 1 1 Válasz
Pildi Hozzászólás ideje: Csütörtök 21:41 Hozzászólás ideje: Csütörtök 21:41 Hű, el is felejtettem, hogy most van a premier. Hétvégén megkisérlem megnézni én is. De előtte látni kell az előzményt. 1 Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: Szombat 13:19 Hozzászólás ideje: Szombat 13:19 (szerkesztve) Nem is tudtam, hogy a Halálra jelölve fent van a Disney+-on. Egyik kedvenc Steven Seagal filmem. Meg is nézem ezt a visszafogott erőszakkal operáló, a helyes rendőri eljárást hűen prezentáló, becsületes zsarut kiállító művet. De a film leírása halálos: "Egy nyugalmazott DEA ügynök hazatér, és mindenhol dolgokat lát." Igen, ez a film pöcre erről szól. Hazatér, és a lakásban háztartási dolgokat lát, a kocsiban autós dolgokat lát, az utcán utcai dolgokat lát, a bűnözők tanyáján bűnös dolgokat lát... Szerkesztve: Szombat 13:28 - Dzséjt 1 1 Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: Szombat 13:22 Hozzászólás ideje: Szombat 13:22 Na ezt én is betárazom. A többi Segal klasszikus nincs fenn? Válasz
Ajánlott hozzászólás
Csatlakozz a beszélgetéshez!
Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.