Darth Sky Posted January 21, 2017 Share Posted January 21, 2017 (edited ) Amerikában április 11-én jelenik meg a népszerű író - Timothy Zahn első kánon regénye, az általa alkotott karakterrel, Thrawnnal a főszerepben. Íme a regény borítója és hivatalos leírása: "Thrawn főadmirális a Galaktikus Birodalom történetének egyik legravaszabb és legkönyörtelenebb harcosa, és a Star Wars univerzumának egyik legnépszerűbb karaktere. Attól kezdve, hogy először megjelent Timothy Zahn nagy sikerű könyvében, A Birodalom örököseiben, majd később a Sötét erők ébredésében és Az utolsó parancsban, Thrawn főadmirális a Star Wars legnagyobb főgonoszai között is ikonikus státuszt szerzett. De Thrawn hátterét, és a birodalmi ranglétrán való felemelkedését eddig homály fedte. Most a Thrawn című regényében Timothy Zahn bemutatja azokat a kulcsfontosságú eseményeket, amelyek révén a katonai stratégia és halálos fegyvernemek kék bőrű, vörös szemű mestere elért a hatalom és az aljasság csúcsáig. Miután birodalmi katonák megmentik a száműzetésben élőt Thrawnt, halálos találékonysága, és remek taktikai képessége hamar felkeltik Palpatine Császár figyelmét. Azt is hamar bebizonyítja Thrawn, hogy ugyanolyan ambíciózus, mint amennyire nélkülözhetetlen a Birodalom számára; ugyanannyira elkötelezett, mint annak leghűségesebb szolgája, Darth Vader; és olyan brilliáns harcos, akit sosem szabad lebecsülni. A csempészek megfutamítását, kémek kelepcébe csalását célzó küldetéseken mindig sikerrel jár - így aztán egyre nagyobb csodálat övezi, annak ellenére is, hogy renegát módszerei felbőszítik a feljebbvalóit. Miközben egyik előléptetés a másikat követi a ranglétrán való sebes felemelkedésében, a harc és a vezetés művészetére, illetve a győzelem elérésének titkaira oktatja bizalmas segítőjét, Eli Vanto zászlóst. De noha Thrawn a harcmezőket uralni tudja, még sokat kell tanulnia a politika terén, ahol Arihnda Pryce, a kegyetlen helytartó személyében egyszerre potenciális szövetségesre, és lehetséges ellenségre talál. A végső teszt, amely próbára teszi a korábbi leckékből szerzett tudását, akkor következik, amikor admirálissá léptetik elő. Minden tudását és ösztönét, minden, a parancsnoksága alá tartozó erőt be kell vetnie, hogy leverjen egy lázadást, amely nemcsak ártatlan életeget fenyeget, de a Birodalom galaxisra szoruléó markát is - nem beszélve Thrawn jövőbeli hatalmi terveiről." Forrás: StarWarsMedia Edited June 30, 2018 by Ody Mandrell Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MissKarrde Posted January 21, 2017 Share Posted January 21, 2017 Remélem, nálunk még idén kijön. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darth Sky Posted January 21, 2017 Author Share Posted January 21, 2017 Szerintem garantáltan, bár Revan biztos jobban tudja Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Donát Posted January 22, 2017 Share Posted January 22, 2017 Baromi jó a borítója. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darth Revan9 Posted January 22, 2017 Share Posted January 22, 2017 Második félév lesz ebből nálunk. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomcsi80 Posted March 2, 2017 Share Posted March 2, 2017 Olvasható egy részlet a Thrawn regényből a USA Today honlapján! http://www.usatoday.com/story/life/books/2017/03/02/star-wars-thrawn-book-exclusive-excerpt/98518860/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Merr-Sonn Posted March 2, 2017 Share Posted March 2, 2017 Nagyon érdekes, amit Thrawn mond. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ody Mandrell Posted March 2, 2017 Share Posted March 2, 2017 Mit mond? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dzséjt Posted March 2, 2017 Share Posted March 2, 2017 Hogy van valami az Ismeretlen Régióban, ami fenyegetést jelent a chissekre és előbb-utóbb veszélyes lehet a Birodalomra nézve. Thrawn eme veszélyforrás elhárítása miatt köt alkut az Uralkodóval. Esélyes, hogy ez utalás Snoke-ra. Meg úgy tűnik, ismerte Anakin Skywalkert is. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nute Gunray Posted March 2, 2017 Share Posted March 2, 2017 Ezek után most már tényleg kíváncsi leszek, hogy Zahn mennyit fog átemelni a korábbi műveiből. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ody Mandrell Posted March 2, 2017 Share Posted March 2, 2017 Hogy van valami az Ismeretlen Régióban, ami fenyegetést jelent a chissekre és előbb-utóbb veszélyes lehet a Birodalomra nézve. Thrawn eme veszélyforrás elhárítása miatt köt alkut az Uralkodóval. Esélyes, hogy ez utalás Snoke-ra. Meg úgy tűnik, ismerte Anakin Skywalkert is. Sejtelmes. Mikor jelenik meg magyarul? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
luke19 Posted March 3, 2017 Share Posted March 3, 2017 Amerikában áprilisban jelenik meg, magyarul passz..szerintem 2-3hónappal később. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darth Revan9 Posted March 3, 2017 Share Posted March 3, 2017 Zahn meríteni fog a régebbi műveiből, de állítólag ezek csak azok számára lesznek teljesen érthetők, akik olvasták a korábbi könyveit. Ennek ellenére úgy írta meg ezeket, hogy mindenki számára érthető legyen. A régebbi művekben a Yuuzhan Vong fenyegetés elhárítása volt a veszélyforrás, meglátjuk, hogy most mi lesz az. Magyar megjelenés: jelen állás szerint leghamarabb nyár végén, vagy ősszel várható. Én az őszt tartom legesélyesebbnek. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MissKarrde Posted March 3, 2017 Share Posted March 3, 2017 Ezek után most már tényleg kíváncsi leszek, hogy Zahn mennyit fog átemelni a korábbi műveiből. Úgy tűnik, hogy elég sokat, legalább is abból, ami nem ütközik a kánonnal. Az áprilisi megjelenés elég barátságos Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nute Gunray Posted March 4, 2017 Share Posted March 4, 2017 A magyar megjelenést október-novemberre tippelem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomcsi80 Posted March 19, 2017 Share Posted March 19, 2017 Újabb részletet olvashatunk a regényből: http://www.express.co.uk/entertainment/films/779701/Star-Wars-Thrawn-novel-World-EXCLUSIVE-extract-Timothy-Zahn-release-date-Eli-Parck Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomcsi80 Posted April 3, 2017 Share Posted April 3, 2017 Napokon belül megjelenik Timothy Zahn új regénye, a Thrawn. Ezt a könyvet népszerűsítette az író az Emerald City Comic Conon, ahol egyebek mellett jövőbeli terveiről is beszélt. Zahn elmondta, hogy már 2015 szeptemberében tudta, a Lucasfilm be akarja emelni a kánonba az általa megalkotott népszerű karaktert, és hogy amikor ezt elmondták neki, egyúttal felkérték az új könyv megírására is. Az író dicsérte a Story Groupot, mert elmondása szerint sokkal könnyebb dolga volt úgy, hogy ők megadtak neki minden, a kontinuitással kapcsolatos információkat, így neki csak a saját sztorija megírására kellett koncentrálnia. Elmondta, hogy most éppen folytatások vázlatán dolgozik a Del Rey kiadónak. Az egyik könyvben el szeretné mesélni azt is, hogyan ismerkedett meg Anakin és Thrawn, és hogy milyen viszony alakult ki köztük. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darth Revan9 Posted April 4, 2017 Share Posted April 4, 2017 Anakin és Thrawn? Vagy Vader és Thrawn? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomcsi80 Posted April 4, 2017 Share Posted April 4, 2017 (edited ) Valószínűleg már a köztársaság idején ismerhették egymást. Edited April 4, 2017 by tomcsi80 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darth Revan9 Posted April 5, 2017 Share Posted April 5, 2017 Nekem egy Kirajzáshoz hasonló regény lehetősége jutott eszembe erről. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomcsi80 Posted April 11, 2017 Share Posted April 11, 2017 Timothy Zahn interjút adott a starwars.com-nak a Thrawn regénnyel kapcsolatban: A regény a Lázadók harmadik évada előtt játszódik, és a főhősnek a birodalmi ranglétrán való felemelkedését mutatja be. Az író ezzel kapcsolatban azt mondta, hogy Thrawn ugyanaz a taktikus figura lesz már itt is, amilyennek megismertük - csak a környezete, és a helyzete más. Két másik fontos karakter lesz a regényben. Az egyik Eli Vanto, egy fiatal tiszt, akit azért osztanak be Thrawn mellé, mert beszéli a Sy Bisti nyelvet, így ő tud tolmácsolni a Chissnek. (A Sy Bisti nyelvről elárulta Zahn, hogy a Zulu nyelvből származó szavakból alkotta meg, némi változtatással.) Ő tehát akarata ellenére kerül bele ebbe a helyzetbe, és úgy érzi, hogy ezzel félresiklott az eltervezett katonai karrierje - már csak ezért is ellenérzései vannak Thrawnnal szemben. A másik fontos karakter Arihnda Pryce, Lothal jövőbeli kormányzója. Az ő karrierjét a Thrawnéval párhuzamosan követhetjük nyomon - egészen a birodalmi gépezetben való részvétele előtti időktől kezdve. Thrawn népszerűségét abban látja az író, hogy mindenben különbözik a Star Wars megszokott gonosz karaktereitől. Nem inkompetens, és karrierista, mint a többi katonatiszt, és nem is olyan indulatos és kegyetlen, mint a Sith-ek. Ő nyugodt, türelmes, taktikus. "Nem lehet egyszerűen lekaszabolni egy fénykarddal, vagy a Sólyom trükkös manőverével kicselezni - ő olyasvalaki, aki előre látja a lépéseidet, és így neked is meg kell próbálnod előre látni az övéit". Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MissKarrde Posted August 7, 2017 Share Posted August 7, 2017 (edited ) Nagyon jó ez a könyv, bár még nem értem a végére. Apróság, de benne van a Wild Karrde legénységének egyik tagja!! Kicsit olyan ez a könyv, mintha az EU és a Legends része is lehetne. Edited August 7, 2017 by MissKarrde Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MissKarrde Posted August 13, 2017 Share Posted August 13, 2017 Egyértelműen az idei év legjobbja, ezen túl pedig az eddigi EU egyik TOP3-asa, nagyon tetszett Thrawn birodalmi pályafutásának bemutatása, és Pryce történetszála sem volt rossz. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Donát Posted August 14, 2017 Share Posted August 14, 2017 Alig várom, hogy én is elolvassam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darth Revan9 Posted August 18, 2017 Share Posted August 18, 2017 Nagyon jó ez a könyv, bár még nem értem a végére. Apróság, de benne van a Wild Karrde legénységének egyik tagja!! Kicsit olyan ez a könyv, mintha az EU és a Legends része is lehetne. Állítólag van még más karakter is a korábbi könyvekből. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MissKarrde Posted August 18, 2017 Share Posted August 18, 2017 Állítólag van még más karakter is a korábbi könyvekből. Lehetséges, csak a nevekkel bajban vagyok, szóval simán elnézhettem őket. Pont elég volt, hogy számomra lényeges karakterrel találkoztam szembe, bár az illető nem sok vizet zavart annak idején Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darth Revan9 Posted August 19, 2017 Share Posted August 19, 2017 Lehetséges, csak a nevekkel bajban vagyok, szóval simán elnézhettem őket. Pont elég volt, hogy számomra lényeges karakterrel találkoztam szembe, bár az illető nem sok vizet zavart annak idején Majd, ha olvasom igyekszem odafigyelni az átemelésekre. Aztán majd megbeszélhetjük. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darth Sky Posted August 19, 2017 Author Share Posted August 19, 2017 Lehetséges, csak a nevekkel bajban vagyok, szóval simán elnézhettem őket. Pont elég volt, hogy számomra lényeges karakterrel találkoztam szembe, bár az illető nem sok vizet zavart annak idején Én már az utolsó fejezeteknél járok. Ki volt az a lényeges karakter? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MissKarrde Posted August 20, 2017 Share Posted August 20, 2017 (edited ) Teljesen mellékes volt a történetben, a fontosságát számomra az adta, hogy az egyik kedvenc Legends-karakterem (Talon Karrde) legénységének tagja volt A jövő látomásában: a H'sishi nevű togoriairól van szó. Edited August 20, 2017 by MissKarrde Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ati Posted August 20, 2017 Share Posted August 20, 2017 A Kirajzást mint eseményt átvette Zahn? Vagy van bármilyen utalás a könyvre? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts