Ugrás a kommentre

Darth Revan9

Ajánlott hozzászólás

Joker 2 (vagy hogy is hívják): az első Joker film szerintem egy korrekt alkotás lett. Így 5 év után is szerintem jó mű született, de azért távol áll a mesterműtől. Kérdés: a filmnek kellett-e folytatás?

A neten már fent van a film (igaz, eredeti nyelven, de üssekő, nekem így is jó, pláne, hogy amit én néztem, az végig feliratozva volt :D), tehát inkább így tekintettem meg és jól tettem. Mondogatták, hogy ez nem musical lesz, csak lesznek benne zenei dolgok... hát kérem szépen, ez egy musical volt a javából. Valahol olvastam, hogy 15 ének szólalt meg. Nos, nem igen számoltam, lehet tényleg meg volt. A film során azt tűnt fel nekem, hogy konkrétan alig volt olyan jelenet, ahol nem szivarozott volna valaki. Remélem tüdőt vizsgáltak náluk, mert aztak*rva.

Volt 1-2 zene, ami tetszett, de a többinek semmi értelmét nem láttam, meg az egész film össze-vissza csapongott. Most akkor mit is akartak a film során elmesélni nekünk? A film közepén volt egy 20 perc(?), ami működött, minden más rontott az összképen.

Phoenix jó volt a szerepben, az ő színészi alakítása mentett valamit a filmen. Jó volt a kémiája Gagával, aki amúgy érzésem szerint nem volt annyira "fontos" és előtérbe hozott, mint vártam.

 

Van, amikor egy filmnek nem kell folytatás. Na itt ez jó döntés lett volna (csakhát gondolom a WB látta a milliárdos bevételt és mohó lett...)

Ha pedig már folytatták a történetet, akkor legalább valami rendes történettel. De ne így!!! :facepalm:

 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

2024. 10. 03. - 23:36, Bence1997 írta:

Joker 2 (vagy hogy is hívják): az első Joker film szerintem egy korrekt alkotás lett. Így 5 év után is szerintem jó mű született, de azért távol áll a mesterműtől. 

 

Számomra az első rész mestermű. Még soha nem láttam ennyire profin bemutatni hogy valakin eluralkodik az őrület. Phoenix egyszerüen zseniális a szerepben, de az egész film annyira jól meg van csinálva hogy tanítani kéne. Szerintem. A másodikat nem láttam, de meg fogom nézni.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Joker: Kétszemélyes téboly

 

Friss, rövid, és spoilermentes vélemény: Akinek a Joker első része tetszett, az szerintem mindenképp adjon egy esélyt a második filmnek is. Ugyan a javarészt lehúzó kritikák kissé elvették a kedvemet a filmtől, szerencsére ennek ellenére ma este megnéztem, és nem mondhatom, hogy megbántam. Nyilván nem egy akció- és látványorientált blockbuster mozi (ez az első rész alapján talán evidens), de elgondolkodtató, merész és szerintem hozza azt, amiért az első részt szerettük. Egy érdekes karakterdráma a javából. Phoenix még mindig zseniális és Gaga is meglepően jól hozta (Har)Lee-t. A film vége szerintem jól illik a két film dramaturgiájába, így nem éltem meg csalódásként.

 

Egyedüli bajom a zenés betétek voltak. Nem csak azért, mert nem kedvelem a musical műfaját, hanem, mert semmi pluszt nem adott a történethez, a karakterek drámájához, inkább a játékidő elnyújtásának érződött. Viszont az megint erős csúsztatás, hogy a film 80%-a musical lenne (csak mert ilyen "kritikát" is olvastam).

 

Nem értek egyet azzal a nézőponttal, hogy kár volt elkészíteni ezt a filmet, mert csak a kapzsiság vezérelte az alkotókat. Persze, minden film a pénzről szól. Viszont megértem, miért lesz megosztó, esetleg anyagilag bukta - a merészsége, és elvárásokkal való szembeszállása miatt. Ezzel együtt, a körülötte lévő hiszti - ahogy manapság sok esetben - csak műbalhé, ami sajnos sok nézőt (majdnem engem is) befolyásol.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

  • Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

    • Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.