Jump to content

Értékeld a filmet


Milyen osztályzatot adnál a filmnek?  

44 members have voted

  1. 1. Milyen osztályzatot adnál a filmnek?Recommended Posts

  • 1 month later...

Nos, szóval ez a nap is eljött, megnézhettük az első különálló sw filmet.

A sárga betűk hiánya..Nincs vele gond. Tetszett a nyitány, bár maga a film címének "bedobása" nem tetszett, azt szokni kell. Az első képsorok is lenyűgözőek a "skandináv" tájon.

Megfelelő betekintést nyújt az Erso család életébe a jelenet. Saw Garrera is feltűnik, szerintem nem használták a rosszul a karaktert.

A zsivány egyes szűk csapatának tagjai is valóban mind szerethetőek. Kedvenc K2SO, nagyon jó poénjai voltak. Chirrut is működik, ami kellemes meglepetés.

SW idegen dolog volt nekem a bolygók nevének kiírása. Szokni kell. A klasszikus sw-vágások: voltak? -na ezt majd másodszorra jobban figyelem.

Bizonyára sokan dícsérik majd, de nekem mindig nem oké az animált emberi arc..Ezzel megjöttünk Tarkinhoz. Akinek több szerep jutott, mint álmodni mertem volna.

Sajnos nem Versényi lászló volt a hangja.

Cameok:

-a Cantina kötözködői visszatértek egy pillanatra; bravo!

-R2 és C3PO; bravo(sajnos Józsa Imre hiányzott..RIP)

-Vörös 1-es és Arany 1-es; Az ő arcuk tökéletesen működött, persze egy villanásra. Ja és itt megemlíteném, hogy Vörös 5-ös helye megürült, ki is kapja a hívójelet? :P

-Darth Vader; Remek, tökéletesen volt használva, azthiszem a Rebels-es Horányi László volt a hang jobb keveréssel, sajnos nem az igazi, de tűrhető. A végső belépője pedig az egyetlen hidágrázós jelenet volt a filmben! :clap:

-Bail és Mon Mothma: pont ennyit vártam a szerepüktől. Sörös Sándor nem Bail volt, hanem Blaze.. :cry: A fene egye meg! Amúgy Obi-wan utalás is nekik jutott, köszönjük ezt is!

-Leia: Tarkinnál is jobban kilógott a lóláb, de persze köszönjük! a történetet jó szolgálta.. Kováts Nóra? szerintem nem Ő volt.. :hmm:

A fimről:

Ötletes és nagyszerű! Amit kiemelnék:

A paródiák által is sokat támadott dolog; miszerint egy két méteres lyukon át elintézhető egy monstrum, olyan elegáns történetet kapott, -ugye egy szabotázsról van szó-, hogy az egy rohadt nagy csillagos 5-ös!! Gyönyörűen megágyaz a 4-nek, és ha volt egy kis butyutaság benne emiatt, azt kérem kitörölte az imádott klasszikból gyökerestől!

Főszereplők:

Csak többes számban lehet róluk beszélni, mert nem nagyon emelkedik ki senki a többinél jobban. Jó karakterek. Cassian átmegy egy kis jellemfejlődésen is, Jyn is kemény csaj, Chirrut és Blaze, ahogy a trailerek is mutatták párban működnek. Hálisten elmaradt a "kötelező csók", érezhetően nem fért volna bele.

És hálisten nem hagytak kérdőjeleket; bátrak voltak: mindenki meghalt.

A Halálcsillag is jól volt használva, nem vették el a sava borsát; meghagyták a 4-re. A lépegetők sem voltak túltolva az űrcsata is remek volt, nagyon tetszett a pajzson, mint a jégen széthulló x-wingek és ahogy két csillagromboló leborotválja egymást. A Ghost nem volt többet mint egy pillanat, ha volt hang cameo róla szinkronban kiveszett, majd megírjátok.

Zene: Nem átütő, de korrekt iparosmunka, pláne a körülményeket ismerve.

 

Szóval állítólag az ep VII és VIII közt rendhagyó módon nem telik el idő?

Mi a helyzet a Rogue One és a IV közt? :lol::clap:

 

Remélem mindenki jól szórakozott, mi igen!

Edited by csoli1138
Link to comment
Share on other sites

1 személyes negatívum, ami nem sokat von le magából a filmből, de nekem nagyon hiányoztak a sárga betűk, tudom, hogy elég nehéz lett volna mit írni bele, de így túl in medias res volt nekem. Másik dolog bár ez gondolom csak a szinkronos verzió sajátja így nem is olyan nagy baj, hogy mikor az előző jelenethez képest másik helyen játszódott a következő jelenet felcímkézték a helyet, így az elején kb majd minden második jelenetben ott virított a felirat, hogy hol is vagyunk, ez szerintem tök indokolatlan volt pl. mikor megérkeznek a Scarifra előtte mondták el hová is mennek kb 5 perce ennyi rövid távú memóriája azért csak van mindenkinek.

 

Na de most akkor a jóság :D nem is tudom hol kezdjem... a látvány az első osztályú volt, Tarkin és Leia CGI előtt is le a kalappal. A poénokat sokkal helyénvalóbbnak éreztem mint a 7-ben, nem is voltak túl tolva. Ez a K-2SO egy állati figura pacsi az újraprogramozónak. :D SW geek faktor is ki volt maxolva szerintem, Ponda Babáéktól kezdve a 2 rohamosztagoson át akik a T-15-öst "temetik" egészen Saw Gerreráig. na és mikor a tervek közt kutakodtak és meghalolttam, hogy ott van a Dark Saber terv az külön öröm volt (csak erre figyeltem fel pedig ez is Sötét Szablyának volt fordítva, szóval lehet a többi is ismerős volt amit ott felsoroltak majd az újrázáson jobban figyelek :) ) Az elején nem gondoltam volna, hogy ennyire belopják magukat a szereplők, de a végén mikor mindenki meghalt majdnem kicsordult pár könnycsepp. Elvarrták a szálakat, de ezt is nagyon jól időzítették, mert bármennyire is belopták magukat a szereplők Vader aprítása után nem nagyon tudtam volna arra koncentrálni, hogy "jajj szegények most meghalnak" Ha már Vadernél tartunk érdekes volt bepillantani, hogy mit is csinál amikor épp nem lázadókat üldöz a végén lévő akciója pedig valami hatalmas volt. A zenét nem éreztem annyira erősnek most, de lehet, hogy csak párszor meg kell hallgatnom. :) Összességében nagyon-nagyon tetszett a film.

 

 

EP IV-ben egyébként nem azt mondják, hogy a Tantive IV-re úgy küldték át a terveket?

Link to comment
Share on other sites

Úgy éreztem az eleje mintha kicsit döcögve, lassan indulna be, de aztán a végére teljesen le voltam nyűgözve. Szerintem nagyon jó film volt, ami önmagában is megállja a helyét. Na de a látvány az hihetetlen volt. Tarkin és Leia arca. Döbbenet milyen élethűek voltak. Az akciójelenetek is nagyon látványosak és jók voltak.

Tetszettek a kis easter eggek. Dr Eavazaan, Ponda Baba :D Jól láttam, hogy az Arany Vezér arcát is megcsinálták? Reméltem hogy lesz konkrét Rebels utalás az azonos típusú hajón kívül, na de már Hammerhead is az volt.

A film utolsó harmada nagyon erős volt. Szurkoltam a csapatnak hogy legalább egy túlélje. Jyn és Cassian halála... Komolyan meghatódtam rajta. Vader jelenete nagyon durva volt. Itt már nem csak gonosz, hanem tömeggyilkos is.

Még mindig a film hatása alatt vagyok. Pénteken újrázok!

 

Edit: FB-n írták hogy eredeti hanggal, a hangosbemondóban mondtak egy olyat hogy General Syndulla.

Edited by RacerX
Link to comment
Share on other sites

Gyerekek... ez úgy 10/10 ahogy van... még nem tértem magamhoz :o

 

Ja amúgy Cinema City-nek jár a nagy taps... (aki WestEndben volt a 8 órás feliratos vetítésen, érti miről beszélek) :facepalm:

 

Mi is ott voltunk. Kár hogy nem jöttél oda. Maga a film elképesztő volt rengeteget adott az EP4-hez. Az utolsó harmad baromi látványos volt. Na majd később bővebben.

Link to comment
Share on other sites

Ez a film lehet, hogy nem igazán érthető egy kezdőnek. Aki mondjuk azt hiszi, hogy a másik 7 résztől független film lesz. Most akkor ki a fővezér? Orson, Tarkin, Vader vagy az Uralkodó? Stb. De ennyit a negatívumokról, ki érdekelnek az ilyen emberek:)

 

Ez a film a magamfajta régi rajongónak hatalmas élmény volt.

A rengeteg utalás a többi filmre, hát az valami iszonyat király volt. Vader, Tarkin, Bail Organa, Leila stb... Olyan érzésem volt, hogy mintha visszautaztam volna gyermeki fantáziámba, amikor nem létező filmekről fantáziáltunk (pl. Lucas biztos forgatott valamit a 4. és az 5. rész között). Hát egy jó régi vágyamat teljesítette ezzel.

Vader a végén, az hatalmasat ütöt. Álmomban nem gondoltam volna, hogy lesz fénykard benne.

 

Újra akarom nézni!

Edited by Knight
Link to comment
Share on other sites

Mi is ott voltunk. Kár hogy nem jöttél oda. Maga a film elképesztő volt rengeteget adott az EP4-hez. Az utolsó harmad baromi látványos volt. Na majd később bővebben.

 

Két barátommal voltam, a 3. sorban ültünk. Mondták, hogy kiabáljam, hogy swsaga.hu :D hogy felismerjük egymást, mivel még egyszer se voltam fórumtalin, így nem ismerek arcról senkit se közületek...

Link to comment
Share on other sites

Jaj de maxi boldog vagyok hogy nem kell zsinórban a második SW filmről rossz szájízzel távoznom. Sőt!! Nagyon rég élveztem ennyire filmet mint amennyire ezt. Le a kalappal mindenki előtt aki benne volt, mert itt bizony óriási dolgot alkottak.

 

Kezdeném a pozitívumokkal. Brutális a látványvilág, és nagyon újszerű is egyben. Egészen más mint amit az eddigi SW filmekben láttunk és ha őszinte akarok lenni azt mondhatom, hogy nekem sokkal jobban bejön. A történet azt gondolom több mint korrekt. Számomra kissé furcsa hogy itt élesben használták a Halálcsillag erejét, de nem zavar annyira. Ami viszont fontos, hogy ez a film méginkább megadta az Ep4-ben vívott harc súlyát. Sokkal könnyebb úgy azonosulni a lázadók céljával, hogy tudjuk mennyi vér tapadt azokhoz a fránya tervekhez. Az általam az Ep7-ből annyira hiányolt SW kultúrát is megkaptam ezúttal, méghozzá kamatostul. Az Erso otthon, a Jedha, a különböző koszos, büdös helyek tömkelege amiket ebben a filmben láthatunk.... fantasztikus.

 

A karakterek nem voltak számomra túl kiemelkedőek, de mind kedvelhető. K-2SO volt az egyetlen igazán "több mint jó" új karakter, ő viszont egyből az abszolút kedvenc kategóriáig kapaszkodott. Hihetetlen nagy figura. Nagyon jó beszólásai vannak, de mégis komolyan vehető marad a karaktere. Imádtam. És ezzel el is érkeztem a régi karakterekhez, mert hát számomra a film javát bizony ők adták. Tarkin!!!! ÚRISTEN mekkorát alkottak a készítők. Annyira jól megoldották a halott színész problémát, hogy a végére el is felejtettem hogy nem Peter Cushing volt a vásznon. Leia dettó. Mon Mothma és Bail Organa szintén nagyon jó hogy jelen voltak, bár utóbbi sajnos nem kapott túl sok szerepet, de az Obi-wan-ra való utalás nagyon tetszett. Meg a Mos Eisley cantina két kötekedő alakjának cameója is zseniális volt. Persze a csúcs nyilvánvalóan nem lehetett más mint Vader nagyúr meg az ő mészárlása... azt a jelenetet még meg fogom nézni jóóóó párszor.

 

És külön kiemelném azt amiben a legpozitívabban csalódtam. A klisészerű csók elmaradása. Annyira adta magát hogy megtörténjen, és olyan rosszul esett volna.... ÉS NEM! Viszont amit helyette csináltak az annyira keserv-édes kicsit romantikus kicsit tragikus, de nagyon jól működő volt, hogy nem tudtam nem a szívembe zárni azt a jelenetet. Ismét pacsi a készítőknek.

 

Jöjjön végül pár negatívum is.

Igazándiból összesen kettő dolog volt ami kicsit zavart. Az egyik a zene. Nem volt rossz, de semmi rendkívüli. Hozta az SW hangulatot, és egyáltalán nem lógott ki a sorból, de semmi többet nem adott számomra. Pedig pár jelenetnél annyira vártam valami nagy és grandiózusat, de nem, sajnos számomra ez nem jött meg.

A másik Chirrut Îmwe karaktere. Illetve nem is maga a karakter hanem inkább annak néhány jelenete. Nem azzal van a bajom hogy kvázi "erőérzékeny" és ezért elég sok szituációban emberfelettien teljesít, hanem azzal hogy néhány jelenete annyira röhejesre sikerült, hogy már nehezen tudtam komolyan venni.

 

Mindent egybevetve, még most is bőven a film hatása alatt vagyok... Hatalmas élmény volt. 9/10 környékére tudnám most értékelni, de majd 1-2 nap múlva helyezem el a "listámon". Az biztos hogy nem lesz utolsó. :)

Edited by Jar-Jar Binks
Link to comment
Share on other sites

Két barátommal voltam, a 3. sorban ültünk. Mondták, hogy kiabáljam, hogy swsaga.hu :D hogy felismerjük egymást, mivel még egyszer se voltam fórumtalin, így nem ismerek arcról senkit se közületek...

Sose késő elkezdeni fórumtalira járni, mert a közösségi moziélménynél nincs jobb. :)

 

A film fantasztikus volt, most így éjjel csak ennyit tudok hirtelen mondani. :) A hangulat, az akciók, a karakterek, a csatlakozási pontok az Új reményhez, amit előttem mindenki említett már, mind-mind hozzájárultak ehhez. Végig izgultam, vajon hogy is lesz a tervlopás, azon nem igazán gondolkodva, hogy túléli-e a Zsivány Egyes az akciót, de hogy nem élték túl, az is tetszett, mert pont eléggé meredek volt már az is, ahogy a tervet sikerült ellopni, az egész hitelességét kérdőjelezte volna meg, ha ezek után a hősök még életben is maradnak. A vége pedig, ahogy elindult a Tantive IV a tervvel, maga volt a gyönyörűség. Nem számítottam ennyire passzoló befejezésre.

 

Az, hogy szinkronnal kezdték és újra kellett indítani, csak egy icipicit volt zavaró, és legalább belekóstolhattunk a szinkronos verzióba. :)

Link to comment
Share on other sites

És külön kiemelném azt amiben a legpozitívabban csalódtam. A klisészerű csók elmaradása. Annyira adta magát hogy megtörténjen, és olyan rosszul esett volna.... ÉS NEM! Viszont amit helyette csináltak az annyira keserv-édes kicsit romantikus kicsit tragikus, de nagyon jól működő volt, hogy nem tudtam nem a szívembe zárni azt a jelenetet. Ismét pacsi a készítőknek.

Ezt én is kiemelném. Nagyon szépen oldották meg, pont elég volt, ahogy Jyn és Cassian egymásra néztek, abban a pillantásban minden benne volt. Gyönyörű és szívet facsaró jelenet.
Link to comment
Share on other sites

Gyerekek... ez úgy 10/10 ahogy van... még nem tértem magamhoz :o

 

Ja amúgy Cinema City-nek jár a nagy taps... (aki WestEndben volt a 8 órás feliratos vetítésen, érti miről beszélek) :facepalm:

 

Én már majdnem kezdtem beletörődni, hogy szinkronos lesz. Egyébként az első 5-10 percből kiindulva, nem lehet olyan rossz a szinkron.

 

 

Reméltem hogy lesz konkrét Rebels utalás az azonos típusú hajón kívül, na de már Hammerhead is az volt.

 

Nem tudom, hogy ez szinkronban mennyire jött át, (pedig most dícsértem :D) "Syndulla kapitány jelentkezzen a..." (már nem emlémszem a folytatásra. :D) Persze lehet akár Cham is, de nem hiszem. Még azért simán belefért volna az, hogy válaszaol Hera, hogy "Itt vagyok" vagy hogy írjam. Bejelentkezik. :D eddig is a háttérben mozgott a kis csapat, még ha az egész Főnix osztagot nézem, akkor is. Ha Hera hangját hallottuk volna, az totál belefért volna, ettől még nem tudtuk volna meg, hogy mi van a csapat többi tagjával.

 

 

 

Na hát ez eszméletlen film volt. Én bevallom, sokkal jobban tetszett, mint az ep.7. Tökéletesen megalapozta az ep 4-et. Tarkin itt-ott fura volt néhány póznál, de így is nagyon jó volt. Leia viszont tökéletes volt. A cameok nagyon jók voltak. R2, 3CPO, az ep 4-es balhézó duó, Leia. Bail nem sokat szerepelt, de talán így helyén is van. Ja és Mon Motha. Nem tudom ki játsza (talán ugyan az a színéz, aki az ep. 3-as kivágott jelenetében szerepelt) de eszméletlen a hasonlóság. Bár az is lehet, hogy ez is CGI volt, mint Tarkin vagy Leia, de szerintem nem. Ez a színész szerintem így hasonlít. Persze egy kis smink biztos volt.

Én egyáltalán nem gondoltam, hogy senki sem éli túl. Nagyon bátrak voltak. Jynt és Cassian esetében az utolsó pillanatig azt gondoltam, hogy jön gyorsan egy hajó azt felkapja őket. Amúgy szerintem az utóforgatás előtt, az eredeti sztori szerint így is volt. Azt nem vágtam, hogy Cassian miért nyírta ki az elején azt a csávót. És kiderült: a Halálcsillag(ok)nak van hiperhajtóműve. "Egy hatalmas objektum lép ki a hiperűrből". Kár hogy nem láttuk magát a holdat űrállomást a hiperűrben. Tarkin: "Gratulálok Krennic igazgató, bla bla, most már elmehet, innentől kezdve átveszem a dolgot" itt biztosan arra gondolt, hogx " na most már elhúzhatsz a f@.." be tudjátok fejezni. :D Kiderült, hogy a Halálcsillaggal lehet csökkentett módban lőni, hogy így fogalmazzak. Ami logikus több felől. Egyrészt: miért ne? Másrészt: így nem veszett el az ep 4-es "első" (nagy) lövése. A másik, meg ugyan az már Halálcsillag 2, de ott hajókat is lőttek ki vele, ami meg energiapazarlás lenne, ha azaokat teljes tűzerővel lőnének ki. (Hogy is volt szakszerűen? Egy reaktoros lövés?)

Saw-nak sok szerep nem jutott, bár így is jó volt.

A nyitványról annyit: abszolút Rebels-es nyitvány. Mindkét esetben egyből történéssel.indulunk, aztán (Rebels esetében) 2-3 perc múlva a szöveg. Itt is. Csak itt nem 2-3 perc telt el, hanem kb 10. Ami így 2X is jó volt, mert gyakorlatilag egy flashback-el.kezdődik a film és így választották el. Az elképzelés nagyon jó, viszont a megvalósítás.. Azok a betütipusok. Az original betütipust meghagyhatták volna.

Szerintem a feliratok, hogy hol járunk, az az átlag nézőnek szól, bogy el tudja helyezni térrben és időben rendesen a filmet. Kicsit fura de nem bánom. A film eleje (nem a flashback) kicsit olyan volt mimt ha nem is SW filmet néznék, hanem valami random sci-fit. Már nem is emlékszem, hogy miért, de végülis annyira nem zavart. Így a csökkentett módos lövéssel gyakorlatilag azt érték el a bolygón, hogy nem robbantották fel, hanem olyan volt a hatás, mint ha 8-10 hidrogénbombát dobtak volna le. Ami fura volt még, hogy a Jedha felszínéről nézve olyan volt, mint ha a Halálcsillag a bolygó légkörében lett volna, de az űrből nézve nem. Nagyon tetszettek a "kézi kamerás" felvételek, amikor az X-szárnyú pilótafülkéjébe ültettek be bennünket. Teljesen odaszöhezett. Annyira jó volt a film, annyira pörgős, hogy a popcornt meg sem bírtam enni. Máskor a reklámok és az előzetesek alatt megeszem. Scarif felszíne nagyon szép, kár hogy szétlőtték. Vader a végén nagyon ütött! Az ahogyan felkente a falra azt a lázadót az Erővel! :o :Oooo

Még hogy nem lesz(nek) jedik a filmben! Dehogynem! A film vége fele piros fénykardal az ki? Kérem szépen az nem.más, mint Anakin Skywalker (egykori) jedi lovag. :)

Akkor ha Galen nem.lett volna, akkor a lázadók sosem robbantották volna fel a Halálcsillagot? Mert ha jól vettem ki, akkor ő ejtett benne (szándékosan) hibát.

Na, az első SW spinn-off nagyon jó volt, reméljük a többi is ilyen lesz. ("Minden új seprű jól seper")

A látvány piszok jó. Alig várom a holnapi 16:10-es IMAX-et! :)

Edited by Rajmesz
Link to comment
Share on other sites

Számomra ez a film katarzis volt, minden várakozásomat felülmúlta. Az elejétől a végéig egy élvezetes film volt, pergő cselekménnyel, mély mondanivalóval és szívszorító jelenetekkel. Ez a film megadta az alaphangot, azt hiszem, minden kétely és félelem elszállt az úgynevezett spin-off filmek minőségét illetően. Gigantikus ötös.

 

Ja és ha a Cinema City még egy ilyet csinál, elsöpri a forradalom. Szerencsére a film annyira beszippantott, hogy 2 perc után ez a kis közjáték már totálisan kiment a fejemből.

Link to comment
Share on other sites

Elkezdték játszani szinkronosan... aztán 5 perc után rájöttek, hogy nem oké, és kezdték elölről a filmet, felirattal.

 

Amikor a magyar előfelirat volt, akkor azt hittem, hogy ez valami újítás.

És utána...

Hát teljesen hülyének néztem magam, hogy máshova foglaltam. Még azon is elgondolkoztam, hogy rossz moziban ülök:)

Link to comment
Share on other sites

Amikor a magyar előfelirat volt, akkor azt hittem, hogy ez valami újítás.

És utána...

Hát teljesen hülyének néztem magam, hogy máshova foglaltam. Még azon is elgondolkoztam, hogy rossz moziban ülök:)

Én rohadt kényelmetlenül éreztem magam, a filmre sem tudtam koncentrálni. Szerencsére hamar megoldódott. Iszonyat kínos volt.

Link to comment
Share on other sites

Bevallom őszintén nekem elsőre nem tetszett. Az elején olyan nyögvenyelősen sikerült "felállítani a sakkbábukat az asztalon". A jelenetek szinte koherencia nélkül lettek egymásra dobálva. A film végén is úgy éreztem,hogy a felszíni és az űrcsata feszességét megtörték a Citadellatoronyban játszódó jelenetek.

Bodhi motivációjára sem derül fény. Főleg furcsa, hogy a végén azt mondja, hogy "Galenért". Tényleg ennyit jelentette neki Galen? :?

Az sem tetszett annyira, hogy Leia kezében az egyetlen reménnyel még beválalja Kenobi toborzását is. Rögtön valamelyik Lázadó bázis felé kellett volna vennie az irányt, vagy lepasszolni a terveket egy másik hajónak mielőtt Vader beéri őket.

 

Második nézésre már sokkal jobban bejött. :D Az elején lévő kapkodás sem zavart annyira. Chirrut utolsó akcióját is jobban megértettem (ugye már a Jedhán a börtönben is imádkozott, hogy az Erő segítse ki, hát a Scariffon kisegítette), bár jobban bejött volna, ha azt csinálja mint a filmben korábban, azaz hallgat az Erőre, és az alapján teszi meg minden mozdulatát.

 

A látvány elképesztő volt. Tarkin és Leia zseniális (ha nem tudtam volna, akkor biztos nem szúrom ki). Vader és a Halálcsillag més soha nem volt ennyire hátborzongató. A kisebb utalások mind ültek (bár a második vetítésen, sokkal kisebb reakciókat váltottak ki a nézőkből). A csapat szerethető volt. Krennic kissé csalódás, végig Vader és Tarkin csicskásának érződött, akik úgy játszanak vele, ahogy akarnak, és így nehéz volt komolyan venni. Viszont azt vettem észre, hogy több VCX-100 is volt a csatában: amikor az X-szárnyú "belső kameráján keresztül" kilépünk a hiperűrből már ottvan egy a Scariff felett, a következő vágóképben, amikor megjön a zászlóshajó, akkor kilép egy másik is.

 

Érdemes megemlíteni, hogy amig a TFA magyarul viccesebb, mint eredetiben, addig itt pont fordítva volt. Mondjuk ez főleg a K-2SO-t szinkronizáló színész gyenge teljesítményének is betudható (bár azért Alan Tudyk-ot hűen leszinkronizálni szinte lehetetlen, akkora arc a csávó :D )

 

Így hirtelen ennyi. Vasárnap jön az újrázás, és pénteken a negyedik megtekintés.

Link to comment
Share on other sites

Történet: oké. Összekötés a "sorszàmos" filmekkel: maximumon. Humor: teljesen jó. Karakterek: nagyon jók, egyediek. Nem gondoltam volna, hogy pont most fogok kedvenc robot szereplőt választani, de megtörtént.

Látvány: maximumon. Pl. láttunk olyan hiperűrös beállítást amilyet szerintem eddig még nem. Lények: pont a kellő mennyiségben, és ismerős fajok (és ismerős egyedek) többségükben klasszikus trilógiás,de volt ep7 lény is a lázadók között. Zene: nekem tetszett! Szinkron: amit hallottunk az első hat percben, az tetszett, adok neki egy egész filmnyi esélyt.

Kötelező hollywoodi klisék: volt néhány, de talán pont miattuk hangsúlyos hogy a legnagyobb "várható" fordulat meg nem következik be. Összességében azért egy ollót elbírt volna.

Fan service: maximumon, ebben a kategóriában veri az ep7-et. Más értelemben nem fogom őket összehasonlítgatni, nem egy kategória.

Edited by Darth Krande
Link to comment
Share on other sites

A Ghost nem volt többet mint egy pillanat, ha volt hang cameo róla szinkronban kiveszett, majd megírjátok.

Elvileg a bázison is ott parkolt meg a csatában is többször feltűnik. Majd ha kijön akkor lehet csak ezeket az easter egg-ket jobban észre venni.

 

Nem tudom, hogy ez szinkronban mennyire jött át, (pedig most dícsértem :D) "Syndulla kapitány jelentkezzen a..." (már nem emlémszem a folytatásra. :D) Persze lehet akár Cham is, de nem hiszem.

A szinkronban is lehetett hallani bár ahhoz nagyon kellett fülelni. Én is csak azért hallottam mert olvastam róla lesz ilyen.

Link to comment
Share on other sites

Nagyon jó volt. :D

Feladom! Persze magas labda volt..

 

Más: Gyerekek azthiszem igen nagy csokrot lehetne szedni abból, amit a trailerekben láttunk, hogy hogy van végül a filmben, vagy hogy hogy nincs.

A teljesség igénye nélkül, majd bővítsétek:

 

-A halácsillag tányérjának behelyezése nem ugyanolyan

-A Jedhán a Jedi-szobor is más szögekben tűnik fel

-Jyn nem mondja, hogy "fellázadok"

-nem is kérdezik tőle, hogy bizhatnak-e benne bilincs nélkül

-TIE fighterrel nem néz farkasszemet Jyn a végén

Link to comment
Share on other sites

Feladom! Persze magas labda volt..

 

Más: Gyerekek azthiszem igen nagy csokrot lehetne szedni abból, amit a trailerekben láttunk, hogy hogy van végül a filmben, vagy hogy hogy nincs.

A teljesség igénye nélkül, majd bővítsétek:

 

-A halácsillag tányérjának behelyezése nem ugyanolyan

-A Jedhán a Jedi-szobor is más szögekben tűnik fel

-Jyn nem mondja, hogy "fellázadok"

-nem is kérdezik tőle, hogy bizhatnak-e benne bilincs nélkül

-TIE fighterrel nem néz farkasszemet Jyn a végén

Ez is kimaradt.

TqFiYPU.gif

Link to comment
Share on other sites

Elkezdték játszani szinkronosan... aztán 5 perc után rájöttek, hogy nem oké, és kezdték elölről a filmet, felirattal.

Valaki mögülünk kiment szólni.

 

Nagyon tetszett a film :)

Ami eszembe jutott a film után, hogy a bázis kilövésével a tervrajzok egyetlen létező példánya Leiához került, ami magyarázhatná azt is, hogy miért nem lőtték le a hajóját rögtön az égről, hanem helyette Vader elkapta, és a többi :) Nekik is kellett volna belőle egy - már ha máshol nem tároltak belőle még egyet, mondjuk magán a HCS-on :) Ez még lehet egy plusz réteg azon az üldözésen.

Link to comment
Share on other sites

Valaki mögülünk kiment szólni.

 

Nagyon tetszett a film :)

Ami eszembe jutott a film után, hogy a bázis kilövésével a tervrajzok egyetlen létező példánya Leiához került, ami magyarázhatná azt is, hogy miért nem lőtték le a hajóját rögtön az égről, hanem helyette Vader elkapta, és a többi :)

Arra az a magyarázat hogy ha kilövik akkor nem tudnának teljesen megbizonyosodni arról hogy valóban ott volt a tervrajz.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text .   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored .   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information