Ugrás a kommentre

Cara Dune


Rog

Ajánlott hozzászólás

rpzNnny.jpg

 

Zsoldos aki régebben Shock Trooper volt
A galaktikus polgárháború idején a lázadók oldalán harcolt.

Szerkesztve: - Dzséjt
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

  • 1 hónappal később...
  • 1 hónappal később...
  • 2 héttel később...

A csaj egy polgárháborús veterán.

 

"A veteran of the Galactic Civil War who fought under the banner of the Rebellion, Cara Dune is a seasoned warrior. An intimidating brawler and crack shot, Dune has put her days of military discipline behind her, and now has reinvented herself as a mercenary."

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Tudom, hogy az imdb nem minden esetben hiteles, de hogy lehet, hogy Gina Carano nincs feltüntetve a Mandalori cast and crew listában, sőt, még a Gina Carano saját karrierjében sincs feltüntetve a Mandaloriban való szereplése..

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

2 órával ezelőtt, csoli1138 írta:

hogy lehet, hogy Gina Carano nincs feltüntetve a Mandalori cast and crew listában, sőt, még a Gina Carano saját karrierjében sincs feltüntetve a Mandaloriban való szereplése

Ezt nem is olyan régen már megválaszolta egyik tanult kollégánk:

2 órával ezelőtt, csoli1138 írta:

az imdb nem minden esetben hiteles

;) :) 

Részletesebb magyarázat: sorozatoknál csak úgy lehet elhelyezni alkotók neveit, ha ahhoz az epizódhoz rendeljük hozzá, amiben ténylegesen dolgozott (innen kerül át automatikusan a sorozat főlapjára, illetve a szereplő lapjára is). Mivel Gina Caranóról még nem tudni, melyik részben tűnik fel, így nem lehet felvinni a nevét a sorozathoz. És sajnos emiatt (is) megbízhatatlan az imdb.

Szerkesztve: - Dzséjt
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

  • 3 héttel később...
2 perccel korábban, Donát írta:

Ezek a lázadó shock trooperek hogy néznek ki? Eddig csak a birodalmi / köztársasági shock trooperekről hallottam. 

Most említették őket elsőként, LEhet hasonló páncélt viseltek mint Cara, de az is lehet hogy nem.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Rosszúl emlékszel, én azt mondtam, hogy a Birodalomnak és a Köztársaságnak láttuk már a shock troopereit, de ez volt az első eset, hogy említést tettek arról, hogy a Lázadók Szövetsége is használt ilyen katonákat. Ezek a klón shock trooperek, vagy más néven a Coruscanti Őrök. Az ep3-on kívül a TCW-ben is láthattuk párszor őket.

6132D108AF7237046C3759F071E7087B2989011A

 

Ez meg egy birodalmi shock trooper, amit főleg a Battlefrontban és a Vader képregényekben láthattunk:

5281935-7dsnsnt.jpg

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

10 órával ezelőtt, Donát írta:

Mire utal a nevükben a shock?

Olyat rád lőnek sokkot kapsz :D De viccet félretéve, gondolom valami elektromos fegyverük van amivel megrázó élményben tudják részesíteni az ellent.

Szerkesztve: - Darth Cupsy
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nincs elektromos fegyverük, de általában nehéz fegyverzettel vannak ellátva (DLT-19, DLT-20A, rakétavető), valamint ők jobb kiképzésben részesülnek és jobb páncélzatuk van. A frontvonalakban vetik be őket, mint elitosztag, illetve sokszor látnak el planetáris védelmet, mint biztonsági szolgálat.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

5 perccel korábban, Darth Cupsy írta:

Akkor miért nem inkább heavy troopernek hívják őket?! :D 

Van olyan is, hogy heavy trooper, és a legnagyobb poén, hogy azok vannak felszerelve elektro bottal. :lol:

Amúgy shock troopereket, azaz Stoßtruppokat a német hadsereg használt az első két világháborúban. Ők speciális képzésben részesült, frontvonalbeli katonák voltak, komoly offenzív képességekkel - és képesek voltak nagy veszteségeket elviselni. Ugyanez igaz a birodalmi és klón shock trooperekre is. De, hogy a németek miért így nevezték el őket, az jó kérdés, tippre azt mondanám, hogy a viking ősökhöz van köze. Eredetileg szintén ők használtak stormtroopereket, azaz viharosztagosokat, pedig azoknak sincs köze a viharokhoz. Viszont a viking kultúrában a villám, sokkolás, vihar, stb. azért jelentős szerepet játszik.

És ezért fura, hogy most a Lázadóknak is lett shock troopere, mert ez a német hadsereg eleme, amire a Birodalom (és a KNH, és az Első Rend) épült, a Szövetség inkább az angolszász vonalat képviselte eleddig.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Kicsit féltem tőle. Bár láttam pár filmben(Halálos Iramban 6, Deadpool), de nem tartottam nagy színésznőnek. Itt viszont remekül működik. Gina rakott bele valamit a játékába amiről el tudom hinni hogy ő beleillik a Star Wars világába.

Ugyanaz a helyzet mint Jason Momoával, aki szintén pozitív meglepetést okozott barbár vezetőként a Trónok harcában.

Viszont ez a shocktrooper nekem még mindig nem tiszta. A Köztársaság egyik egysége volt. Majd a Birodalom is használta őket nyilván itt már sorozva. Mindkét esetben az adott államforma(Köztársaság és Birodalom) hivatalos hadseregének kiképzett tagjai. Tehát nem zsoldoscsapat akiket az használja aki megfizeti.

Egy Birodalom által besorozott és kiképzett shocktrooper osztaghoz tartozó katonát hogy használt a Lázadás? A Birodalom hivatalos haderejének egyik egysége volt a shocktrooper osztag.

Ha ez egy zsoldoscsapat lenne akkor el tudnám képzelni hogy fizettek értük. De így nem áll össze a kép.

Szerintem Cara egykor birodalmi shocktrooper volt, lelépett és csatlakozott a lázadáshoz.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

2019. 12. 05. - 22:56, Frenkie írta:

Egy Birodalom által besorozott és kiképzett shocktrooper osztaghoz tartozó katonát hogy használt a Lázadás?

Sehogy, ahogy Ody is írta, egyszerűen nekik is volt ilyen alakulatuk. Mint ahogy kémei és orvgyilkosai is voltak mindkét félnek. 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

11 órával ezelőtt, Dzséjt írta:

Sehogy, ahogy Ody is írta, egyszerűen nekik is volt ilyen alakulatuk. Mint ahogy kémei és orvgyilkosai is voltak mindkét félnek. 

De nekik nem lehetett. A shocktroopert a Köztársaság találta ki, majd örökölte a Birodalom. Ez úgy néz ki mintha az Iszlám Állam vagy a tálibok használtak volna Delta Force katonákat. A Delta Force egységeket az USA találta ki, ők is használják. Teljesen kizárt hogy ilyen alakulatok az araboknál léteznének ilyen néven.

A Lázadásnál nyilván használtak olyan funkciót betöltő katonákat mint a Birodalomnál a shocktrroperek. De nem hinném hogy annak is hívták volna őket.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Attól még, hogy X találta ki, Y átveheti és használhatja. Az Iszlám Állam is használhatnának Delta Force-t, ha lenne megfelelő harci kiképzéssel ellátott hadseregük. Ezek nem mágikus képességgel megáldott egyedi entitások, hanem egy ember fejéből kipattant fogalmak. A shock trooper meg még nem is igazán különleges alakulat (nem úgy különlegesek, mint a Delta Force, hogy kifejezetten anti-terrorista alakulat, nem ennyire specializálódottak), leginkább a tengerészgyalogság felderítőinek német megfelelője. Ezek csak nevek és kiképzési módszerek, amit bárki átvehet, ha van olyan, aki ismeri a kiképzés módszerét, márpedig a Lázadókban kószál egy-két olyan ember, mint például a különleges egységek feje, Madine tábornok, aki annak előtt birodalmi tiszt volt. Simán elleshette a birodalmi shock trooperek kiképzési módszerét, és átadhatta azt a lázadásnak. Vagy hát ott van Rex százados, aki úgy klón katona, együtt képezték ki a köztársasági shock trooperekkel, nem egy oldalán harcolt is a klón háborúkban, nyilván ő is ki tudna képezni egy-két ilyan katonát. Shock troopernek meg a Szövetség is nevezheti, mert ez nem név, hanem egy általános megnevezés, mint a tengerészgyalogos vagy a vadászpilóta.

Amúgy meg, a Lázadók Szövetsége a Köztársaság visszaállításááért jarcol, és rengeteg dolgot átvett a Köztársasági Nagy Hadseregtől: az osztagok színkódos megjelölését, a haditenerészeti rangokat, de még az űrhajók egy részét is. Még a hivatalos nevük is az, hogy Szövetség a Köztársaság Visszaállításáért. Miért ne vehetné át a Köztársaságot visszaállítani kívánó hadsereg egy újabb elemet a Köztársaságtól (amit amúgy egykori köztársasági/birodalmi szenátorok és katonák vezetnek), amikor már amúgy is arra építették fel az egész szervezetüket?

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

  • 10 hónappal később...
  • 4 héttel később...

Nem akarok olajat önteni a tűzre, úgyhogy inkább nem kommentálom, mindenki vonja le a tanulságokat belőle. Viszont a karakter jövőjét sajnos befolyásolhatja, úgyhogy helye van itt: https://hu.ign.com/star-wars-tv/63279/news/tobben-is-azt-kovetelik-hogy-tweetjei-miatt-rugjak-ki-gina-caranot-a-the-mandalorianbol

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

  • Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

    • Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.