Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
A fórum támogatása

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:

JW újabb díjjal gazdagodott. Ezúttal a Royal Philharmonic Society jutalmazta egy Gold Medal kitüntetéssel.

00.jpg

Hozzászólás ideje:

Most megy, az M5-ön... a TV csatonán John Williams a Bécsi Filharmonikusokkal Koncert, ha valakit érdekel.

Hozzászólás ideje:
11 órával ezelőtt, Adrián írta:

Most megy, az M5-ön... a TV csatonán John Williams a Bécsi Filharmonikusokkal Koncert, ha valakit érdekel.

Láttam. Én tegnap megkönnyeztem a koncertet, annyira felemelő volt. Amikor a SW főtémát játszották a zenészek látszott rajtuk, hogy mennyi szeretettel zenélnek. Két hegedűművész konkrétan egymásra mosolyodott. Hihetetelen élmény volt. Utána a közönség felálva tapsolta meg az idős mestert. Az Imperial March témát pedig ovációval üdvözölte a nagyérdemű. Meg lehet ezt a koncertet valahol ismét nézni? Az M5 oldalán nem találom sehol.

• 10 hónappal később...
  • 1 hónappal később...
Hozzászólás ideje:

Trilógiákon átívelő elemzés John Williams munkásságáról. Hiánypótló alkotás, mégha csak jó, ha 35-40%-át értem annak, ami elhangzik. De ha mást nem is, az Episode VIII-as részt mindenképpen nézzétek meg belőle. Többek között az is kiderül a videóból, hogy hogyan gyúrta össze Williams az Erő témát, Luke és Leia témáját valamint Leia és Han témáját mikor Luke megjelenik a Craiten, és hogy (vélhetően) miként használta fel Strauss operájából Agamemnon témáját Williams, aki az operában szellemként (!) jelenik meg a lányának, Elektrának.

Bár csak lenne belőle egy magyar verzió... 

• 2 hónappal később...
  • 7 hónappal később...
  • 1 évvel később...
  • 1 hónappal később...
Hozzászólás ideje:

Napközben azon kaptam magam, hogy folyamatosan egy dallamot dúdolok, de elsőre nem is esett le, hogy mi az. Aztán kicsit végiggondoltam és rájöttem, hogy az Ahch-To téma. :D Tökéletesen illeszkedik ez a dallam a titokzatos Jedi világhoz.

• 1 hónappal később...
Hozzászólás ideje:

Egy új interjúban azt mondta Williams, hogy a visszavonulás kapcsán meggondolta magát, és hogy szívesen dolgozna még, ha jönne egy jó lehetőség!

Csak nem a Rey filmen dolgozik? ;)

Hozzászólás ideje:
19 perccel korábban, Yoda József írta:

Egy új interjúban azt mondta Williams, hogy a visszavonulás kapcsán meggondolta magát, és hogy szívesen dolgozna még, ha jönne egy jó lehetőség!

Csak nem a Rey filmen dolgozik? ;)

De jó lenne :clap2:

• 7 hónappal később...
Hozzászólás ideje:

Music by John Williams címmel November 1-jén jelenik meg egy dokumentumfilm a zeneszerző életútjáról és karrierjéről, adta hírül ma a Lucasfilm

Néhány mozi is műsorra fogja tűzni

Szerkesztve: - Yoda József

• 1 hónappal később...
Hozzászólás ideje:

Rendesen libabörős lettem ettől az előzetestől. Elképesztően tehetséges ez az ember. Egy zseni. Erre születni kell.

• 4 héttel később...
Hozzászólás ideje:

Remek lett a JW életét és munkásságát bemutató dokumentumfilm. Nem összecsapott, belementek rendesen a részletekbe. Eddig is tudtam milyen nagyszerű ez az ember, ez a film még inkább megerősített ebben. Amúgy ritkán látható ennyi zseni egy helyen, így már csak ezért is érdemes megnézni. Na meg persze a sok érdekes részlet miatt is ami kiderül belőle. Rengeteg újdonsággal szolgált. Remélem megéri a maestro a Rey filmet és ő írhatja hozzá a zenét! Szóval isten tartsa meg jó egészségben!

• 6 hónappal később...
Hozzászólás ideje:

Mindig tallózok a Disney-n amikor jön az éves forduló. Vajon megéri hosszabbítani? Így találtam rá a John Williams in Tokyo című koncertre. Ez egy rejtett kincs! A felétől már a zsepiket keresgettem, hatalmas klasszikusok sorjáztak a mester vezénylésében, amik közül hozzám természetesen a Star Wars témái álltak a legközelebb. Remek anyag, ajánlom minden filmzene kedvelőnek.

Hozzászólás ideje:

Munka közben én is meghallgattam, remek kis koncert. Nem semmi, hogy Williams 92-93 évesen még így le tud vezényelni egy egyórás koncertet, ami azért az ő korában már fizikailag és mentálisan is megterhelő lehet. De látszik rajta, hogy amikor elkezdi, szinte átszellemül. Azért a Duel or the Fateset és Theme from Jurassic Parkot szívesen meghallgattam volna még így, de ezek nélkül is nagyszerű volt. Köszi az ajánlást, @Ody Mandrell.

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.