Jump to content

Claudia Gray: Master & Apprentice


A könyv értékelése  

18 members have voted

 1. 1. Milyen osztályzatot adnál a könyvnek?

  • Csalódás
   0
  • Gyenge
  • Közepes
   0
  • Kiváló


Recommended Posts

Idén nálunk is megjelenik a Mester és tanítvány (Master & Apprentice) c. regény, amihez már leírást is kaptunk.

 

9780525619376

 

"Váratlan fenyegetés veszélyezteti a Qui-Gon Jinn és Obi-Wan Kenobi közötti köteléket, amint a két Jedi egy új, veszélyes bolygóra utazik a bizonytalan jövő felé.

Egy Jedi dolga, hogy félelmet nem ismerő harcos legyen, aki az igazság védelmezője és az Erő útjainak tanulmányozója. De ami talán a legfontosabb kötelessége egy Jedinek, hogy továbbadja tudását. Yoda mester tanította Dookut; Dooku tanította Qui-Gon Jinnt; most pedig Qui-Gonnak is saját padawanja van. Azonban, bár Qui-Gon szembenézett mindennemű fenyegetéssel Jediként, semmi nem rémíti meg jobban annak gondolatánál, hogy cserben hagyja tanítványát.

 

Obi-Wan Kenobi mélységesen tiszteli mesterét, ám nehezen érti meg őt. Qui-Gon miért veszi semmibe oly gyakran a Jedik törvényeit? Qui-Gon miért helyez egy ősi Jedi-próféciát a sokkal gyakorlatibb gondok elé? És miért mondták azt Obi-Wannak, hogy Qui-Gon azt fontolgatja, hogy elfogadja a Jedi Tanácsba tett meghívást - tudván, hogy az véget vet kettejük kapcsolatának? Az egyszerű válasz megijeszti: Obi-Wan cserben hagyta mesterét.

 

Amikor a Jedi, Rael Averross, Dooku másik korábbi tanítványa a segítségüket kéri egy politikai vitához, Jinn és Kenobi Pijal királyi udvarába utaznak, ami az utolsó közös küldetésük lehet. Ami egy egyszerű megbízásnak indul, gyorsan a megtévesztés fellegébe merül, és egy erőszakos katasztrófa látomásai fúrják be magukat Qui-Gon elméjébe. Miközben Qui-Gon Próféciába vetett hite tovább nő, Obi-Wan mesterében való hite is próba elé kerül - közben a fenyegetés a felszínre tör, ami olyat követel mestertől és tanítványától, amit korábban nem tettek, ellenkező esetben örökre szétválnak."
 

 • Like 1
 • Tetszik 7
Link to comment
Share on other sites

Én örülök, hogy nem Mandalore történetét vették elő, jó, ha később lövik el az ottani puskaporukat. Itt a szinopszis nekem azt sugallja, hogy Obi-wan korai éveibe nyerünk betekintést. Nem tudni, hogy Obi meddig tanult Qui-Gon mellett, a Yoda titkos háborúja c. történetben például fiatalnak nézett ki, de nem volt annyira más, mint az EpI -es kinézete, ergo az történhetett olyan 2-3 évvel a TPM eseményei előtt. Ez szerintem többel fog, még a kezdeti stádiumokat fogja lefektetni. Legalábbis remélem. Tetszene ez a sztori. :)

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...
 • 2 months later...

Tegnap jelent meg a könyv, de csak ma tudtam meg, hogy lesz ilyen sztori... :roll: el sem tudom mondani, mennyire örülök ennek, már nagyon régóta vártam egy Qui-Gon Jinn-re fókuszáló történetre, hisz továbbra is ő a kedvenc Jedim  :D  Ugyan a Legendsben volt egy sokrészes ifjúsági novella, aminek hirtelen most nem jut eszembe a címe, s ugyanúgy a Qui-Gon-Obi-Wan párosról szólt, csak ott Obi még nagyon fiatal volt... de azt tán a hatodik résznél le is raktam, mert Qui-Gon-t hihetetlenül karakteridegenné tették.  :angry:

 

Idézet

Az egyszerű válasz megijeszti: Obi-Wan cserben hagyta mesterét

(Szerk: sztem ezt az elemet is onnan emelték át, azt viszont remélem, hogy Qui-Gon nem úgy fog reagálni, mint a novellákban...)

 Na mindegy, sztem nem várom meg a magyar fordítást :D 

Edited by Sinistra
Link to comment
Share on other sites

1 perccel korábban, Sinistra írta:

Helyes! :D Akkor őszintén bízom benne, hogy megfelelően "nyúlt hozzá" :)  

Kutyafuttában ma átnéztem egy kritikát, melyet a német Jedi Bibliothek közölt. Maximálisan elégedettek vele, pedig ők nagyon kritikusak szoktak lenni.

Link to comment
Share on other sites

16 perccel korábban, Sinistra írta:

 Ugyan a Legendsben volt egy sokrészes ifjúsági novella, aminek hirtelen most nem jut eszembe a címe

Közben eszembe jutott: Jedi Apprentice sorozat... Jééézusom, hogy lehet egy ilyen címet elfelejteni? :facepalm: :lol:

Link to comment
Share on other sites

1 órával ezelőtt, Sinistra írta:

Közben eszembe jutott: Jedi Apprentice sorozat... Jééézusom, hogy lehet egy ilyen címet elfelejteni? :facepalm: :lol:

Nem volt az olyan rossz, de lehet csak az idő szépítette meg. :)

 

Claudia Gray neve nekem garancia, az összes eddigi canon író közül ez a csaj érzi a legjobban a SW-t.

Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...

Kis érdekesség a The Rise of Skywalker-hez kapcsolódóan:

 

Spoiler

Újabb sith került a kánonba a könyv által. 

Claudia Gray Master&Apprentice regényében említik a legendás Darth Wrend nevét, akiről annyit tudni egyelőre, hogy halottnak hitték, de visszatért, hogy újra háborút viseljen a Jedik ellen. Lehet, Palpi is tudott Wrendről? Mondjuk az még kérdéses, hogy csak szimplán felszívódott ez a Sith vagy ténylegesen meghalt és úgy tért vissza. :hmm:

 

 

 • Meglepő 1
 • Tetszik 1
Link to comment
Share on other sites

Mi meg imádjuk Claudia Gray-t :D Én csak valami Darth Wredd-et találtam hirtelen wookiee-n, azt hittem, valami elírás lesz, de nem, az utóbbi sokkal későbbről való (Legacy képregénysorozat). :) Kíváncsi leszek erre az új karakterre is... Alig várom, hogy kezemben legyen a könyv (már ha kibírom addig :D ) :D  

 • Like 1
 • Tetszik 2
Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text .   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored .   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information