Jump to content

2x04 - Always Two There Are


Ody Mandrell

Recommended Posts

4. rész - Always Two There Are / Mindig kettő van

 

epguider203.jpg

 

Írta: Kevin Hopps

Rendezte: Brad Rau

 

Helyszín: Köztársasági kórházállomás

 

Szereplők:

Kanan Jarrus - Freddie Prinze Jr.

Ezra Bridger - Taylor Gray

Garazeb Orellios - Steve Blum

Hera Syndulla - Vanessa Marshall

Sabine Wren - Tiya Sircar

Rex - Dee Bradley Baker

Hetedik Nővér - Sarah Michelle Gellar

Ötödik Fivér - Philip Anthony-Rodriguez

Kallus ügynök - David Oyelowo

Kassius Konstantine admirális - Dee Bradley Baker

C1-10P

 

Történet

A Rextől kapott információk hasznosnak bizonyultak, a lázadók rálelnek egy régi köztársasági kórházállomásra. Remélik, hogy innét gyógyszerekhez juthatnak. A küldetésre Ezra, Sabine, Zeb és Chopper vállalkoznak. Nem is sejtik, hogy az állomáson újabb veszélyek lesnek rájuk.

 

Rebels Recon

 

Érdekességek

- Rex és Kanan dejarikot játszottak, vagy más néven holografikus sakkot. Az epizód korábbi verziójában több lépés is szerepelt a játszmában, sőt, még szabályokat is kidolgoztak hozzá.

- A halloweenhez igazodva az epizód egyfajta „kísértetház” jellegű történet, amelyben a veszély lesben áll a sötétben.

- Konstatine admirális aggályai az inkvizítorokat illetően megmutatja a Birodalomban jelenlévő szeparációt a katonai és a spirituális érzékenységű vezetők között. A tisztek, mint Motti vagy Ozzel admirálisok a későbbi filmekben hasonló ellenérzésekkel viseltetnek Darth Vader iránt.

- Most először esik szó arról, hogy Ezra érti Chopper mechanikus beszédét. A fiú lassan már olyan szintre ér, mint Hera vagy Sabine. Velük ellentétben Zeb egy szavát sem érti a robotnak.

- Az orvosi állomásnak ugyanaz a dizájnja, mint a TCW mozifilmben látott létesítményé, illetve az első évadban feltűnő Kaliida Shoals Medical Centeré.

- A Hetedik Nővér faja mirialin. Az Ötödik Fivér azonban egy olyan új fajhoz tartozik, amit egyelőre még nem fedtek fel.

- A Hetedik Nővér elárulja Ezrának, hogy az első évadban látott inkvizítor az Inkvizítorok rendjének vezetője, azaz a Főinkvizítor volt.

- A Hetedik Nővér droidjának jelzése: ID9. A produkciós beceneve ”papagáj droid” volt.

- Habár alapvetően ugyanolyan formájú az eddig látott inkvizítorok fegyvere, az új szereplőknél megfigyelhetők különféle apróbb minták. A baloldali fénykard a Hetedik Nővéré, míg a jobboldalit az Ötödik Fivér használja.

- Az epizódban ismét feltűnik ”Meiloorun parancsnok”, aki nem más, mint Zeb. Ezt a nevet először az 1x03 Fighter Flight című epizódban használta elterelésre ő és Ezra.

 

Concept Art galéria

 

1.jpeg

A Hetedik Nővér teljes karakter illusztrációja

 

2.jpeg

Az Ötödik Fivér teljes karakterillusztrációja

 

3.jpeg

ID9 kereső droid

 

4.jpeg

Aqualish férfi teljes karakterillusztrációja

 

5.jpeg

A-szárnyú női pilóta teljes karakterillusztráció I

 

6.jpeg

A-szárnyú női pilóta teljes karakterillusztráció II

 

7.jpeg

A-szárnyú férfi pilóta teljes karakterillusztráció I

 

8.jpeg

A-szárnyú férfi pilóta teljes karakterillusztráció II

 

9.jpeg

Az orvosi állomás vezérlő termének illusztrációja

 

10.jpeg

Az orvosi állomás szellőzőaknájának belseje

 

11.jpeg

Az orvosi állomás folyosója I

 

12.jpeg

Az orvosi állomás folyosója II

 

13.jpeg

Az orvosi állomás kívülről

 

14.jpeg

Az állomás ellátmányraktárának belső tere

 

15.jpeg

A Phantom érkezése az űrállomáshoz. Digitális festmény

 

16.jpeg

A Phantom dokkolása

 

17.jpeg

A Hetedik Nővér. Digitális koncepciófestmény

 

18.jpeg

A Hetedik Nővér és Ezra. Digitális festmény

 

 

Pár kitétel.

 

1. A letöltéssel kapcsolatban itt, a felirattal kapcsolatban pedig itt találsz információt. Ezt a topikot ne ezekre használd.

2. Amennyire az lehetséges próbálj meg az adott rész keretei között maradni.

3. A történet elemeit ne rakd spoiler gomb mögé. Itt az epizód konkrét történéseit tárgyaljuk ki.

4. Csak akkor szólj hozzá a témához, ha már láttad az aktuális részt.

5. Tartsd be a fórumszabályzatban leírtakat.

Edited by Ody Mandrell
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

A cím egyszerre találó és megtévesztő. Azt hittem, hogy Ahsoka Sithe-k utáni nyomozása lesz a rész témája.

Bár az előzetesekből nyilvánvalóvá vált, hogy az új inkvizítorok belépője a rész.

Ami amúgy nagyon tetszett. Jobban, mint a klón-duó. Újabb TCW-os maradvánnyal volt dolgunk.

Nagyon jó helyszín volt. Tetszik, amikor a Szellem legénységét elszeparálják, és így kapnak nagyobb teret a karakterek.

Utoljára ilyen intenzíven ezt az "Out of darkness"-ben éreztem. Tetszenek az új inkvizítorok, főleg a lány!

Olyan finoman egészíti ki "kidobófiút". Zeb nagyon ügyes volt. Azthittem, hogy egy tipikus "folytatjuk epizód" lesz, de lett saját lezárása, mert hála Zebnek; meglógtak.

Szegény Ezra még mindig nem ellenfél "jediként", de ez így van jól. Az is kiderült, hogy konkrétan Ahsokára pályáznak, mi meglepett, mert azthittem, hogy Kanan inkább szem előtt van tartva.

Mutogatta is magát és hát az Inkvizítort is "megölte". Ej de várom az Ahsokával való találkozást. Az lesz valami.

Ja és a Hetedik Nővér kardján van egy kis egyedi kunkor a köríveken, ami csak most tűnt fel.

Visszatérve a címre, így már szkeptikus vagyok, hogy a továbbiakban sokatmondónak tűnő címekből mi fog kisülni.

Összegezve; nagyon jó rész: 9/10.

Link to comment
Share on other sites

Nagyon-nagyon tetszett ez a rész! A régi orvosi állomás valami eszméletlenül nyomasztó, már-már horrorba illő légkört adott az egésznek. Nekem az egész a Republic Commando-ból a Prosecutoros kalandot idézte, ott is az elején széthullik a csapat, és újra össze kell szedni őket. Jók voltak a poénok, Ezra fejelése, ahogy Zeb szétkeni a droidokat, Meiloorun parancsnok, meg Chopper újraindítása. :D Ami az inkvizítorokat illeti, egységesen baljóslatú a megjelenésük, de mégis jó, hogy különböző személyiségűek. Látszik, hogy a Nővér az ész, a Fivér meg csak darálni akar. Ezráékat jól megizzasztották, Ahsokával már nem lesz ilyen könnyű dolguk. Apropó, Ahsoka. Ha jól sejtem, Vader hajtóvadászatot rendelt el utána meg Kanan és Ezra után. Nem semmi. A Nővér még azt is mondta, hogy nagyon sokan akarják most holtan őket. Érdekelne, hogy esetleg ez még több inkvizítort vagy akár fejvadászokat is rejthet-e. Mindenesetre, úgy tűnik, Kallusék most háttérbe szorulnak a nagymenők miatt. Kanan és Rex között még mindig van némi súrlódás, ami helyénvaló, nem is mehet egyik pillanatról a másikra az összehangolódás ilyen háttérsztorival. Kananékat látszólag lesújtotta, hogy még több inkvizítor jön, ott fognak majd rájönni, milyen jó, hogy van egy Ahsokájuk a Lázadás tarsolyában. Epekedve várom, hogy mi kerekedik ki még ebből.

Edited by Merr-Sonn
Link to comment
Share on other sites

Ej de várom az Ahsokával való találkozást. Az lesz valami.

Azt én is nagyon is. De megnéztem a következő rész promóját Ahsoka megint parkoló pályán lesz. Pedig jó volna látni az ő történetét hogy mire jutott meg úgy egyáltalán. Az biztos a trailerkből hogy össze fog csapni az inkvizítorokkal meg arra is voltak képkockák ahogyan nyomoz de sztem Ahsoka majd az évad 2. felébe lesz előtérbe helyezve. Tavaly is a 2. felében voltak a komolyabb történések.

Link to comment
Share on other sites

Szokatlan stílusú epizód volt, nagyon nyugis, annak ellenére, hogy elég feszült volt az epizód (és csendes, alig volt zene, az is a háttérben maradt). Kanan és Rex szembenállása érdekes, de jobban izgattak az inkvizítorok. Érdekes, hogy Kananékat ennyire meglepte, hogy több van belőlük, mert szerintem evidens, hogy többnek kellett lennie. Egy Galaxisra baromi kevés egy Sith és egy inkvizítor. De szerintem ez a téma elő fog most alaposabban kerülni, sőt, ahogy azt egyszer korábban fejtegettem, szerintem a Rebelsben valamikor tenni is fognak arról, hogy ezek többet ne jelentsenek gondot. Ahogy a végén Kanan elgondolkodott, az volt az egyik érzésem, hogy erre gondol: oké, van belőlük több, akkor meg kell találnunk a forrást és ki kell iktatni.

A régi állomáson császkálás nagyon baba volt, baromira hangulatosra sikerült. Mint, amikor a tengerészgyalogosok átfésülték a Hadley's Hope-ot az Aliensben. A két új inkvizítor egyelőre nem mutatott sokat, sőt, kifejezetten érzem, miért nem ők voltak a főmatyik. Szerintem ezekkel még Kanan is el tudna bánni, legalábbis az, hogy egy padawan és két nem Erőérzékeny ilyen simán meglépett előlük, azt jelzi, hogy messze nincsenek képességeik egy képzettebb Jedi megállítására. Apropó, Ezra fénykardjával mi történt? Miért nem használta a tüzelési funkciót, mint anno Kanan a Főinkvizítor ellen? Ok, valószínűleg nem jutott volna előrébb, de azért okozhatott volna pár kellemetlen meglepetést.

Összességében jó rész volt, de azért nem lesz benne a top10-ben nálam. A Főinkvizítor belépője hatásosabb volt, de szerintem ennek a kettőnek a társaságát nem fogjuk sokáig élvezni.

Link to comment
Share on other sites

A Főinkvizítor belépője hatásosabb volt, de szerintem ennek a kettőnek a társaságát nem fogjuk sokáig élvezni.

Igen, az Inkvizítor nagyon karizmatikus volt. Ezek a "ketten talán érnek egyet" kategória lesznek.

Szerintem ez jól is van így, ne rombolják le az ázsióját az elődnek, azzal, hogy sokkal jobbak.

A kérdés, hogy lesz-e idő szentelve a fejlődésüknek és maradnak, vagy gyorsan mennek? Vagy lehet, hogy csak ez egyikükre lesz igaz, hogy marad egy darabig?

Edited by csoli1138
Link to comment
Share on other sites

Az is kiderült, hogy konkrétan Ahsokára pályáznak, mi meglepett, mert azthittem, hogy Kanan inkább szem előtt van tartva.

Mutogatta is magát és hát az Inkvizítort is "megölte". Ej de várom az Ahsokával való találkozást. Az lesz valami.

Ja és a Hetedik Nővér kardján van egy kis egyedi kunkor a köríveken, ami csak most tűnt fel.

Szerintem Ahsokára Vader miatt pályáznak nagyon. Kanan tulajdonképpen a Jedik között egy noname senki volt - még ha a mestere korábban a Tanács tagja is volt -, míg Ahsoka egyrészt Anakin padawanja, másrészt, eléggé belemerült a sűrűjébe. Már az előbbi elég ahhoz, hogy rákattanjanak a Sith-ek, pláne Vader, pláne, ha tényleg hisz abban, hogy Ahsokával előcsalhatják Kenobit. Plusz, valószínűleg a találkozójuk után Vader nem is tartja ellenfélnek Kanant és Ezrát - egy kis szokásos Sith arrogancia.

A Hetedik Nővér kardja nekem baromira tetszik. Nem csak kis kunkorok vannak rajta, de gravírozott is. :)

 

A Rebel Recont megnézte már valaki? Van benne egy rész a Főinkvizítorról, ami érdekesen hangzott, csak nem vagyok benne biztos, hogy jól értettem.

 

Mintha Filoni azt mondta volna, hogy nem először láttuk, mert benne volt a Clone Warsba vagy a klón háborúkba (ez az egyik, amit nem tudok eldönteni, most a sorozatról vagy a filmről beszél?) is, csak nem tudtuk, hogy őt látjuk. Csak nem az Utapau-szálban van valahol? És többet is megtudunk majd róla az évad folyamán, ahogy az inkvizítorok szervezetéről is.

 

 

Igen, az Inkvizítor nagyon karizmatikus volt. Ezek a "ketten talán érnek egyet" kategória lesznek.

Szerintem ez jól is van így, ne rombolják le az ázsióját az elődnek, azzal, hogy sokkal jobbak.

A kérdés, hogy lesz-e idő szentelve a fejlődésüknek és maradnak, vagy gyorsan mennek? Vagy lehet, hogy csak ez egyikükre lesz igaz, hogy marad egy darabig?

Szerintem az Ötödik Fivért hamar bedarálják majd. Amit ebből az epizódból levettem, hogy ő a "tiszta izom, semmi ész" kategória. A Hetedik Nővérnek több esélyt jósolok a hosszabb maradásra. Bár, anno azt sem hittem volna, hogy a Főinkvizítor ilyen gyorsan távozik a színről.

Link to comment
Share on other sites

Nagyon jó kis rész volt. Bár reggel láttam de csak most érek rá írni.

A TCW-s orvosi állomást jó volt újra látni. Jó ötlet abból bázist csinálni, de ha az Inkvizítorok minden ilyen próbálkozást megéreznek, akkor halott ügy. Többet érnek ha a hipertérben maradnak. :D

bár a trailert elnézve a gravitációs kútú csillagromboló (mi is a neve?) miatt ott sincsenek biztonságban

Ahsoka nem kapott szerepet, de nem is hiányzott. Lehet csak most ment válaszokat keresni. :D A két Inkvizítor két külön személyiség. Az 5. Fivér inkább csak kaszabolna-tombolna míg a Nővér előbb gondolkodik aztán cselekszik. Szegény Nővér nem kapott segítséget a Fivértől mikor ő az Erővel tartotta vissza a Fantomot bár úgy nehéz, ha közben lőnek rád. (Miért nem hajította neki a fénykardját? :hmm: ) A két Inkvi látszólag többet használja az Erőt mint a Fő Inkvi. Ezra még mindig nem ellenfél egy Inkvinek de hát nem is nagyon láttuk őt gyakorolni. Zeb ügyesen vette a lapot, tudta, hogy csapba és nem szabad Kanenékért "kiabálni".

A Fivér levágta volna Ezrát ha nem "védi" meg őt a Nővér. Látszik hogy ő tényleg előbb cselekszik aztán gondolkozik, az IQ-ja valahol 90 alatt lehet. A kis droidok a legjobbak. :D

Az orvosi állomást már igen csak kezdi megenni az idő vasfoga.

A zene nekem nagyon tetszett abban a részben, mikor a Nővér faggatja Ezrát. Fel állt a szőr a hátamon. Ezek a "Sith" "sötét" SW zenék nekem nagyon bejönnek.

Kanen kapcsolata Rexel lassan biztos meg fog oldódni. Nekem a Nővér torzított hangja nagyon bejön főleg mikor nincsen rajta maszk. Nehéz lesz leszinkronizálni.

 

A cím egyszerre találó és megtévesztő.

Így már szkeptikus vagyok, hogy a továbbiakban sokatmondónak tűnő címekből mi fog kisülni.

Összegezve; nagyon jó rész: 9/10.

Igen, ezen én is fennakadtam. Bár sejtettem hogy az Inkvizítorok miatt kapta a rész ezt a címet, de hogy mindig kettő van az nem igaz, mert hát belőlük is 3 volt, de hát Kanen jó adag szerencséje miatt öngyilkos lett a Fő Inkvizítor. (Amit egyébként logikátlannak tartok, hogy előbb bedobják a Fő Inkvizítort majd a másik két alsóbbrendű Inkvizítort)

Szóval valóban megtévesztő, mert hát azt hinné az ember, hogy a sithek miatt ez a cím, de nem.

 

Összegezve valóban nagyon jó rész. A poénok nekem is tetszettek. Legjobban az, hogy Zeb beszorult. :D

 

Ja és a Hetedik Nővér kardján van egy kis egyedi kunkor a köríveken, ami csak most tűnt fel.

Nekem azonnal szemet szúrt mikor a trailert láttam.

Idáig az összes Inkvizítornak egy kicsit más a kardja. A Fő Inkvizítornak nem volt rajta semmi azt hiszem. Ha jól megnézed a markolat után egy karika is van rajta.

 

Az Ahsoka VS Inkvizítorokat nagyon várom. :) Jobban belegondolva egyre inkább hajazok arra én is, hogy mind a kettőt szétkapja. :D

 

 

Igen, az Inkvizítor nagyon karizmatikus volt. Ezek a "ketten talán érnek egyet" kategória lesznek.

Jómagam is ezen a véleményen vagyok. Vader nem véletlenül küldött 2 Inkvit. Bár az is benne van, hogy a mestere parancsára le kell a Lázadóinkat vadásztatnia.

Én régebben (meg talán most is) azt gondolom, hogy az "5." meg a "7." azt teszi ki, hogy egy 1-10-es skálán egy Inkvizítor milyen erős. :D A Fő Inkvi 10-es volt ők ketten együtt meg 12-es. :D

Edited by Rajmesz
Link to comment
Share on other sites

Szegény Nővér nem kapott segítséget a Fivértől mikor ő az Erővel tartotta vissza a Fantomot bár úgy nehéz, ha közben lőnek rád. (Miért nem hajította neki a fénykardját? :hmm: ) A két Inkvi látszólag többet használja az Erőt mint a Fő Inkvi. Ezra még mindig nem ellenfél egy Inkvinek de hát nem is nagyon láttuk őt gyakorolni.

 

Igen, ezen én is fennakadtam. Bár sejtettem hogy az Inkvizítorok miatt kapta a rész ezt a címet, de hogy mindig kettő van az nem igaz, mert hát belőlük is 3 volt, de hát Kanen jó adag szerencséje miatt öngyilkos lett a Fő Inkvizítor. (Amit egyébként logikátlannak tartok, hogy előbb bedobják a Fő Inkvizítort majd a másik két alsóbbrendű Inkvizítort)

Szóval valóban megtévesztő, mert hát azt hinné az ember, hogy a sithek miatt ez a cím, de nem.

 

Jómagam is ezen a véleményen vagyok. Vader nem véletlenül küldött 2 Inkvit. Bár az is benne van, hogy a mestere parancsára le kell a Lázadóinkat vadásztatnia.

Én régebben (meg talán most is) azt gondolom, hogy az "5." meg a "7." azt teszi ki, hogy egy 1-10-es skálán egy Inkvizítor milyen erős. :D A Fő Inkvi 10-es volt ők ketten együtt meg 12-es. :D

1: Nekem úgy jött le, hogy ketten tartják a Fantomot.. :hmm:

 

2: Ez a cím nem volt fair velünk szemben. Abszolúte sith téma ez. Itt meg körülbelül annyit jelent, hogy "a baj nem jár egyedül"..

Szerintem nem lett öngyilkos az Inkvizítor. Szebb úgy, hogy feladta. Veszett fejsze nyele vol az már neki. Tiszta küzdelemben kikapott Kanan-tól. Neki ez volt a halál..

 

3: ez is egymélet! A matek kijön! ;)

Link to comment
Share on other sites

1: Nekem úgy jött le, hogy ketten tartják a Fantomot.. :hmm:

 

2: Ez a cím nem volt fair velünk szemben. Abszolúte sith téma ez. Itt meg körülbelül annyit jelent, hogy "a baj nem jár egyedül"..

3: ez is egymélet! A matek kijön! ;)

Az elején valóban ketten tartották, de miután Zeb elkezdett rálőni a Fivérre akkor ő a "tartást" abbahagyta, majd előrántotta fénykardját hogy védje az irháját. Akkor mondta a Nővér, hogy egyedül nem tudja tartanai

Hát végülis. :D Utálom a matekot. :D

Az, hogy most öngyilkos lett-e Az Inkvizítor vagy "meghalt" válaszoltam az Inkvizítor topicjában, mert a végén offolásért kikapunk. :D Röviden egyénként mindkettő. :D És nem azért, mert a "halál" és az "önygilkosság" szó ugyan az a cselekvés, ugyan arra az eredményre jutunk vele, jobban mondva az önygilkosság eredménye a halál, hanem hát más értelemben. :D

Edited by Rajmesz
Link to comment
Share on other sites

Az elején valóban ketten tartották, de miután Zeb elkezdett rálőni a Fivérre akkor ő a "tartást" abbahagyta, majd előrántotta fénykardját hogy védje az irháját. Akkor mondta a Nővér, hogy egyedül nem tudja tartanai

Hát végülis. :D Utálom a matekot. :D

Az, hogy most öngyilkos lett-e Az Inkvizítor vagy "meghalt" válaszoltam az Inkvizítor topicjában, mert a végén offolásért kikapunk. :D Röviden egyénként mindkettő. :D És nem azért, mert a "halál" és az "önygilkosság" szó ugyan az a cselekvés, ugyan arra az eredményre jutunk vele, jobban mondva az önygilkosság eredménye a halál.

Oks, voltak zavaró tényezők a megtekintéskor. Bocsesz.

Link to comment
Share on other sites

Oks, voltak zavaró tényezők a megtekintéskor. Bocsesz.

Semmi gond csak az én figyelmem szelektiv. Ami érdekel vagy az érdekem azt sokáig őrízgetem a "rozsdás tekervényeimben". :D

Én mindenre emlékszem. :D Pedig idáig csak egyszer néztem meg, reggel, ébredés után kómásan. :D

Link to comment
Share on other sites

A Rebel Recont megnézte már valaki? Van benne egy rész a Főinkvizítorról, ami érdekesen hangzott, csak nem vagyok benne biztos, hogy jól értettem.

 

Mintha Filoni azt mondta volna, hogy nem először láttuk, mert benne volt a Clone Warsba vagy a klón háborúkba (ez az egyik, amit nem tudok eldönteni, most a sorozatról vagy a filmről beszél?) is, csak nem tudtuk, hogy őt látjuk. Csak nem az Utapau-szálban van valahol? És többet is megtudunk majd róla az évad folyamán, ahogy az inkvizítorok szervezetéről is.

 

 

Én is megnéztem, engem is meglepett a dolog. Ki gondolta volna, hogy az öreg barázdásarcú már ezelőtt is a színen volt? A "the clone wars" alatt szerintem a sorozatot érti Filoni, ésszerűen az ábrázolta a korszakot a legbehatóbban. Az Utapau-sztoriban lehetett ott a legvalószínűbben, dehát ki tudja, mit kevert nekünk Dave. :D

 

Link to comment
Share on other sites

Semmi gond csak az én figyelmem szelektiv. Ami érdekel vagy az érdekem azt sokáig őrízgetem a "rozsdás tekervényeimben". :D

Én mindenre emlékszem. :D Pedig idáig csak egyszer néztem meg, reggel, ébredés után kómásan. :D

Nanana! Én is jó megfigyelő vagyok! Zavaró tényezőket írtam, nem azt hogy figyelmetlen voltam.

Tableten néztem pici fülesekkel, miközben a fiam szó szerint ugrált rajtam.. (persze nem folyamatosan)

 

12182894_959489224124792_5696276771564946705_o.jpg

Szépek a kardok! Úgylátszik, csak a forma kötött, a stílus lehet egyedi azon belül!

Link to comment
Share on other sites

 

Én is megnéztem, engem is meglepett a dolog. Ki gondolta volna, hogy az öreg barázdásarcú már ezelőtt is a színen volt? A "the clone wars" alatt szerintem a sorozatot érti Filoni, ésszerűen az ábrázolta a korszakot a legbehatóbban. Az Utapau-sztoriban lehetett ott a legvalószínűbben, dehát ki tudja, mit kevert nekünk Dave. :D

 

 

 

Sokan úgy vélik, hogy Jedi Templom őr volt.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Nanana! Én is jó megfigyelő vagyok! Zavaró tényezőket írtam, nem azt hogy figyelmetlen voltam.

Tableten néztem pici fülesekkel, miközben a fiam szó szerint ugrált rajtam.. (persze nem folyamatosan)

 

Szépek a kardok! Úgylátszik, csak a forma kötött, a stílus lehet egyedi azon belül!

 

Harapd le a fejem. :D Nem akartalak sem megsérteni, sem leszidni. :)

Ahelyett, hogy nézte volna veled. :D

(Különben én meg mobilról de ezt sem szidásként vagy sértésként.)

Nekem speciel a Nővér kardja nagyon bejön. Szívesen elfogadnám. :) (Mondjuk ha lehetne választani, akkor zöld színüt bár fur adná ki egy ilyen kard ha zöld lenne :D )

Edited by Rajmesz
Link to comment
Share on other sites

Jó hangulatú rész volt. Igazából ettől volt különlegesebb a többinél, amúgy voltak már jobbak is. A zenei témák most is nagyon jól betaláltak. Durva, hogy pusztán a hangulattal és pár sötétebb tónusú jelenettel milyen borongósra lehet festeni egy-egy epizódot. Noha igazából itt is elég jól sült el minden. Csak a fél csapat ment a küldetésre, a rutinosabb Kanan-Rex duó a pilótával maradtak, mégis a többiek átvészelték a dolgot 2 inkvizítorral szemben is, ráadásul még az ellátmányt is megszerezték.

 

A 2 új inkvizítor engem abszolút nem győzött meg. Elég suták szerencsétlenek, cserében megvan bennük a szokásos sötét oldali gőg és nagyképű felületesség, ami már a Főinkvizítornak is az életébe került. Az látszik, hogy sith-ból tényleg nem lehet kettőnél több, mert a sötét oldalon egyszerűen képtelenek normálisan összedolgozni. Itt is többször rivalizált a 2 delikvens, ill. hátráltatták egymást, mint segítették volna.

Zseniális ötlet volt a fizikálisan legerősebb ellenfélre ráküldeni 2 droidot és simán megnyugodni, hogy tuti megölték. Pár dologra ráéreznek az Erőből, de a plafonról lógó hajót nem szúrják ki. Ezra kihallgatása is inkább tűnt flörtölésnek, mint igazi erőpróbának. A Főinkvizítor eleinte a frászt hozta rá még Kanan-ra is és rendesen megizzasztotta néha a jediket, nem csak eljátszadozott velük.

Szóval erőtlen párosnak tűnik ez, még duóban is haloványak eddig. Kanan és Ezra (2-2-ben) szerintem lenyomná őket. 2 az 1 elleni szituban valószínűleg legyőznék Kanan-t vagy Ezra-t, de csalódott lennék, ha Ahsoka ellen nem csak a fejvesztett menekülés jutna nekik osztályrészül.

 

Vader meg a Birodalom vakarózhat megint. Sajnos (vagy nem, nézőpont kérdése) a Rebels nagyon durván arra mutat rá, hogy a Birodalom minden téren totálisan életképtelen. Mindenhol csak az arc nagy, csak tudnám mire fel. A fivér is vagánykodik, hogy neki aztán nem kell Kallus segítsége, meg rendet tesz a lázadók közt, aztán jól hülyére vették a "húgocskájával" együtt. :D Amúgy nagyon jó volt a TCW-s orvosi állomás. Viszont ha a klónok által javasolt helyek közül a többség ilyen csapda lesz, akkor nem biztos, hogy sokra mennek vele.

Link to comment
Share on other sites

Harapd le a fejem. :D Nem akartalak sem megsérteni, sem leszidni. :)

Ahelyett, hogy nézte volna veled. :D

(Különben én meg mobilról de ezt sem szidásként vagy sértésként.)

Nekem speciel a Nővér kardja nagyon bejön. Szívesen elfogadnám. :) (Mondjuk ha lehetne választani, akkor zöld színüt bár fur adná ki egy ilyen kard ha zöld lenne :D )

Nyugi, nincs harag..;)

Épp azért voltam tàmadàs alatt, mert nézni akarta.

De mondtam neki, hogy várjon vasárnapig, mert nem magyarul beszélnek.

Na ezt nehéz volt megérteni.. :D

Link to comment
Share on other sites

A 2 új inkvizítor engem abszolút nem győzött meg. Elég suták szerencsétlenek, cserében megvan bennük a szokásos sötét oldali gőg és nagyképű felületesség, ami már a Főinkvizítornak is az életébe került. Az látszik, hogy sith-ból tényleg nem lehet kettőnél több, mert a sötét oldalon egyszerűen képtelenek normálisan összedolgozni. Itt is többször rivalizált a 2 delikvens, ill. hátráltatták egymást, mint segítették volna.

Aha. Lehet hogy rávilágítottál a lényegre. Lehet még sem megtévesztés, hogy ez a rész címe. Filoni azért nem hülye. Lehet, hogy arra akart ezzel a résszel rávilágítani, hogy 2 sötét Erő-használó csak akkor tud együtt működni, ha mind a kettő kellőképp tapasztalt. Ha tapasztalatlanok, akkor csak hátrálttják egymást. Tehát lényegében megerősítette azt a kijelentést, hogy az inkvizítor (nem véletlen kis betűvel írom, ha nagy betűvel írom akkor A Fő Inkvizítorról beszélek) nem sith. Arra akarok kilyukadni, hogy lehet arra ment ki az egész, hogy érzékeltesse, lehet akármennyi sötét Erő-használó, "igazi" Sithből csak kettő van. Ha Filoni ezt akarta velünk közöli ilyen körbetekert módon, akkor azt tökéletesen megtette.

 

Nyugi, nincs harag..;)

Épp azért voltam tàmadàs alatt, mert nézni akarta.

De mondtam neki, hogy várjon vasárnapig, mert nem magyarul beszélnek.

Na ezt nehéz volt megérteni.. :D

Értem. :) Akkor megnyugodtam.

Edited by Rajmesz
Link to comment
Share on other sites

Akármikor, akárki elejtheti, hogy ez mellesleg így volt, de tárgyi bizonyítékot is adhatnak rá. Nyilván nem azzal, hogy mutatnak egy flashback jelenetet, amiben ő az az őr, aki letépi Ahsoka shilka-gyöngysorát, majd leveszi a maszkot, és belevigyorog a képbe a szép Pau'an fogsorával. Már ha felteszsük, hogy templomi őr volt. Nade ez már csak a Recont érinti, nem az epizódot.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Sokan úgy vélik, hogy Jedi Templom őr volt.

 

 

Lehet,hogy csak valamelyik kocsmában iszogatott a háttérben :lol:

Viccen kívül, én örülnék,ha a készítők meglépnék ezt a húzást.(Mármint,azt,hogy barázdáltarcú barátunk is a világos oldalon kezdte.)

Edited by Mateo
Link to comment
Share on other sites

Jó volt, de az előző két rész nekem jobban tetszett. Kicsit tucat főgonosz íze van a két új inkvizítornak, illetve a sorozat egyik problémája csúcsosodik ki bennük, hogy a két jedi ellen folyamatosan találni kell egy velük egyenértékű húzóerőt, aki/ami nem lehet sem Darth Vader, sem a császár. A résztől picit többet vártam, kevésbé volt komplex, mint az előző két rész. Viszont az animáció nagyon sokat fejlődött az első évad óta, ami ebben az esetben annyit tesz, hogy nagyobb költségvetésből tudtak gazdálkodni és ez a sorozat előnyére vált. Szeretem, tetszik....de még mindig nem TCW.

 

szerk.: érdekes, hogy az inkvizitor nőci hangja sisak nélkül is gépiesen torz.

Edited by Zééé
Link to comment
Share on other sites

Nagyszerű rész volt! Nekem kimondottan bejönnek az új inkvizítorok, de természetesen nem überelik nálam se a Főinkvizítort. A zene valami fantasztikus módon feszültségkeltő volt, nagyban hozzáadott a rész hangulatához.

Ééss nagyon baba a 7. Nővér kardja! :)

 

 

 

Kíváncsi leszek még arra is, amit Filoni a pau'anról mondott... nyilvánvalóan nem véletlenül "szólta el magát", vagy legalábbis remélem. :)

 

Link to comment
Share on other sites

 

 

 

Kíváncsi leszek még arra is, amit Filoni a pau'anról mondott... nyilvánvalóan nem véletlenül "szólta el magát", vagy legalábbis remélem. :)

 

Van, hogy kissé trollos hangot üt meg, de általában van alapja az ilyen elszólásainak.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text .   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored .   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information