IndianaAndrisSolo Hozzászólás ideje: 2019. Október 16. Hozzászólás ideje: 2019. Október 16. (szerkesztve) Én úgy gondolom, hogy nem is feltétlenül ez a jövő, attól függ, hogy mit szeretnénk. A Disney biztos stabil bevételt, de ezt azért szerintem nagyrészt a merchandise-ból nyeri. Ha nagy mozis bevételt szeretnének elérni, és rajongóként mi is úgy gondoljuk, hogy ez minősíti a filmet, akkor ez kell. De szerintem nem feltétlenül kell majmolni a Marvel-t. Lehet más előképeket is találni. Az biztos, hogy egy trilógiában nem lehet elmesélni már túl új történetet ezután a három trilógia után, főleg, hogy ma már egyetlen filmben is jóval kevesebb az érzelmi esemény, és több az akció (mások az elvárások), mint a 80-as évek blockbustereiben, és így az eredeti trilógiában is. A TV-Limited sorozatoknak van két körülménye, ami jótékonyan hathat a történetekre. Az egyik, hogy kénytelenek kevesebb pénzből gazdálkodni, ezáltal kevesebb az akció, de azt többségében annál kreatívabban szokták megoldani, a beállítások és a vágás szintjén kell működnie, és jobban meg kell válogatni, mikor van ténylegesen helye. A másik, hogy nem lehet megúszni a történetet: ma már egy 2-2 és fél órás filmet el lehet mesélni a Joseph Campbell-i szabályok legsematikusabb felbüfögésével, faltól falig akcióval. Egy 6-8-10 részes sorozatot nem, főleg, hogy a cliffhangerrel mindig rá van kényszerülve minden rész egy legalább kicsit is érdeklődésre számot tartó fordulatra. Szóval én nagyon üdvözítően fogadom a Disney+-t, a Mandalorian-t, meg a tervezett sorozatokat. A Rogue One úgy volt jó, ahogy van, de pl. a Solo-nál azt éreztem, hogy sokkal szívesebben néztem volna ezt meg sorozatban, sőt, nézném is tovább. Esküszöm, a mozis várakozás élményét leszámítva én akár még azt is elviselném, ha a IX. rész után nem is nagyon készülne SW-mozifilm, hanem helyette sok-sok izgalmas streaming sorozat. Persze egy ilyen sorozattal nem lehet akkorát kasszírozni, mint egy mozifilmmel, nem is lehet pontosan megmondani, hogy az előfizetők hányad része fizet elő azért a konkrét sorozatért a streaming szolgáltatóra. Szóval a TV-sorozat ilyen értelemben nem olyan nagy buli, de a merchandising-nál hosszú távon már azok a cuccok nyernek, amik nem csak látszólag hódították meg a nézőket: pl. ha belegondolunk, a merchandising piac fele még ma is konkrétan teljesen eredeti trilógiás elemekre épül. Szóval ha egy SW-tévésorozat jobban megnyeri a nézőket, inkább lesz kultstátuszban, akkor akár az adott sorozathoz kapcsolódó elemek hangsúlyosabbak lehetnek, mint a mozifilmekből származók. Egy teoretikus példa: teoretikus, mert a Mandalorian-ről igazából nem tudunk semmit, de a formavilága, és az eddigiektől való elszakadása úgy látom, hogy több érdeklődésre ad számot a rajongói közösségben, mint a IX. rész új merchandising-elemei (nem a saját véleményemet próbálom a közösségre vonatkoztatni: én összehasonlíthatatlanul jobban várom a IX. részt). Persze lehet, hogy hatalmas bukás lesz a sorozat, de ha beváltja a hozzá fűzött reményeket, el tudom képzelni, hogy a jövőben sűrűbben jönnek ki Mandalorian-os cuccok, mint a már amúgy is lezárt új trilógiához kapcsolódó dolgok. Szerkesztve: 2019. Október 16. - IndianaAndrisSolo 1 Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2019. Október 22. Szerző Hozzászólás ideje: 2019. Október 22. Trailer nélkül... 1 2 Válasz
Bomarr Hozzászólás ideje: 2019. Október 22. Hozzászólás ideje: 2019. Október 22. Ez igy kezdetnek elég biztató! 1 Válasz
Yoda József Hozzászólás ideje: 2019. Október 22. Hozzászólás ideje: 2019. Október 22. Na, lesz Endgame verés? (USA-ban lehetséges, WW-ben nyilván nem) más jegyárusítóktól vannak hírek? 2 Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2019. Október 22. Szerző Hozzászólás ideje: 2019. Október 22. (szerkesztve) Elvileg több mint biztatóan haladnak a dolgok. Huszonnégy óra után többet tudunk. Egy biztos: az első hétvégén többet hoz mint a Solo. Szerkesztve: 2019. Október 22. - Ody Mandrell 2 1 Válasz
Iqvi Hozzászólás ideje: 2019. Október 22. Hozzászólás ideje: 2019. Október 22. 7 órával ezelőtt, Yoda József írta: Na, lesz Endgame verés? (USA-ban lehetséges, WW-ben nyilván nem) más jegyárusítóktól vannak hírek? Legyen már, Marveles haverjaim kiakadnának. 1 1 Válasz
Brodie Hozzászólás ideje: 2019. Október 22. Hozzászólás ideje: 2019. Október 22. (szerkesztve) 2019. 04. 28. - 20:47, Brodie írta: Elvakult rajongói becsléssel mondok 1,4-et. Most is ennyit tippelnék. Talán 1,45. Nem látom esélyét hazai Endgame (858,4) verésnek, ennyivel szerintem nincs több benne, mint az ep8-ban (620,2) volt. De cáfoljanak majd rám a számok. Szerkesztve: 2019. Október 22. - Brodie Válasz
Yoda József Hozzászólás ideje: 2019. Október 22. Hozzászólás ideje: 2019. Október 22. 12 perccel korábban, Ody Mandrell írta: Elvileg több mint biztatóan haladnak a dolgok. Huszonnégy óra után többet tudunk. Egy biztos: az első hétvégén többet hoz mint a Solo. Azért ne a Solo legyen a szint 2 Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2019. Október 22. Szerző Hozzászólás ideje: 2019. Október 22. Egyelőre úgy tűnik csak az EG előzi. De még ez se biztos. Tarzaan sírhat Csita hátán. 6 Válasz
Iqvi Hozzászólás ideje: 2019. Október 22. Hozzászólás ideje: 2019. Október 22. Éppen most , Ody Mandrell írta: Csita Ő ki? 1 Válasz
Brodie Hozzászólás ideje: 2019. Október 22. Hozzászólás ideje: 2019. Október 22. 2 perccel korábban, Iqvi írta: Ő ki? 7 Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2019. Október 23. Szerző Hozzászólás ideje: 2019. Október 23. 13 órával ezelőtt, Yoda József írta: Azért ne a Solo legyen a szint Az egész bevételre gondoltam. Az Atom Tickets beszámolója szerint az első 24 órában az Endgame után a második legtöbbet eladott jegyes rekordot megszerezte. Két és félszer többen válottak rá jegyet, mint a TLJ-re ezen időintervallum alatt. Ami ebből látszik, hogy a SOLO fiaskó nem a TLJ miatt volt, hanem a rossz marketing és időbeosztás miatt. A másik pedig, hogy a TLJ nem igazán riasztott el senkit, és a netes böfögéseket is megint sikerült beárazni ezzel. 3 Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2019. Október 23. Szerző Hozzászólás ideje: 2019. Október 23. Az egyik boxoffice fórum guruja (RTH) nem túl derűlátó. Szerinte amcsiban 195/550 milliót fog hozni a film. Az első szám a nyitóhétvége. 2 Válasz
Bomarr Hozzászólás ideje: 2019. Október 23. Hozzászólás ideje: 2019. Október 23. Az kb. 1,1 milliárdot jelentene worldwide-ban. Én ezzel simán kitudnék békülni. Nem feltétlenül kellenek a rekordok. Ha kifejezetten sikeres az már elég. Mondjuk én arra számitok hogy Amerikában meglesz a 600 millió. Válasz
Bomarr Hozzászólás ideje: 2019. Október 23. Hozzászólás ideje: 2019. Október 23. Egyébként pedig csak a kontextus kedvéért: a Sithek bosszúja vagyis az ep.3 a maga idején 380 milliót hozott Amerikában. Ha az inflációval korrigáljuk ezt a számot akkor ez annyit jelent, hogy mai értéken 538 millió dollárt hozott a pénztáraknál. Válasz
Yoda József Hozzászólás ideje: 2019. Október 23. Hozzászólás ideje: 2019. Október 23. 7 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta: Az egyik boxoffice fórum guruja (RTH) nem túl derűlátó. Szerinte amcsiban 195/550 milliót fog hozni a film. Az első szám a nyitóhétvége. Ha ez igaz, akkor csak van némi negatív hatása az előző filmnek Válasz
Donát Hozzászólás ideje: 2019. Október 23. Hozzászólás ideje: 2019. Október 23. 5 órával ezelőtt, Bomarr írta: Az kb. 1,1 milliárdot jelentene worldwide-ban. Én ezzel simán kitudnék békülni. Nem feltétlenül kellenek a rekordok. Ha kifejezetten sikeres az már elég. Mondjuk én arra számitok hogy Amerikában meglesz a 600 millió. 7 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta: Az egyik boxoffice fórum guruja (RTH) nem túl derűlátó. Szerinte amcsiban 195/550 milliót fog hozni a film. Az első szám a nyitóhétvége. Mi alapján mondja ezt? Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2019. Október 23. Szerző Hozzászólás ideje: 2019. Október 23. 6 órával ezelőtt, Bomarr írta: Az kb. 1,1 milliárdot jelentene worldwide-ban. Én ezzel simán kitudnék békülni. Nem feltétlenül kellenek a rekordok. Ha kifejezetten sikeres az már elég. Mondjuk én arra számitok hogy Amerikában meglesz a 600 millió. Nem tudom elképzelni, hogy kevesebbet hozzon mint a TLJ! Szerintem amcsiban 720 körül lesz. 44 perccel korábban, Yoda József írta: Ha ez igaz, akkor csak van némi negatív hatása az előző filmnek Ez csak egy vélemény. Az eddigi jegyeladási adatok biztatóak. 40 perccel korábban, Donát írta: Mi alapján mondja ezt? Mert szerinte nem lesz olyan nagy hype ezúttal, és a TLJ-t pl. segítette egy cliffhanger meg egy remek trailer. Ezek most nincsenek szerinte. De ő csak egy bennfentes felhasználó, szóval ez is csak egy vélemény a sok közül. Válasz
Brodie Hozzászólás ideje: 2019. Október 23. Hozzászólás ideje: 2019. Október 23. 1 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta: Nem tudom elképzelni, hogy kevesebbet hozzon mint a TLJ! Szerintem amcsiban 720 körül lesz. Én is 720-ra gondoltam otthon, ezért tippeltem az 1,4-et összességében. Válasz
Darth Porg Hozzászólás ideje: 2019. Október 23. Hozzászólás ideje: 2019. Október 23. Meglepődnék ha 1.8 milliárd alatt hozna. Most valahogy így érzem, de nagyon. Válasz
Yoda József Hozzászólás ideje: 2019. Október 23. Hozzászólás ideje: 2019. Október 23. (szerkesztve) Örülök, hogy ilyen optimisták vagytok, de jó volna már nagyobb jegyirodáktól is valamilyen hírt kapni... azt olvastam az AtomTickets nem valami nagy és ismert jegyiroda, és hogy tavasszal az Endgame-re csak 5 órával a többi iroda után kezdték el a jegyeket árulni, így náluk már érthetően nem fogytak annyira a jegyek. Na, ez mondjuk már sokkal biztatóbb: Szerkesztve: 2019. Október 24. - Yoda József 1 2 Válasz
Yoda József Hozzászólás ideje: 2019. Október 27. Hozzászólás ideje: 2019. Október 27. Egy elemzés a film lehetséges esélyeiről: https://lrmonline.com/news/the-rise-of-skywalker-long-range-box-office-projections-and-past-trends/ Válasz
Yoda József Hozzászólás ideje: 2019. November 12. Hozzászólás ideje: 2019. November 12. https://trends.google.com/trends/explore?date=today 5-y&geo=US&q="The Force Awakens","The Last Jedi","The Rise of Skywalker" Ezek a számok nem túl biztatók... Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2019. November 12. Szerző Hozzászólás ideje: 2019. November 12. Ezt inkább hagyd. Válasz
Yoda József Hozzászólás ideje: 2019. November 12. Hozzászólás ideje: 2019. November 12. 1 perccel korábban, Ody Mandrell írta: Ezt inkább hagyd Mert? Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2019. November 12. Szerző Hozzászólás ideje: 2019. November 12. Csak összezavar. Válasz
Yoda József Hozzászólás ideje: 2019. November 12. Hozzászólás ideje: 2019. November 12. Nem hiszem... jól látható a tendencia... Érdemes összehasonlítani, hogy pl. a TLJ teaser-ekor 2017. áprilisban mennyivel nagyobb volt az érdeklődés, mint a TROS teaserekor. Ha csak szimplán a "star wars" kifejezést nézzük, akkor ilyen a helyzet: https://trends.google.com/trends/explore?date=today 5-y&geo=US&q=star wars A napokban csak úgy kíváncsiságból megnéztem pár előadást a CC honlapján vidéki nagyvárosokban (Debrecen, Szeged), és megdöbbentett, hogy a premier napján is szinte félig se teltek meg az előadások, a hétvégiek meg majdhogynem üresen konganak. Az elmúlt 2 évben nem ilyen volt. A végén még azért kellesz szurkolni, hogy a 800-900 millió meglegyen worldwide-ban, ami egy SAGA zárórésznél szerintem gáz. Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2019. November 12. Szerző Hozzászólás ideje: 2019. November 12. Jobb lenne ha képeket tennél benne mert ezek a linkek nem jönnek be. A magyar moziknál mindig ez volt, ezen kár izgulni. Akkor lenne gáz, hogy egy hét múlva lenne a premier. De az még mindig egy hónapra van... A magyar vidéki bevételeket meg amúgy se vetíteném ki releváns összehasonlításként mert egyszerűen nem az. PEsten pl. azért elég jól tele vannak a mozik már most, egy hónappal a bemutató előtt! Beteszek én is egy képet, aztán hátha megnyugszol. Ebből kitűnik, hogy pl. idén a google trendek alapján a Star Wars aranykora van. Válasz
Yoda József Hozzászólás ideje: 2019. November 12. Hozzászólás ideje: 2019. November 12. 9 perccel korábban, Ody Mandrell írta: Jobb lenne ha képeket tennél benne mert ezek a linkek nem jönnek be. A magyar moziknál mindig ez volt, ezen kár izgulni. Akkor lenne gáz, hogy egy hét múlva lenne a premier. De az még mindig egy hónapra van... A magyar vidéki bevételeket meg amúgy se vetíteném ki releváns összehasonlításként mert egyszerűen nem az. PEsten pl. azért elég jól tele vannak a mozik már most, egy hónappal a bemutató előtt! Beteszek én is egy képet, aztán hátha megnyugszol. Ebből kitűnik, hogy pl. idén a google trendek alapján a Star Wars aranykora van. Hát te nem tudom ezeken mit nézel, vagy mi számít neked aranykornak, de a 2019-es számok mind alacsonyabbak a 2017-esnél. Ugyanezt támasztják alá ezek is: Válasz
Ody Mandrell Hozzászólás ideje: 2019. November 12. Szerző Hozzászólás ideje: 2019. November 12. (szerkesztve) Ne húzz fel öreg. A fenti képeken Te mit látsz amit belinkeltem? Az is Google. Ennyit ér. Nem írja be a címet, hanem csak azt, hogy Star Wars és ennyi. Szerkesztve: 2019. November 12. - Ody Mandrell Válasz
Ajánlott hozzászólás
Csatlakozz a beszélgetéshez!
Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.