Darth Riddick Hozzászólás ideje: 2015. Augusztus 15. Hozzászólás ideje: 2015. Augusztus 15. (szerkesztve) Húha... aszem jön a "fosszinkron vs űbermájereredetihang" vita... ne így legyen. Remélem ott tudok lenni én is a közös bulin!!! Még sajnos semmi biztosat nem tudok mondani, meglátjuk. Szerkesztve: 2015. Augusztus 15. - Darth Riddick Válasz
Rajmesz Hozzászólás ideje: 2015. Augusztus 15. Hozzászólás ideje: 2015. Augusztus 15. (szerkesztve) A filmek terén én csak egyszer tapasztaltam negatívat a szinkronnal, lentebb részletezem, egyébként a filmeknél (szerintem) mindig jól megcsinálják a szinkront. A szinkronizálás terén egy valami rossz, de nagyon. Az animáció. Akár TCW, akár a Rebels, a szinkron nagyon rossz, rémes. Azt én is angolul nézem magyar felirattal. A filmeknél egyetlen egy hibát tapasztaltam: az előzmény trilógiában lézerkardot mondanak, ami nagyon bosszantó. Én úgy tudom, hogy ez fordítási hiba, mert az akkori tudatlan Anakin az epI-ben lasersword-ot mond, mikor meglátja Qui-Qon fénykardját és azóta megy ez a lézerkard vs fénykard vita. Szóval a filmeknél én ezt az egy hibát tapasztaltam, ezt leszámítva semmi bajom a szinkronnal, sőt, filmeket csak úgy. Szerkesztve: 2015. Augusztus 15. - Rajmesz Válasz
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2015. Augusztus 16. Hozzászólás ideje: 2015. Augusztus 16. Azt hiszem, többségünk inkább feliratpárti lesz, de ezen fórumosok kb. 90%-ának nem is igazán van szüksége a feliratra, vagy legalábbis nagyjából nem, az a kevés olvasnivaló meg belefér Válasz
Bomarr Hozzászólás ideje: 2015. Augusztus 16. Hozzászólás ideje: 2015. Augusztus 16. Én az ep.2-öt és az ep.3-at a mai napig nem láttam elejétől a végéig szinkronnal. Mindegyikből kb. 5-5 percet hallgattam meg magyarul. Nem győztek meg. Válasz
Pildi Hozzászólás ideje: 2015. Augusztus 16. Hozzászólás ideje: 2015. Augusztus 16. Az Ep1 szinkronja még egész jó lett, de az idősebb Anakin hangját annyira elszúrták, hogy a másik két film élménye magyarul már nagyon távol esik az eredeti verzióétól. Én majd úgyis megnézem szinkronnal a családommal, de a premiert eredeti nyelven szeretném látni. Az IMAX, vagy a 3D egyáltalán nem izgat, ha van - van, ha nincs - nincs, a lényeg a premier, az angol és a közös élmény. Válasz
Knight Hozzászólás ideje: 2015. Augusztus 16. Hozzászólás ideje: 2015. Augusztus 16. Csak vigyázz a rendőrökkel:) 2005-ben is a fórumosokkal néztem meg az ep3-at éjfélkor a Duna Plázában. Természeten feliratosan. Ezt is a fórumosokkal szeretném majd... Válasz
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2015. Augusztus 17. Hozzászólás ideje: 2015. Augusztus 17. Én majd úgyis megnézem szinkronnal a családommal, de a premiert eredeti nyelven szeretném látni. Hasonlóan, majd anyuval meg fogom nézni valamilyen formában, de először feliratosan szeretném látni Válasz
Nute Gunray Hozzászólás ideje: 2015. Augusztus 17. Hozzászólás ideje: 2015. Augusztus 17. Én alapvetően szinkronpárti vagyok az SW-filmek tekintetében (talán az EP1-et csak egyetlenegyszer láttam eredeti nyelven), de a mostani szinkronokban már nincs bizodalmam, mint jó 10 éve, így először mindenképp feliratosan szeretném megnézni. Válasz
R2-D2 Hozzászólás ideje: 2015. Augusztus 17. Hozzászólás ideje: 2015. Augusztus 17. Jó nektek, azon variálhattok - már aki -, milyen nyelven nézzétek. Vidéken esély nincs választani, marad a szinkronos kópia. Pestre menni feliratos verzióért meg kicsit költséges. Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2015. Augusztus 17. Hozzászólás ideje: 2015. Augusztus 17. Én simán bevállalom emiatt a költséget. Egyszer azt mondtad, olyan látványfilmet, mint a Gravity, létfontosságú IMAX-ben nézni. Mist visszakapod: Star Warst eredeti nyelven létfontosságú megtekinteni. Válasz
Rajmesz Hozzászólás ideje: 2015. Augusztus 17. Hozzászólás ideje: 2015. Augusztus 17. Szerintem Anakin hangja nincs elszúrva, de ez csak az én vélem ényem. Az is biztos közre játszik, hogy nem nézem feliratosan, hogy abszolút nem tudok angolul, nem is fogok tudni és utálom is az angol nyelvet. Válasz
Frenkie Hozzászólás ideje: 2015. Augusztus 17. Hozzászólás ideje: 2015. Augusztus 17. Sose értettem,miért jó az, ha egy régóta várt filmet úgy nézi meg valaki először,hogy közben folyton olvasgatnia kell a képernyő alját. Közben lehet.hogy lemaradsz dolgokról, mert nem látod, mi történik. Én nem olvasgatni megyek Star Warst, hanem NÉZNI... kikapcsolt aggyal és tele alsóneművel... A szinkronhangok is elég jók már ahhoz, hogy vissza adják az eredeti feelinget szerintem. Meg kell tanulni gyorsan olvasni. Én is félig-meddig tudok angolul, kell a felirat, de simán elolvasom. Mondjuk ehhez rengeteg könyvet kell elolvasni. A szinkron meg nem adja vissza az eredetit főleg az EP3-nál. Szóval felirat. Válasz
R2-D2 Hozzászólás ideje: 2015. Augusztus 17. Hozzászólás ideje: 2015. Augusztus 17. Én simán bevállalom emiatt a költséget. Egyszer azt mondtad, olyan látványfilmet, mint a Gravity, létfontosságú IMAX-ben nézni. Most visszakapod: Star Warst eredeti nyelven létfontosságú megtekinteni. Jogos, alá is írom (bár a kettő nem teljesen ugyanaz ) Az EP III-ra felmotoroztam Pestre, igaz, az ötödik nézésre - bár mondjuk nem feltétlenül az eredeti szöveg miatt, inkább az eredeti hangzás miatt. Nálunk pocsékul szólt itthon. Úgyhogy igazad van, szerintem sort is kerítek rá - majd keresek valami okot, hogy mennem kelljen Pestre, akkor beülök rá. Hacsak nem lesz a szomszédban eredeti nyelv+német felirat kombó... Válasz
Palpi Hozzászólás ideje: 2015. Augusztus 18. Hozzászólás ideje: 2015. Augusztus 18. Én személy szerint sosem voltam szinkron ellenes, sőt többször láttam eddig a filmeket szinkronnal mint eredeti nyelven, de Nute-hoz hasonlóan az elmúlt évek tapasztalata miatt vannak kétségeim. Mindenesetre ha szinkronosan látom először nem esek kétségbe úgyis jó nekem, de mostmár jobban hajloka feliratra mint a korábbi filmek esetében. Arra a nyakamat teszem, hogy John Boyega szinkronhangja vagy az az illető lesz aki Harry Potter hangját is kölcsönözte(nem tudom a nevét) vagy Szalay Csongor. Ha nem ebből a kettőből kerül ki, az egész fórum vendégem egy sörre. Válasz
mikiwan Hozzászólás ideje: 2015. Augusztus 18. Hozzászólás ideje: 2015. Augusztus 18. (szerkesztve) John Boyega magyar hangja a wiki szerint Pálmai Szabolcs Szerkesztve: 2015. Augusztus 18. - mikiwan Válasz
JakeSully Hozzászólás ideje: 2015. Augusztus 19. Hozzászólás ideje: 2015. Augusztus 19. (szerkesztve) De jó, hogy nem kell utazni! Én akkor ott leszek, tervezem kamerával is megörökíteni az eseményt. (Nem a filmet, hogy még egy büntetést kapjon Magyarország:)) Remélem ismét ilyen remek összeállítással jelentkezel, mint anno 2005-ben. Az már csak nagy plusz, hogy végre csodás HD képanyagot lehet majd készíteni a fórumos premier találkozó alatt. Nagyon jó volt újra nézni, micsoda hangulat volt 2005-ben a III. epizód bemutatója kapcsán. Amikor Szellő István híradós kommentálása alatt Dzséjt és Krande összecsap, na az se semmi (15:42 környékén) Vagy Tibur55 nyilatkozik, hogy ezt meg kell nézni még párszor. (15:02) Donát, Ody és Bomarr izgatottan várja már a kezdést (10:30 környékén) 12:28-nál meg a rejtett kamerás felvételeken sok-sok magyar rajongó kurjantja el magát, amint a film elkezdődik... Csodás, csodás.. Hasonló élményeket szeretnék átélni majd december 18-án. Én is részese lehetek valami csodának. Remélhetőleg Szerkesztve: 2015. Augusztus 19. - JakeSully Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2015. Augusztus 19. Szerző Hozzászólás ideje: 2015. Augusztus 19. (szerkesztve) Reméljük, hogy ezek nem egyszeri és megismételhetetlen pillanatok. Egyébként ezt a videót az EPIII részlegből már pár napja, hete el lehet érni. Szinkron rajongók ne nézzék meg. Szerkesztve: 2015. Augusztus 19. - Ody Mandrell Válasz
JakeSully Hozzászólás ideje: 2015. Augusztus 20. Hozzászólás ideje: 2015. Augusztus 20. (szerkesztve) Egyébként a 2005-s vetítésen ti a Magyar Star Wars klub által megszervezett rendezvényen voltatok nem igaz? Most látom a facebook oldalukon, hogy természetesen most is megünneplik a világpremiert éjfélkor, és december 18., 00.01-es Star Wars Klub-os vetítésre regisztrálni lehet egy bizonyos email címen. (Egyébként eddig már több mint 500-an jelezték, hogy szívesen ott lennének!) Olvasható ez augusztus 12.én, szóval lehet hogy már 600-an is szívesen ott lennének Na csak arra akarok kilyukadni, hogy mi most függetlenül mennénk egy másik moziba Ody, ugye? Szerkesztve: 2015. Augusztus 20. - JakeSully Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2015. Augusztus 20. Szerző Hozzászólás ideje: 2015. Augusztus 20. Nem velük voltunk hanem az sw.hu -s arcokkal. Ez a hír annyiból jó, hogy biztos lesz éjféli premier. Nagyon résen kell lennünk. Jó lenen a Duna Pláza, mert oda van ismeretség. azt viszont nem tudni manapság mi a helyzet arrafelé. Válasz
Knight Hozzászólás ideje: 2015. Augusztus 27. Hozzászólás ideje: 2015. Augusztus 27. (szerkesztve) Remélem ismét ilyen remek összeállítással jelentkezel, mint anno 2005-ben. Az már csak nagy plusz, hogy végre csodás HD képanyagot lehet majd készíteni a fórumos premier találkozó alatt. Hát igen a HD (full HD) felbontás ma már alap. Kamerával persze nem fognak beengedni, de egy GoPro-t azért könnyű elrejteni:) Nagyon köszi a premier videó elemzést, már vártam egy ilyen reakciót (amik egyébként mehetnek az episode 3-as megfelelő fórumba is) Biztos öregedtünk az elmúlt 10 évben, de a Starwars szeretet ugyanaz marad a szemünkben:) Szerkesztve: 2015. Augusztus 27. - Knight Válasz
Knight Hozzászólás ideje: 2015. Augusztus 27. Hozzászólás ideje: 2015. Augusztus 27. Nem velük voltunk hanem az sw.hu -s arcokkal. Ez a hír annyiból jó, hogy biztos lesz éjféli premier. Nagyon résen kell lennünk. Jó lenen a Duna Pláza, mert oda van ismeretség. azt viszont nem tudni manapság mi a helyzet arrafelé. Ody, Te anno hogy szerezted a jegyet? Mert én lehet, hogy pont egy ilyen klubnapra mentem el a Duna Plázába, és ott vettem. Válasz
Knight Hozzászólás ideje: 2015. Augusztus 27. Hozzászólás ideje: 2015. Augusztus 27. Nekem amúgy ez a rangsor: 1) Premier itteni fórumosokkal 2) IMAX verzió 3) MOM Park-os (eredeti nyelvű, felirat nélküli) verzió 4) Szinkronos verzió (bár ezen még gondolkozom). A kérdés, hogy az 1) és 2) egyben lesz-e, vagy tuti külön. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2015. Augusztus 27. Szerző Hozzászólás ideje: 2015. Augusztus 27. Biztos külön lesz mert az IMAX szinkronos. Válasz
Knight Hozzászólás ideje: 2015. Augusztus 27. Hozzászólás ideje: 2015. Augusztus 27. Biztos külön lesz mert az IMAX szinkronos. Jogos! Amúgy valami 3D is lesz? Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2015. Augusztus 28. Szerző Hozzászólás ideje: 2015. Augusztus 28. Valószínűnek tartom a 3D -t is. Az összes formátumban bemutatják szerintem. Válasz
Frenkie Hozzászólás ideje: 2015. Augusztus 28. Hozzászólás ideje: 2015. Augusztus 28. Lesz 3D-ben is. Most olvastam hogy egy jelenetet IMAX-kamerákkal vettek fel, a többi konvertált. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2015. Szeptember 16. Szerző Hozzászólás ideje: 2015. Szeptember 16. A ROTS premierre emlékszik valaki, hogy mikortól lehetett jegyeket venni rá? Válasz
Knight Hozzászólás ideje: 2015. Szeptember 16. Hozzászólás ideje: 2015. Szeptember 16. Te hogy vetted anno? Én Starwars klubnapra emlékszem. Azt hiszem ott lehetett a leghamarabb megvenni. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2015. Szeptember 16. Szerző Hozzászólás ideje: 2015. Szeptember 16. Nekem plokék vették, a fórumon intéztük. Nem tudom mennyivel a film előtt volt a vétel. Válasz
R2-D2 Hozzászólás ideje: 2015. Szeptember 16. Hozzászólás ideje: 2015. Szeptember 16. A ROTS premierre emlékszik valaki, hogy mikortól lehetett jegyeket venni rá? Szerintem ez mozitól függ, azon belül esetleg filmektől. Én úgy emlékszem, itt Szombathelyen már egy héttel előtte lehetett, de alapból hétfőn kerülnek ki a moziműsorok és hétfőtől lehet az adott csütörtöki premierekre venni. Aztán valószínűleg ez a SW filmmel az érdeklődés miatt megint másképp lesz. De ha tippelnem kellene, egy hét, max 10 nap. Válasz
Ajánlott hozzászólás
Csatlakozz a beszélgetéshez!
Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.