M.Laci Hozzászólás ideje: 2015. Február 7. Hozzászólás ideje: 2015. Február 7. (szerkesztve) Nem találtam külön témát az Alien filmeknek. Lehet, hogy csak felületes voltam és valahol mégis megbúvik. Nekem nagy kedvencem mind a négy rész. Külön jó, hogy mindnek más-más a rendezője, így az Alien univerzumhoz mindannyian a saját látásmódjuk szerint járultak hozzá. Alien - Ridley Scott: az ős film. Igazi pszicho horror. Kiszolgáltatva egy ismeretlen, intelligens, agyafúrt, pusztító lénynek. Aliens - James Cameron: Horror, akció, tengerészgyalogosok, az Alien mamája! Alien3 - David Fincher: Ötvözi az első és második részt. Egy túlélő és nem Ripley! Kíváncsi vagyok, vajon Fincher milyen filmet faragott volna, ha a 20.Century Fox nem szól bele a történetbe. Alien Resurrection - Jean-Pierre Jeunet: Sokan utálják ezt a filmet. Viszont szerintem ez is egy briliáns rész. A fekete humortól meg kész vagyok! Ron Perlman nagyot játszik. És a slusszpoén: A Prometheus! Ridley Scott filmje több kérdést vet fel, mint amit megváltoztat, de pont ezt szeretem benne! Az AVP első és második részét kifejezetten rühellem. Semmi köze az Alien univerzumhoz. Szerencsére, ahogy tudom, nem kanonizálták. Ez nem más, mint az eledeti Aline filmek megcsúfolása. A predatorok menjenek csak vissza a saját pályájukra. Meg ugye ez egy számítógépes játék filmes adaptációja. Szerkesztve: 2018. Március 31. - Dzséjt Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2015. Február 7. Hozzászólás ideje: 2015. Február 7. Nem szoktunk topikot nyitni külön franchise- oknak. A kivétel erősíti a szabályt a Harry Potter és a Gyűrűk Ura topikokkal. Válasz
M.Laci Hozzászólás ideje: 2015. Február 7. Szerző Hozzászólás ideje: 2015. Február 7. Nem szoktunk topikot nyitni külön franchise- oknak. A kivétel erősíti a szabályt a Harry Potter és a Gyűrűk Ura topikokkal. Oké! Bocsi. Akkor lehet törölni! Válasz
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2015. Február 7. Hozzászólás ideje: 2015. Február 7. (szerkesztve) Van Dűne-topik is Szerintem ezeknek a nagyobb világoknak érdemes külön topikot nyitni. Az Alien-sorozat több topikban is szóba kerül időnként, aztán lehet ugrálni a topikok között. Sőt, van Indy-topik is. Szerkesztve: 2015. Február 7. - MissKarrde Válasz
Bomarr Hozzászólás ideje: 2015. Február 7. Hozzászólás ideje: 2015. Február 7. Menetközben szigorodott a policy. Ezért nem született sosem Doctor Who topik. Persze ahogy régen akár most is változhat a policy. Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2015. Február 7. Hozzászólás ideje: 2015. Február 7. De úgy látom, ez már a megmaradó topicok berkeibe kerül, amennyit írtunk bele off. Az biztos, hogy én nem fogok egy ilyen topic ellen ágálni. Azt nem tudom, mi kéztett erre, de van egy ilyen belső motivációm. Sőt, megragadom az alkalmat, hogy önreklámozzak. Nemrég befejeztem a filmek kánonjába számító Árnyékhajsza című könyvet (akit érdekel, elmesélhetem, miről szól, mint a videojáték topicban a szintén kánon Alien: Isolation sztoriját), és természetesen, nem bírtam ki kritika nélkül. Hosszú és spoileres. Alien: Árnyékhajsza Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2015. Február 7. Hozzászólás ideje: 2015. Február 7. Ok maradjon, de több ilyen nem fog nyílni. Válasz
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2015. Február 7. Hozzászólás ideje: 2015. Február 7. De úgy látom, ez már a megmaradó topicok berkeibe kerül, amennyit írtunk bele off. Az biztos, hogy én nem fogok egy ilyen topic ellen ágálni. Azt nem tudom, mi kéztett erre, de van egy ilyen belső motivációm. Sőt, megragadom az alkalmat, hogy önreklámozzak. Nemrég befejeztem a filmek kánonjába számító Árnyékhajsza című könyvet (akit érdekel, elmesélhetem, miről szól, mint a videojáték topicban a szintén kánon Alien: Isolation sztoriját), és természetesen, nem bírtam ki kritika nélkül. Hosszú és spoileres. Alien: Árnyékhajsza Állítólag idén jönne a 2. és a 3. kötet magyarul. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2015. Február 7. Hozzászólás ideje: 2015. Február 7. Sőt, van Indy-topik is. Az csak azért van mert szintén Lucas gyártás. Válasz
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2015. Február 7. Hozzászólás ideje: 2015. Február 7. Sőt, megragadom az alkalmat, hogy önreklámozzak. Nemrég befejeztem a filmek kánonjába számító Árnyékhajsza című könyvet (akit érdekel, elmesélhetem, miről szól, mint a videojáték topicban a szintén kánon Alien: Isolation sztoriját), és természetesen, nem bírtam ki kritika nélkül. Hosszú és spoileres. Alien: Árnyékhajsza A kritikát elolvasom, még ha spoileres is, mert nem biztos, hogy magát a könyvet elolvasom, de manapság már semmi sincs kizárva Alien-téren Mindenképpen érdekel, ha esetleg tudsz időt szakítani rá valamikor, és még mást is érdekel rajtam kívül. Válasz
Frenkie Hozzászólás ideje: 2015. Február 7. Hozzászólás ideje: 2015. Február 7. De úgy látom, ez már a megmaradó topicok berkeibe kerül, amennyit írtunk bele off. Az biztos, hogy én nem fogok egy ilyen topic ellen ágálni. Azt nem tudom, mi kéztett erre, de van egy ilyen belső motivációm. Sőt, megragadom az alkalmat, hogy önreklámozzak. Nemrég befejeztem a filmek kánonjába számító Árnyékhajsza című könyvet (akit érdekel, elmesélhetem, miről szól, mint a videojáték topicban a szintén kánon Alien: Isolation sztoriját), és természetesen, nem bírtam ki kritika nélkül. Hosszú és spoileres. Alien: Árnyékhajsza Engem érdekelne. Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2015. Február 7. Hozzászólás ideje: 2015. Február 7. Oké, akkor jövő héten megejtem valamikor a történet összefoglalását. Válasz
Darth Krande Hozzászólás ideje: 2015. Február 7. Hozzászólás ideje: 2015. Február 7. A3, Dzséjt Edition. Válasz
Darth Riddick Hozzászólás ideje: 2015. Február 7. Hozzászólás ideje: 2015. Február 7. (szerkesztve) Melyik a legjobb? Troll mode ON Prometheus Troll mode OFF Szerkesztve: 2015. Február 7. - Darth Riddick 1 Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2015. Február 7. Hozzászólás ideje: 2015. Február 7. Tényleg? A Prometheus miért nincs benne? Az nem ér, hogy "nem Alien film" Válasz
M.Laci Hozzászólás ideje: 2015. Február 7. Szerző Hozzászólás ideje: 2015. Február 7. Melyik a legjobb? Troll mode ON Prometheus Troll mode OFF Most néztem meg a Prometheust. Azért hagytam ki a felsorolásból, mert amint meglesz a 3. része is (ugye a második része nemsokára itt van Paradise címmel, amiről gyanítom, sok köze nem lesz a Paradicsomoz), akkor létrehozok egy Prometheus témát! Válasz
Donát Hozzászólás ideje: 2015. Február 7. Hozzászólás ideje: 2015. Február 7. Nálam egyértelműen az Alien vezet a sorban. Számomra itt a legjobban eltalált az arány a feszültség/akció/sci-fi hangulatelemek háromszögben. Válasz
Darth Riddick Hozzászólás ideje: 2015. Február 7. Hozzászólás ideje: 2015. Február 7. (szerkesztve) Nálam egyértelműen az Alien vezet a sorban. Számomra itt a legjobban eltalált az arány a feszültség/akció/sci-fi hangulatelemek háromszögben. A választható lehetőségek közül természetesen én is az ALIEN-re voksoltam Hihetetlen, hogy az utóbbi néhány évben milyen durva szinten beelőzte nálam a korábbi kedvencet, az ALIENS-t. Szerkesztve: 2015. Február 7. - Darth Riddick Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2015. Február 8. Hozzászólás ideje: 2015. Február 8. Nálam egyértelműen az Alien vezet a sorban. Számomra itt a legjobban eltalált az arány a feszültség/akció/sci-fi hangulatelemek háromszögben. Akció? Az Alienben? Hol? Én az Aliensre szavaztam, mert... hát... Na, hát aki látta, tudja, miért. Tényleg? A Prometheus miért nincs benne? Az nem ér, hogy "nem Alien film" Pedig a Prometheus az nem Alien-film, az csak az Alien univerzumában játszódó film. Meg minek abba a listába, hát minden Alien-film jobb nála. Még a két AVP is. Még az Alien3 Pepsi reklám is. Még a legrosszabb Alien-képregények legrosszabb pillanatai is jobban a Prometheus legjobb pillanatainál. És így kell trollkodni. Tréfát félre téve, mivel kánon és film, ebben az univerzumban játszódik és még Scott is csinálta, szerintem is ott lett volna a helye. De hát ez van, nincs ott. Bár máshol sem lenne. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2015. Február 8. Hozzászólás ideje: 2015. Február 8. És így kell trollkodni. Nem...nem így kell, hanem így: az összes Alien egy rakás sz*r a Prometheus -hoz mérve. Válasz
Donát Hozzászólás ideje: 2015. Február 8. Hozzászólás ideje: 2015. Február 8. Akció? Az Alienben? Hol? Én az Aliensre szavaztam, mert... hát... Na, hát aki látta, tudja, miért. Ma az élő fába is belekötsz?! Miért, amikor elindul Dallas mondjuk az Alien felé egy lángszóróval az mi? Nem akciójelenet? Vagy amikor Ash és Ripley összezördül? Ne mondd már, hogy nincs a filmben akció, mert az agyam itt helyben eldobom. Nem azt mondtam, hogy tele van akcióval, hanem hogy pont optimális számomra az arány a 3 elem között. Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2015. Február 8. Hozzászólás ideje: 2015. Február 8. Ma az élő fába is belekötsz?! Miért, amikor elindul Dallas mondjuk az Alien felé egy lángszóróval az mi? Nem akciójelenet? Vagy amikor Ash és Ripley összezördül? Ne mondd már, hogy nincs a filmben akció, mert az agyam itt helyben eldobom. Nem azt mondtam, hogy tele van akcióval, hanem hogy pont optimális számomra az arány a 3 elem között. Mond csak, ez a furán ütődött figura nem volt gyanús: ? Válasz
Donát Hozzászólás ideje: 2015. Február 8. Hozzászólás ideje: 2015. Február 8. Mond csak, ez a furán ütődött figura nem volt gyanús: ? Ez a poén most nem jött át. Válasz
csoli1138 Hozzászólás ideje: 2015. Február 9. Hozzászólás ideje: 2015. Február 9. Nem találtam külön témát az Alien filmeknek. ... ... Szép volt újonc! Meggyőzted az Öregeket is. Na jó, Dzséjt-et nem volt nehéz! Mivel sajnos egyre ritkábban térek be az avpuniverzum.hu-ra, így: Részemről én is örülök a topicnak, mert nemegyszer támadtam már Dzséjt-et ezzel-azzal itt különböző topicokban, és sokan szeretjük az Alien-eket! -ez itt most sav a számon! Válasz
MissKarrde Hozzászólás ideje: 2015. Február 9. Hozzászólás ideje: 2015. Február 9. A könyves kritikát elolvastam, sok egyéb érdekességet lehet még találni benne Lehet, hogy vénségemre közelebbről is megismerkedem az univerzummal? Válasz
Nute Gunray Hozzászólás ideje: 2015. Február 10. Hozzászólás ideje: 2015. Február 10. Ezt az univerzumot fájó módon eddig én meglehetősen távolról figyeltem. A filmeket persze láttam, de van köztük olyan, amit csak VHS-en, tehát nagyon régen. Válasz
JakeSully Hozzászólás ideje: 2015. Február 11. Hozzászólás ideje: 2015. Február 11. A Fox legszívesebben azonnal zöld utat adna Neill Blomkamp Alien filmjére http://hu.ign.com/alien-5/1147/news/neill-blomkamp-megcsinalhatna-a-sajat-alien-filmje Válasz
M.Laci Hozzászólás ideje: 2015. Február 11. Szerző Hozzászólás ideje: 2015. Február 11. A Fox legszívesebben azonnal zöld utat adna Neill Blomkamp Alien filmjére http://hu.ign.com/alien-5/1147/news/neill-blomkamp-megcsinalhatna-a-sajat-alien-filmje Egészen tetszetős! Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2015. Február 11. Hozzászólás ideje: 2015. Február 11. Nem lenne rossz, csak hanyagoljuk már Ripley-t. Meg ne hagyja figyelmen kívül az A3-at és az AR-t. Aki így áll neki, az húzzon el melegebb éghajlatokra inkább. Válasz
Ajánlott hozzászólás
Csatlakozz a beszélgetéshez!
Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.