Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2018. Május 8. Szerző Hozzászólás ideje: 2018. Május 8. Szerintem ilyen nagy mértékben nem fogják megidézni a prequelt. Eddig nagyon ódzkodtak minden régi bolygó és lény behozatalától. Miért jönnének most ilyen nagy volumenben? Válasz
Bomarr Hozzászólás ideje: 2018. Május 8. Hozzászólás ideje: 2018. Május 8. Per pillanat szerintem Coruscant az, ami komoly eséllyel pályázhat a visszatérésre, pont amiatt amit Dzséjt is irt. Abrams szereti megidézni az elvetett ötleteket, és bizonyára pontosan tudja hogy eredetileg hol ért volna véget az ep.6. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2018. Május 8. Szerző Hozzászólás ideje: 2018. Május 8. Én nagyon ledöbbennék ha Coruscant ilyen nagy és hangsúlyos szerepet kapna. Persze kellemesen. Viszont Coruscant a PT ikonikus bolygója. Ha jól emlékszem JJ eddig inkább fel nem használt ötleteket, helyszíneket valósított meg. Coruscant nem ilyen. Bár a PT-ben ha valami szionte maradéktalanul népszerű az a Coruscant és a templom. Tehát akkor lehetne az a szitu, hogy Kylo a Birodalom iránti rajongásának okán befészkeli magát Palpi egykori főhadiszállására és császárt játszik? Jöhet. Válasz
Donát Hozzászólás ideje: 2018. Május 8. Hozzászólás ideje: 2018. Május 8. Nekem is nagyon tetszett. Igazából hasonló látványt már a VII-be is rakott igaz csak pár snitt erejéig. Nagyon remélem, hogy visszanyúl hozzá most is. Válasz
Darth Porg Hozzászólás ideje: 2018. Május 8. Hozzászólás ideje: 2018. Május 8. Ha nem is lesz igazán hangsúlyos visszatérés - pedig emellett szólna sok fontos "dolog" - remélem nem hagyják ki Corscantot. Tényleg durvára hiányzik, nem csak nekem, mindenkinek, kb. Leginkább a Sagának. Kiakadok, ha kimarad. Templom! Na. Ott megjelenő Luke szellem, stb. Vagy több szellem is, vmi baromi jó szituban, nagyon súlyos mondatokkal, nyilván. Hmmm. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2018. Május 8. Szerző Hozzászólás ideje: 2018. Május 8. Porg Te mindig tudtál álmodozni. 1 Válasz
Bence1997 Hozzászólás ideje: 2018. Május 8. Hozzászólás ideje: 2018. Május 8. Én is örülnék Coruscant -nak, de nem érzem, hogy pont JJ filmjében szerepelni fog. Ha össze is kötik a prequellel a filmet, szerintem másféle megoldást választanak. Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2018. Május 8. Hozzászólás ideje: 2018. Május 8. 2 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta: Én nagyon ledöbbennék ha Coruscant ilyen nagy és hangsúlyos szerepet kapna. Persze kellemesen. Viszont Coruscant a PT ikonikus bolygója. Ha jól emlékszem JJ eddig inkább fel nem használt ötleteket, helyszíneket valósított meg. Coruscant nem ilyen. Bár a PT-ben ha valami szionte maradéktalanul népszerű az a Coruscant és a templom. Tehát akkor lehetne az a szitu, hogy Kylo a Birodalom iránti rajongásának okán befészkeli magát Palpi egykori főhadiszállására és császárt játszik? Jöhet. Tulajdonképpen a Coruscant azelőtt népszerű bolygó volt, hogy az ep1-et bemutatták, hiszen Timothy Zahn már 1991-ben jelentős bolygóvá tette az ep6 korai szakaszához használt ötletek alapján, mint a Birodalom fővárosát, sőt a Coruscant nevet ő találta ki. Szóval Corsucant előbb volt birodalmi és úgyszólván régi trilógiás bolygó, minthogy a prequel útjára indult. Ma már persze sokan, pláne a fiatalok az ep1-2-3-hoz társítják, de egy olyan öreg motoros, mint Abrams, akinek az ep4-5-6 az alap és sokáig ő is a könyveken élt, az szerintem emlékszik még a Thrawn-trilógiára. Plusz ott a story group is, akik szintén szorgalmazhatják ezt. Emellett Abrams már lenyilatkozta, hogy szeretné egyesíteni a három trilógiát, amihez szvsz. keresve sem találhatna jobb helyszínt Coruscantnál. Az ep1-2-3-ban jelentős bolygó, de sokak emlékezetében él az EU-ból ismert birodalmi főváros, amihez ráadásul remekül asszisztálnak az új könyvek és képregények, amiben sűrűn megjelenik Corsucant és a Jedi Templom Császári Palota. Ráadásul az ep6-ban és az RO-ban is cameozott a bolygó. Én mindezek tudatában úgy érzem, Coruscant sikít az ep9-ért. Szerintem baromi nagy ziccert hagynának ki. Emellett helyszínként még a Tatooine-nak lehetne egyesítő szerepe Anakin-Luke-Kylo vonalon, de jelenleg nem látom okát annak, hogy a sequel két főszereplője, Kylo és Rey miért akarna elmenni oda. Ha Kylo a nagy Vader imádatában el akart oda menni, már rég elmehetett, Rey-t meg semmi sem köti oda. Sokkal jobb választás lenne egy olyan világ, ami a Jedi és Sith szembenállást és a Skywalker vonalat is reprezentálja. 2 Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2018. Május 8. Szerző Hozzászólás ideje: 2018. Május 8. Ismétlem, én nagyon örülnék neki, és remélem JJ lesz annyira bátor, hogy megjátsza ezt. Jövő hónapban már kezdődik a forgatás, szóval hamarosan infók is jönnek. :) Válasz
Bence1997 Hozzászólás ideje: 2018. Május 8. Hozzászólás ideje: 2018. Május 8. Pletykálják, hogy Naboo lehet az összekötőkapocs a prequel és a sequel között. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2018. Május 8. Szerző Hozzászólás ideje: 2018. Május 8. Hol olvastad? :) Válasz
Bence1997 Hozzászólás ideje: 2018. Május 8. Hozzászólás ideje: 2018. Május 8. (szerkesztve) Egy videóban láttam a yt -on. Ott azt mondta a pali, hogy a making star wars france egyik embere látott 3 concept artot, amin Naboo volt rajta. Régebben ugye azt pletykálták, hogy Naboo benne lesz a filmben, és itt fogják Leiat eltemetni. Na ez hamis, de a bolygó amúgy benne lesz, a partokat lehetett látni a rajzokon. Ez az ember régebben olyat is lehozott, miszerint az EpVIII ban van egy jelenet, ahol Luke dühös lesz Rey és Kylo jelenlétében, és a sátrat elpusztítja, vagy valami ilyesmi. Na egy ilyen jelenet ugye volt, amikor Rey és Kylo összekapcsolódtak. Továbbá a Disney Spanyolországban keres egy helyet az EpIX forgatására. Na most lehet, hogy tévedek, de Naboo városához Olaszországot használták, míg a tengerparthoz - ahol pl. Anakin és Padmé csókolóztak - Spanyolországba mentek. Örülnék ha Naboo szerepelne. Ahol kezdtük a Sagát, ott fejezzük be. Szerkesztve: 2018. Május 8. - Bence1997 Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2018. Május 8. Szerző Hozzászólás ideje: 2018. Május 8. Köszi. Jó lenne ez is. Csak nem tudom milyen nagy események zajlhatnának ott. Mondjuk ha Leiát Padmé mellé temetnék az ütős lenne. Válasz
Bomarr Hozzászólás ideje: 2018. Május 8. Hozzászólás ideje: 2018. Május 8. Kicsit utána keresve ez a Making Star Wars France nem tűnik túl megbizhatónak. Lekoppintották az MSW felépítését viszont tele vannak kamu hirekkel. A Last Jediről hónapokkal a megjelenés előtt közzétettek egy leírást és hát finoman szólva nem találtak bele. A leírás szerint például a film utolsó jelenetében Kylo a karjaiban tartja Rey-t, Leia meghal, Hux megöl három mellékszereplőt, a nyitójelenetben a Millenium Falcont látjuk, Hayden visszatér mint Anakin, a Ren lovagok fontos szerepet kapnak stb. Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2018. Május 8. Hozzászólás ideje: 2018. Május 8. 1 perccel korábban, Bomarr írta: A leírás szerint például a film utolsó jelenetében Kylo a karjaiban tartja Rey-t, Leia meghal, Hux megöl három mellékszereplőt, a nyitójelenetben a Millenium Falcont látjuk, Hayden visszatér mint Anakin, a Ren lovagok fontos szerepet kapnak stb. Majdnem összejött nekik. Kylo egyszer hozzáért Rey-hez, Leia majdnem meghalt, Hux az ostoba döntéseivel több mellékszereplőt is kinyírt, a nyitójelenetben látható a bolygó, ahonnét a Falcon elrepült, tényleg volt egy szellem, és legalább egy Ren lovag fontos szerepet kapott. Naboo-ban tényleg csak annyi ráció lenne, hogy Leiát eltemethetnék Padmé mellé. Köztudomású, hogy ő volt az anyja, az Alderaan pedig, ahol felnőtt, már három évtizede nem létezik. Így a Naboo lehetne a végső nyugvóhelye. 25 perccel korábban, Bence1997 írta: Továbbá a Disney Spanyolországban keres egy helyet az EpIX forgatására. Na most lehet, hogy tévedek, de Naboo városához Olaszországot használták, míg a tengerparthoz - ahol pl. Anakin és Padmé csókolóztak - Spanyolországba mentek. Ahol Anakin és Padmé csókolóztak, azaz a Varykino a valóságban Olaszországban van a Comói-tó partján, a neve pedig Villa del Balbianello. De valóban forgattak naboo-i jeleneteket Spanyolországban, a Sevellie-ben található Plaza de España volt a fő helyszíne annak a theedi térnek, ahol Anakin és Padmé kompja landolt az ep2-ben, és Padmé uralkodásáról beszélgettek. Válasz
Darth Porg Hozzászólás ideje: 2018. Május 8. Hozzászólás ideje: 2018. Május 8. Ody, semmiféle bátorság nem kell Coruscanthoz Abramsnek, ez inkább evidens megoldás... kitől kéne tartania? Nehogy már a prequel fikázók számítsanak, pfff. Ráadásul szerintem Coruscant nem vörös posztó nekik sem. Naboo és Leia, ez tetszik! Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2018. Május 9. Szerző Hozzászólás ideje: 2018. Május 9. Egy ilyen TLJ után nem igazán kell tartani tőle. Az a kérdés Abrams bevállalja-e. Válasz
Yoda József Hozzászólás ideje: 2018. Május 9. Hozzászólás ideje: 2018. Május 9. 13 órával ezelőtt, Bomarr írta: A Last Jediről hónapokkal a megjelenés előtt közzétettek egy leírást és hát finoman szólva nem találtak bele. Mint ahogyan senki másnak sem jött be a leírása Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2018. Május 18. Szerző Hozzászólás ideje: 2018. Május 18. 2018. 05. 07. - 14:24, Bomarr írta: Kylo: A galaxis önjelölt Császára aki Coruscantról irányítja azt a felét a galaxisnak amit megszállt az Első Rend. Lesz egy teljesen új palota Coruscanton amit a parancsára és az ő "tiszteletére" emeltek. Én is lelkesedtem az ötletért de aztán kicsit elgondolkoztam. Kylo védjegye a régi dolgoktól való elszakadás. A TLJ-ben ezt kerek perec kis is mondja. Ezek után nem hinném, hogy Coruscantra menne majmolni a régi rendeket. Ő valami vadonatúj dologban gondolkozik. Válasz
Bomarr Hozzászólás ideje: 2018. Május 19. Hozzászólás ideje: 2018. Május 19. Amikor Kylo a múlt eltörléséről beszél nem politikai ideológiákra gondol. Az Első Rendet se akarja megszűntetni, annak ellenére hogy az is a múlt. Pont azt a címet viseli mint Snoke, a film végén már ugyanúgy Legfőbb Vezérnek hívják, mint néhai mesterét. Az Első Rendet aligha fogja megreformálni. Nyilván ugyanaz a diktatorikus rend marad mint volt és marad a cél is: egy megújitott Birodalom felállítása és a galaxis leigázása. Sztori szempontból más cél nem is nagyon fér bele. Ha visszavonulót fújnak és lemondanak a galaxis meghóditásáról akkor nincs kilencedik rész. Mi mást akarna? Coruscant pedig neki semmit nem jelent. Az ő személyes múltjához -ahhoz amit el akar törölni- semmi köze. Viszont a galaxis szíve, ahol a legjobban kiélheti a hatalomvágyát. 1 Válasz
Darth Revan9 Hozzászólás ideje: 2018. Május 20. Hozzászólás ideje: 2018. Május 20. Egyetértek Bomarr-ral. Ugyebár már az Első Rend is a Birodalom Maradékából született meg. Ha mindent el akarna törölni a múltból, akkor az Első Rend sem úszná meg. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2018. Május 20. Szerző Hozzászólás ideje: 2018. Május 20. (szerkesztve) 2018. 05. 19. - 11:19, Bomarr írta: Amikor Kylo a múlt eltörléséről beszél nem politikai ideológiákra gondol. Az Első Rendet se akarja megszűntetni, annak ellenére hogy az is a múlt. Pont azt a címet viseli mint Snoke, a film végén már ugyanúgy Legfőbb Vezérnek hívják, mint néhai mesterét. Az Első Rendet aligha fogja megreformálni. Nyilván ugyanaz a diktatorikus rend marad mint volt és marad a cél is: egy megújitott Birodalom felállítása és a galaxis leigázása. Sztori szempontból más cél nem is nagyon fér bele. Ha visszavonulót fújnak és lemondanak a galaxis meghóditásáról akkor nincs kilencedik rész. Mi mást akarna? Coruscant pedig neki semmit nem jelent. Az ő személyes múltjához -ahhoz amit el akar törölni- semmi köze. Viszont a galaxis szíve, ahol a legjobban kiélheti a hatalomvágyát. Let old things die- mondja Kylo. Tágabb értelemben gondolom ezt. Mint egy kiszólást a sorozat egészére. Mert hogy nézne ki egy teljesen tiszta lap, ha a régi helyszínekre megyünk? Coruscant esetén nehezen lennének kihagyhatóak az olyan ikonikus helyek, mint a szenátus vagy éppen a Jedi templom. Így értettem ezt a régmúlttal való leszámolást. SAGA szinten. Meglátjuk JJ mit választ. Az biztos, hogy a SAGA-ban még nem volt ennyire kiszámíthatatlan befejező rész. Már most nagyon várom, jövő hónapban pedig kezdődik a forgatás. Szerkesztve: 2018. Május 21. - Ody Mandrell Válasz
Yoda József Hozzászólás ideje: 2018. Május 20. Hozzászólás ideje: 2018. Május 20. Amikor felsorolja a dolgokat, amiknek vesznie kell szerinte, az Első Rendet nem is említi Válasz
IndianaAndrisSolo Hozzászólás ideje: 2018. Június 8. Hozzászólás ideje: 2018. Június 8. 2018. 05. 08. - 22:35, Bence1997 írta: Örülnék ha Naboo szerepelne. Ahol kezdtük a Sagát, ott fejezzük be. Számomra a saga Tatooine-on kezdődik. És az is a legikonikusabb bolygó. Bár igaz, hogy sem Reynek, sem Kylo-nak nincs viszonya a helyhez. De el tudom képzelni, hogy Rey Luke múltja után kutatva eljut a Tatooine-ra, hasonló sztori lehetne, mint ahogy a Marvel SW-ban Luke visszatér Ben Kenobi házához, megtalálja a naplóját. Egy mindent lezáró párbaj Rey és Kylo közt a Lars farmnál kettős naplemente közben? De a leginkább evidens visszatérő bolygónak a Jakku-t gondolom. Abrams az ilyen parallelekből legtöbbször az ilyen motívumokat érti meg és használja (Tatooine-nal indul az eredeti trilógia, és a harmadik filmben visszatérnek oda). Szomorú lennék, ha ez lenne, de nem baj. Amit szeretnék: C-3PO és R2 ismét duóként vegyék ki a részüket a kalandból, legyen legalább egy olyan jelenetük, ahol valami csata közepén bóklásznak, stb. Az AotC szerintem baromi jól adott nekik hangsúlyt, nagyon jól idézte meg az OT-t (meg a TCW 4. évadának két része is). Sanszos, hogy őket most látjuk utoljára (egy Pixar-Lucasfilm kollaborációt még el tudok képzelni az ő főszereplésükkel). Amennyire az OT "kabalái" közül Chewie-t meglepően sokat használták az elmúlt filmekben, úgy a két klasszik droidnak, akiknek szerintem fontosabb szerepük volt a sagában meg az OT-ben is, mint a wookiee-nak, nem igazán jutott screen time. Persze kicsit azért is, mert BB-8 némiképp leváltotta őket. Sajna. De jó lenne, ha látnánk valami maradandót velük, ha már nem nagyon lesz visszatérő figura a régi részekből (hacsak Luke Force Ghost, Lando nem lesz bejátszva). A film végén biztos lesz egy idilli pillanat. Szerintetek, ha az öreg Luke letekint a hősökre (ha letekint), mellette kik fognak állni? Én csak Yodát tudom max. elképzelni. Válasz
Donát Hozzászólás ideje: 2018. Június 8. Hozzászólás ideje: 2018. Június 8. 13 perccel korábban, IndianaAndrisSolo írta: (hacsak Luke Force Ghost, Lando nem lesz bejátszva). Luke-ra mérget vehetsz. Válasz
IndianaAndrisSolo Hozzászólás ideje: 2018. Június 8. Hozzászólás ideje: 2018. Június 8. Ja, és amúgy URAMISTEN, annyira imádom Luke Skywalker figuráját, hogy az valami besz@rás. Mindig is Han Solo-s voltam, de Luke-ot is nagyon szerettem, az első akció- és Lego figurám is Luke volt. De valahogy mindig úgy láttam, hogy Luke-nak nincs olyan kiforrott személyisége, éppen a Campbell-i mitikus alapok miatt, hogy mindenki beleláthassa magát. Nem volt egy markáns karakter, igazából Luke mi magunk voltunk, elképzelhettük, hogy ő vagyunk. Míg Han mindig is egy jellegzetes karakter volt, aki inkább az a srác, aki nem mi vagyunk, hanem aki baromi menő az iskolában, néhány osztállyal felettünk jár, és felnézünk rá. Ebben a filmben Luke már nem lehetett a hős, akibe beleprojektáljuk magunkat, hiszen itt már a mentor figura szerepében tetszeleg. És itt már olyan markáns, hogy az valami hihetetlen. Humora van, cinikus, bölcs, miközben tapasztalatlan is, még mindig van benne valami gyermeki is - éppen ezért tetszik a Yoda-jelenet: a mesternek is elkél egy mester. A Yoda-jelenetet is sokan szidták, hogy out-of-character Yoda is. De nem az, és pont, hogy a TESB-es első közös jelenetüket idézi meg. Akinek van élménye a nagyapjáról, talán hasonlóan gondolhatja, mint én: egy egészen gyermeki, infantilis viselkedés, ami valójában egy végtelen bölcsességet és az élet ismeretét leplezi és egyben magában foglalja. Ugyanezt csinálja Yoda az első feltűnésekor a TESB-ben. És ugyanez a játékosság köszön vissza itt is. És Luke végtelenül emberi, hibákkal bíró figura. Szerintem az OT-s verziója sem volt az az örök optimista és végtelenül pozitív, mint ahogy most a sok év távlatából egy érzet rárakódik az emberekre. 1 3 Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2018. Június 8. Szerző Hozzászólás ideje: 2018. Június 8. 2 órával ezelőtt, IndianaAndrisSolo írta: Szerintetek, ha az öreg Luke letekint a hősökre (ha letekint), mellette kik fognak állni? Én csak Yodát tudom max. elképzelni. Én is talán még Yodát, de szerintem Luke lesz csak, hisz Rey hozzá kötődik. Válasz
Bence1997 Hozzászólás ideje: 2018. Június 8. Hozzászólás ideje: 2018. Június 8. 3 órával ezelőtt, IndianaAndrisSolo írta: Számomra a saga Tatooine-on kezdődik. Tatooine úgy érzem, hogy szerepelni fog a IX -ben, bár kérdés, hogy milyen formában. Naboo -ra én azért térnék vissza, mert ha esetleg Leia temetésével kezdenénk a filmet, akkor szerintem oda temetném ahová az édesanyja is temetve van. Így érve egyrészt egy ciklus végére: az EpI -ben a Naboo -val kezdünk, a IX -ben pedig újból látnánk a bolygót. De ugyanez a dolog Tatooine -al is előkerülhetne, sőt nagyon jó lenne, ha végre láthatnánk, hogy mi lesz a bolygóval 30+ évvel a ROTJ után. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2018. Június 8. Szerző Hozzászólás ideje: 2018. Június 8. (szerkesztve) Hatalmas lehetőségek vannak ebben a filmben, de ezt csak egy olyan rendező tudja kiaknázni, aki az SW egészében gondolkodik. Reméljük JJ ilyen. Szerkesztve: 2018. Június 8. - Ody Mandrell Válasz
Donát Hozzászólás ideje: 2018. Június 9. Hozzászólás ideje: 2018. Június 9. 14 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta: Hatalmas lehetőségek vannak ebben a filmben, de ezt csak egy olyan rendező tudja kiaknázni, aki az SW egészében gondolkodik. Reméljük JJ ilyen. A Solo azért jön rosszul, mert megint növekszik a nyomás a BO kapcsán a filmen. És a VII kapcsán látjuk, hogy milyen hatással volt ez JJ-re. Válasz
Ajánlott hozzászólás
Csatlakozz a beszélgetéshez!
Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.