Bomarr Hozzászólás ideje: 2018. Március 2. Hozzászólás ideje: 2018. Március 2. A probléma az hogy főleg attól lesz kánon valami hogy Pablo és a Story Group ragaszkodnak hozzá hogy az adott részletekhez igazodjanak az új írók. Egy ezzel foglalkozó cikk szerint, amikor megkapják mondjuk egy új könyv/képregény/film első részletes vázlatát, akkor egyrészt ötleteket adnak az írónak hogy hol kapcsolódjon be más kánon művekhez, másrészt felhivják a figyelmét rá ha a sztorija ellentmondásba keveredett a kánonnal. Utóbbinál három választás van: az író maga kitalál valamit hogy az ötlet hogyan illeszkedjen a kánonba, vagy a Story Group segitségét kéri a megoldásban vagy az ötletet úgy ahogy van dobják. Na most a nagy kérdés: mi lesz akkor amikor egy új mű ütközik az ep.8 regénnyel? Pablo hozzáállását látva nem fognak vele foglalkozni. Ahogy nem foglalkoztak azzal se, hogy az ep.7 regényben Poe és Rey már találkoztak. Szóval hogy Snoke-ról kánonak lesznek-e az infók? Attól függ mennyire van már most kidolgozva Snoke háttérsztorija és mennyire rugalmas a dolog. Lehet, hogy tényleg többet megtudunk róla lehet hogy olyasmit tudunk meg ami úgy abban a formában nem lesz teljesen igaz. És emiatt nagyon más ez mint a többi kánon mű, mert ott kifejezetten cél a részletekhez való ragaszkodás. Itt úgy tűnik ez nem cél. 1 Válasz
Donát Hozzászólás ideje: 2018. Március 2. Hozzászólás ideje: 2018. Március 2. De én érzek különbséget aközött, hogy az EpVII könyvben szereplő Rey - Poe találkozást ignorálták (ami kb. minimális fontossággal bír) és aközött, hogy külön Riannal egyeztetve kidolgoznak egy rakat Snoke infót, majd ezt beleteszik a könyvbe. Ha ezek után ezeket az infókat ignorálnák, szerintem az gáz lenne, hiszen ha bármelyik másik könyvbe kerülne be, akkor onnantól kezdve mindenkinek ezen infók köré kéne igazodnia. Szerintem ha már úgy döntenek, hogy Snoke-ról betesznek egy csomó érdekességet, azt már később nem fogják felülírni. Ha nem lennének biztosak benne, valószínűleg eleve nem is engednék beleírni a könyvbe. 1 Válasz
Bomarr Hozzászólás ideje: 2018. Március 2. Hozzászólás ideje: 2018. Március 2. Snoke ügyben valószinüleg igazad lesz. Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2018. Március 2. Hozzászólás ideje: 2018. Március 2. Csak egy gyors hozzászólás: ha jól rémlik, az ep7 regényből derült ki, hogy Snoke figyelte a Birodalom felemelkedését és bukását, és a könyvben is szerepelt, hogy Kylo Ren Han megölése után meggyengült, lélekben megingott, összezavarodott. Mindkét dolog kánon, Snoke esetében erre már más forráskönyvek is hivatkoztak, Kylo megingása meg ugye igen fontos eleme lett az ep8-nak. Még a kezdet kezdetén, amikor eltörölték az EU-t és jött ez a "minden kánon" dolog, akkor volt egy cikk, ami foglalkozott a filmregényekkel is. Már nem találom, de ha jól rémlik, Kennedy is úgy hivatkozott ezekre már akkor, az elején, hogy ezek speciális esetek, vagyis azok számítanak kánon infóknak, amik nem ütköznek a filmben látott eseményekkel. Ezt azért is kellett már a kezdet kezdetén tisztázni, mert a régi regények mindegyike tartalmaz eltérést, ugye az ep3 kifejezetten nagyon markánsan eltér a filmtől. Szerintem az ep8 könyvváltozatnál simán kánonnak vehetjük majd például a harmadik leckét, amíg az nem ütközik a filmmel vagy az ep9 nem írja felül. Ha jól tippelek, közvetlen azelőtt lesz, hogy Rey beszélne Kylóval, mielőtt beugrik a barlangba. Rey akkor igen feldúlt, nem is akar beszélni Kylóval, de a filmből nem derül ki, miért ilyen ingerlékeny, mi dúlta fel. Nem láttunk semmit, ami okot adna erre. Amit eddig láttuk a harmadik leckéből, az szerintem nyilvánvalóvá teszi: amiatt feldúlt, mert Luke átverte. A filmnek sem mond ellent, elfér ott a jelenet, nem látom, hogy ne számítson kánonnak, amíg valahol máshol nem jön olyan információ, ami egyértelműen kizárja. (Ráadásul még nem is az első eset lenne, hogy egy törölt jelenet kánonná válik.) 2 Válasz
IndianaAndrisSolo Hozzászólás ideje: 2018. Március 3. Hozzászólás ideje: 2018. Március 3. Azt nyilatkozta Johnson a minap, hogy a harmadik lecke valami olyasmi, amit nyitva hagy a IX. részre Abrams-nek. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2018. Április 30. Szerző Hozzászólás ideje: 2018. Április 30. Az swnews.net szerint, Treworrow távozása a projektből már hónapokkal azelőtt eldőlt, hogy bejelentették. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2018. Július 6. Szerző Hozzászólás ideje: 2018. Július 6. Hamill és Boyega egyszerre rakott ki visszaszámlálót a IX-ig. 1 2 Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2018. Július 6. Hozzászólás ideje: 2018. Július 6. Vajon jelzés értékű, hogy Hamill is rakott ki? Válasz
Yoda József Hozzászólás ideje: 2018. Július 6. Hozzászólás ideje: 2018. Július 6. Csak azt várja, hogy újra fikázhasson 1 Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2018. Július 6. Szerző Hozzászólás ideje: 2018. Július 6. Alatta már megjöttek az elb*szott gyerekkorú csávók. 1 3 Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2018. Július 23. Szerző Hozzászólás ideje: 2018. Július 23. Joe Ninivaggi a Hasbro egyik fejese egy interjúban elárulta, hogy már dolgoznak az EPIX-es játékokon. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2018. Július 27. Szerző Hozzászólás ideje: 2018. Július 27. Augusztus 1-én kezdődik a forgatás Pinewoodban. 1 Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2018. Július 30. Szerző Hozzászólás ideje: 2018. Július 30. Szerdán kezdődik a forgatás. Pont a szülinapomon. Remélem a film szép ajándék lesz. 4 Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2018. Július 30. Hozzászólás ideje: 2018. Július 30. Szóval, a te születésnapodon "csak" egy új Star Wars filmet kezdenek el forgatni, az enyém másnapján meg "csak" megjelenik BD-n a Solo. Cöcc... És sokan azt hiszik, hogy Kathleen Kennedy a fontos ember a Star Wars franchise szempontjából. 4 Válasz
Yoda József Hozzászólás ideje: 2018. Július 30. Hozzászólás ideje: 2018. Július 30. Akkor hamarosan jöhetnek a kémjelentések, kémfotók a díszletekről Abrams szerencsére a TFA esetén sem tudott valami jól titkot tartani (már fél évvel a film előtt kinn volt egy leírás, ami 60%-ban igaznak bizonyult, egy hónappal előtte meg egy 90%-os pontosságú). Rian profibb volt ebben, remélem nem kérte ki Abrams a tanácsait ezügyben 2 Válasz
Donát Hozzászólás ideje: 2018. Július 30. Hozzászólás ideje: 2018. Július 30. 1 órával ezelőtt, Dzséjt írta: Szóval, a te születésnapodon "csak" egy új Star Wars filmet kezdenek el forgatni, az enyém másnapján meg "csak" megjelenik BD-n a Solo. Cöcc... És sokan azt hiszik, hogy Kathleen Kennedy a fontos ember a Star Wars franchise szempontjából. Oh, bárcsak 18 nappal hamarabb születtem volna, most úgy írnék valamit (May the 4th...) 2 Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2018. Július 30. Szerző Hozzászólás ideje: 2018. Július 30. 2 órával ezelőtt, Yoda József írta: Akkor hamarosan jöhetnek a kémjelentések, kémfotók a díszletekről Abrams szerencsére a TFA esetén sem tudott valami jól titkot tartani (már fél évvel a film előtt kinn volt egy leírás, ami 60%-ban igaznak bizonyult, egy hónappal előtte meg egy 90%-os pontosságú). Rian profibb volt ebben, remélem nem kérte ki Abrams a tanácsait ezügyben Én is nagyon várom az első képeket. Ki hogy néz majd ki, stb. Abban biztosak lehetünk, hogy teljesen más lesz a karakterek kinézete. Válasz
Bomarr Hozzászólás ideje: 2018. Augusztus 1. Hozzászólás ideje: 2018. Augusztus 1. Elkezdődött! 4 2 Válasz
Kenobi tábornok Hozzászólás ideje: 2018. Augusztus 2. Hozzászólás ideje: 2018. Augusztus 2. Ha jól látom, akkor ez Finn, Csuvi és Rey a Falconban? Válasz
csoli1138 Hozzászólás ideje: 2018. Augusztus 2. Hozzászólás ideje: 2018. Augusztus 2. De izgi! Ők már benne vannak újra! Nekünk még várni kell egy kicsit! De jó nekik! Válasz
Bomarr Hozzászólás ideje: 2018. Augusztus 2. Hozzászólás ideje: 2018. Augusztus 2. Az a jó hogy ez a forgatás legalább kap egy kis figyelmet. Amikor a Solo forgott mindenkit az ep.8 érdekelt. Akkor csak az volt igazán hir ha valami negativum kiderült. Most szerintem folyamatosan fognak nekünk azért csepegtetni ezt azt. Nem bánnám ha Abrams akár csak az ep.7 forgatásánál most is üzenne a fanoknak valamelyik diszletből. 2 Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2018. Augusztus 2. Szerző Hozzászólás ideje: 2018. Augusztus 2. Azért itt nagyobb lesz a hype. Én már most érzem. És az mekkora már, hogy rögtön az első bejelentkezésben köszönetet mond Riannak. Nem lesz itt gond. 1 Válasz
Bomarr Hozzászólás ideje: 2018. Augusztus 2. Hozzászólás ideje: 2018. Augusztus 2. Eleve most egy olyan film készül ami minket is érdekel. Itt nem az lesz mint a Solonál hogy a premier előtti napon is húzzuk a szánkat, hogy mi ez. Engem itt már az belelkesit hogy az elmosódott képen látni Finnt és egy teljesen más felsőt visel mint eddig Válasz
Dzséjt Hozzászólás ideje: 2018. Augusztus 2. Hozzászólás ideje: 2018. Augusztus 2. Én is így vagyok ezzel. Amikor tegnap este lefekvés előtt még feljöttem és megláttam, jobban elfogott a lelkesedés, mint a Solónál a moziban állva. Mondjuk ehhez nyilván az is hozzájárul, hogy Han alapból nem érdekelt, míg Finn, Rey, Poe és Kylo sorsa annál inkább, plusz most a ST éra is jobban foglalkoztat, mint az OT vagy a PT. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2018. Augusztus 2. Szerző Hozzászólás ideje: 2018. Augusztus 2. (szerkesztve) Én is csatlakozom. Már közel ezer hozzászólás van itt pedig még csak most kezdődött a forgatás. Mondanom se kell engem is borzasztóan érdekel mi lesz a történet vége. Finnen az katonai egyenruha lehet? Szerkesztve: 2018. Augusztus 2. - Ody Mandrell Válasz
Kenobi tábornok Hozzászólás ideje: 2018. Augusztus 2. Hozzászólás ideje: 2018. Augusztus 2. Ez a mellény viselet olyan Solos nekem Hanon volt mellény az OT-ben is meg a SOLO-ban is. Válasz
csoli1138 Hozzászólás ideje: 2018. Augusztus 6. Hozzászólás ideje: 2018. Augusztus 6. Bár van kint kint számláló, de engedtessék meg: 500 nap van vissza! 2 Válasz
Bence1997 Hozzászólás ideje: 2018. Augusztus 7. Hozzászólás ideje: 2018. Augusztus 7. BB-8 elkezdte az EpIX forgatását! 1 Válasz
Yoda József Hozzászólás ideje: 2018. Augusztus 8. Hozzászólás ideje: 2018. Augusztus 8. Felröppent egy nagyon kamunak tűnő pletyka, miszerint ez a film olyan hosszú lesz, hogy két részletben kapjuk meg mint pl. a Harry Potter fináléját Válasz
Ajánlott hozzászólás
Csatlakozz a beszélgetéshez!
Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.