Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
A fórum támogatása

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:

Tuti, hogy írtál, én is olvastam, de legjobb tudomásom szerint, nem én töröltem. Legalábbis, nem rémlik, hogy bármit is csináltam volna ebben a topicban, ami ilyet eredményezett volna (kicsit homályos bizonyos sörokok miatt a tegnap délután). :para: Viszont azt már korábban észrevettem, hogy a fórum nem mindig kér megerősítést egy hozzászólás törlésekor. A múltkor így töröltem ki véletlen Frenkie egyik hozzászólását, mellé nyúltam, erre minden kérdés nélkül törölte a rendszer a hozzászólást. És néha van olyan érzésem, hogy eltűnnek hozzászólások, bár eddig úgy véltem, hogy csak rosszul emlékeztem a meglétükre. :hmm:

• 1 hónappal később...
Hozzászólás ideje:

Akkor az EPVII ,az EPVI után 1 évvel fog játszódni?(ezt eddig nem tudtam)

Jó ez az idővonal....kissé egyszerűbb,mint a Legends!Yoda egyzsercsak Jedi lett?

Ill. még egy olyan kérdésem lenne,hogy az EPI-II-III regényekben vannak írva ezekről a dolgokról;

pl.

Dooku megszületik a Serennón. (Episode 3 – Revenge of the Sith - Novel)

Anakin és Shmi Skywalker a Tatooine-ra kerül rabszolgaként, miután Gardulla megvásárolja őket. A hutt azonban elveszti őket egy fogadás során, így Wattóhoz kerülnek. (Episode 1 - The Phantom Menace)

Padmé Naberrie csatlakozik a Naboo-i Törvényhozás gyakornokaihoz. (Episode 2 – Attack of the Clones - Novel)

???

CSak,hogy 1-2-t most gyorsan bemásoljak.

Mert nem olvastam őket....Ha igen,sok iylen részlet.előzmény van bennük?(magyar változatokban?)

Szerkesztve: - ZoliZoltán

Hozzászólás ideje:

30 az, nem? Legalábbis eddig úgy tudtam és az itteni idővonalon is úgy volt.

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

Jó ez az idővonal....kissé egyszerűbb,mint a Legends!Yoda egyzsercsak Jedi lett?

Ill. még egy olyan kérdésem lenne,hogy az EPI-II-III regényekben vannak írva ezekről a dolgokról;

pl.

Dooku megszületik a Serennón. (Episode 3 – Revenge of the Sith - Novel)

Anakin és Shmi Skywalker a Tatooine-ra kerül rabszolgaként, miután Gardulla megvásárolja őket. A hutt azonban elveszti őket egy fogadás során, így Wattóhoz kerülnek. (Episode 1 - The Phantom Menace)

Padmé Naberrie csatlakozik a Naboo-i Törvényhozás gyakornokaihoz. (Episode 2 – Attack of the Clones - Novel)

???

CSak,hogy 1-2-t most gyorsan bemásoljak.

Mert nem olvastam őket....Ha igen,sok iylen részlet.előzmény van bennük?(magyar változatokban?)

Az Episode VII 30 évvel elődje után fog játszódni, azaz YU 34-ben, de az idővonalra is ezt írtam.

A novella változatokat azért írtam bele, mert korábban érkezett egy hitelesnek mondható infó arról, hogy a filmek regényverziói részei az új kánonnak, természetesen az ellentmondásokat mellőzve. Ennek nyilván csak a plusz infókat tekintve van értelmük, mert amúgy elég sok apróbb eltérés van a filmek és regényverziók közt.

Az alább linkelt kép nem új időszámítás. Továbbra is a Yavini csata a kiindulópont. Chee itt csak a részek közt eltelt éveket szemlélteti, amit később meg is erősített a félreértések elkerülése végett.

Szerkesztve: - Darth Sky

Hozzászólás ideje:

Én ezt néztem!

Ebben nem szerepel az Ep.7. Szerintem a TCW (itt CW) és a Rebels szerepeltetése zavart be. A TCW-nél intervallum van megadva. Az utolsó 1 éves differencia az Ep.5 és 6 közöttre vonatkozik.

Hozzászólás ideje:

Ebben nem szerepel az Ep.7. Szerintem a TCW (itt CW) és a Rebels szerepeltetése zavart be. A TCW-nél intervallum van megadva. Az utolsó 1 éves differencia az Ep.5 és 6 közöttre vonatkozik.

Most már rendesen belezavarodtam ebbe a képbe!Be is bandzsultam! :D

Én hirtelen úgy néztem,hogy a Baljós a 0,aztán a Klónok Támadása(II)- 13 év múlva ,ami egy időben van ,ugyan úgy 13 évre rá a TCW-vel.Aztán jön a Sithek bosszúja (III) ,ami 13 évre Baljóstól....és így tovább

Hozzászólás ideje:

Most már rendesen belezavarodtam ebbe a képbe!Be is bandzsultam! :D

Én hirtelen úgy néztem,hogy a Baljós a 0,aztán a Klónok Támadása(II)- 13 év múlva ,ami egy időben van ,ugyan úgy 13 évre rá a TCW-vel.Aztán jön a Sithek bosszúja (III) ,ami 13 évre Baljóstól....és így tovább

Pedig nem túl bonyolult: a TPM a 0, az AotC a 10, a TCW a 10-13, a RotS a 13, a Rebels a 27, a ANH a 32, a TESB a 35 és a RotJ a 36. Ha így nézzük az epVII majd 63 körül lesz

Szerkesztve: - Nabopolasszar

Hozzászólás ideje:

Bekavart a kotojeles-tema.

Nem figyeltem,jobban mondva.

Vader kicsit oregebbnek tunik a halalakor.

Konyves kerdesemre visszaterve,senki nem olvasta oket?:-)

Hozzászólás ideje:

A Sötét oldal használata megviseli az embert. :)

Na meg persze a szénné égést sem ajánlják egyik kozmetikában sem :D

• 3 hónappal később...
Hozzászólás ideje:
  • Szerző

Felmerült bennem egy kérdés az idővonal szerkesztgetése során. Palpatine azt mondja a II. részben, hogy a Köztársaság ezer éve fennáll. Ezzel szemben, Obi-Wan azt mondja a IV. részben, hogy a Jedik több, mint ezer emberöltőn át (ami alsó hangon is 25 ezer év) szolgálták a Köztársaságot. Elképzelhető, hogy az új kánon szerint is több Köztársaság létezett? Erre utal, hogy Palpatine "THIS Republic"-ot mond, míg Kenobi "OLD Republicot", ami könnyen jelentheti, hogy a kettő nem ugyanaz (sőt, szerintem csak így van értelme a dolognak). Továbbá, az egyik TCW részben Saesee Tiin megjegyzi az egyik ütközet során, hogy nem látott ekkora csatát a Régi Köztársaság kora óta... mivel ekkor még állt az általunk ismert Köztársaság, miért hívná "réginek", főleg, hogy mint a II. részből kiderült, a Köztársaság fennállása óta nem háborúzott, tehát, nem utalhatott erre.

Mellesleg, Sidious utal rá a III. részben, hogy a Sith-ek egykor uralták a Galaxist...

Ebben a képletben láttok realitást? (kizárólag kánon szinten, a Legendst most hagyjuk)

Megjelennek az első Jedik ---> létrejön a Régi Köztársaság, mely több ezer évig fennáll a Jedik oltalma alatt [ben - Ep4] ---> megjelennek a Sith-ek, majd megdöntik a kormányt, átvéve a hatalmat [sidious - Ep3] ---> kb. ezer évvel az I. rész előtt a Jedik kiiktatják a Sith-eket, akiket ezt követően kihaltnak hisznek [Ki-Adi - Ep1], majd megalakul a filmekben is látott Köztársaság [Palpatine - Ep2] ---> ez az állam több, mint ezer évig viszonylagos békében működik, míg az I. részben fel nem fedi magát a Sith Rend...

Hozzászólás ideje:

Ebben a képletben láttok realitást? (kizárólag kánon szinten, a Legendst most hagyjuk)

Szerintem reális lehet. De az is elképzelhető, hogy a "régi" köztársaság volt hamarabb, a jedik csak később jelentek meg és álltak bizonyos szinten annak szolgálatába. Vagy amit ennél is valószínűbbnek tartok, hogy az első galaktikus köztársaság és a Jedi Rend (vagy úgy általában a jedik) egy ideig egymástól függetlenül létezett és csak később alakult ki köztük kapcsolat.

Hozzászólás ideje:

Jó lenne, ha átvennék a Legends ide vonatkozó részeit. Ugyanis az annak idején pont azért született meg, hogy áthidalja Obi-van és Palpatine kijelentését.

Hozzászólás ideje:

Jó lenne, ha átvennék a Legends ide vonatkozó részeit. Ugyanis az annak idején pont azért született meg, hogy áthidalja Obi-van és Palpatine kijelentését.

De hát neked teljesen mindegy, nem? Pont a napokban irtad, hogy nálad kánon nem is létezik.

Hozzászólás ideje:

De hát neked teljesen mindegy, nem? Pont a napokban irtad, hogy nálad kánon nem is létezik.

Így van, nekem mindegy. Viszont üzletpolitikai szempontból jó húzás lenne, Üzenet lenne a régi művek kedvelői felé: ezek a sztorik is fontosak, felhasználják, újra bevezetik bizonyos részeit. Ezzzel a jövőben jobban le lehetne csillapítani őket. Másrészről a régi Kiegészítő Univerzum ide vonatkozó magyarázata épkézláb és megfelelő lehet. Minek találjanak ki egy újat, ha fel lehet használni a régit is?

Hozzászólás ideje:

Szerintem minden egyes régebbi korszak esetleges maradását vagy végleges törlését az befolyásolja a leginkább, hogy akarnak-e majd olyan filmet vagy sorozatot késziteni a jövőben, ami abban a korban játszódik vagy komolyabban utalgat a kérdéses érára. Ha igen akkor kizárt, hogy már leirt sztorik mentén haladjanak. Maximum átvesznek pár ötletet.

Hozzászólás ideje:

Nyilván ez tőlük függ, hogy milyen megoldást fognak alkalmazni. De akár mélyebben is meríthetnek a régiek ötletei közül.

James Luceno pl. azt nyilatkozta, hogy az írók amit csak lehet át fognak venni a régi elemek közül. Ha van rá lehetőség akkor változatlanul is.

Szerkesztve: - Darth Revan9

Hozzászólás ideje:

Az egykori EU erre a kérdésre a Ruusani Reformációval adott magyarázatot, amely valóban a Sith-ek "végső" legyőzésével áll összefüggésben. Ez szerintem is jó magyarázat volt, maximum az új kánonban finomíthatnak rajta, ha egyáltalán foglalkozni akarnak ennyire távoli korszakokkal.

Mivel a Klónháborúk előtt 1000 évig béke honolt, biztos vagyok benne, hogy ez az éra lesz a legkevésbé kidolgozva ezúttal is. Az emberek háborúkat akarnak látni, ám az EP2 előtt maximum csak kisebb csetepaték lehettek (kb. Kereskedelmi Szövetség - Naboo szinten).

Hozzászólás ideje:

Így van, nekem mindegy. Viszont üzletpolitikai szempontból jó húzás lenne, Üzenet lenne a régi művek kedvelői felé: ezek a sztorik is fontosak, felhasználják, újra bevezetik bizonyos részeit. Ezzzel a jövőben jobban le lehetne csillapítani őket. Másrészről a régi Kiegészítő Univerzum ide vonatkozó magyarázata épkézláb és megfelelő lehet. Minek találjanak ki egy újat, ha fel lehet használni a régit is?

Ezt elmagyaráznád személyesen kathleen kennedy-nek és a storygroup-nak is? :)

• 7 hónappal később...
Hozzászólás ideje:

Na itt több érdekes dolog is van. Először azt hittem, hogy a Rise of the Empire egy új regény lesz, aztán eszembe jutott, hogy ez a címe A New Dawn és a Tarkin közös kiadásának.

A Kanan miért van BBY 18-nál? Az első történetszál egyértelműen BBY 19-ben játszódik. Egy újabb sztori pedig Yavin előtt 21-ben lesz. Érdekes, hogy több kasszikus trilógiában játszódó történet Yavin után 1-ben játszódik, nekem az jött le, hogy azoknál a yavini csata évében vagyunk még.

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.