Ugrás a kommentre

2x05 - Brothers of the Broken Horn


Ody Mandrell

Ajánlott hozzászólás

5. rész - Brothers of the Broken Horn / A törött szarv fivérei

 

epguider204.jpg

 

Írta: Bill Wolkoff

Rendezte: Saul Ruiz

 

Helyszín: Garel, Nixus

 

Szereplők:

Kanan Jarrus - Freddie Prinze Jr.

Ezra Bridger - Taylor Gray

Garazeb Orellios - Steve Blum

Hera Syndulla - Vanessa Marshall

Sabine Wren - Tiya Sircar

Rex - Dee Bradley Baker

Hondo Ohnaka - Jim Cummings

Cikatro Vizago - Keith Szarabajka

Azmorigan - James Hong

Sato parancsnok - Keone Young

C1-10P

 

Történet

Ezrát megviselte az inkvizítorokkal történt találkozás, és kezdi kicsit zsúfoltnak érezni az életét. Rex és Kanan egyszerre próbálják tanítani, Hera a Ghost takarításával bízza meg. Így, amikor a csapat elmegy, hogy generátorokat keressenek egy megszorult kolónia számára, Ezra egy régi ismerős segélykérésére reagálva elviszi a Phantomot. A régi ismerősről azonban csakhamar kiderül, hogy régebbi, mint gondolnánk.

 

Rebels Recon

 

Érdekességek

- Hondo kabátjának hátulján láthatjuk a kalóz régi bandájának jelét. A logó feltűnik a Star Wars: The Force Awakens zászlókkal teli jelentében is.

- A Nixus Hub 218 állomáson látott plakátok között találhatunk a Birodalmi Hadseregbe csábítót: "The shape of freedom” és "Protecting the galaxy with strength and justice” szöveggel, de van pénzügyi és üzleti témájú: "DIVERSIFY – Grow your network”, valamint kapott egy hirdetést a kék tej is. Olvasható egy felhívás: "LEAVE IT IN HYPERDRIVE. Paid for by the Corporation for Interplanetary Commerce”.

- A szívesség amivel Ezra tartozik Vizagónak, még az első évad végéből ered. Mint ismeretes, a fiú mindent megtett, hogy információhoz jusson Kanan hollétével kapcsolatban.

- Garelt először a 1x02 Droid in Distress című epizódban láthattuk.

- Hondo Ohnaka zenei ízlése nem sokat változott a klón háborúk óta. A zene, amit hallgat a Broken Horn fedélzetén ugyanaz, ami a kalóztanyáján is szólt még a TCW első évadában.

- Azmorigan kinézete egy korai Jabba dizájn alapján készült, ezért a jelenetei alatt Jabba, a Hutt zenei témájának variáció hallhatóak.

- A Rang klán egy bűnözői csoport, amely a Dark Disciple című regényben kerül említésre.

- Azmorigan SoroSuub nevű luxusjachtjának dizájnja először a West End Games Star Wars szerepjátékban tűnt fel, mint Lando Calrissian hajója.

 

Concept Art galéria

 

1.jpeg

A gareli űrkikötő. Digitális festmény

 

2.jpeg

Ezra megérkezése a Broken Hornra. Digitális festmény

 

3.jpeg

Ezra rálel a deaktivált droidokra. Digitális festmény

 

4.jpeg

Hondo Ohnaka belépője. Digitális festményen

 

5.jpeg

A Broken Horn érkezése a Nixus Hub állomásra

 

6.jpeg

Idegenek sokasága az állomáson

 

7.jpeg

Azmorigan várakozása. Digitális festményen

 

8.jpeg

Ezra és Vizago konfrontálódik Hondóval

 

 

Pár kitétel.

 

1. A letöltéssel kapcsolatban itt, a felirattal kapcsolatban pedig itt találsz információt. Ezt a topikot ne ezekre használd.

2. Amennyire az lehetséges próbálj meg az adott rész keretei között maradni.

3. A történet elemeit ne rakd spoiler gomb mögé. Itt az epizód konkrét történéseit tárgyaljuk ki.

4. Csak akkor szólj hozzá a témához, ha már láttad az aktuális részt.

5. Tartsd be a fórumszabályzatban leírtakat.

Szerkesztve: - Ody Mandrell
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

  • 1 hónappal később...

Könnyed kis epizód volt, de a két nagy visszatérő miatt (Hondo + Azmorigan) nagyon élveztem. A weequay kalóz az egyik legjobb mellékkarakter volt szerintem a TCW-ban, úgyhogy jó volt viszontlátni, másrészt inuniverse is könnyen megoldható, hogy az ő "szakmájában" simán át tudta magát menteni ebbe a birodalmi rendszerbe is. Tetszettek az utalások, melyeket a korábbi kalandjaira, a jedikkel való "barátságára" tett (bár ez nála elég képlékeny), gondolom itt Obi-Wanra gondolt. Összességében pedig hozta a jó öreg Hondo féle figurát, aki minden helyzetből megpróbálja a saját céljainak legmegfelelőbb üzletet összehozni. Az Ezrával való barátsága egy kicsit közvetlenebb arcát mutatta az öreg kalóznak, de azért a régi formáját hozta és tényleg jó volt viszontlátni és hallani(!) ugyanis Jim Cummings remek munkát végzett! :clap:

 

Azmorigannak is örültem, hogy megint szerepelt. Ő az a szerethetően béna gonosz karakter volt már az előző évadban is, aki egyszerre nevetséges, de valamilyen módon kedvelhető is (pont a szerencsétlensége miatt). Itt is jól keresztülhúzták a számításait, de egyszerűen rá nem tudok úgy nézni, mint valami gonosz, veszélyes, ellenséges karakterre. :D Tetszettek az utalások a korábbi találkozásukra Ezrával, de ami még érdekesebb volt, hogy (na itt lehet, hogy én hallottam nagyon félre a dolgot) mintha azt mondta volna Azmorigan, hogy "Wren clan" tűzött ki vérdíjat Hondo fejére. Lehet, hogy a Sabine-os szál, ami trailerben volt, valahogy ehhez is fog kapcsolódni. :hmm: (De ez már itt nagyon OFF.)

 

Szórakoztató epizód volt, inkább egy karakterorientáltabb kis kaland, de a visszatérő szereplők (itt megemlíthetném Vizagot is), elsősorban Hondo miatt nem igazán hiányzott nekem itt a Ghost legénysége. Amit egy kicsit furcsáltam, hogy Rex hogyhogy nem ismerete meg Hondot? Ők mintha találkoztak volna a TCW-ben, vagy nem. :? Tetszett Vizago hajója, Azmorigan zsoldos katonái, az a kis feszültségkeltés mikor Ezra felmegy a hajóra, de az akciójelenet között is voltak emlékezetesek (pl. mikor kirepül az a zsoldos a hangárból :lol: ). Mindezek mellett persze Hondo vitte el a hátán a részt, aki egyrészt egy halál laza karakter, másrészt nagyon jó szövegeket adnak a szájába és itt a szinkront még egyszer kiemelném, mert Jim Cummings teszi azzá a hanglejtésével ezt a karaktert ami... mondhatnám, hogy a Star Wars Jack Sparrowja. :)

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Pirate Jedi :D

Nagyon szórakoztató epizód volt, igazán tetszett :) Hondo egy laza karakter, és nekem az ilyenek jöhetnek, kell a lazítás is időnként. Ezra pedig töményen megkapta, milyen amikor az életben kell egyszerre lőni, kardozni és verekedni is profi szinten, és persze az agyalás sem árt :D Szóval kell az a gyakorlás!

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Úgy tűnik most jönnek csak igazán a karakter központú részek. :) Ettől független, vagy éppen ezért, ez most egy könnyedebb darab volt, Lando "Jabba the hutt" Carlissian dilemmájára építve. Mert hogy vannak neki. Ez nekem is legalább annyira új volt, mint Kanan -nak vagy Rex -nek. A fiú mintha belefásult volna a kiképzésbe, és Rex feltűntével ez már-már katonai tréninget is jelent. :) Pont egy ilyen könnyedebb kalandra volt szüksége a fiúnak ahhoz, hogy rájöjjön mi is a helyes út és újra feltöltődjön. Jó volt látni mennyire megállja a helyét a kényesebb szituációkban. Eszes gyerek, nem lehet egykönnyen átverni, és ahogy alkudozott Hondo -val majd Vizago -val az nagyon profi volt. :D Viszont amit nagyon jó volt látni, hogy milyen jól összedolgoznak Chopper- rel. Igazi csapatot alkottak, pedig korábban nem mondhatnánk, hogy egymás tenyeréből ettek. Biztos sokat számít, hogy Ezra már érti mit csiripel a droid.

 

Az epizód sztárja természetesen Hondo volt, aki nem hazudtolta meg régi önmagát. :D Szinte végig kacagtam az egészet, annyira jó stílusa van a jó öreg kalóznak. :D Nagyszerűek voltak az utalások a régi eseményekre bár itt is mint korábban, semmi konkrétumot nem említett. :) A legjobb poén amikor az egyik legjobb barátjának nevezte Obi-Wan -t. :lol: PErsze nem mondta ki a nevét de nyilván rá célzott. :D Persze azért még mindig mocorog benne a jóság, hisz Ezra -t is megmentette az egyik veszélyes szituációban. Elmondhatjuk tehát, hogy Hondo csak öregebb lett, de semmivel se jobb vagy rosszabb mint a háború alatt volt. :D A Végén ahogy elsétált nagyon az volt az érzésem, hogy nem látjuk többet.

 

Örültem Azmorigan feltűnésének, ugyanolyan alamuszi féreg mint azelőtt de pont ezért szeretem. :D Jó volt ahogy Chopper megkergette kicsit, ráfért már egy újabb kis futkározás. :D A végén még lefogy. Aztán meglepetésszerűen feltűnt Vizago is. Kallus után ő a kedvencem a gonoszok oldalán. Most is ahogy kezelte az egész helyzetet, remek volt. :) Egyébként sokat hozzátesz Keith Szarabajka remek játéka, és az az akcentus amivel megszólal, utánozhatatlan.

 

Mindezek közben megismerhettünk egy új világot is, egy másikat pedig csak hologramon de mégis csak láttunk. :) Alakul ez kérem. Jövőhéten jöhet Hera története. :)

Szerkesztve: - Ody Mandrell
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

de ami még érdekesebb volt, hogy (na itt lehet, hogy én hallottam nagyon félre a dolgot) mintha azt mondta volna Azmorigan, hogy "Wren clan" tűzött ki vérdíjat Hondo fejére.

Elvileg Rang klánt mond. Legalábbis a feliratban ez szerepel. :)

 

Szórakoztató epizód volt, inkább egy karakterorientáltabb kis kaland, de a visszatérő szereplők (itt megemlíthetném Vizagot is), elsősorban Hondo miatt nem igazán hiányzott nekem itt a Ghost legénysége.

Nekem se hiányzott. Ez most pont így volt jó. Kicsit elszakadtunk tőlük.

 

Amit egy kicsit furcsáltam, hogy Rex hogyhogy nem ismerete meg Hondot? Ők mintha találkoztak volna a TCW-ben, vagy nem. :?

Na erre most én se emlékszek. :hmm: Lehet, hogy találkoztak, ám itt is elképzelhető, hogy felismerte a kalózt csak nem adtak hangot neki. Nem ezen volt a hangsúly. :)

 

az a kis feszültségkeltés mikor Ezra felmegy a hajóra,

 

Az nagy poén volt! Baljóslatú zene, felépített hangulat erre benyit Ezra a pilóta fülkébe és Hondo matat valamit egy pult alatt, közben szól a zene. :lol:

Szerkesztve: - Ody Mandrell
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Jópofa rész volt, inkább amolyan töltelékepizód. Annak viszont remek, a visszatérő szereplők hozzáadták a szükséges pluszt. Hondo továbbra is nagy arc, hozta a TCW-s formáját, ráadásul tolt pár utalást is a régi időkre. Azmorigan nekem továbbra is elég súlytalan, nem különösebben izgat a figura. Vizago is előkerült újra és Ezra törlesztette is az adósságát. Vártam már erre a momentumra és szerintem jól oldották meg. Nem volt akkora eget rengető parádé a nagy kérés kapcsán, de jól is volt ez így, egy elvarratlan szállal kevesebb.

 

Ezra is laza volt, főleg "Lando"-ként. Hosszú idő után újra megmutathatta azt a zsivány énjét, amit anno megismerhettünk a sorozat elején. Egy talpraesett és ügyes tolvaj volt, aki látott már ezt-azt Lothal-on. A rebels-es karakterfejlődése után furcsa volt, hogy itt egészen ravasz módon és lazán üzletelgetett a különféle partnerekkel, de visszagondolva a régi lothal-is srácra, ez már nem is annyira meglepő. Megint tetszett a koncepció, hogy a rész eleji különféle tréningek a kalandja során feltűnően visszaköszöntek és értelmet nyertek.

 

Chopper is jól nyomta, azt hittem a droidokat fogja hívni, amikor Ezra-ék bajban voltak, elvileg nála volt a kütyü. A kezdeti holttérben való tévelygés után a kis kuka is kifejezetten hasznos tagja lett a csapatnak. Ez már korábbi részekben is így volt, de itt is remekül megmutatkozott. Most ő és Ezra kapták meg a főszerepet, múltkor Zeb is alakított, Kanan is volt már fókuszban többször. Én már nagyon várom, hogy Hera és Sabine mikor kerülnek kicsit középpontba. Rex és Ahsoka meg valószínűleg rápihennek 1-1 nagyobb fináléra és majd az évad vége felé veszik át újra igazán a stafétát.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Bár az epizódot már csütörtök este láttam, sajnos a munka és a kiállítás miatt nem tudtam róla írni. Most is rövidre fogom, mert most hulla vagyok. De azért nem akarok még egy napot húzni. A rész nagyon bejött, hát mi másért, mint Hondó miatt. Nagyon jó karakter, sikerült megőrizni a hülyéskedését, hogy közben azért változott a szereplő. Korábban például képtelenségnek véltem, hogy a saját életét kockáztatva próbálna megmenteni mást. És nagyon jó szövegeket nyomott. "Gazdag vagyok... Halott vagyok!" :lol:

Az kicsit érdekes, hogy Ezra csak így elvitte a Ghostot, de legalább Chopper is vele ment, így minden jól sült el a végére - talán csak az nem, hogy most már nem hiszem, hogy kapnak még munkát Vizagótól. Bár nem is nagyon kell. Ráadásul megszerezték a generátorokat is, ingyen!

Amúgy leginkább a Fighter Flightra emlékeztetett, ez is egy mókás, Ezra +1 Ghost fő központú sztori volt. Szóval készülhetünk arra, hogy ezután valami sötétebb, komorabb dolog jön, már ha követjük az első évad tematikáját. Mindemellett kezdem azt hinni, hogy az eddigi trailerekben csak az évad első feléből láttunk jeleneteket.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Én is most láttam, nagyon tetszett!

 

Egyrészről Hondo karaktere, ami mindig is zseniális a maga nemében, öregen is hozta a formáját.

 

Másrészről viszont az tetszett nagyon, hogy az előző rész nyomot hagyott Ezra lelkében, és bár nem mondta ki, de igencsak fél a Jediségtől. Mert ugyebár Inkvizítorok üldözik. Ez telitalálat volt nálam, mert így látszik, hogy valóban lett következménye a két új Inkv. felbukkanásának. Az alább Dzséjt által beidézett duma kiegészítve az, "Hát ez is egy verzió..."-val... haláli. :lol:

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nekem Hondo jöhet, szinte minden mennyiségben, annyira kedvelem. :D Az egyik legeredetibb és legszórakoztatóbb mellékszereplő volt már a TCW-ben is, örül a szívem, hogy őt is átmentették a Rebels-be. :) Ezráék úgyis üzletelnek a feketepiacon ezzel-azzal mindig, hogy a rászorulókat segítsék, ahogy most is, és ha hébe-hóba felbukkanna az öreg kalóz ezekben a körökben, az mindig üde színfolt lenne, szóval én örülnék neki. A hangját is imádom. :D Vajon hogy vesztette el a bandáját? Egyedül eléggé magányosnak tűnt, s bár szerencsétlennek nem nevezném, hiszen láthattuk, milyen ügyesen elboldogult maga is, azért Ezrának nagyon megörült, mint társnak. Ha másért nem, mert lenne kinek nyomni a sódert. :D Remek dumái voltak most is. :)

 

Egyetértek az előző hozzászólókkal abban is, hogy Ezra számára ez a kaland jó kis kirándulás volt, hogy tisztábban lásson, mit is szeretne csinálni, és mit nem a továbbiakban. Szerintem nem a Jediségtől fél, hanem Kanan elvárásaitól ezzel kapcsolatban, hogy mire kellene már képesnek lennie. Ezra tehetséges, de mivel nincs idő évekig tanulni a Jedi tanokat, technikákat, eléggé gyorsított a képzése, ami elég nyomasztó lehet. Az a jó, ha rájön, nemcsak az elvárások miatt csinálja mégis, hanem mert maga is ezt szeretné.

A szemünk láttára nő fel, hoz meg felelős döntéseket, és ugyan most megint fegyelemsértéssel egy lazább kalandba keveredett, de ahogy a dolgokat intézte, abban elég józan átgondolás volt: elcsente Hondo-tól a droidok távirányítóját, hátrahagyta Choppert ügyelni, és ezek mind nagyon jól jöttek később. Az osztozkodásnál is csak az kellett neki, amire a csapatnak szüksége volt, semmi több.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Vajon hogy vesztette el a bandáját? Egyedül eléggé magányosnak tűnt, s bár szerencsétlennek nem nevezném, hiszen láthattuk, milyen ügyesen elboldogult maga is, azért Ezrának nagyon megörült, mint társnak. Ha másért nem, mert lenne kinek nyomni a sódert. :D Remek dumái voltak most is. :)

 

Hondo lételeme a dumálás, ezért kell is neki valaki aki előtt kiélheti ezt a vágyát. :D A csapatát pedig a Birodalom miatt veszítette el, bár engem érdekelne milyen úton módon. Lehet, hogy egy akciónál megölték a többségüket a megmaradtak pedig szétszéledtek.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Átlagos rész volt, egynek elment ez a kaland. :) Bár még az elején járunk, eddig aránylag lightosnak érzem az évadot. Gondolom, később akarják ellőni a puskaport. Hondo feltűnése karakterhűre sikeredett, jó volt viszontlátni a veterán kalózt. Ahsoka és Rexék után újabb TCW-s összekötőkapocs érkezett a Rebelsbe. Stílusilag rendben volt a weequay, viszont a Rebels-beli animációja szerintem alulmúlja a TCW-s változatot. Gondolom, drágább a megvalósítás, de a ruházat megjelenítése terén van még hova fejlődnie a sorozatnak, ez a sematikus ábrázolás nem a legjobb. Egyébként (lehet, hogy rosszul rémlik) szerintem Hondo és Rex nem futottak össze a TCW-ben. Egy Ahsoka - Hondo találkozást még megnéztem volna, de ki tudja, már megint hol jár a nő. :) Remélem, az eddigi mellőzését ellensúlyozzák majd a későbbi (várhatóan komolyabb) epizódok. A karaktercentrikus részek a kedvenceim közt szoktak lenni, így kimondottan várom a következőket, főleg hogy Hera és Sabine kerülnek terítékre.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nem csoda, kétszer annyi epizódra kellett elosztaniuk a sztorit. Az első évad a kevesebb epizód miatt feszesebb tempót követelt meg. Most ráérősebben mesélhetnek, és szerintem ez eddig jót tett a sorozatnak.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Egy Ahsoka - Hondo találkozást még megnéztem volna, de ki tudja, már megint hol jár a nő. :) Remélem, az eddigi mellőzését ellensúlyozzák majd a későbbi (várhatóan komolyabb) epizódok.

Laza lett volna, bár tuti megint megkapta volna, hogy mennyire megöregedett. :D Apropó, vajon Ahsoka kis gyerkőcei (a padawan-ok, akikkel pl. Hondo tanyáját is megjárta a TCW-ben) közül senki nem élte túl Vader mészárlását?

 

Amúgy egyre inkább úgy gondolom, hogy a Rebels-ben a fókusz a szűkebb csapaton marad végig. Nagyon jó lenne látni, hogy közben máshol mik történnek (Obi, Yoda, Ahsoka, Vader, Sidious, Leia, Luke, Han, Lando stb., már ahol épp van bármi izgalmas), de valószínűleg max. csak érintőlegesen fognak előkerülni, ha Ezra-ékhoz kötődik a dolog. Szerintem Ahsoka se fog érdemi szerepet kapni addig, amíg az igazság hajkurászása össze nem hozza Vader-rel, de ott is tuti lesz szerepe a csapatnak. Aztán valamikor alighanem eléri a végzete, de addig marad háttérben.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nem bánnám ha Obi-val és Yodával nem történne semmi izgalmas és nem tünnének fel. Csak azért mert élnek és akár lehetne is őket szerepeltetni még nem gondolom hogy kell is. Az ep.3 vége kiválóan passzol az ep.4/5-höz. Nem kell fölösleges kalandokat gyártani az ismert események közé.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nem bánnám ha Obi-val és Yodával nem történne semmi izgalmas és nem tünnének fel. Csak azért mert élnek és akár lehetne is őket szerepeltetni még nem gondolom hogy kell is. Az ep.3 vége kiválóan passzol az ep.4/5-höz. Nem kell fölösleges kalandokat gyártani az ismert események közé.

Ezzel maximálisan egyetértek, de ők is a listára kívánkoztak. Mondjuk Obi akár dumálhat Qui-Gon-nal, bár gondolom az érdekesebb dolgokat már rég megtárgyalták. Meg persze amúgy se épp vág a Rebels témájába. :)

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nem bánnám ha Obi-val és Yodával nem történne semmi izgalmas és nem tünnének fel. Csak azért mert élnek és akár lehetne is őket szerepeltetni még nem gondolom hogy kell is. Az ep.3 vége kiválóan passzol az ep.4/5-höz. Nem kell fölösleges kalandokat gyártani az ismert események közé.

Nekem sem lesz hiányérzetem, ha őket nem vonják bele a történetbe, mert nem róluk szól, de azért azt nem bánnám, ha egy "beköszönés" erejéig (pillanatképként) látnánk, hogy s mint élték napjaikat a két trilógia között, és az is, hogy néznének ki ebben a szériában. :)
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nem bánnám ha Obi-val és Yodával nem történne semmi izgalmas és nem tünnének fel. Csak azért mert élnek és akár lehetne is őket szerepeltetni még nem gondolom hogy kell is. Az ep.3 vége kiválóan passzol az ep.4/5-höz. Nem kell fölösleges kalandokat gyártani az ismert események közé.

Ezzel én is maximálisan egyetértek.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Jó volt. Sokkal jobban tetszett, mint tavaly a "Bolond Sora" amihez tudnám hasonlítani a részt a funkciója miatt.

Hondo nagyon jó karakter: "Hazudtál?! Ézért voltál szimpatikus" Hatalmas szövegei vannak.

Hondo -Barbinek Péter magyar vonatkozásban- is nagyon jól kapcsolja hálisten' TCW-hoz a Rebels-t és így mindekttőt a saga-ba.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

  • Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

    • Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.