Jump to content

Zene

luke19

Recommended Posts

• 5 weeks later...

Eszerint más lesz, mint az RO főcíme.. Én mondjuk úgy képzeltem, hogy olyan stílusban kezdik, mint az RO-t. 

Akár Giacchino zenéjével, csak itt a Solo felirat robbanna be és úszna tova.

Lenne egy stílusa a stories filmeknek ezzel.

• 1 month later...
  • 3 weeks later...

Szerintem még kifejezetten lassúak is voltak ezzel a 2,5 héttel. A zenénél nem a felvétel az időigényes rész. Bár a Rogue One példájából kiindulva a kitalálása sem vesz el sok időt, ha az ember nem alszik, eszik, él társasági életet. :) 

Edited by Dzséjt

• 2 weeks later...
  • 3 weeks later...
17 órával ezelőtt, luke19 írta:

Rog által betett filmrészlet felkerült jó minőségben is

Jó a vágás, bejön ez a jelenet, jópofa. :) A zene viszont: a jól ismert motívum után jön a váltás, Csubi mahinálni kezd, és erre indul ez az ötvenes éveket idéző hollywood-i mese zene, mert nekem annak tűnik és fura. Nem rossz, de nekem túl lágy valahogy, tényleg túl napfényes kaland motívum, a "hősök ügyesen hősködnek a vásznon" feeling. Régiesen rózsaszín, kb. Szocreál magyar filmekben is röpködnek az ilyen futamok és összhatás.  :):( Majd csak túlélem.

Edited by Dzséjt

Tényleg fura, és mesei, bár ez utóbbi a zeneszerző személyét ismerve annyira nem meglepő. John Powell animációs filmek zenéivel csinált karriert. Z, a hangyaShrekÍgy neveld a sárkányodat 1-3RobotokIrány EldoradoCsibefutamJégkorszak 2-4Anyán a MarsraKung Fu Panda 1-2VoltTáncoló talpak 2Rio 1-2Ferdinánd. Persze azért komolyabb filmeknek is szerzett zenét, mint a Bourne-trilógia és a Jason Bourne, a HancockX-men: Az ellenállás végeHipervándor, Ál/Arc, Evolúció vagy éppen a Mr. és Mrs. Smith, de alapvetően a mesei munkássága miatt emlékszik szerintem rá az ember.

Viszont jó zenéi vannak, és szerintem ezúttal sem kell csalódni benne. Bár valószínűleg másabb lesz, mint eddig, ahogy a Rogue One-né is más volt. Meg az sem lesz utolsó, hogy ott nem egy kiragadott youtube-videót látunk majd, hanem az egész filmet, így szerintem a kontextusában még ez is jobban fog működni.

Ilyesmi dallamok és hangszerelés tipikus napfényes jelenetsor alatt szokott előfordulni, egy éppen sikeresen befejeződő kalandos-hősies akció végén, vagy egy ügyes menekülés végső stádiumában. Itt a sötét helyszín és a szitu sem indokolja ezt, nálam tök ellene megy, indokolatlanul. Baromi lágy, komolytalan, leesik a képről. Mindegy, valóban az összhatás és a film "egyben" a lényeg, majd kiderül. Ezt sem elsőre vettem észre, visszahallgattam külön az új zenei részre figyelve, mert érdekelt nagyon, nyilván. És most ezt érzem, de erősen. :)

Edited by Darth Porg

Szerintem sem kell aggódni. Én szeretem Giacchinót, de John Powell-t még jobban szeretem. Nagyon-nagyon erős zenéket tud írni, legyen szó mesefilmekről vagy akciófilmekről. Nagyon nem szabad csak eme egy kiragadott részletből ítélni.

Powell bátyánk elárulta hogy milyen témák szerepelnek a filmben:

– Han Theme (by John Williams)
– Love Theme
– Chewbacca Theme
– Gang Theme
– L3 Theme
– Enfys Nest Theme

+ there are 2 major theme-like motifs directly following the plot all the way through the movie.

Lehet majd fülelni hogy melyek azok a visszatérő motívumok. :D

• 2 weeks later...