Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2017. Október 5. Hozzászólás ideje: 2017. Október 5. Igen arra emlékszem. Mondjuk volt már rá módszer eddig is, láttuk a Rebelsben. Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2017. Október 5. Hozzászólás ideje: 2017. Október 5. Igen, de az ep2-ben, a Rebelsben és az ep4-ben látott módszer a Tantive IV esetében nem teljesült, hiszen nem tettek fel nyomkövetőt a hajóra. Válasz
Tarzaan Hozzászólás ideje: 2017. December 18. Hozzászólás ideje: 2017. December 18. Egy másik fórumn írták még bő fél éve, hogy az R1 könyvben le van írva, hogy Profundyti - a lázadó vezérhajó - fedélzetén mindenki aki nem tudott elmenekülni öngyilkos lett, elkerülve a fogságba esést ill. hoogy ígyszedjenek ki belőle információkat. Ezt meg tudja erősíteni valaki? Nyilván aki olvasta a könyvet. Válasz
RacerX Hozzászólás ideje: 2017. December 18. Hozzászólás ideje: 2017. December 18. Még Pablo Hidalgot is kérdezték Raddus sorsáról. Ő akkor egy döglött halról posztolt egy képet. Viszont a wookiepedián meg nincs kiírva az elhalálozási dátum. Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2017. December 19. Hozzászólás ideje: 2017. December 19. Ugyan nincs meg az RO könyvben, de ha abban szerepelne Raddus és a Profundity legénységének halála, akkor azt jegyezné a Wookieepedia. Nem jegyzi. Válasz
Bomarr Hozzászólás ideje: 2017. December 24. Hozzászólás ideje: 2017. December 24. A Last Jedi-hoz készült Fantasztikus keresztmetszetekben ezt írják: A Raddust arról a mon calamari admirálisról nevezték el, aki megtagadta a szerveződő lázadás politikai vezetőinek parancsát és szedett vedett flottájával a Scarif bolygóhoz repült, ahol feláldozta csillagcirkálóját és életét, hogy a Halálcsillag terveit eljuttathassa a lázadókhoz. Szóval úgy néz ki, hogy Raddus tényleg odaveszett. 1 Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2017. December 24. Hozzászólás ideje: 2017. December 24. Mondjuk az elég nyilvánvaló volt, hogy meghalt. Darth Vader és egy halom rohamosztagos átszállt a hajójára. Általában ilyenkor már nem szoktak az emberek élve távozni. Persze még ott volt a második lehetőség, hogy elfogták, de az is voltaképpen a halálát eredményezte volna, hiszen a Lázadókat a Birodalomban eléggé szokás kivégezni. Csak a kisebb katonák úszhatják meg olyan börtönökben, mint amilyen a Kasyyykon volt. Már ha az megúszás... Az a kérdés marad a levegőben, hogy Raddus és legénysége az öngyilkosságot választotta, mondjuk az által, hogy felrobbantották a Profundity-t (Vader távozott róla, szóval én ezt kétlem), vagy harcban estek el. Szerintem az utóbbi. Válasz
Kenobi tábornok Hozzászólás ideje: 2017. December 29. Hozzászólás ideje: 2017. December 29. (szerkesztve) Ide is találtam néhány érdekességet, amik talán még nem voltak. Chirrut szerepére ketten is esélyesek voltak Donnie Yen és Jet Li, végül az döntött, hogy Yen fizuja kevesebb volt mint Jeté A Scarif bolygó neve pedig egy vicces sztoriból jön: a rendező Gareth Edwards elment egy Starbucksba és rendelt egy kávét, náluk pedig szokás ráírni a vendég poharára a keresztnevét, így történt, hogy a barista véletlenül a Gareth helyett Scareth-ként írta le a nevét és innen jött az ötlet Chirrut ugyanúgy megússza találatok nélkül a kereszttüzet miközben megy a főkapcsolóhoz, mint Az új reményben R2D2 és C-3PO az elején a Tantive-on Rian Johnson is cameózik egyet, méghozzá az egyik birodalmi technikust alakítja, aki irányítja a HCS szuperlézerét amikor Tarkin kormányzó Az új reményben bejelenti a konferenciaasztalnál, hogy az Uralkodó feloszlatta a Szenátust, ott az egyik üres szék Krennicé volt, csak hát ő ugye meghalt Szerkesztve: 2017. December 29. - Kenobi tábornok 6 Válasz
Kenobi tábornok Hozzászólás ideje: 2018. Január 18. Hozzászólás ideje: 2018. Január 18. (szerkesztve) Még egy kis érdekesség. Nem csak Luke de Leia és Han is járt Jedhán. A Marvel egyik képregényében konkrétan megemlékeznek Jyn és a többiek áldozathozataláról és hőstettéről. Zseniális. Szerkesztve: 2018. Január 18. - Kenobi tábornok 1 Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2018. Január 18. Hozzászólás ideje: 2018. Január 18. Nem rossz. Ezek után biztos vagyok, hogy a Zsivány-osztagnak nem véletlen lett ez a neve. Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2018. Január 26. Hozzászólás ideje: 2018. Január 26. From a Certain Point of View: - Az Uralkodó a scarifi csatát használta ürügyként, hogy feloszlassa a Szenátust. Ezt használta bizonyítékul arra, hogy a Lázadók Szövetségének befolyásos támogatói vannak a Szenátusban. - Tényleg Krennic széke üres az ep4-ben a Halálcsillag gyűléstermében. 1 Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2018. Január 28. Hozzászólás ideje: 2018. Január 28. A RO-nál a fantasztikus keresztmetszetek és a képes enciklopédia egyben jelent meg? Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2018. Január 28. Hozzászólás ideje: 2018. Január 28. Igen, egyben van a kettő, ami egy szép vastag könyvet eredményezett. 1 Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2018. Január 28. Hozzászólás ideje: 2018. Január 28. Tudom mert megvan. 1 Válasz
Donát Hozzászólás ideje: 2018. Február 18. Hozzászólás ideje: 2018. Február 18. Amikor elöször találkozunk a filmben Chirruttal, akkor èpp azt hajtogatja, hogy "May the Force of others be with you." Meglepődve olvastam, hogy ez a mondat először konkrétan Lucas első leadott EpIV forgatókönyv vàzlatában szerepelt ahol még Annikin Skywalker nevű ifjú Bendunak tanult volna a 71 éves tábornok Luke Skywalker keze alatt. 1974 májusát írunk ekkor egyébként Imádom, hogy ennyire visszanyúlnak az új filmek, Rebels stb-k kapcsán a régi vázlatokhoz, nevekhez, mondatokhoz. 5 Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2018. Február 18. Hozzászólás ideje: 2018. Február 18. 1974 május...még meg se születtem és már papíron létezett az SW vázlata... Válasz
Donát Hozzászólás ideje: 2018. Február 18. Hozzászólás ideje: 2018. Február 18. 4 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta: 1974 május...még meg se születtem és már papíron létezett az SW vázlata... És akkor én mit mondjak? -15 évesen? Amúgy nagyon ajánlom mindenkinek a Brian Jay Jones - George Lucas galaxisokon innen és túl című könyvet. Nagyon olvasmányosan, rengeteg forrásból felépítve mutatja be Lucas életútját - eddig 1974-ig jutottam el, és bizton állítom, hogy zseniális a könyv. 2 Válasz
Zééé Hozzászólás ideje: 2018. Május 2. Hozzászólás ideje: 2018. Május 2. (szerkesztve) The Art of Rogue One - A Star Wars Story (2016) https://mega.nz/#!tvxWxSjB!_btTL6XRoPLIueUOUvvKGNv4LiX-AEgbkkECIYFwhog Szerkesztve: 2018. Május 2. - Ody Mandrell 1 1 Válasz
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2018. Szeptember 23. Hozzászólás ideje: 2018. Szeptember 23. Nem tudom, hogy jó helyre írom. A Whillek-ről lenne szó. A Guardians of the Whills, vagy más Whillek-kel kapcsolatos kifejezés a Zsivány Egyesben, vagy bárhol másol - akár könyvben, képregényben, forráskönyvben - előkerült-e már? Arra lennék kíváncsi, hogy a filmekben, könyvekben, képregényekben hogyan hívták őket magyarul? Whills? Vagy Whillek? A Jedha hamvai képregény miatt kérdezem. Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2018. Szeptember 23. Hozzászólás ideje: 2018. Szeptember 23. (szerkesztve) A Rogue One szinkronban Whilleknek mondják őket. Ez is az értelmes, hisze a Whills az angolul a Whill többes számban. Ennek van, nem úgy, mint a Jediknek vagy a Sith-eknek. Szerkesztve: 2018. Szeptember 23. - Dzséjt 1 Válasz
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2018. Szeptember 24. Hozzászólás ideje: 2018. Szeptember 24. 12 órával ezelőtt, Dzséjt írta: A Rogue One szinkronban Whilleknek mondják őket. Ez is az értelmes, hisze a Whills az angolul a Whill többes számban. Ennek van, nem úgy, mint a Jediknek vagy a Sith-eknek. Köszönöm. Akkor jól emlékeztem. Sajnos a Szukits Star Wars könyveiben és képregényeiben állandóan Whills-t használnak. Ahogy most a Jedha hamvai kötetnél is. Módosítani fogom és szólok nekik, hogy a Whillek kifejezést használják. 1 Válasz
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2018. Szeptember 24. Hozzászólás ideje: 2018. Szeptember 24. A Central Isopter nevű szervezet állítólag említésre kerül a filmben. Itt egyáltalán nem emlékszem, hogyan szerepelt a magyar változatban. A Jedha hamvai képregényben említésre kerülnek. Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2018. Szeptember 24. Hozzászólás ideje: 2018. Szeptember 24. Csak szerepelnek benne, de a nevüket nem említik a filmben. 1 Válasz
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2018. Szeptember 24. Hozzászólás ideje: 2018. Szeptember 24. Köszönöm. Válasz
Bence1997 Hozzászólás ideje: 2018. Október 13. Hozzászólás ideje: 2018. Október 13. Csak szerintem hasonlít egy kicsit a Mortisi szentély Vader kastélyára? Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2018. Október 13. Hozzászólás ideje: 2018. Október 13. Ez egy nagyon régi koncepció rajz, nyilván a Mortishoz is felhasználták. Válasz
tomcsi80 Hozzászólás ideje: 2018. December 26. Hozzászólás ideje: 2018. December 26. Már megvásárolható az újabb Zsivány Egyeshez kapcsolódó készlet, Vader kastélya. A Lego kastély érdekessége, hogy a belsejében, van olyasmi is amit a filmben nem láttunk: egy Sith szentély, egy meditációs kamra. 4 Válasz
Donát Hozzászólás ideje: 2019. Május 3. Hozzászólás ideje: 2019. Május 3. Mikkelsen nyilatkozata, részben kapcsolódik a Rogue One-hoz is: És az számít, hogy valami mindnyájunk számára fontos, társadalmi témáról beszéljen a film, ahogyan mondjuk a Vadászat tette? "Nem, ez egyáltalán nem érdekel. Egyáltalán nem vonzanak a politikus filmek, egyáltalán nem vonz, hogy meg akarjam mondani az embereknek, hogyan éljék az életüket vagy hogyan szavazzanak. Nekem csakis az a fontos, hogy olyan történeteket mondhassak el, amiket én magam is érdekesnek találok. Érdekesnek a szó emberi értelmében: hogy mindazokról a hibákról szóljon, amelyeket mi, emberek elkövetünk, mindazokról a csodálatos dolgokról, amelyeket mi, emberek képesek vagyunk megtenni. Számomra ezek a fontos történetek. Ha elkezdeném kioktatni az embereket, azzal kihajítanék az ablakon mindent, ami művészi egy filmben. Akkor akár indulhatnék az elnökválasztáson is." Ha igazán őszinte akar lenni, ugyanannyira szeret hollywoodi blockbusterekben játszani, mint kis költségvetésű, skandináv művészfilmekben? "Ugyanannyira, és ennél őszintébb nem is lehetnék. Mind a kettőt szeretem, és úgy gondolom, valójában nincs közöttük olyan nagy különbség. Egy igazán jó blockbusternek van egy sztorija, amit el akar mondani, és mindezt belecsomagolják a műfaj elemeibe; egy kisebb film, mint a Sarkvidék, szintén egy történetet akar elmondani, csak másmilyen műfajba van csomagolva. De több közös van bennük, mint amennyi különbség." Pár éve azt mondta: ellopott valamit a Zsivány Egyes című Star Wars-film forgatásáról, de nem árulhatja el, mi az, mert még visszakérnék. Most már elárulhatja, mit vitt haza? "Hogy mit loptam el a forgatásról? Jó kérdés. Biztosan volt valami, mert minden forgatásról ellopok valamit. Azt hiszem, az egyik öv volt azok közül, amiket a filmben viseltem." 5 2 Válasz
caseyjones Hozzászólás ideje: 2020. Augusztus 8. Hozzászólás ideje: 2020. Augusztus 8. On 2/18/2018 at 10:43 AM , Ody Mandrell said: 1974 május...még meg se születtem és már papíron létezett az SW vázlata... OFF Rosszul emlékszem, hogy anno az volt a profilodban, hogy '73-ban születtél? Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2020. Augusztus 10. Hozzászólás ideje: 2020. Augusztus 10. Rosszul emlékszel. 1 Válasz
Ajánlott hozzászólás
Csatlakozz a beszélgetéshez!
Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.