Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
A fórum támogatása

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:
2018. 05. 20. - 11:30, SZKipi Padawan írta:

Mostanában elég sok könyvet sikerült beszereznem, mely a Kánonhoz tartoznak! És igazából elég sok tettszett is, de egy picit zavar, hogy nem abban az irányban ment tovább a történet, ahogy a Legendákban, viszont úgy hiszem, ha adok esély az új Univerzumnak, akkor biztosan megszeretem... Köszönhető ez az olyan könyveknek, mint a Claudia Gray - Elveszett csillagok vagy a Chuck Wendig - Utóhatás trilógia-nak!

Én igyekeztem nyitottan hozzáállni az új kánonhoz, de egyelőre csak az Elveszett csillagokkal és a Thrawnnal vagyok megelégedve, a többi sajnos (jobb esetben is csak) lapos lett. :para: (Hozzáteszem, az Utóhatást, Bloodline-t, Ahsokát és a Sötét nagyurakat nem olvastam, tehát lehet, hogy csak a jobbakat hagytam ki... ;) )

Hozzászólás ideje:
2 órával ezelőtt, sirszalhasogato írta:

Én igyekeztem nyitottan hozzáállni az új kánonhoz, de egyelőre csak az Elveszett csillagokkal és a Thrawnnal vagyok megelégedve, a többi sajnos (jobb esetben is csak) lapos lett. :para: (Hozzáteszem, az Utóhatást, Bloodline-t, Ahsokát és a Sötét nagyurakat nem olvastam, tehát lehet, hogy csak a jobbakat hagytam ki... ;) )

A Vérvonal nagyon jó. Bár nálam csak 4,5-öt ért el. A Darth Plagueis-hez hasonló abból a szempontból, hogy erős a politikai szál. Ahsoka. Nekem tetszett, egyszerű kis kaland sztori. Engem valahogy a Jedi-növendékre emlékeztetett. Sith Nagyurak. Sokan mondják, hogy Kemp korábban jobb Star Wars könyveket írt ennél. Mégis sokan az Áramlatok-Hullámtörés duóhoz hasonlítják. Az Utóhatás-trilógia nem túl izmos. Sokan a 90-es évek gyengébb Új Köztársaság regényeihez hasonlítják.

2 órával ezelőtt, sirszalhasogato írta:

Nade kérem! :o Amúgy tényleg :)

Én már el is tudnám képzelni ezt a váratlan fordulatot.

Thrawn és szövetségesei megjelennek, szétverik az Ellenállást és az Első Rendet, aztán a tárgyalóasztalnál mindkét felet figyelmeztetné az új, ismeretlen fenyegetésre.

Hozzászólás ideje:
17 perccel korábban, Darth Revan9 írta:

Én már el is tudnám képzelni ezt a váratlan fordulatot.

Spoiler elrejtése

Thrawn és szövetségesei megjelennek, szétverik az Ellenállást és az Első Rendet, aztán a tárgyalóasztalnál mindkét felet figyelmeztetné az új, ismeretlen fenyegetésre.

És már jöhet is a

Spoiler

Yuuzhan Vong háború.

Tadamm! :D

Szerkesztve: - sirszalhasogato

Hozzászólás ideje:

Zahn facebookon cáfolta a korábbi hírt. Elmondása szerinte nincs szerződése új regényre jelenleg. Csupán az elképzeléseiről, ötleteiről beszélt a Del Rey kiadóval. A másik dolog pedig, hogy nem utalt semmire, aminek köze lehet a IX.részhez, és semmit se tud arról, hogy mi lesz az említett filmben.

Szerkesztve: - luke19

Hozzászólás ideje:

A Solo - A Star Wars Story regényváltozata 2019. május 30. -án jelenik meg az Egyesült Királyságban! Hogy Amerikában mikor jelenik meg, arról egyelőre nincs hír, ami azért ilyenkor (már) fura. :hmm:

Annyit tudni, hogy a junior változat szeptember 6. án, míg a Graphic Novel adaptáció novemberben fog érkezni. 

Szerkesztve: - Bence1997

Hozzászólás ideje:

Én a Solo felnőtt regény változatának írójáról még semmi infót nem találtam.

Az elég fura, hogy a birteknél bő egy év múlva jön. Mi a fene van a regényekkel? Miért csúsztatják ennyire a Solo regényváltozatát? Miért nincsenek bejelentések?

Hozzászólás ideje:
13 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta:

Meg kell venni! Remélem itt is kapható lesz nálunk, ami kisebb csoda lenne. :( 

xpress-en is van!

128 oldal. Majd megnézem a többit, hogy azokhoz képest ez mennyi.

Szerkesztve: - csoli1138

Hozzászólás ideje:

Szeptemberben fog megjelenni a Solo regényváltozata. A szerző Mur Lafferty lesz.

33987314_10156533815583713_2924440538901

Szerkesztve: - luke19

Hozzászólás ideje:

Ez is több mint a semmi. A felnőtt regény változat menni fog a következő szerződésbe.

Érdekes, hogy Joe Schreiber (Maul: Vesztegzár, Halálosztag, Halálvilág) írja majd a junior regény változatot.

Hozzászólás ideje:
1 órával ezelőtt, Darth Revan9 írta:

Érdekes, hogy Joe Schreiber (Maul: Vesztegzár, Halálosztag, Halálvilág) írja majd a junior regény változatot.

Horror ötletnek tűnik ;):lol::lol:

(nem baj, a tizenéves kisöcsém imádta a Halálosztagot :D)

Hozzászólás ideje:
2018. 05. 30. - 13:27, Darth Revan9 írta:

Ez is több mint a semmi. A felnőtt regény változat menni fog a következő szerződésbe.

Ez már gondolom az idei menetrendbe nem fog beleférni.

Hozzászólás ideje:
Éppen most , luke19 írta:

Ez már gondolom az idei menetrendbe nem fog beleférni.

Jelen pillanatban úgy néz ki, hogy még beleférhet.

2018. 05. 30. - 15:28, sirszalhasogato írta:

Horror ötletnek tűnik ;):lol::lol:

(nem baj, a tizenéves kisöcsém imádta a Halálosztagot :D)

Tizenéves Halálosztagot olvas? Kemény.:D

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

El is olvastam a Solo képes útmutatót, szerencsére a színvonal maradt. Csak az nem tetszik, hogy maga a könyv valamivel kisebb alakú, mint az előző három, kicsit csúfítva a könyvespolcomat...

• 2 héttel később...
Hozzászólás ideje:
2018. 06. 05. - 13:07, Bomarr írta:

A Canto Bight és a Leia regény már előrendelhető!

Én nagyon ragaszkodom a Legends-könyvekhez, és nekem szinte azok képezik az SW Univerzumot. (Némi túlzással lehet azt állítani, hogy Kánon-ellenes vagyok. :)) Mindezek ellenére a Leiáról szóló regényt mindenképpen meg fogom venni. Mindig is érdekelt Leia fiatalkora; az az időszak, mikor az Alderaanon élt, és még nem ismerte se Hant, se Luke-ot, senkit. 

Az OT jellegzetes triójából (Han-Leia-Luke) már kettő figurának is van hivatalos előzménysztorija (Hannak ugye a májusban megjelent film, Leiának meg ez a regény). Kíváncsi vagyok, Luke-nak lesz-e regény arról az érájáról, mikor még a Tatooine-on éldegélt (merthogy film nem lesz, tuti). Tudtommal nem akad ilyen könyv se a Kánon, se a Legendák között. 

Hozzászólás ideje:
12 perccel korábban, caseyjones írta:

Luke-nak lesz-e regény arról az érájáról, mikor még a Tatooine-on éldegélt

Jó kérdés, hogy lesz-e regény róla. Képregényben már amúgy be van mutatva egy kicsike szelete a Tatooine -i életéből (Marvel Star Wars képregény 7., 15. és 20. száma :)) amely Obi-wan naplójából mutat be történeteket a vén remete Tatooine -on tartózkodott életéről, és itt azért Luke élete szépen el van mesélve, mégha csak egy kis töredék is.

Meg szerintem igazából nem is kéne Luke -nak előzménykönyv. Az ő igazi története az EpIV -el kezdődött, onnantól ugrik bele a nagyvilágba, addig meg Owen bácsi mellett dolgozgatott, meg néha-néha szórakozott a barátaival. Azért Han és kicsit Leia élete izgalmasabb lehetett a 4 előtt, mint a kis párafarmernek. Inkább az OT-ST közti Luke -ról jöjjön regény, ezt a részét én már nagyon várom. :) 

Szerkesztve: - Bence1997

Hozzászólás ideje:

Az Új remény előtti Luke-ban én se látok túl sok potenciált. A Jedi visszatér utáni Luke-kal viszont most már lehetne foglalkozni. Nem tudom miért nem teszik. Talán

Ahsoka és Ezra miatt? Vagy már csak akkor akarnak ilyen sztorikat, amikor a Marvel már teljesen feltérképezte a klasszikus trilógia környékén játszódó kalandjait és talán sokat akarnak azokra is utalni?

Hozzászólás ideje:
  • Szerző
1 órával korábban, Darth Revan9 írta:

Az Új remény előtti Luke-ban én se látok túl sok potenciált.

Én szívesen elolvasnám, még ha nem is szólna másról, mint a tatooine-i hétköznapokról.  Kellenek az ilyenek is.

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.