Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
A fórum támogatása

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:

8 órával ezelőtt, Dzséjt írta:

Sőt igazából nem is nagyon értem ezt a nagy "tocsogjon a vérben" hozzáállást.

Én ezt alapjáraton nem értem franchise-tól függetlenül, hogy miért csak az lehet jó egyeseknek, ami darkos, komor történet és/vagy amiben fröcsög a vér van... 

Hozzászólás ideje:
1 órával korábban, Darth Riddick írta:

akkor vagy kemény

"Nekem ne mondja senki, hogy ne legyek kemény. Anyámmal élek, Babettával járok, macskám van és ne is legyek kemény?" :) 

1 órával korábban, Darth Cupsy írta:

Én ezt alapjáraton nem értem franchise-tól függetlenül, hogy miért csak az lehet jó egyeseknek, ami darkos, komor történet és/vagy amiben fröcsög a vér van... 

Ezt főleg olyankor bírom, amikor olyan szériákról van szó, amik sosem voltak véresek. Egyik kedvencem a Jurassic-franchise. Anno a Jurassic Worldöt vádolták azzal, hogy nem olyan véres, mint amilyen a Jurassic Park volt, közben a mai napig a legvéresebb felvonása a szériának. Mert a JP egyáltalán nem volt véres, nem tudom, ki mit haluzott be ezen a téren. Láttunk egy véres csonkot, ez volt az egész film összes véres jelenete. Ezt leszámítva egy csepp vér sem volt sehol, míg a JW-ben nem csak láttunk több jelenetben is vért (egyszer konkrétan rácsöpög a kamerára), de embereket látunk szétszakadni.

Amúgy pont ez a széria a másik végletre is jó példa, amikor már a készítők túlzásba esnek a vértelenséggel és jogos a kritika. A Dominionban például tényleg nincs vér, még ott sem, ahol azért valaminek kellene lennie, például amikor a lystrosaurus leharapja az oviraptor fejét.

De még jobb, amikor egyenesen olyan filmektől várják el, hogy legyenek sötétek, brutálisak és véresek, amiknek aztán távolról sem volt soha ilyen célja. És most a Star Wars felé kacsintgatok. Nem értem ezt sem, miért várják el ezt az SW-től, és miért szidják a Disney-t azért, amit Lucas sem csinált sosem. Néhány embernek nagyon erőteljes tévképzetei vannak.

Hozzászólás ideje:
3 órával ezelőtt, Darth Cupsy írta:

Nem a Trónok harca tolta el a mainstream-et ebbe az irányba amúgy?

Hozzászólás ideje:
1 órával ezelőtt, Yoda József írta:

Nem a Trónok harca tolta el a mainstream-et ebbe az irányba amúgy?

Nekem is úgy rémlik, hogy a Trónok harca előtt is jellemző volt.

Hozzászólás ideje:

Akkor ennek tiszteletére emlékezzünk meg a dicső pillanatról, amikor Rambo kézbe vette a .50-es, szent "Anyád P*csáját" és ő lesújtott reájuk hatalmas bosszúval és rettentő haraggal, és amazokra is, akik testvérei ármányos elpusztítására törtek, és megtudták, hogy az ő neve az Úr, amikor szörnyű bosszúja lesújtott rájuk.

Szerkesztve: - Dzséjt

Hozzászólás ideje:

Az összes valamirevaló akciósztár tocsog a vérben és koszban, bekap csomó sebet, de Seagal minden sérülés nélkül vészeli át a megpróbáltatásokat. :P A végén én már tényleg sajnálni kezdtem Richie Madanót. 

Hozzászólás ideje:

Én is azt értem, hogy a Trónok Harca, illetve a Walking Dead, Boys...stb ilyen típusú filmek, sorozatok után felerősödött a tömeg egy jó részében az az elvárás, hogy a sztori legyen minél komorabb, sötétebb, depressziósabb,..stb.

Hozzászólás ideje:

A Boys 2019-ben indult addigra már pláne rég a komorságért, meg az R kategóriáért rinyáltak a komment szekciókban adott filmeknél. 

Egyébként aminek a sötét, komor tónus óhajának kialakulásában nagy szerepe volt az a Nolan féle Batman trilógia.

40 perccel korábban, Nute Gunray írta:

Seagal minden sérülés nélkül vészeli át a megpróbáltatásokat.

És minden érzelem nélkül :D

Hozzászólás ideje:

Na. pont ezt akartam írni, hogy már az ep1 bemutatójakor is ment nagyban a hiszti, hogy miért nem érfelvágósan sötét a hangulat és gore fest, mint amilyen az OT volt. De ugyanez ment a Star Trek: Insurrection és az Alien vs. Predator alatt is, hogy csak még két olyan példát hozzak, ami megelőzte a Game of Thronest, a The Walking Deadet vagy éppen a Nolan-féle Batmaneket, a The Boys-t meg aztán pláne. The Boys... na ne nevettessetek, azt még az Ash vs Evil Dead és a Stranger Things is beelőzte. :lol:

Hozzászólás ideje:

A régi Trek filmeket nem láttam, az AvP idején meg még komment szekciókat nem nézegettem nagyon (bár ez kezd visszajönni a sok baromságtól amiket manapság olvasni) , de arra emlékszem, hogy a Nolan Batmanhez hasonlítottak minden szuperhősös cuccot és negatívumként hozták fel ha az adott mű könnyedebb, mert lenni. 

Hozzászólás ideje:

Lehet, de az sem volt új, hiszen azt megelőzően meg Schumacher Batman-filmjeit kritizálták részint azért, mert nem olyan sötétek és komorak, mint Tim Burton Batman-filmjei (bár annyi baj lett volna csak velük). Nem létezik konkrét határvonal, csak vissza-visszatérő trendek. Régen is voltak, akik azért sírtak, mert valami nem volt olyan sötét vagy gore, mint azt a pici fejükben elképzelték vagy mert a nosztalgia homályában már nem emlékeznek konkrétan, hogy az előző mű mennyire volt komor és vérbő. Amit mi sem bizonyít jobban, minthogy mire Nolan megálmodta a Denevérember kezdetét, addigra Penge vagy 100 liter vért eresztett ki három film alatt és az a trilógia sem éppen színes, vidám filmsorozat. Nolan Batmanjei light-os matinéfilmek a Blade-ekhez képest (káromkodás, csonkolás, szexuális tartalom, vér), ráadásul az első két Blade szerintem még jó filmek is. Különösen a második, ami valami újat is tudott mutatni az azokban az években tobzódó vámpírfilmek halmában (akkoriban a vámpírok futottak úgy, mint manapság a zombik).

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

A komolyabb, sötétebb filmeknek mondjuk úgy: elég nagy múltja van. Eleve amig nem jött a Star Wars, egyáltalán nem volt jellemző, hogy fiataloknak készülő kaland és akciófilmek uralják a bevételi listákat. A 60-as évek végén egy olyan atomnyomasztó dráma, mint a Midnight Cowboy is óriásit tudott menni. A maga évében az USA-ban benne volt a top 3-ban a bevételek terén. Ma már ez elképzelhetetlen. 1973-ban a legnagyobb mozis szenzáció, amely a legtöbbet hozta a konyhára az Ördögűző volt.

Hozzászólás ideje:
7 órával ezelőtt, Darth Revan9 írta:

Kicsit vicces, hogy a Batman visszatérnél még volt az a McDonalds-os Happy Meal botrány, a szülők erős felhangja a film sötétsége miatt.

Ha minden igaz a következő részek azért is lettek "színesebbek", hogy jobban fogyjon a merch, több akciófigurát tudjanak eladni.

Hozzászólás ideje:

Változik az ízlés, meg az is, hogy ki jár még moziba. A 90-es, 2000-es években a romkomok is nagyon népszerűek voltak, és egészen időt álló darabok is készültek, melyek közül többet évente újranézek,  anno moziban is többször láttam, s mára igaz klasszikus a műfajban, mint pl. a Bridget Jones 1-2, Love Actually, Holiday, French Kiss.

Szerintem ma már leginkább a látványfilmekért mozdulnak meg a tömegek, ha megmozdulnak egyáltalán, mert ott számít igazán a mozis környezet, meg esetleg a thriller/horror műfajnál is előny. A többi filmet sokkal jobb otthon kényelmesen bekuckózva megtekinteni.

Hozzászólás ideje:
5 órával ezelőtt, Darth Cupsy írta:

Ha minden igaz a következő részek azért is lettek "színesebbek", hogy jobban fogyjon a merch, több akciófigurát tudjanak eladni.

Igen, pontosan. A schumacheri irányváltásnak ez volt az egyik legfontosabb alapköve.

• 2 héttel később...
  • 1 hónappal később...
Hozzászólás ideje:

Transformers Egy

Megdöbbentően jó lett. Nem számítottam rá, ugyanis az előzetes inkább elvette a kedvemet a filmtől, és nem csigázott fel. Öcsém unszolására megnéztük közösen. És döbbenetes az a kontraszt, amit az előzetes és amit később a teljes film kiváltott belőlem. A poénok a helyükön vannak, és a filmnek csupán egyharmadában kölcsönöznek bájosabb hangulatot. Aztán fokozatosan sötétedik a tónus. Természetesen nem vált át nagyon kemény filmbe, de megint csak megdöbbentő az a kontraszt, ami a film elején, és ami az utolsó harmadában van. Nagyon jól adagolt a feszültség. A gyűlölet fokozatos erősödése, egy hazugság feldolgozása és a megbocsátás és önfeláldozás érzelmei körül kavarog a történet.

Szuper lett. Felkerült nálam a 2018-as Űrdongó és a 86-os animációs film mellé az első helyre maga mögé utasítva az elmúlt 17 év többi TF filmjét. Ilyen pozitív csalódásban nem is tudom, hogy volt-e egyáltalán élményem.

• 3 héttel később...
Hozzászólás ideje:

Gladiátor II

Hibái ellenére baromira tetszett :) Szerencsére ma az IMAX-ben késő délután adták a feliratos verziót, így már ma meg tudtam nézni. Az ókori Róma (elképzelt verziója) ro*adt jól néz ki nagy vásznon. 

Hozzászólás ideje:

Hű, el is felejtettem, hogy most van a premier. Hétvégén megkisérlem megnézni én is. De előtte látni kell az előzményt. :) 

Hozzászólás ideje:

Nem is tudtam, hogy a Halálra jelölve fent van a Disney+-on. Egyik kedvenc Steven Seagal filmem. Meg is nézem ezt a visszafogott erőszakkal operáló, a helyes rendőri eljárást hűen prezentáló, becsületes zsarut kiállító művet. De a film leírása halálos: "Egy nyugalmazott DEA ügynök hazatér, és mindenhol dolgokat lát." :lol: Igen, ez a film pöcre erről szól. Hazatér, és a lakásban háztartási dolgokat lát, a kocsiban autós dolgokat lát, az utcán utcai dolgokat lát, a bűnözők tanyáján bűnös dolgokat lát... :lol2:

Szerkesztve: - Dzséjt

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.