Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
A fórum támogatása

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:

De miért titkosított? Ennyire nagy meglepetés lesz a tartalma? Vagy még ők se tudják, mi lesz az. :evil:

Szerintem ők se tudják, de egy Kylo Ren sorozatnak örülnék. :D

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

Mindkét hír jónak tűnik. A Yoda történet kifejezetten érdekes lesz. Gondolom ha Qui-gon és Obi-van is szerepelni fognak, akkor talán a cselekmény egy része pár évtizeddel a Baljós előtt játszódik majd.

• 3 héttel később...
Hozzászólás ideje:

Ennek örülök, ha valakinek kijár további karakterbővítés, akkor az ő, már a mellékszerepeiben is kiemelkedő karakterré vált. Ráadásul ez az első, hogy egy már a képregények világában behozott karakter sztoriját további képregények mondják el.

Hozzászólás ideje:

Elég nagy kudarc volt a képregénykiadás, szerintem nem fognak belevágni.

Mert borzalmasan választottak. Egy videójáték webcomicját megjelentetni, elég butácska ötlet. Eleve a webcomic-ok nem szoktak túl színvonalasak lenni. De el is olvastam, és egyenesen szörnyű volt. Pedig gyönyörű kiadások voltak. Ha most így jelenne meg mondjuk a Darth Maul - Son of Dathomir, vagy a Darth Vader and the Ghost Prison, tuti, hogy nagyságrendekkel nagyobb kereslet lenne rá.

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

Mert borzalmasan választottak. Egy videójáték webcomicját megjelentetni, elég butácska ötlet. Eleve a webcomic-ok nem szoktak túl színvonalasak lenni. De el is olvastam, és egyenesen szörnyű volt. Pedig gyönyörű kiadások voltak. Ha most így jelenne meg mondjuk a Darth Maul - Son of Dathomir, vagy a Darth Vader and the Ghost Prison, tuti, hogy nagyságrendekkel nagyobb kereslet lenne rá.

Az olvasók annak idején ezt szavazták meg. Jött volna még a Darth Vader and the Last Command is, de azt végül lecserélték a Maul: Vesztegzárra.

Szerintem meg azért nem ment, mert a fogyasztók valószínűleg túl magasnak találták az árát.

• 2 héttel később...
Hozzászólás ideje:

Az olvasók annak idején ezt szavazták meg. Jött volna még a Darth Vader and the Last Command is, de azt végül lecserélték a Maul: Vesztegzárra.

Szerintem meg azért nem ment, mert a fogyasztók valószínűleg túl magasnak találták az árát.

Nem tudom, ki gondolhatta drágának, ugyanennyibe kerül minden keménytáblás gyűjteményes kötet Amerikában is, itt is.

Inkább tényleg az a szavazás vitte félre a kiadót. Valószínűleg a TOR rajongói és játékosai szavazták meg, azt viszont felmérhette volna a kiadó, hogy ez csak egy bár interneten aktív, de mégis a teljes tömeghez képest eltörpülő része a teljes Star Wars rajongótábornak. Erre jó példa az is, hogy most egy hatalmas online petíció gyűjti az aláírókat, akik ezzel arra kérik a Lucasfilmet, a pletykák szintjén felmerült, előkészítés alatt álló élőszereplős TV-sorozat szóljon az Old Republic éráról. Ez is csak a rajongók kis szeletéhez jutna el, de a teljes kört, ráadásul azokat, akik annyira nincsenek képben, csak a filmeket nézik meg (márpedig ezek vannak a legtöbben a nézettségben), nem hiszem, hogy meg tudná mozgatni. Ez messzire visz, de mindenesetre visszatérve a témára, könnyen rájöhetett volna a kiadó, hogy ha Darth Vadert nyomták volna a borítóra, szerintem ma már bőven reprintelni kéne a képregényeket, vagy ritkaságszámba mennének. Emellett a külföldi kritikái sem voltak túl jók a TOR-képregényeknek, ellenben pl. a Ghost Prisont eléggé dicsérték. Meg úgy aránylag pont ez iszonyúan elmaradt a DH-s képregények színvonala mögött. De mondom, nem véletlen, mert eredetileg nem volt benne az a motiváció, hogy ez jó legyen: webcomicnak szánták.

Ráadásul ma már más a helyzet, mint pár éve, most nagyon futnak az SW-termékek, és talán már sok is, ami egy könyvesboltban van, de a képregény még így is bőven hiánycikk. Ezt azért is írom, Revan, mert neked van kapcsolatod a Szukits-csal, talán rá tudnád venni a kiadót, hogy megfontolja a képregények kiadását. Lehet, hogy most ettől teljesen elzárkóznak, mert úgy érzik, hogy ez eleve halva született ötlet volt, pedig ők a legjobb módszerrel indítottak: szavazással. De lehet, hogy csak kevés ember véleményét kérték ki, és a "rejtőzködő" többség talán nem ezt akarta volna.

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

Nem tudom, ki gondolhatta drágának, ugyanennyibe kerül minden keménytáblás gyűjteményes kötet Amerikában is, itt is.

Inkább tényleg az a szavazás vitte félre a kiadót. Valószínűleg a TOR rajongói és játékosai szavazták meg, azt viszont felmérhette volna a kiadó, hogy ez csak egy bár interneten aktív, de mégis a teljes tömeghez képest eltörpülő része a teljes Star Wars rajongótábornak. Erre jó példa az is, hogy most egy hatalmas online petíció gyűjti az aláírókat, akik ezzel arra kérik a Lucasfilmet, a pletykák szintjén felmerült, előkészítés alatt álló élőszereplős TV-sorozat szóljon az Old Republic éráról. Ez is csak a rajongók kis szeletéhez jutna el, de a teljes kört, ráadásul azokat, akik annyira nincsenek képben, csak a filmeket nézik meg (márpedig ezek vannak a legtöbben a nézettségben), nem hiszem, hogy meg tudná mozgatni. Ez messzire visz, de mindenesetre visszatérve a témára, könnyen rájöhetett volna a kiadó, hogy ha Darth Vadert nyomták volna a borítóra, szerintem ma már bőven reprintelni kéne a képregényeket, vagy ritkaságszámba mennének. Emellett a külföldi kritikái sem voltak túl jók a TOR-képregényeknek, ellenben pl. a Ghost Prisont eléggé dicsérték. Meg úgy aránylag pont ez iszonyúan elmaradt a DH-s képregények színvonala mögött. De mondom, nem véletlen, mert eredetileg nem volt benne az a motiváció, hogy ez jó legyen: webcomicnak szánták.

Ráadásul ma már más a helyzet, mint pár éve, most nagyon futnak az SW-termékek, és talán már sok is, ami egy könyvesboltban van, de a képregény még így is bőven hiánycikk. Ezt azért is írom, Revan, mert neked van kapcsolatod a Szukits-csal, talán rá tudnád venni a kiadót, hogy megfontolja a képregények kiadását. Lehet, hogy most ettől teljesen elzárkóznak, mert úgy érzik, hogy ez eleve halva született ötlet volt, pedig ők a legjobb módszerrel indítottak: szavazással. De lehet, hogy csak kevés ember véleményét kérték ki, és a "rejtőzködő" többség talán nem ezt akarta volna.

Szerencsére ez nem teljesen így van. A TOR képregények rosszul fogytak, de a regényeknél már teljesen más volt a helyzet. A Régi Köztársaság regényekre óriási volt az érdeklődés, még magasabb is, mint a filmes érákban játszódó történetekre, így a kiadó jogosan gondolhatta, ha a szavazás és regényeladások is ezt támasztják alá, akkor a képregényeknél is be fog válni. A recept úgy tűnik csak a regényeknél vált be, ott minden régi időkben játszódó regény és antológia megjelent.

Egyébként nem kell őket rávennem semmi olyanra, amit említettél, mert már folyamatban van az ügy, csak sajnos a Disney szutyok lassú és bürokratikus. :)

• 2 héttel később...
Hozzászólás ideje:

Ez derült égből jött, de annál inkább örülök neki. Dr. Aphrának nem kell egyedül tartania a frontot az új képregények terén. A fordításért ne aggódj, Revan, vagyunk rá bőven. :)

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

Azért, mert jövőre indul a Star Wars és a Darth Vader nyomtatásban és ha jól emlékszem Sky azt mondta, hogy akkor lekerülnek a régi fordítások és nem csinálják tovább az újakat sem. Ha rosszul tudom, akkor Sky majd javít.

Szerkesztve: - Darth Revan9

Hozzászólás ideje:

Amiből nincs hivatalos kiadás, abból lesz rajongói a továbbiakban is. Amúgy biztos, hogy jövőre kiadásra kerül az említett kettő?

Hozzászólás ideje:

Azért, mert jövőre indul a Star Wars és a Darth Vader nyomtatásban és ha jól emlékszem Sky azt mondta, hogy akkor lekerülnek a régi fordítások és nem csinálják tovább az újakat sem. Ha rosszul tudom, akkor Sky majd javít.

Abban maradtunk, hogy ha nálunk is megjelennek nyomtatásban a képregények, akkor levesszük az oldalról az adott sorozatot, hogy ne legyenek jogi gondok. A többi széria szerintem maradhat az oldalon és új fordításoknak sem látom akadályát, amíg nem jelennek meg idehaza.

Egyébként örülök a hírnek. Mennyire biztos, hogy jövőre nálunk is elindulnak nyomtatásban a kánon képregények? Sikerült kiadót találni?

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

Biztosnak tűnik. Legutoljára jövő tavaszt hallottam. A kánon regények mellett a kánon képregények - ezen belül a Star Wars és a Darth Vader - kiadása van leginkább sínen. Valami nagy zavar akadályozhatná meg a kiadást, de jelenleg úgy tűnik, hogy ilyen nem lesz.

Már idén ősszel jött volna két kötet, de úgy tűnik a Disney-Lucasfilm sokszor lassú és bürokratikus.

Hozzászólás ideje:

Biztosnak tűnik. Legutoljára jövő tavaszt hallottam. A kánon regények mellett a kánon képregények - ezen belül a Star Wars és a Darth Vader - kiadása van leginkább sínen. Valami nagy zavar akadályozhatná meg a kiadást, de jelenleg úgy tűnik, hogy ilyen nem lesz.

Már idén ősszel jött volna két kötet, de úgy tűnik a Disney-Lucasfilm sokszor lassú és bürokratikus.

Köszi az infókat, ez biztató. Remélem, idővel a többi sorozatra is sort kerítenek majd.

Hozzászólás ideje:

Ahogy látom ezt a magazint nem is veheti meg bárki. :S

Darth Sky: Jó, hogy te ilyen pozitívan látod a munkánk kukába kerülését. :D persze, nem vagyok én önző... sokaknak ez kell, de akkor is szar érzés kicsit. :D

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

Köszi az infókat, ez biztató. Remélem, idővel a többi sorozatra is sort kerítenek majd.

Azt erősen kétlem, inkább a Legendák regények kiadására fókuszálnak majd. Addig is nagyon örülnék, ha van rá lehetőségetek a továbbiakat lefordítani. A Darth Marul különösen érdekelne.

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.