Darth Sky Posted February 1, 2019 Share Posted February 1, 2019 Idén nálunk is megjelenik a Mester és tanítvány (Master & Apprentice) c. regény, amihez már leírást is kaptunk. "Váratlan fenyegetés veszélyezteti a Qui-Gon Jinn és Obi-Wan Kenobi közötti köteléket, amint a két Jedi egy új, veszélyes bolygóra utazik a bizonytalan jövő felé. Egy Jedi dolga, hogy félelmet nem ismerő harcos legyen, aki az igazság védelmezője és az Erő útjainak tanulmányozója. De ami talán a legfontosabb kötelessége egy Jedinek, hogy továbbadja tudását. Yoda mester tanította Dookut; Dooku tanította Qui-Gon Jinnt; most pedig Qui-Gonnak is saját padawanja van. Azonban, bár Qui-Gon szembenézett mindennemű fenyegetéssel Jediként, semmi nem rémíti meg jobban annak gondolatánál, hogy cserben hagyja tanítványát. Obi-Wan Kenobi mélységesen tiszteli mesterét, ám nehezen érti meg őt. Qui-Gon miért veszi semmibe oly gyakran a Jedik törvényeit? Qui-Gon miért helyez egy ősi Jedi-próféciát a sokkal gyakorlatibb gondok elé? És miért mondták azt Obi-Wannak, hogy Qui-Gon azt fontolgatja, hogy elfogadja a Jedi Tanácsba tett meghívást - tudván, hogy az véget vet kettejük kapcsolatának? Az egyszerű válasz megijeszti: Obi-Wan cserben hagyta mesterét. Amikor a Jedi, Rael Averross, Dooku másik korábbi tanítványa a segítségüket kéri egy politikai vitához, Jinn és Kenobi Pijal királyi udvarába utaznak, ami az utolsó közös küldetésük lehet. Ami egy egyszerű megbízásnak indul, gyorsan a megtévesztés fellegébe merül, és egy erőszakos katasztrófa látomásai fúrják be magukat Qui-Gon elméjébe. Miközben Qui-Gon Próféciába vetett hite tovább nő, Obi-Wan mesterében való hite is próba elé kerül - közben a fenyegetés a felszínre tör, ami olyat követel mestertől és tanítványától, amit korábban nem tettek, ellenkező esetben örökre szétválnak." 1 7 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ody Mandrell Posted February 1, 2019 Share Posted February 1, 2019 Ez mennyivel az EPI előtt játszódik? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darth Sky Posted February 1, 2019 Author Share Posted February 1, 2019 Azt egyelőre nem tudni. Szerintem legfeljebb egy-két évvel az Ep1 előtt. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ody Mandrell Posted February 1, 2019 Share Posted February 1, 2019 Mindenesetre érdekesen hangzik. Jó lenne ha beleszőnék Qui-Gon halhatatlanságát is, mármint hogy került kapcsolatba az Erő papnőivel. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darth Revan9 Posted February 1, 2019 Share Posted February 1, 2019 Azt szerintem nem fogják beleszőni. Én azt hittem, hogy Satine lesz a középpontban és Mandalore. Kár. De azért ez is jól hangzik. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bence1997 Posted February 2, 2019 Share Posted February 2, 2019 Én örülök, hogy nem Mandalore történetét vették elő, jó, ha később lövik el az ottani puskaporukat. Itt a szinopszis nekem azt sugallja, hogy Obi-wan korai éveibe nyerünk betekintést. Nem tudni, hogy Obi meddig tanult Qui-Gon mellett, a Yoda titkos háborúja c. történetben például fiatalnak nézett ki, de nem volt annyira más, mint az EpI -es kinézete, ergo az történhetett olyan 2-3 évvel a TPM eseményei előtt. Ez szerintem többel fog, még a kezdeti stádiumokat fogja lefektetni. Legalábbis remélem. Tetszene ez a sztori. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomcsi80 Posted February 16, 2019 Share Posted February 16, 2019 Rövid részletet lehet olvasni a regényből, amelyben Qui-Gon a Jedi Tanáccsal értekezik. https://www.starwars.com/news/master-and-apprentice-exclusive-excerpt 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nute Gunray Posted February 17, 2019 Share Posted February 17, 2019 Én ezt a könyvet várom a legjobban az idei felhozatalból. 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bence1997 Posted February 17, 2019 Share Posted February 17, 2019 Dettó. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darth Revan9 Posted February 17, 2019 Share Posted February 17, 2019 Nálam is ez van első helyen. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kenobi tábornok Posted April 17, 2019 Share Posted April 17, 2019 @Darth Revan9 Ez mikor jelenik meg nálunk? 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darth Revan9 Posted April 17, 2019 Share Posted April 17, 2019 4 órával ezelőtt, Kenobi tábornok írta: @Darth Revan9 Ez mikor jelenik meg nálunk? Nemsokára hozzákezdenek fordítani. Jelen állás szerint július és szeptember között várható leghamarabb. 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sinistra Posted April 17, 2019 Share Posted April 17, 2019 (edited ) Tegnap jelent meg a könyv, de csak ma tudtam meg, hogy lesz ilyen sztori... el sem tudom mondani, mennyire örülök ennek, már nagyon régóta vártam egy Qui-Gon Jinn-re fókuszáló történetre, hisz továbbra is ő a kedvenc Jedim Ugyan a Legendsben volt egy sokrészes ifjúsági novella, aminek hirtelen most nem jut eszembe a címe, s ugyanúgy a Qui-Gon-Obi-Wan párosról szólt, csak ott Obi még nagyon fiatal volt... de azt tán a hatodik résznél le is raktam, mert Qui-Gon-t hihetetlenül karakteridegenné tették. Idézet Az egyszerű válasz megijeszti: Obi-Wan cserben hagyta mesterét (Szerk: sztem ezt az elemet is onnan emelték át, azt viszont remélem, hogy Qui-Gon nem úgy fog reagálni, mint a novellákban...) Na mindegy, sztem nem várom meg a magyar fordítást Edited April 17, 2019 by Sinistra 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darth Revan9 Posted April 17, 2019 Share Posted April 17, 2019 Ráadásul pont Claudia Gray is Qui-gont jelölte meg kedvenc karakterének. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sinistra Posted April 17, 2019 Share Posted April 17, 2019 Helyes! Akkor őszintén bízom benne, hogy megfelelően "nyúlt hozzá" 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darth Revan9 Posted April 17, 2019 Share Posted April 17, 2019 1 perccel korábban, Sinistra írta: Helyes! Akkor őszintén bízom benne, hogy megfelelően "nyúlt hozzá" Kutyafuttában ma átnéztem egy kritikát, melyet a német Jedi Bibliothek közölt. Maximálisan elégedettek vele, pedig ők nagyon kritikusak szoktak lenni. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sinistra Posted April 17, 2019 Share Posted April 17, 2019 16 perccel korábban, Sinistra írta: Ugyan a Legendsben volt egy sokrészes ifjúsági novella, aminek hirtelen most nem jut eszembe a címe Közben eszembe jutott: Jedi Apprentice sorozat... Jééézusom, hogy lehet egy ilyen címet elfelejteni? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kenobi tábornok Posted April 17, 2019 Share Posted April 17, 2019 Amit most olvastam erről a könyvről nagyon felcsigázott. Alig várom, hogy megjelenjen magyarul is! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Iqvi Posted April 17, 2019 Share Posted April 17, 2019 38 perccel korábban, Kenobi tábornok írta: Amit most olvastam erről a könyvről nagyon felcsigázott. Alig várom, hogy megjelenjen magyarul is! Mesélhetnél róla Kenobi Mester. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nute Gunray Posted April 17, 2019 Share Posted April 17, 2019 1 órával ezelőtt, Sinistra írta: Közben eszembe jutott: Jedi Apprentice sorozat... Jééézusom, hogy lehet egy ilyen címet elfelejteni? Nem volt az olyan rossz, de lehet csak az idő szépítette meg. Claudia Gray neve nekem garancia, az összes eddigi canon író közül ez a csaj érzi a legjobban a SW-t. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kenobi tábornok Posted May 3, 2019 Share Posted May 3, 2019 Kis érdekesség a The Rise of Skywalker-hez kapcsolódóan: Spoiler Újabb sith került a kánonba a könyv által. Claudia Gray Master&Apprentice regényében említik a legendás Darth Wrend nevét, akiről annyit tudni egyelőre, hogy halottnak hitték, de visszatért, hogy újra háborút viseljen a Jedik ellen. Lehet, Palpi is tudott Wrendről? Mondjuk az még kérdéses, hogy csak szimplán felszívódott ez a Sith vagy ténylegesen meghalt és úgy tért vissza. 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Iqvi Posted May 3, 2019 Share Posted May 3, 2019 Kell ez a könyv. Amúgy ki említi Wrendet? 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kenobi tábornok Posted May 3, 2019 Share Posted May 3, 2019 28 perccel korábban, Iqvi írta: Kell ez a könyv. Amúgy ki említi Wrendet? Qui-Gon. 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darth Revan9 Posted May 3, 2019 Share Posted May 3, 2019 Biztos átemelés? Inkább új karakternek tűnik. Ilyen figuráról nem hallottam a Legendákban. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nute Gunray Posted May 3, 2019 Share Posted May 3, 2019 Ez egy teljesen új karakter lesz. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kenobi tábornok Posted May 3, 2019 Share Posted May 3, 2019 Ez új karakter csak azért írtam, hogy bekerült a kánonba, mert nem vagyunk eleresztve régi Sithekkel. 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darth Revan9 Posted May 4, 2019 Share Posted May 4, 2019 Értem, köszönöm. Bár lehetett volna átemelés is. Claudia imádja a Régi Köztársaságot, nyilatkozta is, hogy szerinte vissza kéne hozni a legtöbb karaktert abból a korból. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sinistra Posted May 6, 2019 Share Posted May 6, 2019 Mi meg imádjuk Claudia Gray-t Én csak valami Darth Wredd-et találtam hirtelen wookiee-n, azt hittem, valami elírás lesz, de nem, az utóbbi sokkal későbbről való (Legacy képregénysorozat). Kíváncsi leszek erre az új karakterre is... Alig várom, hogy kezemben legyen a könyv (már ha kibírom addig ) 1 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
luke19 Posted May 23, 2019 Share Posted May 23, 2019 Előrendelhető státuszba került a kiadónál. Várható megjelenés szeptember 18. https://www.szukits.hu/kanon-regenyek/5783-claudia-gray-star-wars-mester-es-tanitvanya-konyv-005779.html 6 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nute Gunray Posted May 23, 2019 Share Posted May 23, 2019 Nagyon szép a borítója. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts