Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
A fórum támogatása

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

Én ilyet még nem láttam. Néhány kósza felhőből volt a felhő méretéhez képest elég intenzív hóesés.

Miközben ragyogott a délutáni Nap.

Napszállta-aranyra festette a hópihéket.

Aki tud, járjon utána :)

Hozzászólás ideje:

Én nem voltam oda érte. Ahogy vége lett a havazásnak máris lehetett a fontosabb helyeket járhatóvá tennem.

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

Az érzés, amikor kicsomagolod az új modemet... Mindent mindennel összedugsz.... Aztán kiderül, hogy a levelezésedből meg kéne tudni a szerződésazonosítót ahhoz, hogy a modem csatlakozzon az Internethez....

((Gy.k. mindent vissza kellett dugdosni az előző modembe, aztán a levelezés után vissza. Nem, elvileg nem kéne tudnom fejből az azonosítómat, elvileg automatikusan tudta volna, csak az a funkció most a myupc-vel együtt pihen.))

Szerkesztve: - Darth Krande

Hozzászólás ideje:

Ti emlékeztek az elmúlt években ilyen hidegre?

Két évvel ezelőtt, december 31-én hajnalban - 18 fok volt.

Odyval egyetértve: imádom ezt az időjárást! :)

Szerkesztve: - M.Laci

Hozzászólás ideje:

Én hosszú évek óta nem emlékszem ilyen hidegre. Vagy húsz éve volt, hogy szilveszterkor fenn voltunk a Mátrában, és akkor -25 fok volt éjjel, de ez az egyetlen eset, ami eszembe jut.

Hozzászólás ideje:

Nagyrészt én is a széltől tudok szenvedni, mert ha fúj, akkor már a 0 fok is nagyon hidegnek tűnik. De azért a -15 fok már olyan, hogy még a levegővétel is fáj. Nem vagyunk ehhez hozzászokva. Tavaly egyáltalán nem volt hideg.

Hozzászólás ideje:

Az elmúlt 3-4 évből nem, maximum egy-egy éjjel volt hideg, ahogy lent elhangzott.

Ez a nagy hideg szerintem is túlzás :( Most megyek, és szerzek némi fűtőanyagot, amihez át kell menni a jéghideg udvaron. K*vára kellemes odakint melózni ilyen időben :roll:

Hozzászólás ideje:

Télen legyen hideg.

Én is ezt tartom, pedig én aztán rettenetesen gyűlölöm a hideget. Ennek ellenére én minden éjszaka nyitott ablak mellett alszom. Oké, a radiátorom az ablak alatt van és maxon (nem lehet letekerni, letört róla a csavargató), szóval egy vastag takaróval így sem fázom. Napközben meg be van csukva, és a finom melegben cseppet sem érdekel, milyen hideg van ott kint. Oké, a kocsi már kicsit kockásan indult. :)

Vegyünk példát a ruszkikról. :D

sUzgFeW.jpg

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

2009 dec - 2010 január. Hideg volt, és emlékezetes. :) -14 C körül volt nappal.

Most fogalmam sincs, a konyhaablak hőmérője akkor sem megy -8C alá ha a meteorológusok esküsznek, hogy -10 alatt vagyunk. De ma reggel -12C-t mutatott, úgyhogy szerintem volt az a valóságban -15C is.

Tegnap fölnyergeltem Neót, a kutyahátizsákba 1 kg napraforgó és 5 cinkegolyó, aztán föl a Tubesre, megtölteni a Rotary északi oldalán a madáretetőt. Van egy hatalmas madáretető-telep a Misinatetőtől nem messze, azt gyönyörűen felújították. Tavaly még csak egy tucat PET-palack lógott, most meg legalább három de inkább öt madáretető, köztük a legnagyobb 'Madárvár' felirattal, dugig töltve. Na, mi nem ide jöttünk. A hátsó, nehezebben megközelíthető, a Rotary északi részén, na, az jóformán üres volt. Szépen feltöltöttük.

Jó érzés, hogy megy az ember a tök csöndes erdőben, és annál az egy madáretetős völgynél csiripelnek a cinegék :) Meg tavasszal lesz jó, amikor szedjük a medvehagymát és hallgatjuk a kis dalosokat.

Hozzászólás ideje:

Én is ezt tartom, pedig én aztán rettenetesen gyűlölöm a hideget. Ennek ellenére én minden éjszaka nyitott ablak mellett alszom. Oké, a radiátorom az ablak alatt van és maxon (nem lehet letekerni, letört róla a csavargató), szóval egy vastag takaróval így sem fázom. Napközben meg be van csukva, és a finom melegben cseppet sem érdekel, milyen hideg van ott kint. Oké, a kocsi már kicsit kockásan indult. :)

:D Szerintem -10 fokban ült le rá, aztán odafagyott. :D

Hozzászólás ideje:

Én élvezem! Legalább elfagy minden nyüves parazita, így a tavasz a kertekben is jól indul majd. :)

Ez valóban mindenképpen pozitív hozadéka ennek a hidegnek. :) Csak a növények ki ne pusztuljanak velük együtt. Néhány haszonnövény már kevésbé fagyképes ilyen mértékben.

Az elmúlt 3-4 évből nem, maximum egy-egy éjjel volt hideg, ahogy lent elhangzott.

Ez a nagy hideg szerintem is túlzás :( Most megyek, és szerzek némi fűtőanyagot, amihez át kell menni a jéghideg udvaron. K*vára kellemes odakint melózni ilyen időben :roll:

Az pocsék dolog lehet, hogy kintről kell behordani a tüzelőt. :(

Ők ezt megszokták, mi meg nem. :P

Tegnap fölnyergeltem Neót, a kutyahátizsákba 1 kg napraforgó és 5 cinkegolyó, aztán föl a Tubesre, megtölteni a Rotary északi oldalán a madáretetőt. Van egy hatalmas madáretető-telep a Misinatetőtől nem messze, azt gyönyörűen felújították. Tavaly még csak egy tucat PET-palack lógott, most meg legalább három de inkább öt madáretető, köztük a legnagyobb 'Madárvár' felirattal, dugig töltve. Na, mi nem ide jöttünk. A hátsó, nehezebben megközelíthető, a Rotary északi részén, na, az jóformán üres volt. Szépen feltöltöttük.

Jó érzés, hogy megy az ember a tök csöndes erdőben, és annál az egy madáretetős völgynél csiripelnek a cinegék :) Meg tavasszal lesz jó, amikor szedjük a medvehagymát és hallgatjuk a kis dalosokat.

Ez nagyon szép Tőletek. :) Szívesen etetném én is a madarakat a kertben, de nem merem, mert attól tartok, hogy madáretető helyett macskaetetőt létesítenék.
Hozzászólás ideje:

Az pocsék dolog lehet, hogy kintről kell behordani a tüzelőt. :(

Szívesen etetném én is a madarakat a kertben, de nem merem, mert attól tartok, hogy madáretető helyett macskaetetőt létesítenék.

Szokás szerint.

Jah, nálatok inkább macskaetető lenne :(

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

Terminátor 2 óta óvatosan vagyok a játszóteres képekkel, de ez még az Ítélet napján is túltesz, Dzséjt :)

Macskaetető ellen: fát körbetekerni szögesdróttal, környező fákat szintén, akkor a macska nem repül rá....

Hozzászólás ideje:

Ez nagyon szép Tőletek. :) Szívesen etetném én is a madarakat a kertben, de nem merem, mert attól tartok, hogy madáretető helyett macskaetetőt létesítenék.

:lol: Ennek az az értelmezése tetszik, hogy a madár megeszi a kaját, a macska meg a madarat. :D

Hozzászólás ideje:

Macskaetető ellen: fát körbetekerni szögesdróttal, környező fákat szintén, akkor a macska nem repül rá....

Ez nem megoldás, mert a kertben gyerekek is vannak, meg ide-oda rúgott focilabdák, és egyiknek sem tenne jót, ha nekiesne egy szögesdrótnak. A macskák egyébként a földön is kiválóan elkapják a madarakat, ahogy azt egyszer a saját szemünkkel is láttuk egy talin. Szóval a madaraknak leginkább az a jó, ha messzire elkerülik a kertünket, így inkább nem csalogatom ide őket.

:lol: Ennek az az értelmezése tetszik, hogy a madár megeszi a kaját, a macska meg a madarat. :D

Pontosan így értettem én is. :)

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.