Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
A fórum támogatása

A The Mandalorian sorozat

Ajánlott hozzászólás

• 3 hónappal később...
Hozzászólás ideje:

Én arra vagyok kíváncsi, hogy mi lesz élőszereplőssel így.

Szerintem annak már rég harangoztak. Nem is igazán értem miért húzzák azt ennyi ideig. Csak feleslegesen hitegetik a népet.

Reálisan nézve aligha fér bele az új filmek (új trilógia, min. 2 spin-off) és sorozatok (TCW 5.5 és Rebels) mellett még egy élőszereplős sorozat is. Ez lenne a legköltségesebb műfaj. Max. kapnánk vmi "költséghatékony" gagyi trágyát, de arra meg senki nem kíváncsi.

Szerintem kb. ez lehet a helyzet.

Hozzászólás ideje:

Igen, de nem tudom elképzelni a Rebels sorozatot alvilági szál nélkül. Kihagynák Boba Fettet, Cad Bane-t, Aurra Sing-et, Asajj Ventresst, Hodo Ohnakát, a huttokat és egyebeket? Nem hinném.

Hozzászólás ideje:

Igen, de nem tudom elképzelni a Rebels sorozatot alvilági szál nélkül. Kihagynák Boba Fettet, Cad Bane-t, Aurra Sing-et, Asajj Ventresst, Hodo Ohnakát, a huttokat és egyebeket? Nem hinném.

Fejvadászokat tudtommal a Birodalom is előszeretettel foglalkoztatott (a szeparatista időkből Sidious jól ismerte a módszert), így jó eséllyel előkerülnek majd az új sorozatban is.

A Hondo, ill. hutt gengszterbandák és a hozzájuk hasonlóak pedig vagy még a Birodalom felemelkedésekor áldozatul estek a terjeszkedésnek, vagy kitartottak és meg tudták őrizni a viszonylagos függetlenségüket. Akármelyik verzió igencsak érdekes lehet, így ők is joggal pályáznak a Rebels sztorijába. Pl. a huttok területei tudtommal nem tartoztak a Birodalom fennhatósága alá, ugyanakkor jó kérdés miért nem (ellenálltak, eleve meg se támadta őket a Birodalom, más egyezséget kötöttek, stb.).

Egy alvilági témájú sorozatban ezek az elemek ugyanúgy fontosak lennének, sőt fontosabbak, hisz rájuk épülne az egész sztori. Viszont a Saga szempontjából központi dolgok (Birodalom, lázadók, jedik, klónok, stb.) eléggé kiszorulnának a látókörből és csak ritkán kerülnének előtérbe.

Az viszont eleve kérdés, hogy a már felsorolt alvilági elemek önmagukban vannak-e olyan erősek, hogy egy többévados sorozatot eltartsanak. Afelől nincs kétségem, hogy 1, esetleg 2 jó és sikeres filmet össze lehetne hozni belőlük, de egy többévados élőszereplős sorozat már kétséges.

Valószínűleg ezért is döntöttek (egyelőre) inkább a Rebels mellett, mert a standard témákban nincs annyi kockázat, miközben az fent sorolt elemeket is szépen bele lehet szőni az egészbe, ahogyan az a TCW esetén is történt. Ez egy sokkal kockázatmentesebb és nyerő modell.

• 2 hónappal később...
  • 7 hónappal később...
Hozzászólás ideje:

Uhh.... ez nem is kicsit. Elég egy pillanatra elképzelni, BSG alktotó SW világban... kár érte, na :)

• 3 hónappal később...
Hozzászólás ideje:

Még nem teljesen biztos. Ha a Disney-nek bejön majd a SW biznis, a MCU-ből kiindulva nem lenne meglepő, ha terjeszkedni akarna majd a televízióra is. És itt nem a Rebelsre gondolok, hanem valami komoly felnőtteknek való sorozatra, mint amilyen az Agents of S.H.I.E.L.D. vagy az Agent Carter lesz. Ha pedig ez bekövetkezik, akkor miért ne használnák fel a már meglévő forgatókönyveket.

Hozzászólás ideje:

Ha pedig ez bekövetkezik, akkor miért ne használnák fel a már meglévő forgatókönyveket.

Annak több oka is lehet, hogy ezeket nem használja fel, például a szerző nem járul hozzá, vagy máshol (pl. a Rebelsben) felhasználják, nem illik az ő elképzeléseikbe, nem valósíthatóak meg ésszerű anyagi keretek között, stb. Azért ezek lassan elég régi forgatókönyvek lesznek.

• 8 hónappal később...
Hozzászólás ideje:

Hát, ha a MCU is vagy öt sorozattal fog jönni-menni, nem csoda, ha a Star Warsot is így kifuttatja. Bár ott az az apró különbség, hogy a Star Warsnál azért még a legvisszafogottabb sorozatnak legalább olyan látványosnak kell lennie, mint egy harmadik-negyedik évados Star Trek: Enterprise résznek. Aminek ugye az MCU sorozatok a közelében sincsenek.

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

Egy sci-fi sorozat szerintem mindig drágább mint egy sima. Épp ezért se csinálták még meg az SW -t mert túl drága lenne. Arra még gondolni is rossz, hogy kompromisszumot kötnek a minőség rovására. Inkább akkor sose készüljön el.

Hozzászólás ideje:

Az Agent Carter és a Agents of S.H.I.E.L.D. is sci-fi sorozat, utóbbi pedig nem is éppen olcsó verzió, hiszen például ha Londonban játszódó jeleneteket akartak az epizódokban, akkor azokat Londonban vették fel. Szóval szerintem a kompromisszumoktól annyira nem kell tartani, a Disney meg fogja adni a kívánt pénzt - persze azért ésszerű keretek között. Ha a Marvelnek megadja, nehogy már a Lucasfilmnél garasoskodjon, amikor a Star Wars tuti többet fog a konyhára hozni. Nem tudok számokat, de van egy olyan érzésem, hogy a Rebels is többet hozott a konyhára, mint a Marvel rajzfilmsorozatok. De példázhatnánk a Game of the Thrones sorozattal is, ami bár nem Disney, de bizonyítja, hogy megfelelő összeggel és alkotógárdával ütős látványú sorozatot lehet összehozni. Pedig ott vannak 8 millió dollárba kerülő epizódok, és az első évad 50-60 misibe fájt, amiből már ki lehet hozni jó sci-fi filmeket.

Lucasnak ugye az volt a gondja, hogy a Lucasfilmnek távolról sincs olyan mély pénztárcája, mint a Disney-nek. Márpedig egy ilyen kaliberű sorozat, mint amilyen a Star Wars bizony sok pénzt szív el, epizódonként 4 millió szinte garantált, még ha nem is jelenik meg minden epizódban Coruscant, Utapau vagy Felucia. Ilyen sorozatnál mindenképpen sok a díszlet, a maszk és a modell, meg a CG, úgyhogy nincs min spórolni igazán. De szerintem el is ért oda a TV, hogy már itt se kelljen igazán spórolásban gondolkodni, legalábbis úgy semmiképpen sem, mint a '90-es években. Most már a nagyobb TV társaságok és stúdiók itt is lazán kiadják a tízmilliókat még a Star Warsnál jelentéktelenebb sorozatokra is.

Hozzászólás ideje:

Most a legjobb opciónak azt tartanám, ha a Netflix-el szerződnének le. Az országos csatornáknál nem igazán van ehhez pénz, a kábeleseknek meg van, de nehezen tudnám elképzelni a közös kooperációt, mert például az HBO nagy hangsúlyt helyez arra hogy ők a felnőtt szórakoztatásban futnak, egy SW sorozat viszont valszeg a tinédzsereket és a húszonéveseket lőné be célközönségnek.

A Netflix korábban leadta az utolsó Clone Wars évadot, a Disney másik gyermekével a Marvel-el pedig épp most hoztak tető alá egy közös szuperhős sorozatot (Daredevil). Tehát itt már van egy működő kooperáció.

A Netfix jelenleg az egyik legbőkezűbb, ha megaprojektről van szó. A Marco Polo epizódonként 9 millióból készült. Szerintem a következő SW sorozatnak itt lehetne a legjobb helye.

Hozzászólás ideje:

Szerintem tuti, hogy ha lesz, akkor a Netflixen lesz. A Disney nem csak a Daredevillelt hozta tető alá a Netflix-szel, de további négy MCU-sorozatot készítenek közösen. Egy ilyen partnerségben pedig a Star Wars szinte önmagáért kiált.

• 4 hónappal később...
Hozzászólás ideje:

Jöhetnek, akár három is. Tekintve, hogy azon sem vagyok fennakadva, évente több könyv is kijön, szóval sorozatból is jöhet több :) Csak ne legyenek egyhangúak.

Hozzászólás ideje:

Ha már tévésorozat, én megkockáztatnám, hogy az első szóljon a KotOR érában, 1000 évvel az ep1 előtt. Az ep7-tel nyithatnának egy jövőbeli új érát, a spin-offok és az animációs sorozatok ugrálhatnának a már megismert két éra között, az élőszereplős tévésorozat pedig nyithatna egy másik új érát a múltban.

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.