Jump to content

Christie Golden: Sötét tanítvány


Recommended Posts

  • 2 weeks later...

Concept artok a Ventress szálról, amiket látva igazán sajnálhatjuk, hogy nem készült el. :( Ráadásul sok spoiler is fellelhető ezekben a rajzokban.

 

art1.jpg

Ventress új kinézete

 

art2.jpg

Quinlan Vos frissített karakter dizájnja

 

art3.jpg

A mustafari bányász város látványterve (szóljon aki látja a várost :D )

 

art4.jpg

Pantora utcái

 

art5.jpg

A pantorai tundra

 

art6.jpg

Ventress báli viselete. :D

 

art7.jpg

Raxusi leszálló platform

Edited by Ody Mandrell
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Én is nagyon várom, habár furcsállom, hogy Ventresst össze akarják boronálni Vosszal, mivel a boszi annak idején előszeretettel flörtölt Obi-Wannal és a TCW 4. évadában még segített is neki. Eléggé légből kapottnak tűnik ez az egész, de majd meglátjuk mi sül ki belőle.

 

Egyébként tetszetős borító! :clap:

Link to comment
Share on other sites

Kíváncsi vagyok, milyen irányba akarják elvinni Ventresst... a regényhez kiadott korábbi promókép alapján úgy tűnt, Quinlan ellenlábasa lesz. Az alábbi kép viszont az ellenkezőjét sugallja. A sárga fénykard szimbolikus utalás lehet arra is, hogy Ventress hátat fordított a Sötét Oldalnak. Dooku árulása és az Obi-Wannal, majd Ahsokával való átmeneti szövetsége után ez nem túl meglepő.

Link to comment
Share on other sites

Ennek a könyvnek a történetére kifejezetten kíváncsi vagyok. Egyik szemem sír, a másik meg nevet, mert bár a TCW-nek nem adatott meg a lehetőség a sztori elmesélésére, a sorozat hagyatéka még mindig kihat az immáron univerzálisnak titulált kánonra. Ami még jobb a karakterek szempontjából, hogy eddig relatíve nem túlnyomó, illetve egyepizódnyi szerep után most az övék a reflektorfény az új kánon színpadán, és megmutathatják, hogy ők is részesei. Szerintem nagyon szerethető párost fogunk kapni.

Edited by Merr-Sonn
Link to comment
Share on other sites

Ventress volt az egyik legutálatosabb szereplő az eddigi EU-ban (CW, képregények stb.), és sokáig a TCW is ezt a vonalat vitte tovább, de szerencsére mélyítették a karakterét és képes volt a fejlődésre, így az addig irritáló, szerintem kinézetében nem oda illó Sith-pótlékból egy érdekes személyiség lett. :) Nagyon várom a könyvet.

Link to comment
Share on other sites

Ventress karakterfejlődése a maga nemében van olyan érdekes, izgalmas és nagyívű, mint Ahsoka-é, noha később kezdték el bontogatni a témát. Eleinte egyáltalán nem foglalkoztatott a sorsa, csak egy pótlék volt a sithek mellett, ill. kellett valaki, akivel fénykardpárbajoztathatják a jediket. Amolyan kötelező sablonkarakter volt és nem is tudott igazán túlmutatni ezen a szerepen. Később viszont nagyon szépen kifejtették a karakterét és érdeklődővé tettek. A TCW végére már ugyanúgy nagyon kíváncsi lettem a jövőjére, ahogyan mondjuk Ahsoka-éra is.

 

Vos nemigen szerepelt sehol, a TCW-ben nekem elég idegesítő volt a különc stílusával. Az viszont tagadhatatlan, hogy nagyon komoly potenciál rejlik a karakterében. Jó kezekben ő és Ventress kalandjai mindenképp egy színvonalas alkotást eredményezhetnek, ami üde színfoltja lehet a SW univerzumnak.

Link to comment
Share on other sites

Értem, csak különös volt. Eddig nem volt a regényeknek külön témája.

Máskor jobban tájékozódj. Ez a regény a TCW egyenes ági folytatása. Ha a Disney nem lövi le a sorozatot, ugyanúgy megfilmesítésre került volna mint pl. az Utapau történet. De erről írtunk is korábban.

Link to comment
Share on other sites

Miért? Olvastad a regényt? :D

 

Nem. El voltam maradva ezzel a topikkal és csak most láttam a koncepció rajzokat.

Volt itt minden, többekközt Ventress hajjal, amit rég szerettem volna látni a Nighsisters beli flashback óta.

Nagy kár! Jobban érdekelt volna, mint az Utapau szál!

Szóval csak egy sóhaj volt!

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Kikerült a regény teljes szinopszisa:

 

 

"A sötét oldal legveszélyesebb harcosát talán csak egy Jedi és Sith erőinek egyesítésével lehet legyőzni.

 

A sötét oldal és a Köztársaság hadseregeinek a Galaxis irányításáért való háborújában, az egykori Jedi-mesterből lett kegyetlen Sith Nagyúr, Dooku gróf még brutálisabb taktikára váltott. A Jedik hatalma, és klónhadseregük katonai ereje ellenére, a halálesetek száma szörnyű veszteséget jelent. Amikor Dooku elrendeli egy tehetetlen menekültekből álló flotta lemészárlását, a Jedi Tanács úgy érzi, nincs más választása, mint drasztikus lépést tenni: azt az embert kiiktatni, aki megannyi háborús bűnért felel, magát, Dooku grófot.

 

Ám az egyre inkább megfoghatatlan Dooku a legügyesebb vadász számára is veszélyes préda. Így a Jedi Tanács merész döntést hoz, amikor az Erő mindkét oldalát segítségül hívja - a pimasz Jedi-lovagot, Quinlan Vost a hírhedt, egykori Sith-tanonccal, Asajj Ventresszel összehozva. Bár a Jedik bizalmatlanok az egykor Dookut elszántan szolgáló, ravasz gyilkos iránt, a nő egykori mestere felé irányuló gyűlölete mélyen gyökeredzik. Így több, mint hajlandó fejvadászként - és orgyilkosként - gyarapodó tehetségével Vos küldetését segíteni.

 

Ventress és Vos a legjobb remény Dooku eliminálására - mindaddig, amíg a kettejük közt feltörekvő érzések nem veszélyeztetik a küldetést. Ám Ventress elszánja magát a megtorlásra, és sötét, Sith múltjának elengedésére. A Vos iránt érzett bonyolult érzelmek és harcos szellemének haragja közt egyensúlyozva, Ventress elhatározza, hogy minden tekintetben győzelmet arat - olyan eskü ez, melyet könyörtelenül próbára tesz halálos ellensége... és saját kételyei is."

Link to comment
Share on other sites

  • Ody Mandrell changed the title to Christie Golden: Sötét tanítvány

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text .   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored .   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information