Jump to content

Rogue One spoileres topic

Recommended Posts

Az első kémjelentés:

Az MSW is úgy hozta le hogy fogalmuk sincs a forrás hitelessége felől, szóval tessék jókora fenntartásokkal fogadni!

A kémjelentés szerint Mads Mikkelsen egy Galen nevű tudóst alakít, aki átveszi a geonosis-i Halálcsillag projektet és tökéletesíti a terveket. A tudós hasonló Robert Oppenheimer-hez, aki miután segített kidolgozni az atombombát azt mondta: "Immáron én vagyok a halál, világok pusztítója"

Ahogy a valós figurának Galennek is lelkiismeret furdalása lesz ahogy a Halálcsillag projekt lassan a végéhez ér és a bolygópusztító fegyver elkészül. Helyre akarja hozni a dolgokat és ebben a lánya segítségét kéri. Őt játszaná Felicity Jones.

Így indulna a sztori ami végül a tervek ellopásához vezet.

Tisztára mint egy hidegháborús film. Nekem tetszene ez az irány.

Az első kémjelentés:

Az MSW is úgy hozta le hogy fogalmuk sincs a forrás hitelessége felől, szóval tessék jókora fenntartásokkal fogadni!

A kémjelentés szerint Mads Mikkelsen egy Galen nevű tudóst alakít, aki átveszi a geonosis-i Halálcsillag projektet és tökéletesíti a terveket. A tudós hasonló Robert Oppenheimer-hez, aki miután segített kidolgozni az atombombát azt mondta: "Immáron én vagyok a halál, világok pusztítója"

Ahogy a valós figurának Galennek is lelkiismeret furdalása lesz ahogy a Halálcsillag projekt lassan a végéhez ér és a bolygópusztító fegyver elkészül. Helyre akarja hozni a dolgokat és ebben a lánya segítségét kéri. Őt játszaná Felicity Jones.

Ez nekem is nagyon bejönne... :)

Az első kémjelentés:

Jó lenne az biztos, tele 007-es ügynökökkel. :)

Lehet, ütősebb film lesz, mint az EP VII. :) A színészgárda sem tűnik rossznak. :)

Edited by M.Laci

No, ez ígéretesnek hangzik.

De hogyha ő tökéletesítette a terveket, akkor azokat ismernie is kéne... Akkor meg minek ellopni a terveket, elég ha megmondja a lázadóknak a gyenge pontot.

Amúgy nem kéne spoileres topikot csinálni?

Aligha van a fejében egy tudósnak egy holdnyi állomás komplett terve. Ha valamit tökéletesitett akkor az valószinüleg a szuperfegyver. De csak azért mert mondjuk megváltoztatta a lézer működését még aligha tudja hogy hogy lehet a komplett állomás ellen sikeres katonai akciót levezényelni.

Egyébként de kéne. Valamiért nem tudok hozzászólásokat átpakolni. Egy másik moderátor esetleg áttenné ezeket egy leendő spoileres topikba?

Arról nem beszélve, hogy egy tervező nem biztos, hogy tudja, mi a gyengepontja a szuperkütyüjének. Hiszen, ha tudná, befoltozná azt a pontot, és ha befoltozta, hiheti, hogy az már nem gyenge pont. Konkrétan, még ha a tervező tud is az aknáról, a turbólézerek és a sugárpajzs hite szerint elegendő védelem lehet.

Másrészt, ez az illető nyilván ne a tervező, hiszen a tervezőnek valamikor az ep2 előtt kellett ezt a cuccot megterveznie, és nem olyasvalaki csinálta meg, aki az ep4 előtt, az állomás elkészültének végén lép be a képbe. Átvette, nem pedig elkezdte a projektet. ;)

Nem rossz alapsztori. Az is tetszik, hogy a Geok is képbe kerülnek bár azzal kapcsolatban van kétségem, hogy említik-e majd őket. Egyébként lehet, hogy nem ő tervezte az egészet, hanem csak a nagy részét. Így meg lenne magyarázva, hogy miért nem ismeri az egész űrállomás minden egyes négyzetméterét.

Végül is igaz, ő csak tökéletesítette :) bár az ep4 fényében, ez a tökéletesítés nagyon nem jött össze :P

Attól függ mit tökéletesített. Egy csomó minden elég jól működött ott. Bolygókat pl. gond nélkül tudott pusztítani az állomás.

Az űrben történő mozgásával sem volt gond, a pajzsa is ellenállt volna hadihajók támadásának, a légvédelemre sem lehet különösebb panasz. Azért elég sok jó dolog volt ezen az állomáson. Az a kétméteres hibapont meg azért na, hát hallottuk a pilótáktól, meg láttuk a célzókomputertől, hogy ilyen körülmények között eltalálni nagyjából lehetetlen. Mi is kellett a kivitelezéséhez? Ja, megvan, az Erő. :)

Remélem ha a sztori igaz, a végső verzióban a neve Bevel Lemelisk lesz. :D Nekem ez az irányvonal tetszene, a Halálcsillag építésének folyamatát mélyebben megismerhetjük. Nagyon remélem, hogy a geonosisiak valamilyen formában legalább említésre kerülnek, én nagyon szerettem azt a fajt. :)

De a geonosisiakat eddigre már kiirtotta a Birodalom, nem? Vagy legalábbis, a kihalás szélére taszította őket, miután sterilizálták a Geonosist. Szóval legfeljebb tényleg csak hallhatunk róluk.

(Megjegyzem, kíváncsi leszek, mikor jön el az első film, ami lazán félrerúg egy könyvet vagy képregényt.)

A magasság a filmekben relatív. Tom Cruise alacsony ember (172 cm), mégis több olyan filmje van, amiben magasabbnak vagy ugyanakkorának tűnik, mint kollégái. Christensen az ep3-ban is magasított csizmát kapott, ha jól tudom, és máris meglett az ep6-bal látott magasságkülönbség Vader és Sidious között. Amúgy sem leküzdhetetlen a távolság. David Prowes 198 cm, Hayden Christensen 183 cm. Az a tizenöt centiméter manapság, amikor a 184 cm magas John-Rhys Davisből csináltak 140 cm-es Gimlit, szerintem nem leküzdhetetlen. :)

A magasság a filmekben relatív. Tom Cruise alacsony ember (172 cm), mégis több olyan filmje van, amiben magasabbnak vagy ugyanakkorának tűnik, mint kollégái. Christensen az ep3-ban is magasított csizmát kapott, ha jól tudom, és máris meglett az ep6-bal látott magasságkülönbség Vader és Sidious között. Amúgy sem leküzdhetetlen a távolság. David Prowes 198 cm, Hayden Christensen 183 cm. Az a tizenöt centiméter manapság, amikor a 184 cm magas John-Rhys Davisből csináltak 140 cm-es Gimlit, szerintem nem leküzdhetetlen. :)

Igen ez igaz, a technika bőven adott manapság már hozzá, csak arra gondoltam, ha ezen a minél kevesebb CGI vonalon mozognak tovább akkor evidens, hogy keresnek valaki magas emberkét, persze lehet, hogy adnak rá egy holdjáró bakancsot vagy valami más módon megoldják :)

Ezt meg lehet oldani CGI nélkül is, szimpla optikai trükkökkel, preparált jelmezzel és jól megépített díszlettel. Az Iron Man 3-ban van egy jelenet, amiben Tony viseli a páncélt, ilyenkor általában mindenkinél magasabb. A forgatáson Robert Downey Jr. természetesen nem viselte a jelmezt, mert a jelenetben ki kellett lépnie belőle, az jelmez meg nem tudja magát szétnyit (meg eleve, az Iron Mant leszámítva egyik filmhez sem készült már teljes páncéljelmez). Ezért, hogy a kolléganője, Rebecca Hall felnézzen Downey-ra, beépítettek a díszletbe egy hosszú rámpát, amin a színész végigmehetett, a végén meg leléphetett, a kamera meg végig olyan szögben van, hogy a rámpát ne vegye - arra a pár másodpercre, amíg meg nagyobb totált adnak a nappaliról, meg digitálisan leszedték. Voala. Hasonló megoldást simán lehet alkalmazni Vadernél. Ha soha nem veszi a kamera a lábát, még a rámpa eltávolítására sem kell energiát és pénzt pazarolni. Ráadásul itt tényleg elhanyagolható különbségről van szó, mármint filmezés terén. Egy öt centit toldó cipő után a tíz centi már leküzdhető sámlikkal, rámpákkal, Christensennél alacsonyabb színészekkel, kameraszögekkel.

Ezt meg lehet oldani CGI nélkül is, szimpla optikai trükkökkel, preparált jelmezzel és jól megépített díszlettel. Az Iron Man 3-ban van egy jelenet, amiben Tony viseli a páncélt, ilyenkor általában mindenkinél magasabb. A forgatáson Robert Downey Jr. természetesen nem viselte a jelmezt, mert a jelenetben ki kellett lépnie belőle, az jelmez meg nem tudja magát szétnyit (meg eleve, az Iron Mant leszámítva egyik filmhez sem készült már teljes páncéljelmez). Ezért, hogy a kolléganője, Rebecca Hall felnézzen Downey-ra, beépítettek a díszletbe egy hosszú rámpát, amin a színész végigmehetett, a végén meg leléphetett, a kamera meg végig olyan szögben van, hogy a rámpát ne vegye - arra a pár másodpercre, amíg meg nagyobb totált adnak a nappaliról, meg digitálisan leszedték. Voala. Hasonló megoldást simán lehet alkalmazni Vadernél. Ha soha nem veszi a kamera a lábát, még a rámpa eltávolítására sem kell energiát és pénzt pazarolni. Ráadásul itt tényleg elhanyagolható különbségről van szó, mármint filmezés terén. Egy öt centit toldó cipő után a tíz centi már leküzdhető sámlikkal, rámpákkal, Christensennél alacsonyabb színészekkel, kameraszögekkel.

Értem, akkor majd megügyeskedik valahogy. :)

Igen, az egyetlen kérdés az akarat - tehát hogy vissza akarják-e hívni. Én nagyon örülnék neki.

Gesztusnak szép lenne, de Vadernél tényleg ez a tök mindegy kategória, hiszen akárki bújik a maszk mögé, se az arcát, se a hangját nem hallhatjuk. Esetleg még úgy jól sülhetne el, ha lenne egy jelenet, amiben a kis gömbjében leveszi a sisakot valami miatt, mint az ep5-ben az Executoron, csak most többet láthatnánk. Kicsit mondjuk Christensen másabb lenne, mint Sebastian Shaw által megformált Vader az ep6 végén, de így legalább több értelme lenne a gesztusnak.

Megszólalt az egyik trükkmester, aki az ep.7-en és a Rogue One-on is dolgozott/dolgozik. Szerinte a lényeket a két film meglehetősen másképp kezeli. Az ep.7-ben az idegen lények főleg háttérszereplők voltak akik egy-egy rövid jelenet erejéig bukkantak fel, vagy épp csak a háttérben álltak hogy szinesitsék a galaxist. A Rogue One-ban azonban viszonylag sok olyan idegen lény van aki komolyabb szerepet kap. Ez nekik a szokottnál több munkát adott mivel igy olyan maszkokra volt szükség amik többféle gesztust is ki tudnak fejezni.