Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
A fórum támogatása

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:
  • Népszerű hozzászólás

Megküldték a Dexam próba nyelvvizsgámnak az eredményét, beszédértés 90%, olvasásértés 84%! :psycho:

Happy Star Wars Characters GIF by LEGO

Hozzászólás ideje:
4 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta:

Gratulálok!

3 órával ezelőtt, Bence1997 írta:

Gratulálok. :)

Köszönöm srácok. Ősszel nekiugrok az élesnek.:D

Hozzászólás ideje:
7 órával ezelőtt, Iqvi írta:

Megküldték a Dexam próba nyelvvizsgámnak az eredményét, beszédértés 90%, olvasásértés 84%! :psycho:

Happy Star Wars Characters GIF by LEGO

Gratulálok! Kár, hogy nem lehet valódira váltani egyből.

15 perccel korábban, Bomarr írta:

Holnapután oltják szüleimet Pfizerrel:yeah:

Az nagyon jó.

Hozzászólás ideje:
19 perccel korábban, Darth Revan9 írta:

Gratulálok! Kár, hogy nem lehet valódira váltani egyből.

Sok dolog van a valódiban, ami ebben nem volt, mint a felelés, a levélírás, nyelvtani feladatok. De felkészülésnek, gyakorlásnak remek volt. Ősszel megyek majd élesre.

Hozzászólás ideje:
28 perccel korábban, Iqvi írta:

Sok dolog van a valódiban, ami ebben nem volt, mint a felelés, a levélírás, nyelvtani feladatok. De felkészülésnek, gyakorlásnak remek volt. Ősszel megyek majd élesre.

Huh, én már nem is emlékszem, hogy a próba nyelvvizsgám hogyan sikerült. Az élesre emlékszem. Elsőként volt szóbeli, ott pont az utazást húztam. Hogy milyen leleményesen írtam körbe az utánfutót. Kiment a fejemből, hogy angolul trailernek hívják. :lol: De legalább SW -ről is beszélgettem a vizsgáztatóval. Old schoolos volt a tanár, de szerintem megértette az álláspontjaimat. :D

Hozzászólás ideje:

Nekem egyszer asszem felvételin kellett angolul beszélni. Ott is szóbajött a Star Wars, főleg a könyvek.:D

Hozzászólás ideje:
1 órával korábban, Iqvi írta:

Nálam nyelvvizsgánál az volt a legjobb taktika, hogy intenzíven készültem egészen a vizsga napjáig.

Hozzászólás ideje:

Mivel én dícséretesre érettségiztem angolból, ezért megkockáztattam egyből egy középfokú angolt mindenféle felkészülés nélkül, és egyből sikerült :D Diplomához kellene nekem is lassan egy felsőfokot csinálnom.

Hozzászólás ideje:
5 perccel korábban, NorbiLordi írta:

Mivel én dícséretesre érettségiztem angolból, ezért megkockáztattam egyből egy középfokú angolt mindenféle felkészülés nélkül, és egyből sikerült :D Diplomához kellene nekem is lassan egy felsőfokot csinálnom.

Én egyenlőre csak a B2-n akarok túlleni. Ha az megvan, annak a jegyével leszek lezárva addig amíg a gimnáziumban tanulok. Ezért egy négyest legalább össze szeretnék hozni.:D

16 perccel korábban, Darth Revan9 írta:

Nálam nyelvvizsgánál az volt a legjobb taktika, hogy intenzíven készültem egészen a vizsga napjáig.

Mindenkinek más működik. Én még nem tudom milyen taktikával készüljek. De majd gyakorlom a típusfeladatokat, bővítem a szókincsem, sorozatokat nézek, olvasok, meg beszélek a kanadai rokonaimmal. Igazán nekem a nyelvtan lesz a gyengém. 

Hozzászólás ideje:
7 perccel korábban, Iqvi írta:

Én egyenlőre csak a B2-n akarok túlleni. Ha az megvan, annak a jegyével leszek lezárva addig amíg a gimnáziumban tanulok. Ezért egy négyest legalább össze szeretnék hozni.:D

Diplomához fog kelleni a felsőfok, de hát az még odébb van :D Mondjuk felvételinél több pont

Hozzászólás ideje:
18 perccel korábban, Iqvi írta:

Mindenkinek más működik. Én még nem tudom milyen taktikával készüljek. De majd gyakorlom a típusfeladatokat, bővítem a szókincsem, sorozatokat nézek, olvasok, meg beszélek a kanadai rokonaimmal. Igazán nekem a nyelvtan lesz a gyengém. 

Én úgy készültem, hogy sehogy. És sikerült. :D Viccet félretéve, valójában nem aggódtam. Érettségit leraktam, utána rendszergazdain adódott a lehetőség, nekem meg kellett a plusz pont a felvételihez, úgyhogy lecsaptam a feldobott labdát. Az angol nálam olyan volt, hogy ha írni kellett, akkor írtam, ami éppen az eszembe jutott a témával kapcsolatban. A nyelvtani rész valóban neccesebb, de szerintem azt is lazán le lehet hozni. A Hallott Szövegértésnél pedig imádkozni kell, hogy jó legyen a hanganyag. Ha jól emlékszem érettségin volt olyan, hogy egy csávó konkrétan rappelve mondta el a szöveget, mi meg lestünk, mint borjú az újkapura. :lol:

Hozzászólás ideje:

Viszont a megbetegedések számánál az exponenciális növekedés láthatóan lassult. A lezárás előtti tiz napban a kórházi ápoltak száma 43 százalékkal nőtt. Azóta tiz nap alatt 29 százalékot nőtt. Közeledünk a tetőzéshez.

Hozzászólás ideje:

Holnap reggel kiderül mi lesz:

Gulyás szerint soha ennyien még nem vettek részt a nyitásról szóló konzultációban. „Bár a hullám csúcsának a közelében vagyunk, abban bízunk, hogy a nyitás közelében is vagyunk”, mondta.

A kormány többlépcsős újranyitásban gondolkodik, a nyitást pedig várhatóan a beoltottak számához igazítják majd. Ennél több részlet most viszont nem derült ki, Orbán Viktor miniszterelnök a pénteki rádió interjújában jelenti majd be, hogy mit terveznek a következő hetekre.

Hozzászólás ideje:

Kíváncsi vagyok, mit nyilatkoznak majd. Abban van ráció, hogy a kommunikációban a fokozatos nyitást a beoltottak számához igazítják, ezzel buzdítva az oltásra. Csak az a kérdés, hogy mit várnak, mekkora %-ban kell ahhoz védettnek lenni (vagy azzal, hogy átesett az ember rajta, vagy azzal, hogy beoltották)  az ország lakosságára vetítve, hogy ténylegesen elkezdődjön a nyitás valamilyen szinten? 

Hozzászólás ideje:
5 órával ezelőtt, Bomarr írta:

Viszont a megbetegedések számánál az exponenciális növekedés láthatóan lassult. A lezárás előtti tiz napban a kórházi ápoltak száma 43 százalékkal nőtt. Azóta tiz nap alatt 29 százalékot nőtt. Közeledünk a tetőzéshez.

A halálozások viszont ezt kb. 1 hónappal követik, szóval sajnos ott durva számok lesznek még április közepéig :(

Hozzászólás ideje:
17 órával ezelőtt, Pildi írta:

Kíváncsi vagyok, mit nyilatkoznak majd. Abban van ráció, hogy a kommunikációban a fokozatos nyitást a beoltottak számához igazítják, ezzel buzdítva az oltásra. Csak az a kérdés, hogy mit várnak, mekkora %-ban kell ahhoz védettnek lenni (vagy azzal, hogy átesett az ember rajta, vagy azzal, hogy beoltották)  az ország lakosságára vetítve, hogy ténylegesen elkezdődjön a nyitás valamilyen szinten? 

Megmondta ma reggel Viktor:

"Azt kérte az operatív törzs, hogy a nemzeti konzultáció eredménye alapján készítsék el a nyitási tervet. A beoltottak számához kötik majd az újraindítás lépéseit. Akkor tudjuk megtenni az első lépéseket, amikor minden 65 év feletti regisztrált be lett oltva – tette hozzá a miniszterelnök. 2,5 millió beoltottnál jöhet el ez a pillanat."

Valamint még egy hétig marad így minden, jövőhéten döntenek majd a Húsvétról.

Hozzászólás ideje:

A konz. emlegetése csak parasztvakítás. Pontosan ugyanakkor és úgy fognak lazítani, mintha nem lett volna, mert a helyzettől függ, nem egy online felméréstől.

Szerkesztve: - Pildi

Hozzászólás ideje:

Még, hogy az operatív törzs kérte, kackac. Merkely Béla nyilatkozatait is OV írja mostanában. Vagy már korábban is így volt, de nekem most tűnt fel. 

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.