Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
A fórum támogatása

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:
Amúgy nem is tudtam hogy a District 9 az feldolgozás.
Blom bá' gondolt egyet és felturbózta egyik filmecskéjét.

Hozzászólás ideje:
A Kossuth rádión vitatkoznak az Avataron
Minek vitatkozni rajta? akit érdekel az nézze meg, akit meg nem, az meg ne. A tények makacs dolgok. Csak mellékesen, gratulálok a 2.000.000.000.- $ -hoz. :para:

Szerkesztve: - Ody Mandrell

Hozzászólás ideje:
Oscar jelöltek:

Az eddigi díjszezont nézve nem sok meglepetés van. Szerencsére nem jelölték az I see you-t, Stanley Tucci jelölése meg totál megérdemelt, kár, hogy abban a kategóriában C. Waltz a nyerő most :para:

Hozzászólás ideje:
Márciusban jön a Függetlenség Napja BR -en, továbbá a Toy Story 1-2 és az AvP is. Hallod Jake? :)
Láttam én is, hogy jön a TS 1-2 :yeah: eléggé vevősnek néz ki :)
Hozzászólás ideje:
Lesz DVD -n is.
Tudom. De én kéken veszem meg, tartósabb :yeah:

Ha csak DVD exklúzívként ki nem adnak egy olyan dobozt, hogy abban minden van. Akkor DVD-n is megveszem :)

Hozzászólás ideje:

Kilenc jelölésből nem lesz már 11 szoborka..... :yeah:

Az Alive in Joburg tudtommal vizsgafilm volt, amiből aztán neves pártfogó segítségével nagyfilm lett. Nem is tudom, kinek a filmje volt a THX-1138, az ugyanezt csinálta, Francis Ford Coppola segítségével.

Hozzászólás ideje:

"Miután kiderült, hogy a Harry Potter-filmek hetedik és nyolcadik része is háromdimenziós lesz, a Paramount stúdió is felvetette annak a lehetőségét, hogy a Transformers 3 3D-s támogatás kap.

Miközben a Warner hivatalosan is bejelentette, hogy a Harry Potter 7-8, a Kutyák és macskák 2., valamint a Guardians of Ga'Hoole megkapja a 3D-s támogatást (ez számítógépes utómunkát jelent, nem speciális kamerákkal történő filmezést), a Paramount is számba vette a lehetőséget a Transformers harmadik részével kapcsolatban.

A Variety egyik cikke szerint ugyanis felmerült a robotok térhatásúvá tétele, azonban állítólag jelenleg is folynak a tárgyalások Michael Bay, rendező, a stúdió és az Industrial Light & Magic között a témával kapcsolatban. A gond ugyanis az, hogy a 3D révén az utómunka mennyisége jelentősen megnövekedne, ráadásul a különleges effektusok elkészítése is több időt venne igénybe. S mivel a film premierjét már kitűzték (2011. július 1.), ezért meglehetős rohamtempót kellene diktálnia a vizuálért felelős szakembereknek. "

Hozzászólás ideje:

Eskű, én röhögnék a legnagyobbat ha besülnének ettől a túlzott 3D mániától. Csípem a térhatást, de sz*r utómunkákkal ne süllyesszük már le a béka s*gge alá a 3D nimbuszát.

Hozzászólás ideje:

Pedig ez várható volt az Avatar sikere után. Oké, a Harry Potternél és a Transformersnél azért nem tartok a rossz utómunkától, de később már arra a formátumra is meg fognak jelenni a béna filmek. Pláne, ha tényleg átveszi az uralmat a 2D-től.

Hozzászólás ideje:

Hülyeség az Avatarra hivatkozni(uk). Az Avatart nem ez tette sikeressé. Oks, a Beowulfnál elismerem, a 3D volt a mérvadó, igaz, ott rendesen műkődött is, mellette persze a sztori is érdekes volt.

Felőlem csinálhatnak nyakra-főre 3D-s filmeket de legyen valamiféle tartalma is a filmnek. Nem hinném, hogy pl egy Gyilkos üstökösök visszavágnak 3D -nek Avatart megszégyenítő sikerre lenne majd, csak mert 3D-s :)

Hozzászólás ideje:
Hülyeség az Avatarra hivatkozni(uk). Az Avatart nem ez tette sikeressé.

Persze, hogy hülyeség, de mikor láttál te a nagy stúdióktól nem ostoba döntést? Ők annyi látnak: Avata = 2 milliárd és 3D volt. Biztos a 3D az oka. Puff, máris özönleni fognak a 3D filmek. Ez nagyban olyan, mint az Aliens esete kicsiben. Ott mit láttak a nagyfejek: Aliens = nagy bevétel, biztos az akció az oka. Erre azóta minden Alien filmet azzal akarnak hasonlatossá tenni. De vehetném a Harry Pottert is. Azt látják, hogy a gyerekekkel teletömött fantasy sikeres, nosza, lett egy halom gyerekekkel teletömött fantasy. Ezeknek a s*ggfejeknek el se jutnak a tudatukig az olyan piszlicsáré dolgok, mint sztori, hangulat, kidolgozottság, stb. Látnak egy elemet, ami kiemeli a filmet egy adott közegből (Avatar esetén a 3D), aztán azt hiszik, az a siker titka.

SZERK: moderátort moderálni? Ejj-ejj...

Szerkesztve: - Ody Mandrell

Hozzászólás ideje:
A Gyűrűk Ura sikere után sajnos én nem tapasztaltam, hogy özönlenének az ilyen fantasy-k. Szóval sajnos nem minden estben igaz ez az effektus.
Az utolsó légió, Eragorn.....meg minden ami sárkányos és/vagy kardozós történet.

Én sajnos úgy láttom, hogy ezek a stúdiók rövid távra terveznek. Bár igazad van Dzséjt, nincs ebben semmi különös. Az új ötletek mindig hullámokat generálnak a filmgyártásban. Sikeres lett egy jellemzővel bíró film, rögtön jött utána vagy féltucatnyi hasonló aztán pár év múltával feledésbe merültek. Csak valahogy azt hinné az ember már egy idő után, hogy ezeknek a stúdióknak a fejesei gondolkodni is tudnak és valamelyest érdekli őket a filmművészet. De nem. Vagy pedig a filmművészet maga ilyen. Noh mindegy. Legfeljebb öt év múlva a 3D megint oda jut ahová az ötvenes években, hogy a hirtelem sikerek után nem kellett a fenének sem.

Hozzászólás ideje:

Erre a 3D "divatra" is rá fognak majd únni a mozibajárók. Hozzászoknak a látványorgiához, és csak azok a filmek lesznek sikeresek, amelyek a 3D látvány mellett a többi fontos filmes kelléket is jó színvonalon nyújtják. Vagyis a növekvő 3D piac épp olyan lesz, mint bármelyik más: ha egy termék különleges tulajdonsága általánossá válik, akkor más fogja megkülönböztetni a többitől. Amiket már említettetek: hangulat, történet, eredetiség, zene stb. Ezt azért a filmstúdióknak is tudniuk kell. :lol: Más kérdés, hogy a piac még kicsi, így most szerényebb egyebekkel rendelkező 3D-s alkotásokkal is nagyot lehet kaszálni, a kérdés csak az, hogy meddig.

És azért ne feledkezzünk meg azokról a filmekről sem, amelyet nem a látvány miatt szeretünk. :D Bár nem azokból lesznek a kasszasikerek, pár kivételtől eltekintve.

Hozzászólás ideje:

A csak 3D nem ad el egy filmet. Most néztem a nézettségi adatait a Toy Story 3D-nek, és múlt vasárnapig csak 9,3 milliót hozott nálunk, ami nem sok.

Bár az Aeon Fluxnak én nem igazán tudok hinni, hisz azt írta ez az első 3D-s újra feldolgozás pedig nem :lol:

Hozzászólás ideje:
Bár az Aeon Fluxnak én nem igazán tudok hinni, hisz azt írta ez az első 3D-s újra feldolgozás pedig nem :D

Szerintem itthon az. :lol:

Hozzászólás ideje:
A Gyűrűk Ura sikere után sajnos én nem tapasztaltam, hogy özönlenének az ilyen fantasy-k.

Volt pár, de mind messze elmaradt egy LOTR-kaliberű filmtől. Itt is volt egy remekmű, aztán utána meg nem remekek jöttek, így aztán nem erőltetik tovább.

Hasonlóan volt anno a szandálos filmekkel is: jött 2000-ben a Gladiátor, nagy sikerrel, és persze megérdemelten, erre jött több hasonló stílusú film, de megközelíteni egyik sem tudta minőségileg, azóta meg nem sok szandálfilm van a mozikban ismételten.

Vagyis a növekvő 3D piac épp olyan lesz, mint bármelyik más: ha egy termék különleges tulajdonsága általánossá válik, akkor más fogja megkülönböztetni a többitől. Amiket már említettetek: hangulat, történet, eredetiség, zene stb.

Végül mindig ugyanoda jutunk vissza :lol: Jó sztori, stb. tudnak egy filmet igazán eladni :D

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

Pedig az Avatar a nagy bevételt szerintem nagyban köszönheti a 3D-nek is. Önmagában nem lett volna elég, de egy jó filmmel kiegészülve már ekkorát tudott durrantani. Mert ez most tényleg olyasmi, amiért érdemes egy letöltés helyett elmenni a moziba és nagyvásznon megnézni. A Sithek bosszúja óta nem is tudom hogy volt-e olyan mozi ami kapcsán például jómagam vágytam volna egy mozis újranézésre, de most ez a helyzet. Mert most a mozi tényleg olyasmit tud nyujtani aminek a házi-mozi per pillanat a közelében sincs.

És miután a moziba járó közönségnek ennyire fel lett téve a léc, nem csodálom, hogy a stúdiók tartani akarják a lépést és 3D-ben gondolkodnak a nagy produkcióknál. Én nagyon örülnék egy ilyen tendenciának. Én biztos többet járnék moziba.

Hozzászólás ideje:

Azért az Avatarnál mégsem arról beszélünk, hogy : hű, láttad, az a fa 5,85 méterrel előrébb volt mint az a reketyésbokor. De tök állat volt.

Vagy:

Vazze, amikor a csaj na'vi felhúzta az íját, hát az tök állat volt. A nyíl majdnem kibökte a szemem.

Én legalábbis még ilyet nem olvastam sehol sem :D

Ellenben a történet atmoszférájáról annál többet :lol:

Hozzászólás ideje:
  • Szerző
Azért az Avatarnál mégsem arról beszélünk, hogy : hű, láttad, az a fa 5,85 méterrel előrébb volt mint az a reketyésbokor. De tök állat volt.

Vagy:

Vazze, amikor a csaj na'vi felhúzta az íját, hát az tök állat volt. A nyíl majdnem kibökte a szemem.

Én legalábbis még ilyet nem olvastam sehol sem :D

Ellenben a történet atmoszférájáról annál többet :lol:

Nyilván mikor 1953-ban kijött a The Robe (a filmtörténelem első szélesvásznú filmje) és kasszát robbantot, akkor se úgy jöttek ki az emberek a moziból, hogy "hú, láttad milyen széles a kép". Ennek ellenére elég erős a gyanú, hogy azért tudott kora egyik legsikeresebb filmje lenni, mert az okés története és hangulata mellett valami egészen újat is tudott adni a nézőknek a látványban (mert hát ha valami akkor a filmművészetnél nagyon fontos hogy egy jó sztori jól is legyen megjelenitve). És az Avatarnál is: hiába nem beszélünk a fák méretéről az Avatar kapcsán csak a hangulatról, azért az utobbit elég rendesen erősiti maga a tény, hogy 3D-ben van vetitve.

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.