Hozzászólás ideje: Március 6.Már. 6. Ezt a magam példáján tudom demonstrálni. A család, gyerekek, élethelyzet változás, sok sok tennivaló, stb... kényszerített engem is inkább az olvasási üzemmódba, ellenben lényegében elmondhatom magamról, hogy NAPI SZINTEN felnézek ;) Igen @pb69 kolléga marha jókat írt, én is szívesen olvastam a kommentjeit/bejegyzéseit! Szerkesztve: Március 6.Már. 6. - Darth Riddick
Hozzászólás ideje: Március 6.Már. 6. Én is meseszerű vagyok. Hol vagyok, hol nem... A tél kicsit inaktívabb volt, de persze majdnem mindennap felnézek ide. Persze nem árt, ha konkrétan van mire izgulni, valószínüleg a Maul sorozat és persze az új film is mozgatni fogja a fórumot rendesen.
Hozzászólás ideje: Április 3.Ápr. 3. @RockySkywalker most nézem, hogy két nappal a ROTS premiere után születtél. Annyi idős vagy, mint a fórum.
Hozzászólás ideje: Április 3.Ápr. 3. 6 perccel korábban, Ody Mandrell írta:@RockySkywalker most nézem, hogy két nappal a ROTS premiere után születtél. Annyi idős vagy, mint a fórum. Hát igen, részben ezért is a kedvenc filmem (meg nyilván más dolgok miatt is)
Hozzászólás ideje: Május 4.Máj. 4. Boldog SW napot minden kedves fórumtagnak! Bő két hét múlva új Star Wars filmet nézünk a moziban!
Hozzászólás ideje: Május 4.Máj. 4. Varró Dani Petőfi átirata a mai jeles napra :CSILLAGOK KÖZT KURTA KANTINCsillagok közt kurta kantin,A Galaxis szélén van kinn,Körülötte homokdűne,Oda rúg ki, hát, az űrre.Meg is látná magát benne,De a két nap le van menve,Sötét terül s nagy csend széjjel,Nem hörög a Tusken Raider.De a kantin bezzeg zajos!Ott mulat Skywalker Lajos,Vuki bömböl, bandita zsong,Vígan szól a Cantina song.„Csapos droid, bamba gyerek!Adj egy pohár bantha tejet!Kék legyen, mint a kék halál,És tüzes, mint a Mustafar!”Greedo lép be most a bárba:„Mit zajongtok ordibálva?Hagyjátok a ricsajt abba,Mert aludni vágyik Jabba.”„Ördög bújjék a Jabbádba!Húzz innen te mocsokláda,A pokolba innét iszkolj!”S lelövi egy lézerpisztoly.Gratulálnak Han Solónak,Bőgetik a hangszórókat,Lenyiszálnak néhány kart ott,Zümmögnek a lézerkardok.Megint nyílik most az ajtó(Alig hallani a zajtó'):„Húzzák be a pengét, jedik!Bébi Yodám gyengélkedik.Isten áldja meg kendteket,Űrorrszarvút emelgetett,Kimerült és álmos szegény,Halkítsanak mán a zenén!”Feleletet egyik sem ad,A cukiságfaktor lecsap,Mind azt nézi ewok, vuki:Bébi Yoda milyen cuki.Bantha tejük kihörpentik,Nem lőnek le most már senkit,Grogu cuki, az a lényeg –Hazamennek a legények#starwarsnap #dalnokverseny #vers #varrodani
Hozzászólás ideje: Május 17.Máj. 17. 39 perccel korábban, Ody Mandrell írta:Wilde is azt hittem konkrétan a filmről írsz. De ennyi belefér.Ha konkrétan a filmről írnék, akkor nem azt írtam volna, hogy attól félek, hanem azt, hogy ez történt.39 perccel korábban, Ody Mandrell írta:Kritikusan vagy szemlélve. Itt tudtommal senki soha nem szólt hozzád tiszteletlenül, vagy bántott volna, sőt. Linkeljük a viedóidat, hivatkozunk rád. Ezt sose teszed szóvá, pl. egy köszönömmel. Ezt képest vagy leírni közvetlenül azután, hogy azt állítod, nem az embert röhögöd ki, hanem a véleményt. Hát az sokkal jobb, baromira konstruktív. Senki nem szólt hozzám tiszteletlenül? "Közben eléggé kibuktam Rixon véleményén....komoly csalódás számomra, ő azért ennél többet szokott nyújtani." - The Bad Batch 3. évad vége, "nem nyújtottam eleget", mert nem veled értettem egyet"Rixonnak pedig mond már meg, hogy nem attól lesz hiteles ha kritizálja az LF-et. Volt nála egy törés a sok fika miatt. Arra nem az a megoldás, hogy ő is full kritikus lesz. Láthatóan a közönségnek akar megfelelni és nem magát adja, ami gáz." - amikor leírtam, visszalépésnek élem meg a kánon indulásához képest, hogy az írott tartalmakat felülírhatják a mozgóképesek, ha az adott alkotónak épp erre van igénye" A harmadik évad fikázását pedig szerintem abba lehetne hagyni, mert az bővítette legjobban a mandoverzumot." - Ezt pl. arra, hogy azt mondtam, a harmadik évad egy kicsit gyengébbre sikerült, rontotta a sorozat általános megítélését, amely összetett mondatnak a második fele még csak nem is vélemény, hanem ténykérdés, de magyarán, ha nem azt mondom, amit te hallani akarsz, akkor kussoljak el.És akkor még ott van az a hozzászólásod is pl, amit végül töröltél, amikor egyszer hasonlóan összekülönböztünk, amiben azt írtad, hogy olyan szintű az érvelésem, mint a hatereké (tehát valójában nem azok tartalmával szálltál vitába, hanem pusztán egy jelzővel illetted azokat). És ez csak néhány példa, ami hirtelen eszembe jutott. Szóval állításod szerint kiröhögöd a véleményemet, meg hasonló, nem túl konstruktív módokon fogalmazol, de úgy gondolod, senki nem szól hozzám tiszteletlenül? A fórumon, közvetlenül nekem címezve valóban nem fordult még ilyen elő, mert hasonló esetekben, ahogy fentebb említettem, jellemzően nem vagyok megtagelve, ezeket mindig olyankor látom, ha feljövök a fórumra és véletlenül épp visszaolvasok egy pár topicot 51 perccel korábban, Ody Mandrell írta:Én ha mindig ki akartam volna szállni amikor nem értettek velem egyet, már 20 éve nem létezne a fórum. Engem itt elküldtem már a k*rva anyámba, meg voltam minden egyéb rossz, ami a világon létezik. Egyrészt most azzal legitimálod a saját viselkedésedet, hogy azt mondod, veled már sokkal rosszabb is történt mégis itt vagy és ezért ez legitimálja azt, hogy te olyan stílusban nyilatkozz a tiéddel nem teljesen megegyező véleményről, amilyenben, amiben ugyan épp k*rva anyázás nincs, de olyan kibaszottul magas lóról van megfogalmazva, hogy nem is látom a tetejét Még ebben a hozzászólásodban is megfigyelhető pont ez. Azt mondod, azt sose köszönöm meg, hogy beosztjátok a videóimat? Most komolyan ennyire lentre akarsz menni? Én órákat dolgozok ezekkel és megvan a maga közönsége, ami ugyan időszakosan hol kisebb, hol nagyobb de alapvetően eljut azokhoz a munkám, akiknek szól. Tudtommal ti/te is ebbe a halmazba tartoztok/tartozol, ha nem így lenne, nem néznétek, és ebből kifolyólag feltételezem, hogy nem szánalomból osztogatjátok, hanem azért, mert tetszenek, ami, már bocsánat, de alapvetően az én érdemem, nem? Ha szar videókat csinálnék nem osztanátok meg, feltételezem 58 perccel korábban, Ody Mandrell írta:Engem itt elküldtem már a k*rva anyámba, meg voltam minden egyéb rossz, ami a világon létezik. Viszont a Star Wars-t szeretem és szeretek konstruktívan beszélgetni róla rajongókkal. Csak az számít neked örömet okoz-e amit csinálsz.Az az igazság, hogy egyre kevésbé, és ehhez az a fajta retorika, amit például te itt újra és újra előadsz, nagyban hozzájárul. Ha épp valami tetszik, akkor megjelennek azok, akik szerint nekem minden jó, és minden kétpofára zabálok, teljesen mindegy, hogy milyen minőségű. Amikor pedig valamivel kapcsolatban meg nem maradéktalanul pozitív véleményt mondok, akkor meg megjelensz például te, hogy "be lehetne fejezni". Ez utóbbi az a helyzet, hogy sokkal rosszabbul érint, mert most már lassan 10 éve próbálok küzdeni azért, hogy egy olyan közeget hozzak létre, ahol konstruktívan lehet beszélgetni a Star Warsról, akár tetszik az adott cucc, akár nem. Ebbe beletartozik az is, hogy együtt örülünk annak, ami tetszik, de beletartozik az is, hogy tartalmi értelmezés mellett beszéljük meg azt is, ami nem, és mi az, ami adott esetben akár tendencia szinten is aggasztó. Én úgy gondoltam/gondolom, hogy ennek a fórumnak is valami hasonló volna a célkitűzése, ezért is járok ide vissza, de hiába egy a zászló, mégis újra és újra előfordul, hogy ha valami iránt nem vagyok annyira lelkes, akkor ugyanúgy be vagyok támadva erről az oldalról, mint a másikról. És az az igazság, hogy ez éppen amiatt esik sokkal de sokkal rosszabbul, mint az ellentétes "előjelű" támadás, mert egy kicsit mindig csalódok ilyenkor. És még egyszer szeretném kihangsúlyozni, hogy nem az egyet nem értéssel van a bajom, hanem a "vélemény kiröhögésével", meg a "be lehetne fejezni"vel. Nyugodtan meg lehet fogalmazni az érveimmel ellentétes érveket is, ami alapvetően meg szokott történni, csak épp mindig utólag, miután első körben már sikerült ilyen vagy olyan módon degradálni azt, amit írtam vagy mondtam. Most is ez történt, hozzászóltam, és hirtelen mágikusan értelme lett a cikk tartalmának és tudtál arra érdemben reagálni a kiröhögésen túl.Annak a lehetőségét fenntartom, hogy túlreagáltam egy kicsit a szitut, épp egy elég szar állapotomban ért ez az egész (kevés olyan pillanatom van mostanában, ami nem az), de nekem ez nagyon rosszul esik. Persze lehet erre mondani, hogy ennyi év után növeszthettem volna vastagabb bőrt, de az a helyzet, hogy ez amúgy jórészt sikerült. Kifejezetten TŐLED esik ez nekem ennyire rosszul, ha már beszélünk itt tiszteletről, kezdj ezzel az információval azt, amit akarsz.
Hozzászólás ideje: Május 17.Máj. 17. 31 perccel korábban, Rixon írta:Annak a lehetőségét fenntartom, hogy túlreagáltam egy kicsit a szitut, épp egy elég szar állapotomban ért ez az egész (kevés olyan pillanatom van mostanában, ami nem az), de nekem ez nagyon rosszul esik. Persze lehet erre mondani, hogy ennyi év után növeszthettem volna vastagabb bőrt, de az a helyzet, hogy ez amúgy jórészt sikerült. Kifejezetten TŐLED esik ez nekem ennyire rosszul, ha már beszélünk itt tiszteletről, kezdj ezzel az információval azt, amit akarsz.Ez esetben akkor bocsánatot kérek. Máskor majd jobban figyelek ezekre a dolgokra. Annyit azért hozzátennék, hogy aki ismer személyesen az tudja milyen vagyok. Az írott szöveg értelmezését sokszor befolyásolja az ember lelkiállapota. Biztos jobban magadra veszed ezt mint kellene, főleg mert nincsenek bennem negatív gondolatok a munkásságoddal kapcsolatban. De, mint fentebb írtam majd igyekszem jobban odafigyelni a szövegkörnyezetre.
Hozzászólás ideje: Vasárnap 13:565 napja 4 órával ezelőtt, Rixon írta:Ha konkrétan a filmről írnék, akkor nem azt írtam volna, hogy attól félek, hanem azt, hogy ez történt.Itt reagálnék, mert a másik topichoz nem tartozik igazán hozzá. Nem ellened irányult, hogy nem tageltelek be, a legutolsó hozzászólásomban Revant sem tageltem be a HR-os topicban (ahogy most sem), egyszerűen csak odaírtam a nevét, ebbe nem kell rosszindulatot látni, van hogy egyszerűen kimarad. A másik, hogy nem is gondoltam, hogy téged érdekel, hogy mit irogatnak veled kapcsolatosan ezen a fórumon, mivel nem vettem észre korábban, hogy igazán aktív lennél itt (ez lehet megint csak az én figyelmemet kerülte el), gondoltam, hogy neked megvan a saját SW-os közösséged és nem annyira foglalkoztat, hogy mi van itt.A cikk kapcsán továbbra is fennatartom azt, hogy nem tudom mégis miből kellett volna nekem azt előre tudni a cím alapján, hogy te nem láttad még a filmet. Nem követtem az előzetes reakciókat, így nem tudtam, hogy mikor vetítik le előre a filmet az újságíróknak. Még egyszer elolvasva a címet: Nagyon félek attól, hogy A mandalóri és Grogu két szék között a padlóra ül, ebben miért ne lenne benne az, hogy úgy írod meg róla a félelmeidet, hogy már láttad, de nem tudod, hogy a közönség hogyan fog erre reagálni, azok akik látták a sorozatokat, meg azok akik csak egy mozifilmre akarnak beülni és te (mivel már láttad és tudsz viszonyítani) attól félsz, hogy igazából egyiknek sem felel meg igazán. Eleve az egész cikk feltételezésekre épül mivel még nem láttad a filmet, de abból, hogy "adott esetben kifejezetten negatív vélemények is kikerülnek" írtál egy cikket azzal a címmel, hogy "Nagyon félek attól, hogy A mandalóri és Grogu két szék között a padlóra ül". Írtad itt az utolsó hozzászólásodban, hogy egy negatív időszakban vagy/voltál, ezt sajnálom és nem akartalak megbántani, de nekem ettől függetlenül ez a cikk továbbra sem tetszik. Azt is említetted, hogy szerinted nem kell 100%-ban pozítívan viszonyulni a SW-hoz, ezzel egyetértek, de ez vonatkozik az újságírásra is. Én azért is olvastam el ezt a cikket mert te irtad és mivel kedvelem a korábban látott videóidat, podcastjeidet (a Gamestaros munkáról nem volt tudomásom) ebből kifolyólag kíváncsi vagyok a véleményedre. Ha mondjuk Sajó Dávid ír a filmről egy cikket a Telexen és azt osztja meg Ody, azt eleve meg sem nyitottam volna, mert nem vagyok kíváncsi a vélmenyére SW kapcsán, meg úgy általánosságban sem.A fórumos találkozásokon, de akár saját ismerettségi körben is aki valamilyen szinten érdeklődik a SW iránt azok mind kedvelték a videóidat és egy pozitív példának tartanak a magyar nyelvű SW tartalomgyártás terén. Ezt azért írom le, hogy van egy szimpátia és tisztelet az irányodba még akkor is, hogyha ezt esetleg nem érezted itt és nem volt ebben a cikkel kapcsolatos hozzászólásban annyi, hogy odáig menjen, hogy esetleg azon gondolkodj, hogy kivonulsz az online térből, mert sokan kedvelünk még akkor is, ha nem mindennel értünk egyet.
Hozzászólás ideje: Vasárnap 15:395 napja 1 órával ezelőtt, Wilde írta: ezt esetleg nem érezted itt és nem volt ebben a cikkel kapcsolatos hozzászólásban annyi, hogy odáig menjen, hogy esetleg azon gondolkodj, hogy kivonulsz az online térből, Egyrészt köszönöm a kedves szavakat, a cikkel kapcsolatban értem és elfogadom a véleményed, ha félreérthető a cím, az az én saram, meg sem fordult a fejemben őszintén szólva, hogy így is lehet érteni, ahogy te értetted. Afelől pedig ne aggódj, nem emiatt gondolkozom azon, hogy kivonulok az online térből, ilyenkor inkább csak erősödik bennem az az érzés, hogy ha a "szövetségeseimtől" is ez jön, akkor igazából meg is tarthatnám magamnak a véleményemet és lehet, hogy boldogabb lennék. De ha ez megtörténik, az nem emiatt a fórum miatt lesz.
Hozzászólás ideje: Vasárnap 19:425 napja 4 órával ezelőtt, Rixon írta:Egyrészt köszönöm a kedves szavakat, a cikkel kapcsolatban értem és elfogadom a véleményed, ha félreérthető a cím, az az én saram, meg sem fordult a fejemben őszintén szólva, hogy így is lehet érteni, ahogy te értetted. Afelől pedig ne aggódj, nem emiatt gondolkozom azon, hogy kivonulok az online térből, ilyenkor inkább csak erősödik bennem az az érzés, hogy ha a "szövetségeseimtől" is ez jön, akkor igazából meg is tarthatnám magamnak a véleményemet és lehet, hogy boldogabb lennék. De ha ez megtörténik, az nem emiatt a fórum miatt lesz.Látod.... Vannak itt bölcsebb emberek is, mint én. Lehetne tanulnom @Wilde kollégától.
Csatlakozz a beszélgetéshez!
Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.