Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
A fórum támogatása

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:

Most komolyan egy hét alatt akarnak majd leoltani minden óvónőt? És a pedagógusokkal mi lesz? Hát röktön az ilyen intézmények dolgozóival kellett volna kezdeni az oltást.

Hozzászólás ideje:
9 perccel korábban, NorbiLordi írta:

Teljesen érthető, hogy stikában nyitva vannak esetleg üzletek hisz a megélhetésük múlik rajta. Lehet én se csinálnám másképp 1 év után.

Egyrészt az is nyitva van akinek nem a megélhetése múlik rajta másrészt nem csak az üzletekről van szó. Emberek a köztereken, játszótereken simán maszk nélkül beszélgetnek, a munkások az épitkezéseken semmiféle védelmi felszerelést nem hordanak, egy rakás cég tojik az egészbe. Egy csomó ember ráunt és nem hajlandó igazodni. Nekem munka miatt találkoznom kellett a napokban egy elismert orvossal. Nem volt rajta maszk.

Hozzászólás ideje:

Hirtelen az összes proli felfedezte a természet szépségeit... a lángosost a Normafa tetején. Ott állnak kilométeres sorban, maszk és távolságtartás nélkül.

Hozzászólás ideje:
17 hours ago, Dzséjt said:

Ez komoly? Ez így megtörtént? Nem egy alternatív valóságból szűrődött át valami eltévedt adás? Nem deep fake? Ennyi?

Köszönöm, Dzséjt, a kommented ezen részével úgy feldobtad a napom, hogy el nem tudnád képzelni. :lol2: Sőt nemcsak a napom, hanem az egész hetem. :D Rég nem nevettem ilyen jót, mint Ceci néni bakiján meg ezen az alternatív valóságos hozzászóláson. :lol2:

Hozzászólás ideje:
2 órával ezelőtt, Nute Gunray írta:

Hirtelen az összes proli felfedezte a természet szépségeit... a lángosost a Normafa tetején. Ott állnak kilométeres sorban, maszk és távolságtartás nélkül.

Nem így kellene csinálni.

Nagyon népszerű dolog lett a természetjárás a karantén alatt, mivel az erdőben nem kell maszk és szabad levegőn távolságot tartva kicsi az esély a fertőződésre, ráadásul az egészségét is támogatja így az ember. Viszont pont ezért nehéz Budapest környékén olyan helyeket találni, ahol ne lennének rengetegen a szabadban. A Pilis teljesen reménytelen a tömegnyomor miatt, talán csak egy fokkal jobb, mint a Normafa. Nálunk az Új Köztemető körüli erdősávban lehet barangolni, ami közel van, de hétvégén ott is csapatostul jönnek szembe mások. A március 15-i hosszú hétvégén Gödöllő környékére mentünk kirándulni barátokkal, na ott szinte senki sem volt, viszont nem is volt valami szép a táj...

A magam részéről a Börzsönyt és a Mátrát kedvelem nagyon, de mindkettő messze van ahhoz, hogy 2-3 óra kedvéért odautazzon az ember.

Hozzászólás ideje:

Oltási kalkulátor, ami kiszámolja néhány adatból és az elérhető statisztikákból, hogy kb. mikor kerülhetünk sorra:

https://www.omnicalculator.com/health/oltasi-sorrend-magyarorszag

Nem tudom, mennyire lehet komolyan venni, engem ápr. 27 és május eleje közé sorolt az első oltást illetően.

Hozzászólás ideje:

Azt is elmondta, hogy az iskolák április 19-én nyithatnak ki. Tegnap meg Gulyás úr úgy nyilatkozott, hogy április 12. vagy 19. Ezúttal meg szó sem volt 12-éről. Eleinte meg ugye április 7 volt. 

Inkább mondják azt, hogy ilyen lesz 2040-ig, és akkor nem bizakodik mindenki minden egyes alkalommal, hogy akkor na végre most hátha nyithatunk. :lol: :facepalm:

Szerkesztve: - caseyjones

Hozzászólás ideje:
  • Napi új fertőzöttek száma: 11 265 (az előző napihoz képest +1628)
  • Napi új halálos áldozatok száma: 275 (az előző napihoz képest +3)
  • Elvégzett tesztek száma: 40 293 (az előző napihoz képest +4876)
  • Kórházi ellátást igénylők száma: 11 823 (az előző napihoz képest +63)
  • Lélegeztetőgépre szorulók száma: 1480 (az előző napihoz képest +13)
  • Első dózissal oltottak száma: 1 803 533 (az előző napihoz képest +56 014)
  • Ebből második dózissal is beoltottak száma: 594 662 (az előző napihoz képest +70 058)

Na Iqvi megelőzött :D 

Szerkesztve: - NorbiLordi

Hozzászólás ideje:

Oltottak száma megint nagyon jó, a többi sajnos tragikus. Bár mintha lassulna a kórházba kerülők száma is.

Szerkesztve: - Yoda József

Hozzászólás ideje:
17 perccel korábban, Yoda József írta:

Oltottak száma megint nagyon jó, a többi sajnos tragikus. Bár mintha lassulna a kórházba kerülők száma is.

Az a baj, hogyha az a szám lassul is, de lélegeztetőgépre viszont egyre többen kerülnek. Szakember pedig kevés van, és már a tűrőképessége határán vannak a kórházak, Ózdon meg már azon is túl. 

Hozzászólás ideje:
28 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

Egy éles csökkenésnek kellene lassan jönni.

A holnapi adatokon ez lehet hogy már megfog kicsit látszani. De leginkább akkor majd, ha eltelik mától egy hét és úgy nézzük a grafikont. 

Hozzászólás ideje:

Nem is igazán az a baj, hogy a brit mutáns jobban fertőz, hanem inkább az, hogy ha valaki kórházba kerül miatta, akkor a jelen állapotok miatt nagy eséllyel nem éli túl, mert nem tudják úgy ellátni, ahogy kellene.

Nekem két kollégám vesztette el az anyukáját így, másfél hét alatt, a köhécselés kezdetétől számolva. :(

Hozzászólás ideje:

Viktor még aszonta 19.-ig biztos nem nyitunk, én már nem tudom követni. Majd keltsetek fel amikor tényleg vége :D 

Pórnép miközben próbálja kitalálni mi lesz akkor végül:

6db_3.jpg

Szerkesztve: - NorbiLordi

Hozzászólás ideje:
7 perccel korábban, NorbiLordi írta:

Majd keltsetek fel amikor tényleg vége :D 

Semmi alvás katona, az ewokok mindenhol ott vannak! 

return of the jedi episode 6 GIF by Star Wars

Hozzászólás ideje:

Annyira "jól működnek" a 3 hete érvényes járványügyi szigorítások, hogy 14 megyénkben még csak most kezd bedurvulni a koronavírus.

"Mindez összességében döbbenetes kilátásokat jelent: miközben vészjelzéseket küldenek a kórházi és orvosi kamarai vezetők, hiszen már túlcsordult a rendszer, és a március 8-án bevezetett járványügyi szigorításokról is ki lehet jelenteni, hogy azok elégtelenek voltak, aközben ma a kormányfő a boltok tekintetében akár lazításként is felfogható tervet lengetett be és a húsvétkor megugró kontaktusszám fékezésére sem jelzett eddig lépéseket."

Hozzászólás ideje:

Az lenne csak tragédia, hogy 2041-ben még bárhol Gulyás Gergelyt kellene látnom :D

Hozzászólás ideje:

Az a Bill Gates-féle oldal, amely a trendek alapján kiszámolta, hogy napi 500 halott felett fogunk tetőzni most azt jósolja, hogy napi 398 halottnál tetőzünk, ami még mindig brutális de egyelőre ennyit javitott a zárás.

Hozzászólás ideje:

Azért napi 398, ha valami félremegy 400, még mindig brutális szám. Ha ősszel is és idén télen is megfogták volna időben a járványt szigorú lockdownnal, akkor most nem tartanánk ott, hogy idő kérdése mikor lesz 20000 a halottak száma.

Hozzászólás ideje:
1 perccel korábban, NorbiLordi írta:

Az a szomorú, hogy ettől a számtól annyira nem is vagyunk messze. 

Azért az a plusz 100 fő még elég messze van. Remélem, hogy nem fogjuk elérni, bár ezek a modellek sajnos többnyire jól működnek. 

Hozzászólás ideje:

Hát nagyon sok faktor van ami alakítja a dolgokat, ember legyen a talpán aki megmondja mi lesz itt. Én most kevésbé vagyok optimista 

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.