Ugrás a kommentre

1x01 - The Recruit


Ody Mandrell

Ajánlott hozzászólás

1. rész - The Recruit / Az újonc 

 

epguidere101.jpg

 

Írta: Brandon Auman

Rendezte: Steward Lee, Saul Ruiz

 

Helyszín: Castilon, Starkiller bázis

 

Szereplők:

Kazuda Xiono - Christopher Sean

Poe Dameron - Oscar Isaac

Leia Organa tábornok - Rachel Butera

Jarek Yeager - Scott Lawrence

Neeku Vozo - Josh Brener

Tam Ryvora - Suzie McGrath

Torra Doza - Myrna Velasco

Hamato Xiono - Tzi Ma

Z'Vk'Thkrkza "Z néni" - Tovah Feldshuh

Bolza Grool - Fred Tatasciore

Grevel - Dee Bradley Baker

Flix - Jim Rash

Orka - Bobby Moynihan

Elrik Vonreg őrnagy - Lex Lang

Hugh Sion - Sam Witwer

Hype Fazon - Donald Faison

Mia Gabon - Cherami Leigh

Glem - Dee Bradley Baker

Orthog - Fred Tatasciore

Jak Sivrak - Greg Proops

Yani - Bobby Moynihan

Jooks - Mary Elizabeth McGlynn

Al - Jonathan Lipow

Opeepit - ???

R1-J5 "Bucket"

G1-7CH "Glitch" - Jonathan Lipow

C-3PO - Anthony Daniels

GL-N

BB-8

C4  

 

Történet

Az új Köztársaság hadserege fontos hírszerzési adatokat próbál eljuttatni az Ellenállásnak, ám az Első Rend rajtuk üt. Kazuda Xiono magára vállalja, hogy hátramarad fedezni visszavonuló társait és megvárja Poe Dameront, akinek át kell adnia a hírszerzési anyagot. Dameron meg is érkezik és közös erővel legyőzik az Első Rend rejtélyes TIE vadászát, ami a hipertérbe menekül. Ezután Poe azzal bízza meg Kazt, hogy a Colossuson épüljön be egy szerelőcsapatba, és derítse ki, ki kémkedik az Első Rendnek, amelyről már biztosan tudják, hogy támadást tervez a Köztársaság ellen.

 

Érdekességek

- A nyitójelenetben látható X-szárnyúak T-85-ös modellek - annak a járműszériának a legújabb darabjai, amit az eredeti Star Warsban bemutatott T-65-ösök képviseltek. Az Ellenállás által használt X-szárnyúak valamivel régebbi, T-70-es modellek.

- A korai jegyzetek úgy írják le Kazt, hogy "egy madár, ami ügyetlenül ugrál a talajon, de ha a levegőbe kerül, akkor eszméletlen."

- A hiperhajtóművel felszerelt TIE-vadászok nagyon ritkák voltak a Galaktikus Birodalom napjaiban, de az Első Rend jelenlegi technológiája elérhetőbbé tette, főleg a Vonreg hajójához hasonló csúcskategóriás modelleknél.

- Az Új Köztársaság címerét először az Utóhatás regénysorozatban írták le; ez az első képernyőn történő megjelenése.

- Greg Proops visszatér a Star Wars hangok közé versenybemondóként, de nem az a kétfejű kommentátor, aki a Baljós árnyakban volt a fogatversenyen. Bár a hang ugyanaz, itt sokkal inkább felidézi a klasszikus bemondó stílust.

- Torra Doza statisztikája, aurebesh-ről fordítva a következő:

  1.  Top 5 idő - 100%
  2. Kihívási ráta - 87%
  3. Befejezés - 100%
  4. Győzelem - 100%
  5. Kieséssel szerzett győzelem - 100%
  6. Csúcssebesség - 92%

- Flix és Orka boltjára a következő van írva "BESZERZŐK IRODÁJA".

- A gorgok először a mos espai boltban bukkantak fel a Baljós árnyak során. A szerencsétlen Jar Jar Binks megpróbált megenni egy gorgot egy dühös kereskedőtől, úgy, hogy nem fizetett érte.

 

Concept Art galéria

 

1.jpg

A Polygon Pictures korai koncepció rajza

 

2.jpg

Poe Dameron teljes karakter illusztrációja

 

3.jpg

Kazuda Xiono teljes karakter illusztrációja

 

4.jpg

Torra Doza teljes karakter illusztrációja

 

5.jpg

Karakterstílus és helyszínkinézet

 

 

Pár kitétel.

 

1. A letöltéssel kapcsolatban itt, a felirattal kapcsolatban pedig itt találsz információt. Ezt a topikot ne ezekre használd.

2. Amennyire az lehetséges próbálj meg az adott rész keretei között maradni.

3. A történet elemeit ne rakd spoiler gomb mögé. Itt az epizód konkrét történéseit tárgyaljuk ki.

4. Csak akkor szólj hozzá a témához, ha már láttad az aktuális részt.

5. Tartsd be a fórumszabályzatban leírtakat.

Szerkesztve: - Ody Mandrell
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Az új sorozat. :)

 

A sorozat kezdése kicsikét hasonlított az EpVII -re, ott is és itt is egy fehér holddal kezdünk, aztán beúszik egy tárgy. Míg ott egy Első Rendi cirkáló volt, addig itt Kazuda Xiono droidja. Érdekes volt azt látni, hogy az Új Köztársaság 3 pilótát kért meg arra, hogy leszállítsanak egy információt az Ellenállásnak. Kazék Poe -val találkozása nem volt zökkenőmentes. VOnreg meg is támadta őket. Azért arra kíváncsi vagyok, hogy vajon a másik két pilóta vajon elmondta -e a feletteseiknek az incidenst. :hmm:

 

Poe és Kaz csapatmunkája tetszett és ha már Kaz: az ÚK X-szárnyúi nagyon babán néznek ki, nagyon tetszik ez a felújított változat, nem régies, szép a színe, amilyet mindig is vártam volna egy gazdagnak tűnő kormánytól. Vonreg TIE-vadásza is nagyon bejött nekem. Poe pedig egy sima X-szárnyúval mentette meg Kazt, ami fura volt a részéről, azt hittem, hogy látjuk majd a fekete X-szárnyúját - ha már ugye a VIII -ban megsemmisült. :)

 

A CR90 -es Koréliai korvettet is jó volt viszontlátni. Öröm volt hallani Poe -tól azt, hogy az a hajó a Scariff -tól egészen a Jakkuig szolgálta a lázadókat.

Amit kicsit furcsáltam, hogy ott volt az az adat a Köztársaságnál és miért nem tettek valamit azok, akik megszerezték? Ugye az adatnak hála Poe -ék biztosak már abban, hogy az Első Rend háborúra készül az ÚK ellen. Na már most a Köztársaság szenátorai nem tudtak erről a dologról? :hmm: Érdekes mindenesetre.

 

Kaz apját sajnos nem láthattuk, de azt tudjuk hála a végén lévő stáblistának, hogy Hamato Kazudának hívják. És Tza Ma szinkronizálta.

 

Colossus nagyon jól néz ki már az előzetesekben is, itt viszont méginkább bejött. Maga Aunt Z bárja adott egyfajta Cantina érzést a sok iszákoló ürgével. :D Apropó Aunt Z: mit leművelt a verekedés közben. :lol: Haláli figura. :D

Neeku bemutatkozása vicces volt, talán túlzottan is. Jó volt látni, hogy mindent komolyan vesz, hiszen egyből elhíresztelte azt, amit Kazuda csak nagyzóan mondott. :D Persze a verekedés utáni kis vita is bejött, szegény Neeku, tényleg kis butuska a saját optimista viselkedésével. :)

Az a holodarts nekem instant piros pont, mert imádom a dartsot, igaz csak kiskoromban játszottam papíron. :lol: Azért elég ügyes volt Kaz, de az a kis aleen jól kibabrált vele. :D Szegény Kaz, azért kapott rendesen az első bemutatkozási napján. :D

 

Kazzal amúgy nekem semmi bajom nem volt. Persze volt 1-2 megmozdulása, ami gyerekesnek tűnt, de elvégre ez gyerekeknek készült sorozat. Picit Ezra jutott eszembe 1-2 résznél, de sikerült összességében elkülöníteni őt a 14-15 éves tolvajcsemetétől.

Yeager már az első bemutatkozásánál levett a lábamról. Nagyon tetszett a szerepe, igaz nem volt sokat a képernyőn, de remek tanácsokat adott Kaz -nak, különösen a verseny előtt.

 

És maga a verseny. Huhh, hát volt izgalom bőven, bár picit gyorsan történt a dolog, mindenesetre tetszett. Nem láthattunk sokat az egész versenyzős dologból, de ennyi alapján nekem nagyon tetszik. Az elején amúgy jó volt az EpI -es utalás Anakinra. :D És a kommentátor is az volt, aki az EPI -ben. Mondjuk ezt már korábban lehetett tudni, de ez nem von le az élvezetéből. A verseny végén azért Kaznak volt egy kis szerencséje és az a hang, tisztára mint egy II. világháborús repülőgépé volt. :clap:

 

A végén pedig Vonreg megérkezett a Starkiller bázishoz. Nagyon szép látvány volt és ezalapján most kezd csak beindulni a történet. Kaz -nak amúgy is egy Első Rendi kémet kell lelepleznie. Érdekes lesz majd, hogy ki az.

 

Összességében jó kezdés volt, nem mondom nagyon erősnek, de egy jó indítás. Colossus nagyon tetszett, Flix és Orka kettőse haláli, az a nagy ürge is mókás jeleneteket produkált. Meglátjuk hogyan muzsikál tovább a sorozat. Mindenesetre a kezdés után maxi bizakodó vagyok. :)

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

No, akkor bővebben. Bevezető résznek elment, főleg Kazra koncentrált, aki egyelőre nem nyert meg. Valahol a tipikus Star Wars hős: egyedül van, ki akar törni abból az életből, amit eddig élt, kalandra vágyik, és kifejezetten tehetséges pilóta, és egy olyan csapatba kerül, akik jó barátai lesznek és a családjává válhatnak. Annyi az újdonság, hogy Kaznak Luke-kal, Hannal, Rey-jel, Ezrával és Anakinnal ellentétben van egy apja, rendes munkája, ami még köthető is ahhoz, amit szeret. De ezt leszámítva beleillik a fenti szereplők alkotta, számomra egyre unalmasabb mintába. Persze, ha az apjával való kapcsolatot jobban fókuszba hozzák, kitörhet ebből a sorból. Szép karakterpillanat volt, amikor magányosan ült a csillagok alatt.

 

Meg vannak a megszokott szerepek is: a mentor/apa figura, a potenciális szerelmi partner, a rivális, a komikus figura, és a saját droid, bár ez utóbbi egyelőre BB-8. Tulajdonképpen ezen a ponton sincs sok újdonság. De mivel a karaktereket még csak most kezdték el bemutatni, így következtetést még nem vonnék le. A többségben érzek potenciált, különösen az "elnök" lánya és a megcsömörlött ex-lázadó tetszetős. Bucket egyelőre csak egy Chopper klónnak tűnik, de pusztán az első rész alapján nem fog annyi szerepet kapni. Érzésem szerint ő Yeager árnyékában fog maradni, nem lesz olyan egyenlő csapattag, mint BB-8, R2 vagy éppen az említett Chopper. Aki viszont idegesít, az Neeku. Akár a rész antagonistája is lehetne, hiszen neki hála került Kaz az egyik bajból a másikba. Nem tudom, mennyit finomítanak majd rajta, de jelenleg szívesen megnézném, ahogy fejjel előre lehajítják a Kolosszusról.

 

A rész eleje amúgy nálam sem akart még működni, a nyitó csata kifejezetten lagymatag lett (pláne a rész végi versennyel szemben, ami meg baromi jól sikerült, pedig csak két gép kergette egymást), bár tetszenek a T-85-ösök, jó volt végre ezeket is akcióban látni. Közelről kifejezetten szépek az űrhajók. Apropó, a látvány szerintem egész jó, a nagyotálok dögösek, és az egész egyben van. A karakterek furák, de őket gyorsan megszoktam, minden más viszont szerintem marha jól fest. És van hangulat, például a Kolosszuson hasonló hangulat fogott el, mint a Knight of the Old Republicban Manaanon. És nálam a Kolosszusra megérkezés volt a vízválasztó is, ott szép finoman beszívott a látvány és a hangulat és onnantól működött a rész. Ez az állomás nekem nagyon adja. A számtalan fajjal, az élettel teliséggel és a háttérben folyamatosan menő versenyekkel.

 

Ami érdekes, hogy egyelőre nem törték össze magukat az új dolgok mutogatásával. Úgy értem, az Ellenállás oldaláról egy Corelliai Korvett fogadott minket, Poe-ék pedig ugyanolyan űrbusszal mentek a Kolosszusra, mint amivel a Rebelsben furikáztak hőseink. Az utóbbi kicsit fura azért, elvégre harminc évvel vagyunk hátrébb. Bár persze, Veszprémben is még a '70-es évekből itt maradt Ikaruszok cirkálnak helyi járatként. :) De azért remélem, kapunk pár szép új, és tényleg új hajót. A T-85 és az újfajta TIE Interceptor azért kevéske.

 

Ami még tetszett, hogy már most bemutatták, hogy az Ellenállás megítélése az új Köztársaságban meglehetősen vegyes. Míg Xiono szenátor szélsőségesnek nevezte Leia csapatát és egyértelműen dühíti a létük, addig a katonai főparancsnokság hírszerzési anyagot szállít nekik a saját katonáival. Érzésem szerint ezen a téren sok remek információval gazdagodhatunk. Már csak ha az ep7 nyitószövegére és Hux szónoklatára gondolunk, ahhoz is hozzápárosíthatjuk eme rész nyitányát. És ez csak a kezdet, kíváncsi vagyok, mi vár még az Első Renddel kapcsolatban. Az már egyértelmű, hogy itt nincsenek titokban, legalábbis mintha mindenki tudná róluk, hogy léteznek, de az erejük láthatóan még kérdéses. És már itt támadásról esik szó... Hát, mi már tudjuk, miféle támadásra készülnek. :( 

 

A zene viszont eddig egynek elmegy kategória. Egyetlen erős témát sem éreztem igazán. Ami meg a humort illeti: néha én is úgy éreztem, hogy rosszul van időzítve, vagy nem sikerült hozzá megfelelően animálni a karaktert. Valószínűleg még a készítőknek is gyakorolniuk kell itt, ráérezni az animációra és a sorozat tónusára. Viszont szerintem, ha a humor gyerekesebb is, mint a Rebelsben volt, még mindig komolyabb, mint a TCW első évadában a droid poénok. Itt inkább lazaságot érzek, karakterpoénokkal. Nem mondom, hogy mind tetszett, de azért egyszer-kétszer megnevettetett, és ha csak ennyi lesz minden részben, azt el fogom viselni. A Star Warsnak amúgy is szerves része a humor, mindenféle humor.

 

Összességében tehát mint nyitórész, nálam működött az epizód. Lefektette az alapokat, megnyitott néhány érdekes szálat, a látvány tetszetős, a hangulat megvan. Van miből építkezni. Felkeltette az érdeklődésemet, és ez jó. Lássuk, mi vár a folytatásban.

 

2 órával ezelőtt, Bence1997 írta:

ami fura volt a részéről, azt hittem, hogy látjuk majd a fekete X-szárnyúját - ha már ugye a VIII -ban megsemmisült

Viszont az ep7 elején Poe egy sima X-szárnyút vezet, így azzal most jobban összhangba van.

 

2 órával ezelőtt, Bence1997 írta:

Amit kicsit furcsáltam, hogy ott volt az az adat a Köztársaságnál és miért nem tettek valamit azok, akik megszerezték? Ugye az adatnak hála Poe -ék biztosak már abban, hogy az Első Rend háborúra készül az ÚK ellen. Na már most a Köztársaság szenátorai nem tudtak erről a dologról? :hmm: Érdekes mindenesetre.

Szerintem ezt a politikai helyzet diktálja. Érzésem szerint a Köztársaság nem akar háborúba keveredni az Első Renddel, talán nem is vélik fenyegetésnek, ezért hivatalosan semmit sem tesznek, nem kémkednek utána, nem mondják, hogy ejnye-bejnye. Ugyanakkor a hadseregben vannak, akik látják a bajt és fű alatt besegítenek az Ellenállásnak. Ha találnak valamit, azt lepasszolják, mert az Ellenállás szabadabban mozoghat, például küldhet kémeket a Köztársaság határán kívül fekvő Kolosszusra szaglászni. A hivatalos hadsereget viszont lehet, hogy kérdőre vonnák a szenátorok, ha ilyen lépést tenne.

 

Amúgy érdekes, hogy Kazék bár hárman voltak, abszolút fölényben, nem szálltak szembe a TIE-jal. Szerintem a politikai feszültség miatt még csak harcérintkezésbe sem léphetnek, ha önvédelemből mégis fegyvert kell használniuk, akkor is csak elhessegethetik az ellenséget, ahogy azt Kaz tette.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Egész tetszetős lett az első rész.

A Kolosszusra való megérkezésig elég meh volt a rész számomra, de utána azért bőven javult. Utána már kifejezetten tetszet az egész, 

A karakerek közül Kaz jelenleg olyan semleges, Neekut és Yeagert viszont megkedveltem elsőre. 

A versenyről meg csak annyit, hogy a Baljós Árnyakba a fogatverseny az egyik kedvenc részem, és ha még sok ilyen versenyt látunk, akkor bizony a sorozat meg én jóban leszünk. :D 

Amúgy így utólag belegondolva, elég baba lenne egy versenyjáték a Kolosszus versenyein alapulva. MInt amilyen az Episode I Racer volt annak idején. :D 

Szerkesztve: - Dzséjt
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

5 perccel korábban, Dei írta:

Amúgy így utólag belegondolva, elég baba lenne egy versenyjáték a Kolosszus versenyein alapulva. MInt amilyen az Episode I Racer volt annak idején. :D

Tulajdonképpen ilyen már régóta van, az X-Wing játékokban benne vannak ezek a gyűrűk és időre lehet bennük száguldozni (meg a gyakorlóküldetések is ezeken alapulnak).

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

A Klónok háborúja és a Lázadók bevezető részeihez képest ez sokkal gyengébb lett. Rég fogott már el olyan érzés, hogy legszívesebben előre tekernék. Nagyon remélem, hogy később több, érdekesebb dolog lesz. Sajnos  unalmasnak találtam és az új szereplők sem fogtak még meg. Ami azért is rossz, mert a korábbi két animációs sorozatnál egyből megkedveltem az új szereplőket.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Egy bevezető epizódnak elment, de úgy emlékszem a TCW és a Rebels első része jobban bejött. Ami eddig nálam nem működik az a főszereplő. Se a szinkronja se a karaktere nem tetszik eddig. De az utóbbi biztos sokat fog majd változni idővel a szinkront meg majd megszokom de Ezra-hoz képest visszalépés. Yeager karaktere viszont tetszik illetve a többi emberi mellék karakter is rendben van. Látvány is rendbe van de azért még szokni kell.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Meglep egyébként hogy egy ennyire halovány űrcsatával kezdődik az egész sorozat. Pedig tudhatnák, hogy az első benyomás rettentő sokat számít. És később látszik hogy azért ebből a stilusból kifejezetten látványos dolgokat is ki lehet hozni.  Lehet jobban jártak volna ha valamiféle versennyel kezdődik az egész. Úgy általában az első 10-15 perc nekem nagyon nehézkes volt. Még az is eszembe jutott, hogy most nem nézem végig hanem majd átteszem későbbre. Pláne amikor Kaz beesett Poe és Leia "megbeszélésére". Aztán az állomáson már kezdtem érezni, hogy oké lesz ebben kraft (bár néhol a humor/karakterek valahogy nem működtek annyira mint kellene). De aztán főleg az utolsó 5 perc győzött meg. Szerintem a verseny baromi jól nézett ki. És kellett is egy ilyen "nagy dobás", hogy meghozza a kedvet a folytatáshoz.

Mint felvezető rész oké. A Rebels szerintem is jobban kezdett, de az összbenyomást tekintve a TCW mozifilmnél nálam ez jobb volt (az első TCW évad Yodás nyitórészénél viszont nem).

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

22 órával ezelőtt, Dzséjt írta:

Viszont az ep7 elején Poe egy sima X-szárnyút vezet, így azzal most jobban összhangba van.

Na igen, azzal összhangban van. Ugyanakkor utánanéztem és mivel nem tudom hogy olvastad -e a Poe Dameron képregényt - ami e sorozat előtt játszódik - de ott a 23. számban Poe fekete X-szárnyúja megsérült. Így szerintem már ez ok arra, hogy míg azt szerelik, javítják, addig egy sima X-szárnyúval menti meg Kazt. :)

22 órával ezelőtt, Dzséjt írta:

Amúgy érdekes, hogy Kazék bár hárman voltak, abszolút fölényben, nem szálltak szembe a TIE-jal. Szerintem a politikai feszültség miatt még csak harcérintkezésbe sem léphetnek, ha önvédelemből mégis fegyvert kell használniuk, akkor is csak elhessegethetik az ellenséget, ahogy azt Kaz tette.

Igen, ez valóban érdekes volt.

 

Amúgy Kaz apja szerintetek néppárti vagy centrista lehet? Az Ellenállásról mondott szövege alapján én utóbbit tippelném - persze a centristák között is vannak olyanok, akik nem tudnak a FO létezéréséről, szerintem ő köztük lehet Kazuda apja -, de az is lehet, hogy Hamato csalódott Leiában - kvázi megfordult a véleménye, miután kitudódott az igazság - és néppárti lenne. :hmm: Remélem találkozunk vele még.

Szerkesztve: - Bence1997
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Tetszett a rész. Meg is lepődtem rajta, hogy ez a kis idétlen humor mennyire nem zavart, sőt bejött. Úgy illik a sorozathoz, és a főszereplőhöz is.

Szépen fel lett vezetve a  sztori, nem kapkodták el, de bejött az új karakterek, sokkal gyorsabban mint a Rebelsnél.

Jó persze hozzá kell tenni, hogy azonnal bevetettek pár nagyágyút amivel azonnal lekenyereztek, Leia és Poe személyében. :D És hát a végén a SKB megjelenése...

De ami a legjobban el van találva talán, az a zene számomra. Kíváncsi vagyok a folytatásra és persze a történetek összekötésére a filmekkel.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Bejött! Az írásokból azt hittem a humor lesz a gyenge pont pedig nekem bejövős volt. :D A kezdés kicsit 2001 Űrodüsszeiás volt, lestem is, hogy ez most hogyan? :D Ami persze egyből látszik, hogy jóval lightosabb elődeinél, de ez nem is csoda hisz békeidő van megint. Ami a fő, hogy sikerült ST hangulatot kreálni aminek nagyon örültem. 

 

Fura volt, hogy Köztársasági hajók az Ellenállásnak kémkednek. Kaz kicsit gyorsan került a képbe és kapta meg a küldetést, de végül is ezen túl lehet lépni. Jó volt Leia feltűnése is, plusz Poe se hazudtolta meg magát. A főbb szereplők mind bejöttek! Kazuda abszolút nem retardált, csupán csak egy tehetséges pilóta. Nagyon tetszett ahogy bevezették a karakterét. Aztán ott volt Yeager aki pont azt képviselte amit vártam: a vezető típust aki megmondja mi a pálya (ezúttal szó szerint). Jó volt Neeku és Tam is, bár az utóbbiból alig kaptunk valamit. Az abszolút mellékszereplőkből Flix és Orka mindent vitt. :lol: Hatalmas arcok. Watto méltó örökösei. :D Tőlük nem sokkal marad el Bolza Grool. A tetkóiból kitűnik, hogy valaha a Fekete Napnak dolgozhatott, de nem is ez a fő lényeg hanem maga az egész karakter. :D Ő az igazi izomagy! Nem olyan mint Zeb, nem! Grool igazi agyatlan barom, imádom. :D 

 

A verseny szuper volt, látványban nagyon szépen megcsinálták. A végén már sajnáltam, hogy  csak ennyi volt, szóval soha rosszabb kezdést az új érának. :) Úgy érzem megint egy olyan pontról indultunk, ahonnan iszonyat sokat lehet előrelépni.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

2018. 10. 07. - 14:54, Bence1997 írta:

Az a holodarts nekem instant piros pont, mert imádom a dartsot,

Nekem az túl földi volt, főleg amikor Kazuda kimondja, hogy Bull lenne a találata...

2018. 10. 08. - 19:03, kudar írta:

De ami a legjobban el van találva talán, az a zene számomra.

Az nekem is nagyon bejött! Elüt a többi SW zenétől, de végre egyedi és nem akarta semmilyen formán megidézni a régi érákat. Ez is azt az érzést erősítette, hogy ez egy új korszak.

2018. 10. 07. - 16:46, Dzséjt írta:

Amúgy érdekes, hogy Kazék bár hárman voltak, abszolút fölényben, nem szálltak szembe a TIE-jal. Szerintem a politikai feszültség miatt még csak harcérintkezésbe sem léphetnek, ha önvédelemből mégis fegyvert kell használniuk, akkor is csak elhessegethetik az ellenséget, ahogy azt Kaz tette.

És ez máris összhangban van a Poe képregénnyel ami kiváló. :) 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

1 órával korábban, Ody Mandrell írta:

Az abszolút mellékszereplőkből Flix és Orka mindent vitt. :lol:

Oh, én nagyon imádtam őket. És a pit droidjuk se volt semmi. :lol:

1 órával korábban, Ody Mandrell írta:

Tőlük nem sokkal marad el Bolza Grool.

Tőle a kedvenc jelenetem a legelső feltűnése, amikor a csávót a vízbe dobja. Szegény már a halak bendőjében emésztődik, :D

33 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

Nekem az túl földi volt, főleg amikor Kazuda kimondja, hogy Bull lenne a találata...

Nekem is földi érzetet adott, de ettől függetlenül örülök, hogy ilyenek is helyet kapnak a SW univerzumában. De azért Kaz elég ügyesen nyomta. Bár az utolsót elrontotta, szerencséjére az is középre ment, bizonyos szemszögből nézve. :D

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

59 perccel korábban, Bence1997 írta:

Oh, én nagyon imádtam őket. És a pit droidjuk se volt semmi. :lol:

Na őt ki is hagytam pedig ez nagy piros pont. :D

 

@DzséjtIgazad van, a felállás eddig valóban a Rebels-re hajaz. Reméljük ahogy haladunk előre ez az érzés múlik. 

 

Olyan ez az első rész mint egy kóstoló. 

Szerkesztve: - Ody Mandrell
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Megnézve a pilot duplarészt, pozitívan csalódtam. A humort nem erőltették túl, vagy legalábbis bőven az ingerküszöbömön belül volt, és a nagy része jól működött. Bár én korábban sem aggódtam e téren, de a látvány is bejött. A gépek csodálatosak, az óceánbolygó nem különben, de ami a legjobban bejött az az, hogy a Colossus él és vibrál! Tömegjelenetek sokasága, sok-sok faj és egyéniség... a Rebels-t ezen a téren már most lekörözte az új sorozat.  Legyen az kantin, kikötő, piac, itt valóban elhiszi a néző, hogy az állomáson rengetegen élnek. 

 

Pedig a rész annyira nem is indult jól. A bevezető űrcsata (ha egyáltalán annak lehet nevezni) unalmas volt, a párbeszédek sótlanak, de szerencsére utána beindultak az események. Minden nyafogása ellenére Kazuda nekem szimpatikus fickó. És bár, tegyük hozzá, annak ellenére, hogy sok más SW-hőstől eltérően ő nagyon is tisztában van származásával, és valószínűleg eddig soha igazán nem kellett megszenvednie semmiért, mégis az elhidegült apa-fiú viszony révén ő is hasonlatos azon tipikus kalandvágyó hősökhöz, akiket már olyannyira ismerünk Luke-tól kezdve. Azért remélem, hogy az apuci nagyobb szerephez fog jutni valami módon (már csak a feltételes politikai szál miatt is). A sokszor idétlen Kazuda mellett Poe már-már bölcs és sokat látott vezetőnek tűnt. Jut eszembe, hatalmas volt a Leia-cameo. Nagyon kíváncsi leszek, hova fog kilyukadni a srác küldetése; egyelőre ötletem sincs, ki lehet az Első Rend kémje. Remélem, a készítők nem az evidens megoldást választják, és nem valami ellenszenves alak lesz az, akit már a legeleje óta utálunk. Ejtsünk pár szót a mellékszereplőkről: Neeku-t egyelőre nem tudom hova tenni, az elején iszonyat idegesítő volt, szerencsére később már visszavett egy kicsit magából. Jarek a tipikusan sokat látott, megcsömörlött veterán, aki már nem akar belekeveredni semmibe, de tudjuk, hogy úgy is befog. Nagyon kíváncsi vagyok az előéletére. Torra Dozából és Tam Ryvorából egyelőre nem sokat láttunk. A cselekményt olyan érdekes mellékszereplők színesítik, mint Z néni, Bolza Grool vagy éppen az Orka-Flix páros.

 

Visszagondolva, a TCW pilot epizódjához képest a The Recruit nekem jobban tetszett, a Spark of Rebellion-nal meg talán egyenértékű. Ez egy kimondottan jó kezdés, meglátjuk, milyen lesz a folytatás.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Ma újra megnéztem, házimozin. Nagyon jó a nyitány, egyre jobban tetszik. Szinte nincs benne gyenge karakter. :D A zenéje pedig telitalálat! 

Szerkesztve: - Ody Mandrell
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Én már 3-szor láttam. :D Egyre jobban tetszik. Érezni rajta, hogy békeidő van, de ettől annyira különleges. És a Colossust se tudom megunni, az a piac nekem baromira tetszik. És az az arab/indiai zene is bejön, amikor Kaz és Neeku a gorgért mennek. Egy pillanatra elfogott egy kelet-indiai érzés. A hangulatot itt nagyon eltalálták!

Szerkesztve: - Bence1997
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Így van, ráadásul ott a látványvilág is odaver. A nap a háttérben. Egyébként a fényeket és a tükröződéseket megint zseniálisan elkapták. Ezzel sokat dobnak a látványon. Amúgy Kaz és Torra versenye pedig nem csak látványban jó de hangzásban is. Hála égnek a WEB-DL 5.1-es DD hanggal van ami nem keveset rak az élményhez. :) 

 

Akárhogy is, ha az ember rákap az ízére hamar függővé válhat. 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Az újranézés nálam is felhúzta az epizódot. Az biztos, hogy jó látni hogy végre a távoli galaxis tényleg színes. A látványvilág terén a három trilógia megfelelő egyvelegét sikerült kikeverniük. Mindenhonnan vannak elemek/fajok átemelve és ez szuper.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Pontosan. A verseny nálam amúgy abszolút favorit a részben, a látvány is, de a hang méginkább. Különösen az tetszik, amikor Kaz hajója, a Fireball fellángol és az utolsó gyűrű felé száguld. Az a hangzás valami kegyetlenül jól el van találva. Komolyan, mint egy 2. világháborús vadászgép hangja lenne.

 

A karakterek közül Kazt elsőre fura volt nekem. A családias háttere miatt - plusz pedig hogy nem erő-érzékeny - elkülönült az előbbi hősöktől, de viselkedésileg valamiért nem nagyon tetszett Kaz karaktere. Viszont így 3 megtekintés után már jókat mosolygok rajta. Neeku a másik: amikor Poe mondja a niktóinak, hogy Kaz egy ideig a környéken fog lógni, Neeku megkérdezi, hogy honnan fog lógni. :lol: Mondhatjuk azt is, hogy Neeku a SW Drax karaktere, csak mókásabb és viccesebb kivitelben. :D

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

4 perccel korábban, Bomarr írta:

Az újranézés nálam is felhúzta az epizódot. Az biztos, hogy jó látni hogy végre a távoli galaxis tényleg színes. A látványvilág terén a három trilógia megfelelő egyvelegét sikerült kikeverniük. Mindenhonnan vannak elemek/fajok átemelve és ez szuper.

Ezt ki is hagytam! Tényleg mint egy nagy olvasztótégely! Szinte mindenből van benne amit eddig láttunk az SW-ben. Meglepő volt pl. mennyi pit droid sertepertél a Clossuson (mondanom se kell miért imádom őket annyira :lol: ). Mindazokat az elemeket hozta már ez az egy rész is, amit pl. a sequelből hiányoltak páran. 

4 perccel korábban, Bence1997 írta:

Neeku a másik: amikor Poe mondja a niktóinak, hogy Kaz egy ideig a környéken fog lógni, Neeku megkérdezi, hogy honnan fog lógni. :lol: Mondhatjuk azt is, hogy Neeku a SW Drax karaktere, csak mókásabb és viccesebb kivitelben. :D

Poe érdekesen reagált Neekura. Ugyanis kezet se fogott vele, kicsit bunkó volt. :D Utána gyorsan  kiderült miért tart tőle. Neekunál naivabb lényt ugyanis még nem láthattunk az SW-ben. Ráadásul a viccet se érti. :D 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

6 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

Poe érdekesen reagált Neekura. Ugyanis kezet se fogott vele, kicsit bunkó volt. :D

Azon én nagyot lestem. :D Azért na, Poe is jól megválogatja az embereit. Mondjuk még mindig nem értem, hogy hogyan esett ilyen rövid idő alatt Kazra a választása. Nem volt egy ellenálló szerelő/pilóta, aki ezt megtehette volna? Meg repülni se igazán látta a srácot, lőtt egy picit álló helyzetben egy ellenségre és ennyi? :hmm:

Szerkesztve: - Bence1997
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

 

5 perccel korábban, Bence1997 írta:

Azon én nagyot lestem. :D Azért na, Poe is jól megválogatja az embereit. Mondjuk még mindig nem értem, hogy hogyan esett ilyen rövid idő alatt Kazra a választása. Nem volt egy ellenálló szerelő/pilóta, aki ezt megtehette volna? Meg repülni se igazán látta a srácot, lőtt egy picit álló helyzetben egy ellenségre és ennyi? :hmm:

Ez valóban fura. Ráadásul nem egyszer mondja a rész során milyen sokat lát Kazban. Nagyon alapja nem volt ennek az optimizmusnak. Ok, a harcban jó volt, de a Colossuson csak csetlett botlott. 

 

Egyébként ami még érdekes az a Starkillerrel kapcsolatban merül fel. Sose gondoltam volna, hogy az UK előbb szerzett tudomást bármilyen fegyverről is mint az Ellenállás. Aztán az is fura volt, hogy futárok útján cserélnek információt és nem adásokat küldenek. Azt mondjuk már tudjuk, hogy hét hónap alatt se sikerül majd a bázis nyomára akadni... :( 

 

Remélem benne lesz a sorozatban a Hosnian drámája amely most Kazon keresztül igazi súlyt kaphat. 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Szerintem Poe egy olyan ember, aki mindenkiben meglátja elsőre a jót és rögtön a barátjának tekinti. Hiszen Finn -nél is mi volt? Megszöktek a Finalizer -ről, aztán amikor újra találkoztak, megölelték egymást, mint két régi barát, akik már régebb óta ismerik egymást. 

 

Jó mondjuk itt azért nem pont ez történt, de ez az optimista Poe nekem mindenesetre kicsit furcsa volt.

 

Szerintem benne lesz. Azért nagyon remélem, hogy Kaz apját látni is fogjuk és jobban megismerjük majd az apa-fia közötti kapcsolatot. Úgy tényleg súlyt adnának a Hosnian felrobbantásának.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Na, ma végre én is megnéztem. Nem vártam sokat, de így is keserű a szájízem kicsit.

A látvány összességében elment, az animáció stílusa megszokható, bár már többször is leírtam, hogy ez a verzió nem az én ízlésvilágom. De összességében szép, a mozgások rendben vannak, smooth, meg minden, szóval jó ez :) Viszont ahogy a füstöt ábrázolják, na az iszonyú ronda volt. A szereplők arca is kicsit olyan steril nekem, Kaz mintha porcelánból lenne kb...

 

A szereplőkről sokat nem tudtunk meg. Yeager-t bírtam talán a legjobban az összes közül, meg Torrát :) Kaz nagyon Ezrás nekem, remélem később ő is megkomolyodik. Neeko viszont sokszor az agyamra ment, és szemmel láthatóan nemcsak nekem, hanem Kaznak is :D 

 

Zene terén többet vártam. Mondjuk valamilyen ismerős ST-dallam felcsendülését. Az ending nyugodtan lehetne a Resistance téma valamilyen feldolgozása is, ha már ez a sorozat címe... Az aláfestő zenék gyerekesen hangzottak sok jelenetben, bár tudom, hogy Filoni is azt mondta, ez a sorozat még a Rebelsnél is fiatalabb generációt céloz meg.

 

A poénok nagy része amúgy nekem bejött, a rész végi verseny is egész hangulatosra sikeredett, bár kiszámítható volt, hogy a Fireball hű lesz a nevéhez :D 

 

Szóval összességében egynek elment, nézni fogom tovább az biztos, remélem idővel kinövi a gyermekbetegségeit ez a sorozat is, ahogy az "elődjei" :)

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

  • Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

    • Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.