Nute Gunray Hozzászólás ideje: 2013. December 3. Hozzászólás ideje: 2013. December 3. Én is mindig könyvet kapok, de ennek örülök a legjobban. A lehető legjobb ajándék a családtagoknak (főleg ha olyat választasz, ami téged is érdekelhet, mert így később még te is elolvashatod). Barátnőnek parfüm, ékszer, fehérnemű, férfi családtagnak alkohol (valami minőségi bor, pálinka, mondjuk). Válasz
Wilde Hozzászólás ideje: 2013. December 5. Hozzászólás ideje: 2013. December 5. Meghalt Nelson Mandela... http://www.origo.hu/nagyvilag/20131205-meghalt-nelson-mandela.html?sec-1 Válasz
Nute Gunray Hozzászólás ideje: 2013. December 5. Hozzászólás ideje: 2013. December 5. Kevés az olyan ember, aki már életében legendává, mi több ikonná válik. Az afrikai dekolonizáció sokkal sikeresebb és pozitívabb eseménysor lett volna, ha minden országnak jutott volna egy Nelson Mandela. Isten nyugosztalja. Válasz
Darth Riddick Hozzászólás ideje: 2013. December 6. Hozzászólás ideje: 2013. December 6. Isten nyugosztalja, nagy ember volt! Válasz
Merr-Sonn Hozzászólás ideje: 2013. December 6. Hozzászólás ideje: 2013. December 6. Az egyik legfantasztikusabb életű élő ember volt, nagyon nagy veszteség ez Dél-Afrikának, de a világnak is. Válasz
Darth Krande Hozzászólás ideje: 2013. December 6. Szerző Hozzászólás ideje: 2013. December 6. Nyugodjon békében, sokat köszönhetünk neki: példát mutatott. Válasz
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2013. December 6. Hozzászólás ideje: 2013. December 6. Reggel hallottam a rádióban Válasz
JakeSully Hozzászólás ideje: 2013. December 6. Hozzászólás ideje: 2013. December 6. Nyugodjon Békében. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2013. December 6. Hozzászólás ideje: 2013. December 6. Mandela olyan ember volt amilyen minden embernek lennie kellene. Válasz
Nute Gunray Hozzászólás ideje: 2013. December 6. Hozzászólás ideje: 2013. December 6. Megtehette volna, hogy élete végéig elnök marad, hisz gyakorlatilag istenként tekintettek rá. Ám ő mégis csak egy ciklust vállalt, ezzel is példát mutatva az afrikai vezetőknek. Annyiban egy picit árnyalnám a képet, hogy Mandela 1961-ben feladta a békés ellenállást, és létrehozta az USA-ban csak terrorszervezetként nyilvánított marxista Nemzet Lándzsáját, amely kiképzőtáboraiban pl. gyerekkatonákat is alkalmazott, és keresztény feketéket is kivégeztek, amiért nem voltak hajlandóak fegyvert fogni. Persze mindez akkor történt, amikor Mandela börtönbüntetését töltötte, így neki nem sok köze volt ezekhez. Másrészt, az 1994-ben demokratizálódott D-Afrika sem lett paradicsom; a világon Johannesburgban a legmagasabb az egy főre eső gyilkosságok száma, a fehérek üldöztetésnek vannak kitéve, rengeteg korrupciós ügy terheli a költségvetést. Persze ezzel nem akarom enyhíteni Mandela érdemeit, csak arra akartam célozni, hogy jelképnek, idolnak ő jobban megfelelt, mint a mindennapi ügyeket vivő politikusnak. (Egyébként, szigorúan történelmi szemszögből nézve, vicces, hogy most az az USA bálványozza Mandelát, amely titkosszolgálatának nagy szerepe volt abban, hogy 1964-ben két évtizedre lecsukták. Persze változnak az idők.) 1 Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2013. December 6. Hozzászólás ideje: 2013. December 6. Isten éltessen Flóri bácsi. Válasz
Frenkie Hozzászólás ideje: 2013. December 6. Hozzászólás ideje: 2013. December 6. (szerkesztve) Isten éltessen Flóri bácsi. Te valami erőset ihattál hogy ezt beírtad. Mandelához annyit hogy ezt a filmet mindenképp nézzétek meg. Pontosan, az ember volt nagyszerű. http://www.imdb.com/title/tt1057500/ Szerkesztve: 2013. December 6. - Frenkie 1 Válasz
Donát Hozzászólás ideje: 2013. December 8. Hozzászólás ideje: 2013. December 8. Köszönöm az ajándék tippeket, majd szemezgetek. Megjártam Londont. Gyerekek, majd írok egy hosszabb beszámolót. Mindenképpen vissza kell menni oda! Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2013. December 8. Hozzászólás ideje: 2013. December 8. Köszönöm az ajándék tippeket, majd szemezgetek. Megjártam Londont. Gyerekek, majd írok egy hosszabb beszámolót. Mindenképpen vissza kell menni oda! Legalább Te hazajöttél. Válasz
Darth Krande Hozzászólás ideje: 2013. December 8. Szerző Hozzászólás ideje: 2013. December 8. London többünknek szíve csücske Örülök, hogy tetszett neked is! Válasz
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2013. December 8. Hozzászólás ideje: 2013. December 8. Én is szívesen elmennék még egyszer Válasz
Pildi Hozzászólás ideje: 2013. December 9. Hozzászólás ideje: 2013. December 9. Londont én is nagyon szeretem. Eddig négyszer jártam ott, ebből egy alkalom volt egy teljes hét, a többi csak 1-3 nap, és bármikor visszamennék még. Válasz
Frenkie Hozzászólás ideje: 2013. December 9. Hozzászólás ideje: 2013. December 9. Csak nem az angol sörök miatt szeretitek? Válasz
Darth Riddick Hozzászólás ideje: 2013. December 10. Hozzászólás ideje: 2013. December 10. Én sajnos még nem voltam Londonban, de így is szeretem. Válasz
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2013. December 10. Hozzászólás ideje: 2013. December 10. Csak nem az angol sörök miatt szeretitek? Nem Egyébként meg mi jó angol söröket ittunk Válasz
Frenkie Hozzászólás ideje: 2013. December 12. Hozzászólás ideje: 2013. December 12. Akinek esetleg van felesleges babakocsija, pelenkázóasztala, vagy kiságya az írjon nekem priviben legyen szíves , vagy akkor is ha van ilyen ismerőse. Előre is köszönöm. Válasz
Pildi Hozzászólás ideje: 2013. December 13. Hozzászólás ideje: 2013. December 13. Sajnos mi már régen túladtunk minden ilyen holmin. Válasz
Wilde Hozzászólás ideje: 2013. December 15. Hozzászólás ideje: 2013. December 15. Nem tudom kiket érint a jövőhéten kezdődő vizsgaidőszak, de - José Luis Torrente klasszikusával - mindenkinek sok sikert kívánok. 1 Válasz
Nabopolasszar Hozzászólás ideje: 2013. December 15. Hozzászólás ideje: 2013. December 15. a jövőhéten kezdődő vizsgaidőszak Hehe... már lassan másfél hete folyamatosan b*szódok (+ még két hétnyi tömény zh) Sok sikert neked is Válasz
NorbiLordi Hozzászólás ideje: 2013. December 15. Hozzászólás ideje: 2013. December 15. (szerkesztve) Nem tudom kiket érint a jövőhéten kezdődő vizsgaidőszak, de - José Luis Torrente klasszikusával - mindenkinek sok sikert kívánok. Ugyan ezzel hangoltam érettségire Szerkesztve: 2013. December 15. - Ody Mandrell Válasz
JakeSully Hozzászólás ideje: 2013. December 15. Hozzászólás ideje: 2013. December 15. Nyugodj békékben Peter O'Toole ... Egy újabb legenda távozott el... Hamarosan Arábiai Lawrence újranézés lesz.. Válasz
Bomarr Hozzászólás ideje: 2013. December 15. Hozzászólás ideje: 2013. December 15. Pont mostanában néztem meg két zseniális régebbi filmjét (Becket, The Lion in Winter). Szenzációs színész volt. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2013. December 15. Hozzászólás ideje: 2013. December 15. B+ Bomarr, véletlen félre pillantottam és ez az Itchi.... Majdnem kiköptem mindent ami a számban volt. Válasz
Ajánlott hozzászólás
Csatlakozz a beszélgetéshez!
Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.