Ugrás a kommentre

Marvel

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:
  2018. 02. 11. - 21:28, Nabopolasszar írta:
  Spoileres tartalom megtekintése

Teljes nézet  

Hozzászólás ideje:

Szerintem a legegyszerűbb magyarázat, hogy az egyes X-Men filmek egyszerűen szarnak a korábbi filmben felállított dolgokra. Ez volt a First Class esetében is, ez volt a Deadpoolban is, és ez volt a Logan esetében is, de egyedül a Deadpool vette a fáradságot, hogy erre kitérjen, akkor is egy poén miatt (gondolok arra, amikor visszakérdez, hogy Stewart, vagy McAvoy, és hogy milyen összezavaróak ezek az idővonalak).

Hozzászólás ideje:

Nem játszódik mindentől teljesen független idővonalon a Logan. Vannak ugyan logikátlanságok és következetlenségek, de messze nem olyan sok, mint ahogy híresztelni szeretik sokan. Ha figyelmesen nézi az ember a filmeket (a stáblistás jelenetekkel egyetemben), illetve utánaolvasgat annak, amit esetleg nem vett észre, értett meg, akkor nem annyira kaotikusak az idővonalak, mint ahogy elsőre tűnik. ;)

Hozzászólás ideje:

Én úgy tudom, hogy a 2000-től a 2009-ig tartó X-men filmek egy univerzum.

Az elsők, Az eljövendő múlt napjai, az Apokalipszis, a Dark Phoenix pedig egy másik univerzum.

A 2013-as Rozsomák film esetében nem tudom, hogy melyik vonalhoz tartozik. A Deadpool-ról azt hallottam, hogy Az elsők vonalához tartozik. A Logan-ről már korábban hallottam, hogy egyik univerzumhoz sincs köze. Az Új mutánsok esetében bizonytalan vagyok, azt hallottam, hogy ez is Az elsők sorozathoz tartozik, majd és 90-es években játszódik.

Hozzászólás ideje:
  2018. 02. 12. - 14:09, Darth Revan9 írta:

A 2013-as Rozsomák film esetében nem tudom, hogy melyik vonalhoz tartozik.

Teljes nézet  

Ha caseyjones még mindig nem látta, akkor inkább spoilerbe teszem.

Hozzászólás ideje: (szerkesztve)

Filmtől független ez azért elég érdekes kritika lett, főleg a vége: jó, de nem jó. :D Lehet hamis kép, de olvasás közben olyan érzésem támadt, mintha az író két rétegnek akarna megfelelni: az MCU rajongóknak és az MCU/Disney/Marvel/PC gyűlölő embereknek.

Szerkesztve: - Dzséjt
Hozzászólás ideje:

Fekete Párduc:

A Black Panther négy nap alatt 241.9 milliót hozott az USA-ban. Annyit mint a TLJ. :o Ráadásul a TFA hétfői rekordját is megdöntötte, igaz csak 50 ezerrel.

Szerkesztve: - Ody Mandrell
Hozzászólás ideje:

Én úgy vagyok vele, hogy a TLJ jó sokat hozott, szépen teljesitett, ha van amelyik film még szebben teljesit akkor hajrá. Pláne ha ezt a produkciót a Disney finanszirozza, tehát azt jelenti hogy a Star Warst is pénzelő tulajnak jól megy azt én nem bánom.

Hozzászólás ideje:

Imdb-n is most már 7.9-en áll majdnem 100ezer szavazat után.

Helyre állt a rend végül.

A Disney modellje eddig nagyon jó, folyamatosan szállítja a kritikai és anyagialag sikeres filmeket. 

Hozzászólás ideje:

Jövő csütörtökön jön a Marvel-képregénygyűjtemény ötödik száma, mely egy Spider-Man-sztorit fog feldolgozni, egészen pontosan egy venomos sztorit. Szukitsról már előrendelhető. 

Nem tudom, közületek gyűjti-e valaki ezeket a köteteket, szerintem érdemes. Bár nekem eddig csak az első két szám van meg (Pókember - Hazatérés, A lenyűgöző X-Men: Adottság), azok közül pedig csak az elsőt olvastam, de az alapján úgy gondolom, megéri belefogni a gyűjtésbe. :) Egyedül a számozatlan oldalak zavaróak, illetve egyes lapok hullámosak, de amúgy meg nagyon szép kiadványok. Mellesleg a fordítás is remek. 

Hozzászólás ideje:
  2018. 02. 23. - 15:24, caseyjones írta:

Nem tudom, közületek gyűjti-e valaki ezeket a köteteket

Teljes nézet  

A pókembert olvastam, tényleg igényes kiadás, mint a DC féle. Sajnos 1-2 oldal nekem is hibás volt. Gyűjteni nem hiszem, hogy fogom őket (max 1-2 pókembert szerzek be), mert a DC sorozatból próbálok minél többet megvenni. A Marvel gyűjtemény mellett szól azonban, hogy ott legalább hozzáértők fordítják a köteteket (Kingpin kiadó). 

Black Panther

Nagyjából ugyanazt tudom írni, mint RacerX. Nem ez lesz a kedvenc MCU filmem, de ennek ellenére a jobbak közé sorolom. A látvány nagyon ütős, az egész filmnek kicsit más a hangulata, mint az eddig MCU-filmeknek (bár nem olyan markánsan eltérő, mint a Luce Cage-nek). A film szerintem próbálja feszegetni a politikai korrektség határát, bár azért át nem lépi. Nem mondom, hogy ez rossz, talán nem is egy MCU film feladata a tabudöntögetés. Az üzenet minden esetre így is világos és fontos lenne, ha nem találna süket fülekre.

Ami nagyon tetszett, hogy a főgenya sokkal érdekesebb volt, mint a legtöbb MCU főellenfél, tetszetősek voltak az indítékai, sőt kicsit beárnyékolta a jófiúkat is, csak az nem tetszett, hogy amúgy egy rendkívül ellenszenves alak volt. Hiába érthetőek egy ember indokai, ha ennek ellenére egy szörnyeteg. Ilyen téren jobbnak tartom a Spider-Man: Homecoming Toomesát.

Wakanda kultúrája érdekes lett (különösen tetszett a testőrség, a Dora Milaje), mondjuk elég önző népség, bár a szempontjaik érthetőek. És hát ez is volt az egyik lényege a filmnek: a mindentől elzárkózó Wakanda sem különb azoknál az országoknál, amiktől különbözni akar.

A film egyik gyengesége viszont szerintem maga a főhős, T'Challa, nagyon nem érdekelt, mi van vele.

Gyenge karakter, nem tudtam vele azonosulni, igazából még szimpatizálni sem. Csak úgy volt. Sokkal érdekesebb volt szerintem a körülötte lődörgők csapata, a feltaláló húga, Shuri, a barátnője, Nakia (akit amúgy a Maz Kanatát alakító Lupita Nyong'o játszott), a testőre, Okoye vagy a CIA-s Ross. Ő miattuk még izgultam is.

Szóval összességében a jobb MCU-k közül való, de nem a legjobbak közül. Egyszer érdemes megnézni, ha másért nem, hát Wakanda miatt.

Szerkesztve: - Dzséjt
Hozzászólás ideje:

Én is megnéztem a Black Panthert. Nem tartom a legjobb Marvel-filmnek, de nem volt rossz egyáltalán. A főszereplő átlagos volt, inkább a Michael B. Jordan által megformált negatív szereplő volt kiemelkedő. Andy Serkis karaktere szerintem egy kissé idegesítő volt, de a színész jól játszott. 

Ami nem tetszett, az az animáció. Szerintem néhol lehetett volna jobb is. A csatajelenetek, a harcok, jelmezek viszont pompásak voltak, illetve a kamerázás, a csodás helyszínek is rengeteget dobtak a filmen. 

10/7. 

Hozzászólás ideje:

A lenyűgöző X-Men: Adottság

Marvel-képregénygyűjtemény #2

Az X-Menek terén totál laikusnak érzem magam, mivel eddig csupán 4 X-Men-filmet láttam (tudomásom szerint a Deadpool is az X-Men Universe része, azzal együtt akkor 5), tehát elég hiányosak az ismereteim ezzel az univerzummal kapcsolatban. Úgy döntöttem, először végignézem az összes részét a sorozatnak, azt követően olvasom el ezt a képregényt. De nem bírtam ki. :D Szóval az első X-Men-trilógia és a Logan (és a Deadpool) után nekifogtam ennek a képregénynek.

Kicsit kusza volt számomra az egész, a főgonoszt meg nagyon hamar elintézték a végén. De a legfőbb problémám az volt, hogy nem tudtam elhelyezni ezt a történetet sehol sem az időben. De azért nem volt olyan rossz. A rajzok például egészen jóra sikerültek, meg a fordítás is elég igényes lett. Egy-két helyesírási hibát, illetve elírást sikerült felfedeznem mindösszesen. A kötetet színesíti a végén egy 4 oldalas szöveg, melyben az X-Menek iskolájáról, illetve a szerzőről, Joss Wheddonról tudhatunk meg alapvető információkat.

A következő szám, a Bosszú Angyalai már közelebb áll hozzám, azt már minden bizonnyal jobban fogom élvezni. :D 

A Disney 6 új dátumot jelentett be a Bosszúállók 4 után:

2021. 05. 07.
2021. 07. 30.
2021. 11. 05.
2022. 02. 18.
2022. 05. 06.
2022. 07. 29.

Lehet találgatni mik lesznek ezek. :D
Ezen kívül tudjuk hogy '19-ben jön a Pókember folytatása, a Hangya és Darázs és a Bosszúállók 4. után. '20-ban a 3. Galaxis Őrzői, valószínűleg ebben az évben jön majd az önálló Fekete Özvegy is. 
Esélyes hogy ezek közt a dátumok közt lesz a Captain Marvel, a Doctor Strange folytatása, esetleg még a Párducé is. Lehet még egy Fantasztikus Négyes is. Azt szerintem simán rebootolhatják, az nem kavar be se az MCU-nál, se az X-Men univerzumban. 

Más:

Kiadtak egy néhány füzetes minisorozatot, elmeséli hogy mik történtek a Polgárháború óta. (Avengers: Infinity War Prelude)

Szerkesztve: - RacerX

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

• Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.