Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
A fórum támogatása

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:

A baziliszkusz hagyján, na de az a pókinvázió?? Én azt az életben nem nézem meg még egyszer. Egyébként azt olvastam, hogy a könyvek olyan korosztálynak szólnak, amilyen idősek a szereplők maguk. Kivéve a sztori legelejét :)

Hozzászólás ideje:
Orosz "barátaink" kezdenek felnőni a profi filmgyártáshoz már évek óta. Egy újabb remek példa:
Valahogy mindenképp megnézem.
Hozzászólás ideje:

Transformers 2

Semmi baj sincs vele, simán nézhető, élvezhető. :) A két iker volt talán némileg idegesítő, de az összes poén feküdt....sőt, a nézők is :) Röptűz hatalmas figura volt :P Jöhet a folytatás, aminek ugye még ennél is nagyobbnak, látványosabbnak, grandiozusabbnak kell lennie :P

Röviden egyenlőre ennyi. Asszony is bírta :)

Hozzászólás ideje:
Transformers 2

Semmi baj sincs vele, simán nézhető, élvezhető. :D A két iker volt talán némileg idegesítő, de az összes poén feküdt....sőt, a nézők is :D Röptűz hatalmas figura volt :D Jöhet a folytatás, aminek ugye még ennél is nagyobbnak, látványosabbnak, grandiozusabbnak kell lennie :D

Vajon nekem tetszeni fog? :?:D:D

Hozzászólás ideje:
Transformers 2

Semmi baj sincs vele, simán nézhető, élvezhető. :D A két iker volt talán némileg idegesítő, de az összes poén feküdt....sőt, a nézők is :D Röptűz hatalmas figura volt :D Jöhet a folytatás, aminek ugye még ennél is nagyobbnak, látványosabbnak, grandiozusabbnak kell lennie :D

Röviden egyenlőre ennyi. Asszony is bírta :D

Igaz, jöjjön csak a 3. rész. Minél hamarabb. :D

Mi a fenéért nem tudja Bay megcsinálni 2011-re csak 2012-re? :?

Ami a garndiózusságot illeti, lehet méb ennél sokkal nagyobb is. :? Főleg, ha tényleg Unicron lesz a 3. film főgonosza.

Hozzászólás ideje:
Vajon nekem tetszeni fog? :?:D:D

Tuti. :D Vérbeli U.S. Army/Air Force propaganda film :D DVD-n tesztlemezes, tutinézős többször is :D

Bazz, olyan hangok vannak benne, hogy most majdnem bejött az amit mondani szoktam a mélyhangok áldásos tevékenységéről :D Bélbehatolóak voltak :? Kicsit nehezen vettem a levegőt míg hazaértünk :?

Hozzászólás ideje:

Aztán majd lehet vitatkozni hogy a Megan Fox lábán szorgosan élvezkedő álca, a sírógörcsöt kapott duzzogó autobot, vagy a befüvezett mami jelenete a legjobb. Vagy melyik a legmeghatóbb lassított felvételbe más nevét üvöltős jelenet.

Nekem már csak a jó öreg fingós-böfögős poénok hiányoztak, úgy lett volna teljes a kép. :D

Hozzászólás ideje:
Szerintem inkább ad oda lányodnak. :D Kamaszkorában majd zabálni fogja :D

Akár hiszed, akár nem, de az Alkonyatot hozzám hasonló korú és gyermeklelkű felnőtt ajánlotta, akinek adok a véleményére, mert ki tudja szűrni a jobb minőségű szórakoztató irodalmat. :P Persze ettől még lehet közepes a könyv a számomra, de ezt még nem tudtam eldönteni, megvárom a végét. :D

Lehet, hogy a lányomnak egyszer majd tetszeni fog, de egyelőre még a HP szintű kalandos mesék érdeklik, a vámpíros romantikus történetek teljesen hidegen hagyják. Amit egyébként nem bánok. Mindennek eljön majd az ideje. :D

A baziliszkusz hagyján, na de az a pókinvázió?? Én azt az életben nem nézem meg még egyszer. Egyébként azt olvastam, hogy a könyvek olyan korosztálynak szólnak, amilyen idősek a szereplők maguk. Kivéve a sztori legelejét :?

Mindenkinek más a borzalmas. :D Teljesen konkrét példa: a lányomnak szeme sem rezdült az említett szörnyek láttán, viszont teljesen kikészült attól, amikor Ron csigát öklendezett. :? Azóta jöhetett bármi, dementorok, halálfalók, vérfarkas, de ezt a szörnyűséget ezidáig még semmi nem tudta felülmúlni a HP-ben.

A megcélzott korosztály pedig szerintem is eszerint alakult. Épp úgy sötétedik a történet, ahogy a szereplők és elvileg az olvasók is öregszenek (már ha betartanák, hogy évente csak egy könyvet olvasnak el :?), vagyis a 6. rész már a 17 éveseknek szól, akik már elég sokat bírnak. :D

Hozzászólás ideje:
A megcélzott korosztály pedig szerintem is eszerint alakult. Épp úgy sötétedik a történet, ahogy a szereplők és elvileg az olvasók is öregszenek (már ha betartanák, hogy évente csak egy könyvet olvasnak el :D), vagyis a 6. rész már a 17 éveseknek szól, akik már elég sokat bírnak. :D

Ezt azért kicsit megcáfolnám :D 13 voltam a 7. olvasása idején.

Hozzászólás ideje:
Mindenkinek más a borzalmas. :D Teljesen konkrét példa: a lányomnak szeme sem rezdült az említett szörnyek láttán, viszont teljesen kikészült attól, amikor Ron csigát öklendezett. :D

Igaz :D Kinek mi a szörnyá :D Mindenesetre a lányodnál érdekesen alakul :D

Ezt azért kicsit megcáfolnám :D 13 voltam a 7. olvasása idején.

Kivétel erősíti a szabályt :?

TF2: so-so nézhető volt :?

Hozzászólás ideje:

Épp ezt akartam írni én is. :D Én is olvastam tizenévesen Moldovát is, mert egyszerűen minden elolvastam, amit otthon találtam a könyvespolcon, pedig kétlem, hogy az író nekem szánta volna. :D

Hozzászólás ideje:
Tuti. :D Vérbeli U.S. Army/Air Force propaganda film :D DVD-n tesztlemezes, tutinézős többször is :D

Bazz, olyan hangok vannak benne, hogy most majdnem bejött az amit mondani szoktam a mélyhangok áldásos tevékenységéről :D Bélbehatolóak voltak :D Kicsit nehezen vettem a levegőt míg hazaértünk :D

Ezek szerint a kommandós csávók ebben is benne vannak.Imádtam őket az első részben.Hihetetlen profi módon harcoltak.

Hozzászólás ideje:
Attól, hogy 13 voltál, még nem te voltál a célkorosztály.

Ja, ez éppen olyan, hogy 7 évesen láttam az Alienst, de tuti nem az én korosztályom volt Cameron célközönsége :D

Ezek szerint a kommandós csávók ebben is benne vannak.Imádtam őket az első részben.Hihetetlen profi módon harcoltak.

Inkább csak profinak látszóan harcoltak. :D De azt látványosan csinálták.

Hozzászólás ideje:
Olyan hangulatos filmeket mint régen, sajnos már csak elvétve csinálnak.

Manapság sokkal több film készül, és ez sokszor a minőség felhigulásához is vezet. Másrészt viszont ez kicsit a nosztalgiázás témákörébe tartozó kérdés: ha nagymamámat megkérdezted volna akár régebben, ő is biztos azt mondta volna, hogy a régi Kabos Gyula filmek hangulatát semmi nem tudja visszahozni. :D

Hozzászólás ideje:
Ja, ez éppen olyan, hogy 7 évesen láttam az Alienst, de tuti nem az én korosztályom volt Cameron célközönsége :D

Inkább csak profinak látszóan harcoltak. :D De azt látványosan csinálták.

Mi volt benne a nem profi?Fedezték egymást, míg egyikük lött a másik hátrált, azonnal légitámogatást kértek stb.Szerintem a való életben is így harcolnak a különleges alakulatok.Bár lehet, hogy tévedek.

Hozzászólás ideje:
Csak úgy előjött. A mai filmek sehol sincsenek a régi mesterművekhez.

Azért ezzel vitáznék. Számos remek film akad a mai napig.

Mi volt benne a nem profi?Fedezték egymást, míg egyikük lött a másik hátrált, azonnal légitámogatást kértek stb.Szerintem a való életben is így harcolnak a különleges alakulatok.Bár lehet, hogy tévedek.

Hát egyrészt, a filmben egyetlen különleges alakulatban szolgáló fickó volt, Lenoxx százados, ő Army Ranger volt. Epps és a többiek már légierősök voltak. Igaz, a JSOC-hoz tartoztak, de az maga nem különleges alakulatot takar, hanem különböző fegyvernemek közös együttműködését (Joint Special Operations Command, Pakisztánban és Iránban volt jelen ez a divízió).

Másrészt, vegyük csak Lenoxx motoros hadműveletét Blackout ellen. Értelme nuku, feleslegesen kockáztatta a saját és az emberei életét, pláne annak fényében, hogy jöttek az F-22-esek. Az a pár gránátlövés, amit bevitt Blackoutnak nem osztott, nem szorzott. Hasonlóan furcsa a parancsa, amit akkor ad ki, mikor jönnek az A-10-esek. Nevezetesen megfestette Scorponocot az embereivel (azaz lézerrel megjelöltette). Minek? Ott volt egy MQ-1 Predator UAV (ami a valóságban mondjuk nem sugárhajtású, de annyi baj legyen), ha az jelen van, akkor az A-10-eseket úgyis az vezeti célra. Ráadásul a megfestést is hogyan hajtotta végre? Az embereivel nyílt terepre vonult, mikor a narancs füst közelében kellett volna maradniuk (fedezékben). És még egy brilliáns húzás Lenoxx mester repertoárjából: hová viszik a javaslatára a kockát? Egy nagyvárosba, ahol civilek életét lehet kockára tenni. Miket rendel fedezetül? F-22-eseket. Be se tudnának menni a házak közé (bár mondjuk a film ezen a ponton önmagára cáfol rá), és helikopter mellé soha senki nem rendelne vadászgépeket fedezetül. Apache-okat vagy Cobrákat, azokat igen, de nem vadászgépeket. És végül hová küldi szegény Samet? Fel egy ház tetejére, amire a Black Hawk képtelen landolni, holott simán lemehetett volna az utcaszintre (mivel a Decepticonok földön és levegőben egyaránt támadtak, édes mindegy volt, hogy hol landol vagy függ meg a helikopter). Azt már csak mellékesen említeném meg, hogy senki sem hívná fel a csatatér közepén a Pentagont. Lenoxx-nak a műveleti bázist kellett volna hívni (bár az megsemmisült, szóval a tartalékot). A Pentagont a csatatérről hívogatni, de még a műveleti bázisról sem csöröghet oda akárki akármikor.

És persze, hogy ne csak Lenoxx infantilissága legyen kielemezve, ott van az összes katona, akik Mission City-ben az utca közepén reménytelien nézik az F-22-est, mintha azt várnák, hogy az ott fog landolni (a sors iróniája, hogy az speciel Starscream volt, így akár tudott is volna). Miért álltak le az utca közepén F-22-est sasolva, mikor a blakc-szikre vártak? Nagyon profi hozzáállás. És a legszebb, ami a profizmusuk csúcsa: teljes felszerelésben feszítő katonai alakulat, de egyiküknél sincs egy nyüves rádió, azt a zaciból kell kölcsönözniük. Kár, hogy alapfelszerelés, a sisak része (amit furcsa mód nem viseltek, pedig kötelező).

Szóval az a profizmus valójában látszat, a valóságban már a támaszpont elleni küzdelem sem úgy zajlana le, ahogy az a film elején történik. Blackoutot az F-22-esek egyszerűen lelőnék az égről, nem kísérnék a bázisra (egy elméletben lelőtt helikopter feltűnik a semmiből, nem válaszol a hívásra és zavarójelet bocsájt ki, és engedik landolni egy katonai bázison... soha az életben, az első felszólítás után rakétát kapna).

Hozzászólás ideje:
Persze vannak, de én azt a bizonyos hangulati elemet értem. A régebbi filmek lassúbbak, így jobban hatnak nálam.

Ja, hogy számodra, bocs, az előző posztodból az jött le, hogy univerzálisan. Bár lényegében azért igaz is (elég csak összevetni a Star Wars ep4-et az ep3-mal), ámbátor személy szerint ugyanúgy hatnak rám a mai jó filmek, mint a régi lassúbbak. Igaz, ritka amikor tényleg úgy hat rám egy film, mint mondjuk anno a Star Wars ep2, de most a Star Trek ilyen helyzetben volt, mert bár a leggyorsabb, leglátványosabb epizód minden Star Trek közül (film, sorozat, rajzfilm), mégis, pöcre a régi sorozat hangulatát éreztem alatta, természetesen rágyúrva a modernebb érzés hangulatát is (szóval ilyen egyveleg).

Hozzászólás ideje:

Igen, a nosztalgia nagyban hozzájárul ahhoz hogy felértékeljük a régebbi filmeket, de azért szerintem is több lélek volt régebben a filmekben.

Például kb. 1 éve láttam a Szárnyas Fejvadászt, nem láttam előtte, de a hangulat csak úgy áradt az egészből. Hiányoznak az ilyesfajta filmek.

Hozzászólás ideje:
Szóval az a profizmus valójában látszat, a valóságban már a támaszpont elleni küzdelem sem úgy zajlana le, ahogy az a film elején történik.

Semmivel sem életszerűbb az ő bénázásuk, mint hogy valaki baseball-ütővel akar bemenni a fia szobájába csak azért, mert ott fény van áramszünetkor.... Bay egyszerűen csak jó humorforrást lát abban, hogy minden szereplője hülyét csinál magából. Még a katonák is.

Lennox egyébként nem hiába adta a motoros figurát, hanem szikrán lőtte Blackout -ot :D azért mert az F-22-k épp Starscreammel voltak elfoglalva és nem értek rá az ő bőrüket menteni.

Hozzászólás ideje:

Ody: Nézz meg egy Gran Torinot, vagy egy In Brugest, egy Batman Beginst, egy TDK-t, esetleg egy Karib tenger kalózai - Fekete Gyöngy átkát... szerintem ugyanúgy vannak olyan nagy filmek, mint a régiek, telis-tele jobbnál jobb jelenetekkel és hangulattal. Manapság is hemzsegnek a remek alkotások, csak felhígultak a rosszabbak is.

Hozzászólás ideje:
Ody: Nézz meg egy Gran Torinot, vagy egy In Brugest, egy Batman Beginst, egy TDK-t, esetleg egy Karib tenger kalózai - Fekete Gyöngy átkát... szerintem ugyanúgy vannak olyan nagy filmek, mint a régiek, telis-tele jobbnál jobb jelenetekkel és hangulattal. Manapság is hemzsegnek a remek alkotások, csak felhígultak a rosszabbak is.

Ebből a zömét láttam. ;) A stílus más. Mint írtam is, a régiek lassabbak, máshogy vannak vágva.

Hozzászólás ideje:
Azért ezzel vitáznék. Számos remek film akad a mai napig.

Hát egyrészt, a filmben egyetlen különleges alakulatban szolgáló fickó volt, Lenoxx százados, ő Army Ranger volt. Epps és a többiek már légierősök voltak. Igaz, a JSOC-hoz tartoztak, de az maga nem különleges alakulatot takar, hanem különböző fegyvernemek közös együttműködését (Joint Special Operations Command, Pakisztánban és Iránban volt jelen ez a divízió).

Másrészt, vegyük csak Lenoxx motoros hadműveletét Blackout ellen. Értelme nuku, feleslegesen kockáztatta a saját és az emberei életét, pláne annak fényében, hogy jöttek az F-22-esek. Az a pár gránátlövés, amit bevitt Blackoutnak nem osztott, nem szorzott. Hasonlóan furcsa a parancsa, amit akkor ad ki, mikor jönnek az A-10-esek. Nevezetesen megfestette Scorponocot az embereivel (azaz lézerrel megjelöltette). Minek? Ott volt egy MQ-1 Predator UAV (ami a valóságban mondjuk nem sugárhajtású, de annyi baj legyen), ha az jelen van, akkor az A-10-eseket úgyis az vezeti célra. Ráadásul a megfestést is hogyan hajtotta végre? Az embereivel nyílt terepre vonult, mikor a narancs füst közelében kellett volna maradniuk (fedezékben). És még egy brilliáns húzás Lenoxx mester repertoárjából: hová viszik a javaslatára a kockát? Egy nagyvárosba, ahol civilek életét lehet kockára tenni. Miket rendel fedezetül? F-22-eseket. Be se tudnának menni a házak közé (bár mondjuk a film ezen a ponton önmagára cáfol rá), és helikopter mellé soha senki nem rendelne vadászgépeket fedezetül. Apache-okat vagy Cobrákat, azokat igen, de nem vadászgépeket. És végül hová küldi szegény Samet? Fel egy ház tetejére, amire a Black Hawk képtelen landolni, holott simán lemehetett volna az utcaszintre (mivel a Decepticonok földön és levegőben egyaránt támadtak, édes mindegy volt, hogy hol landol vagy függ meg a helikopter). Azt már csak mellékesen említeném meg, hogy senki sem hívná fel a csatatér közepén a Pentagont. Lenoxx-nak a műveleti bázist kellett volna hívni (bár az megsemmisült, szóval a tartalékot). A Pentagont a csatatérről hívogatni, de még a műveleti bázisról sem csöröghet oda akárki akármikor.

És persze, hogy ne csak Lenoxx infantilissága legyen kielemezve, ott van az összes katona, akik Mission City-ben az utca közepén reménytelien nézik az F-22-est, mintha azt várnák, hogy az ott fog landolni (a sors iróniája, hogy az speciel Starscream volt, így akár tudott is volna). Miért álltak le az utca közepén F-22-est sasolva, mikor a blakc-szikre vártak? Nagyon profi hozzáállás. És a legszebb, ami a profizmusuk csúcsa: teljes felszerelésben feszítő katonai alakulat, de egyiküknél sincs egy nyüves rádió, azt a zaciból kell kölcsönözniük. Kár, hogy alapfelszerelés, a sisak része (amit furcsa mód nem viseltek, pedig kötelező).

Szóval az a profizmus valójában látszat, a valóságban már a támaszpont elleni küzdelem sem úgy zajlana le, ahogy az a film elején történik. Blackoutot az F-22-esek egyszerűen lelőnék az égről, nem kísérnék a bázisra (egy elméletben lelőtt helikopter feltűnik a semmiből, nem válaszol a hívásra és zavarójelet bocsájt ki, és engedik landolni egy katonai bázison... soha az életben, az első felszólítás után rakétát kapna).

Meggyőztél. ;) Elképesztő milyen részletességgel nézed a filmeket.Le a kalappal a tudásod és a logikád elött.Amiket írtál, néha komolyan gondolkodnom kellett vajon melyik jelenetre is gondolsz.Sajnos én annyira beleélem magam a filmekben hogy komolyan elhiszem, hogy az a valóságban is hasonlóan zajlana le.

Te mikor tervezed megnézni a második részt?

Szerkesztve: - frenkie

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.