Jump to content

Christie Golden: Sötét tanítvány


Recommended Posts

  • 2 weeks later...

Concept artok a Ventress szálról, amiket látva igazán sajnálhatjuk, hogy nem készült el. :( Ráadásul sok spoiler is fellelhető ezekben a rajzokban.

 

art1.jpg

Ventress új kinézete

 

art2.jpg

Quinlan Vos frissített karakter dizájnja

 

art3.jpg

A mustafari bányász város látványterve (szóljon aki látja a várost :D )

 

art4.jpg

Pantora utcái

 

art5.jpg

A pantorai tundra

 

art6.jpg

Ventress báli viselete. :D

 

art7.jpg

Raxusi leszálló platform

Edited by Ody Mandrell
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Én is nagyon várom, habár furcsállom, hogy Ventresst össze akarják boronálni Vosszal, mivel a boszi annak idején előszeretettel flörtölt Obi-Wannal és a TCW 4. évadában még segített is neki. Eléggé légből kapottnak tűnik ez az egész, de majd meglátjuk mi sül ki belőle.

 

Egyébként tetszetős borító! :clap:

Link to comment
Share on other sites

Kíváncsi vagyok, milyen irányba akarják elvinni Ventresst... a regényhez kiadott korábbi promókép alapján úgy tűnt, Quinlan ellenlábasa lesz. Az alábbi kép viszont az ellenkezőjét sugallja. A sárga fénykard szimbolikus utalás lehet arra is, hogy Ventress hátat fordított a Sötét Oldalnak. Dooku árulása és az Obi-Wannal, majd Ahsokával való átmeneti szövetsége után ez nem túl meglepő.

Link to comment
Share on other sites

Ennek a könyvnek a történetére kifejezetten kíváncsi vagyok. Egyik szemem sír, a másik meg nevet, mert bár a TCW-nek nem adatott meg a lehetőség a sztori elmesélésére, a sorozat hagyatéka még mindig kihat az immáron univerzálisnak titulált kánonra. Ami még jobb a karakterek szempontjából, hogy eddig relatíve nem túlnyomó, illetve egyepizódnyi szerep után most az övék a reflektorfény az új kánon színpadán, és megmutathatják, hogy ők is részesei. Szerintem nagyon szerethető párost fogunk kapni.

Edited by Merr-Sonn
Link to comment
Share on other sites

Ventress volt az egyik legutálatosabb szereplő az eddigi EU-ban (CW, képregények stb.), és sokáig a TCW is ezt a vonalat vitte tovább, de szerencsére mélyítették a karakterét és képes volt a fejlődésre, így az addig irritáló, szerintem kinézetében nem oda illó Sith-pótlékból egy érdekes személyiség lett. :) Nagyon várom a könyvet.

Link to comment
Share on other sites

Ventress karakterfejlődése a maga nemében van olyan érdekes, izgalmas és nagyívű, mint Ahsoka-é, noha később kezdték el bontogatni a témát. Eleinte egyáltalán nem foglalkoztatott a sorsa, csak egy pótlék volt a sithek mellett, ill. kellett valaki, akivel fénykardpárbajoztathatják a jediket. Amolyan kötelező sablonkarakter volt és nem is tudott igazán túlmutatni ezen a szerepen. Később viszont nagyon szépen kifejtették a karakterét és érdeklődővé tettek. A TCW végére már ugyanúgy nagyon kíváncsi lettem a jövőjére, ahogyan mondjuk Ahsoka-éra is.

 

Vos nemigen szerepelt sehol, a TCW-ben nekem elég idegesítő volt a különc stílusával. Az viszont tagadhatatlan, hogy nagyon komoly potenciál rejlik a karakterében. Jó kezekben ő és Ventress kalandjai mindenképp egy színvonalas alkotást eredményezhetnek, ami üde színfoltja lehet a SW univerzumnak.

Link to comment
Share on other sites

Értem, csak különös volt. Eddig nem volt a regényeknek külön témája.

Máskor jobban tájékozódj. Ez a regény a TCW egyenes ági folytatása. Ha a Disney nem lövi le a sorozatot, ugyanúgy megfilmesítésre került volna mint pl. az Utapau történet. De erről írtunk is korábban.

Link to comment
Share on other sites

Miért? Olvastad a regényt? :D

 

Nem. El voltam maradva ezzel a topikkal és csak most láttam a koncepció rajzokat.

Volt itt minden, többekközt Ventress hajjal, amit rég szerettem volna látni a Nighsisters beli flashback óta.

Nagy kár! Jobban érdekelt volna, mint az Utapau szál!

Szóval csak egy sóhaj volt!

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Kikerült a regény teljes szinopszisa:

 

 

"A sötét oldal legveszélyesebb harcosát talán csak egy Jedi és Sith erőinek egyesítésével lehet legyőzni.

 

A sötét oldal és a Köztársaság hadseregeinek a Galaxis irányításáért való háborújában, az egykori Jedi-mesterből lett kegyetlen Sith Nagyúr, Dooku gróf még brutálisabb taktikára váltott. A Jedik hatalma, és klónhadseregük katonai ereje ellenére, a halálesetek száma szörnyű veszteséget jelent. Amikor Dooku elrendeli egy tehetetlen menekültekből álló flotta lemészárlását, a Jedi Tanács úgy érzi, nincs más választása, mint drasztikus lépést tenni: azt az embert kiiktatni, aki megannyi háborús bűnért felel, magát, Dooku grófot.

 

Ám az egyre inkább megfoghatatlan Dooku a legügyesebb vadász számára is veszélyes préda. Így a Jedi Tanács merész döntést hoz, amikor az Erő mindkét oldalát segítségül hívja - a pimasz Jedi-lovagot, Quinlan Vost a hírhedt, egykori Sith-tanonccal, Asajj Ventresszel összehozva. Bár a Jedik bizalmatlanok az egykor Dookut elszántan szolgáló, ravasz gyilkos iránt, a nő egykori mestere felé irányuló gyűlölete mélyen gyökeredzik. Így több, mint hajlandó fejvadászként - és orgyilkosként - gyarapodó tehetségével Vos küldetését segíteni.

 

Ventress és Vos a legjobb remény Dooku eliminálására - mindaddig, amíg a kettejük közt feltörekvő érzések nem veszélyeztetik a küldetést. Ám Ventress elszánja magát a megtorlásra, és sötét, Sith múltjának elengedésére. A Vos iránt érzett bonyolult érzelmek és harcos szellemének haragja közt egyensúlyozva, Ventress elhatározza, hogy minden tekintetben győzelmet arat - olyan eskü ez, melyet könyörtelenül próbára tesz halálos ellensége... és saját kételyei is."

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text .   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored .   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information