Ugrás a kommentre

Rogue One spoileres topic


Bomarr

Ajánlott hozzászólás

Jedha-t is telibe találta.

Nem értem, hogy jön ez ide. Jedhára nem szállt le Krennic, és ott aztán tuti nem találták el, miközben egyedül volt egy toronyban. Jedha Város lakói meg nem egyedül voltak, hanem sokan. :)

 

Egy kérdés: a Tatooine ilyen közel van a Scarifhoz, hogy amíg lemegy az ep4 ikonikus sárga szövege, addig átér a Tantive IV és a csillagromboló a másik bolygó fölé?

A galaxistérkép alapján Jedha a Galaxis átellenes pontján fekszik a Tatooine-hoz képest. De mivel in-universe a sárga betűk nem is léteznek, így aligha kéne abból az időt levenni (akkor ennyi erővel az RO cast listáját és az ep4 logóit is idevehetjük). A két film között órák is eltelhettek.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nem értem, hogy jön ez ide. Jedhára nem szállt le Krennic, és ott aztán tuti nem találták el, miközben egyedül volt egy toronyban. Jedha Város lakói meg nem egyedül voltak, hanem sokan. :)

Csak hogy ott is valakit/valakiket telibe talált, de vágom az egyedül szó elkerülte a figyelmemet.

Szerkesztve: - Fulcrum
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nem tudom mennyire hiteles. Nem néztem végig a stáblistát. De állítólag ez volt a végén:

Mire jók ezek a kamuk?

És az szerint aki alkotta mit sugall a jelenet?

Hogy Vader fütyürészve elhagyta a kardját, ami a 4-ben már megvan? :facepalm:

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Hadd fogalmazzam meg finoman: lóf*sz a hátsójába annak, aki azt állítja, hogy bármi is volt a stáblista után. Végig ültük, semmi nem volt ott. Ilyennek hinni hülyeség. Ez nem az MCU! Ez az SW. Nem szórakozik ilyen hülyeségekkel.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Ilyen gyenge fake-et :lol::facepalm: hát nem is ez a zene szólt a stáblista legvégén... ez az Ep7 stáblistájának a vége :lol:

 

Olvassátok el a kommenteket, hányan bekajálják... aki meg leírja, hogy fake, az a hülye :pfff:

Szerkesztve: - Yoda József
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Néhány plusz infó ami a könyvben van benne:

 

 

 

A könyvben a felvezető flashback jelenet kicsit hosszabb. Lyra halála után Galen és Krennic elmennek Krennic hajójához, és a birodalmi tiszt biztosítja róla a tudóst, hogy a feleségét Coruscanton a történtek ellenére méltó módon eltemetik majd. Ugyanakkor meg is fenyegeti, hogy fel fogja kutatni Jynt - ezzel biztosítva, hogy Galen együttműködjön velük.

 

A regényben Jyn beszél a polipfejű cellatársával, akinek a neve Nail, nőnemű - és megfenyegeti Jynt, hogy megöli, amikor legközelebb dolgozni viszik őket.

 

Többet megtudunk Jyn börtönbüntetéséről is: húsz évre ítélték, de a leírás szerint a Wobani munkatáborban öt évnél hosszabb időt eltölteni egyenlő a halálos ítélettel - az ottani szörnyű körülmények miatt.

 

A filmből is tudjuk, hogy Jyn álnevet használva bujkált a Birodalom elől. A börtönben Liana Hallikként tartották fogva. A könyvben olvashatunk két korábban használt álnevéről is: ezek Tanith Ponta és Kestrel Dawn.

 

Jyn a rohamosztagos bábujának nevet is adott: "Stormy". A könyvben ezen kívül van egy "Beeny" nevű babája, akivel aludni szeret. Egy harmadik játékát pedig a Katalizátor című előzményregény egyik szereplőjéről, Has Obittról nevezte el.

 

A könyvből kiderül Jyn életkora is: 8 éves, amikor az anyja meghal a Lah'mun. A film többi része 13 évvel később játszódik, amikor Jyn 21 éves. (Az egyébként már a Katalizátorból kiderült, hogy a klónháborúk alatt született.)

 

Olvashatunk egy plusz flashback jelenetet, amelyben Jyn szülei és Krennic Coruscanton a Szeparatisták elleni harcról beszélgetnek, az 5 éves lány pedig hallgatja őket.

 

Cassianról kiderül, hogy egy egykori Szeparatista világról származik - így érthetővé válik az a mondata is, hogy már hatéves kora óta harcol. Mivel pedig a hazája a szeparatisták oldalán harcolt, úgy nőtt fel, hogy a Jediket ellenségnek tartotta.

 

A könyvben a jeddhai Szent Város elpusztításának tragikusságát az érzékelteti, hogy vannak rövid közjátékok, amik néhány ott tartózkodóról szólnak: Moggonéról, egy öreg vallásos nőről, Pendráról, a fiatal lányról, akit Jyn megmentett, és néhány rohamosztagosról, akik lemaradtak a birodalmi csapatok evakuálásáról.

 

Chopper vendégszereplése a könyvbe is belekerült - és ott nem csak akkor vesszük észre, ha nagyon odafigyelünk.

 

A könyvben van egy utalás az Alkony századra - Freed előző kánon-regényének címszereplőire.

 

Olvashatunk arról is, hogyan próbálja meggyőzni Galen a birodalmiakat, hogy szükségesek az általa javasolt változtatások.

 

A Whillek Őrzőiről sok a könyvben sem derül ki, annyi viszont igen, hogy nem követik feltétlenül a Jedik filozófiáját (Baze filozofál egy ponton arról, hogy a Jedik szerint a harag "egy olyan útra vezet, amit ők az Erő Sötét Oldalának neveztek", de szerinte ő jogos dühöt érez).

 

Egyértelműen le van írva a regényben, hogy Chirrut nem Jedi.

 

Krennic és Vader találkozásának leírásából kiderül, hogy Krennicnek fogalma sem volt, kivel áll szemben. Meg volt arról is győződve, hogy képes lesz megtörni Vader és Tarkin szövetségét.

 

Szerkesztve: - RacerX
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

  • Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

    • Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.