JakeSully Hozzászólás ideje: 2014. November 12. Megosztás Hozzászólás ideje: 2014. November 12. (szerkesztve) Történelmi pillanat!! A Rosetta űrszonda leszállóegysége, a Philae leszállt a Csurjumov-Geraszimenko üstökös magjának felszínére. Ember alkotta szerkezet először landolt ilyen égitesten. http://www.origo.hu/tudomany/percrolpercre/20141112-a-philae-leszall-csurjumov-geraszimenko-ustokosmag-rosetta-urszonda.html Szerkesztve: 2014. November 12. - JakeSully Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Nute Gunray Hozzászólás ideje: 2014. November 12. Megosztás Hozzászólás ideje: 2014. November 12. "It's been a long road, getting from there to here. It's been a long time, but my time is finally near." Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2014. November 12. Szerző Megosztás Hozzászólás ideje: 2014. November 12. Itt az első kép! Lélegzetelállító! Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
JakeSully Hozzászólás ideje: 2014. November 12. Megosztás Hozzászólás ideje: 2014. November 12. Tényleg az. A kisbolygó bányászat első lépéseit láthatjuk. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Nute Gunray Hozzászólás ideje: 2014. November 12. Megosztás Hozzászólás ideje: 2014. November 12. Utoljára a Curiosity-nél voltam ennyire izgatott űrkutatás-ügyben. Lenyűgöző kép. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Nute Gunray Hozzászólás ideje: 2014. November 12. Megosztás Hozzászólás ideje: 2014. November 12. Úgy tűnik, a leszállás nem történt simán, a szerkezet nem tudott megfelelően rögzülni a felszínen. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2014. November 12. Szerző Megosztás Hozzászólás ideje: 2014. November 12. Így nem is tud fúrni? Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Donát Hozzászólás ideje: 2014. November 12. Megosztás Hozzászólás ideje: 2014. November 12. Éneklő üstökös: http://hvg.hu/instant_tudomany/20141112_Furcsa_hangokat_rogzitett_az_ustokosnel_a Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
csoli1138 Hozzászólás ideje: 2014. November 13. Megosztás Hozzászólás ideje: 2014. November 13. Hihetetlen, hogy olyan dolog dolgoztatta meg a dobhártyám ami a innen 500 millió km-re van. Remélem jártunk a Holdon is és ez az ámulat sem hamis amit most éreztem! Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Donát Hozzászólás ideje: 2014. November 13. Megosztás Hozzászólás ideje: 2014. November 13. Hihetetlen, hogy olyan dolog dolgoztatta meg a dobhártyám ami a innen 500 millió km-re van. Remélem jártunk a Holdon is és ez az ámulat sem hamis amit most éreztem! És ez még mindig csak 27,77 fényperc. A legközelebbi csillag, a Proxima Centauri pedig 4,24 fényévre van... durván 75.000-szer messzebb... Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
NorbiLordi Hozzászólás ideje: 2014. November 13. Megosztás Hozzászólás ideje: 2014. November 13. Még több kép. Durva Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Donát Hozzászólás ideje: 2014. November 13. Megosztás Hozzászólás ideje: 2014. November 13. Jók ezek a képek, de nincs belőlük színes? Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2014. November 13. Szerző Megosztás Hozzászólás ideje: 2014. November 13. Annyira más mint eddig bármilyen égitest felszínéről készült felvétel, hogy ihaj. Ez tényleg sci-fi -s. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
M.Laci Hozzászólás ideje: 2015. Február 1. Megosztás Hozzászólás ideje: 2015. Február 1. Amatőrcsillagászkodom szabadidőmben, sőt, mostanság asztrofotózással is foglalkozom. Engedjétek, hogy bemutassam két fényképem. Van több is, de talán ezek a legjobban sikerültek. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2015. Február 1. Szerző Megosztás Hozzászólás ideje: 2015. Február 1. (szerkesztve) Szépek. Az M42 klasszikus téma, de ahány kép szinte annyi arcát mutatja. Szerkesztve: 2015. Február 1. - Ody Mandrell Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Sinistra Hozzászólás ideje: 2015. Február 1. Megosztás Hozzászólás ideje: 2015. Február 1. Nagyon jó képek! Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
M.Laci Hozzászólás ideje: 2015. Február 1. Megosztás Hozzászólás ideje: 2015. Február 1. (szerkesztve) Szépek. Az M42 klasszikus téma, de ahány kép szinte annyi arcát mutatja. Sokat vacakoltam a post processing-el a photoshopban, mire ki tudtam görgézni a fényes részeket körülölelő sötétebb régiókat. Az m42 nagyon könnyű, de nagyon nehéz téma is. Könnyű, mert nagyon fényes. Viszont nehéz, mert a Trapézium annyira fényes, hogy pár perces expó már teljesen beég. Gondoltam, hogy lövök rá rövidebb expókat is, de aztán meggyőztek a tudorok, hogy jó ez így. Ha összeraknám a rövid és hosszú expókat a PS-ben, az már elég művi lenne. Így meg természetes hatást kelt, a beéget központi részekkel. Szerkesztve: 2015. Február 1. - M.Laci Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
M.Laci Hozzászólás ideje: 2015. Február 1. Megosztás Hozzászólás ideje: 2015. Február 1. Nagyon jó képek! Köszönöm. Igazából még csak tanulom a "szakmát". Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2015. Február 1. Megosztás Hozzászólás ideje: 2015. Február 1. Nagyon szép képek lettek, engem megvettél velük. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Rog Hozzászólás ideje: 2015. Február 1. Megosztás Hozzászólás ideje: 2015. Február 1. Igazán frankó képek. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Sinistra Hozzászólás ideje: 2015. Február 1. Megosztás Hozzászólás ideje: 2015. Február 1. Köszönöm. Igazából még csak tanulom a "szakmát". Azt hiszem, irigyellek. Ha nekem ilyesmire pénzem lenne... na ez még a jövõ zenéje. De addig is, megelégszem a csütörtökönkénti csillagászati elõadásokkal/vetítésekkel/bemutatókkal a MACSED szervezésében. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Darth Riddick Hozzászólás ideje: 2015. Február 1. Megosztás Hozzászólás ideje: 2015. Február 1. Kedves M.Laci, nem jutok szavakhoz!!! Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Nute Gunray Hozzászólás ideje: 2015. Szeptember 28. Megosztás Hozzászólás ideje: 2015. Szeptember 28. Folyékony, sós víz van a Marson Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2015. Szeptember 28. Szerző Megosztás Hozzászólás ideje: 2015. Szeptember 28. Várható volt ám engem mostanában jobban izgat a Titán. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
csoli1138 Hozzászólás ideje: 2015. Szeptember 28. Megosztás Hozzászólás ideje: 2015. Szeptember 28. Érdekes valóban, màr làttam egy természetfilmben, hogy a sötét megfolyàsokról ez a feltételezés. Engem az lepett meg, hogy nem szabad csak úgy mintàt venni. Beperel a marsi polgàrmester? Jó, értem én, de meg vagyok lepve az ilyen irànyú nagy emberségességen. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
M.Laci Hozzászólás ideje: 2016. Január 5. Megosztás Hozzászólás ideje: 2016. Január 5. Hubble utód Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2016. Január 5. Szerző Megosztás Hozzászólás ideje: 2016. Január 5. Na ez mire lesz képes, még belegondolni is hátborzongató! Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
M.Laci Hozzászólás ideje: 2016. Január 5. Megosztás Hozzászólás ideje: 2016. Január 5. Na ez mire lesz képes, még belegondolni is hátborzongató! Ne is mond! 2,5 méteres tükör helyett majdnem egy 7 méteres. Főleg annak fényében érdekes ez, hogy a legmodernebb kémműholdak (keyhole sorozat) rendelkeznek ekkora tükrökkel. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2016. Január 5. Szerző Megosztás Hozzászólás ideje: 2016. Január 5. Nem tudom mekkora a felbontása de ezzel már akár bolygókat is megfigyelhetnek a közelebbi csillagok körül. Jó lenne. Rátolni a spektroszkópot aztán hadd szóljon. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
M.Laci Hozzászólás ideje: 2016. Január 6. Megosztás Hozzászólás ideje: 2016. Január 6. Nem tudom mekkora a felbontása de ezzel már akár bolygókat is megfigyelhetnek a közelebbi csillagok körül. Jó lenne. Rátolni a spektroszkópot aztán hadd szóljon. Szerintem ennek a távcsőnek ez lesz az egyik feladata. Válasz A hozzászólás linkje Oszd meg ezeken az oldalakon: További megosztási lehetőségek...
Ajánlott hozzászólás
Csatlakozz a beszélgetéshez!
Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.