Ugrás a kommentre

Star Wars Celebration Europe - London 2023


Bence1997

Részt veszel a londoni celebration-on?  

16 felhasználó szavazott

  1. 1. Részt veszel a londoni celebration-on?



Ajánlott hozzászólás

A legnagyobb csoda!!!

 

Bealudtam a Celebration Live-on, és a tudattalanomba lejutott (talán öt-hat Inception-ös álom-szinttel lejjebb) Rupert barátom, azaz Rupert Friend hangja, ahogy bejelenti a hírt. Azt hittem, álmodom. Utána azonnal kipattantak a szemeim.

 

10 hónap! Jaj istenem, csak ne legyen addig semmi. A húsvét jó, mert munkaügyekben is nyugi van akkor, a családot meg fel lehet készíteni, hogy nem lesz sonkázás meg locsolás.

 

Vágyaim non plus ultrája két ember lenne: Mark Hamill és Harrison Ford. Hamilltől 16-ban nem vettem közös fotót, azóta is nagyon bánom. Fordot meg elég lenne csak látni. Mivel az Indy 5 júliusban kerül bemutatásra, talán jövőre is lesz egy Lucasfilm Showcase panel. Illetve egy EPIC Jedi visszatér 40th panelt is imádnék.

 

Anthony Daniels pedig a kötelező, akitől mindenképp szeretnék venni autogramot, közös képet. Attól nem tartok, hogy ő nem lesz ott, hálistennek kitűnő egészségnek örvend, és aktívabb, mint valaha. Elsősorban az OT-színészektől gyűjtöm, mivel számomra ezek a karakterek a legkedvesebbek, és már nem mai gyerekek ezek a fazonok. Ráadásul egytől egyik mindegyikért szenvedélyesen rajongok.

 

De biztos lesznek nagyágyúk jövőre is! McDiarmidtől, Temuerától már nem kell szereznem autogramot szerencsére. Haydent vagy McGregort is adnám! :D Kár, hogy James Earl Jones és Frank Oz nem jár ilyen rendezvényekre. :( 

 

Tuti, hogy a jövő évi Celebration az Ahsoka körül fog gravitálni, ami nagy öröm, mivel elképesztően várom azt a sorozatot. '16-ban volt szerencsém részt venni az egészen elképesztő Zsivány Egyes panelen, a Rebels panelen (s03 Thrawn reveal - libabőr most is) és a Closing Ceremony-n is (utóbbira nem szereztem karszalagot, rajtam kívül álló okokból, és kalandos módon belógtam a terembe), ahol ott volt Hamill, Fisher (utoljára), Rian Johnson, a Lord-Miller duó, John Boyega és ekkor jelentették be Alden Ehrenreich-ot is, ami egy magamfajta Han Solo-fanatikusnak felejthetetlen pillanat. Ráadásul nagyon felértékelődött nekem ez, hogy Johnson-t láthattam a TLJ-ről beszélni, amely film később a legvadabb elképzeléseimet is felülmúlta, és máig a csúcson van a TESB, a RotS, a TCW utolsó négy része és a TBoBF 6. része mellett.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

  • 4 héttel később...

Csütörtökön, este 7-től már lehet venni jegyeket a jövő évi Celebrationre. Az árak:

 

JEDI MESTER (4 napra) - 795 angol font = kb. 370.000 Ft

4 Day Adult - 159 angol font = kb. 74.000 Ft

4 Day Kids - 61 angol font = kb. 28.500 Ft

Single Day Tickets

Friday, Saturday, Sunday & Monday Adult - fejenként 65 angol font = kb. 30.000 Ft (összesen kb. 120.000 Ft)

Friday, Saturday, Sunday & Monday Kids - fejenként 33 angol font = kb. 15.000 Ft (összesen kb. 60.000 Ft)

 

 

Ezekbe nincs beleszámítva a 3.25 angol font szolgáltatási díj és a VAT.

Szerkesztve: - Bence1997
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

19 órával ezelőtt, Donát írta:

A Jedi Mester vajon mit tud?

Ugye a legjobb benne a garantált hely az összes panelra. Ha csak halandó jeggyel mész, akkor kb lottósorsoláson döntik el, hogy bejuthasz-e az adott panelra, amit még korábbi napokon meg kell pályázni (vagy nekünk múltkor többször is szerencsénk volt, mert a végén beengedtek még néhány embert, mert nem minden "lottónyertes" ment el az előadásra, de ez nagyon lutri)

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

21 órával ezelőtt, Frenkie írta:

 

Hát igen kb tényleg 300 000 ft lesz kb az út összesen.

 

Tegyél még hozzá egy százast, és akkor még lehet, hogy keveset írtam. 

 

Én szándékozom menni. 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

21 órával ezelőtt, MissKarrde írta:

 

Tegyél még hozzá egy százast, és akkor még lehet, hogy keveset írtam. 

 

Én szándékozom menni. 

 

Kb 100 000 ft a belépő. Most néztem meg kiváncsiságból fapadossal mennyi lenne jövő április 7-el indulva és returban 11.-én visszajőve. 52 000 ft-ot írt legolcsóbbnak az Easyjettel. Persze ez mai ár.

A szállás még a kérdéses.  Illetve a költőpénz, de az mindenkinél egyéni. Én még soha nem voltam Londonban. nem tudom ott mi mennyibe kerül.

Nem tudna egy becslést számolni valaki aki már volt ott? Nem kell pontosan(azt úgysem lehet), hanem csak nagyságrendileg. A jegyet nem kell belekalkulálni hisz az konkrét. A szállás mennyi lenne kb 4 éjszakára, a repülőút, illetve a 4-5 nap mennyi lenne az étkezés. Előre is köszönöm.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

1 órával ezelőtt, Frenkie írta:

 

Kb 100 000 ft a belépő. Most néztem meg kiváncsiságból fapadossal mennyi lenne jövő április 7-el indulva és returban 11.-én visszajőve. 52 000 ft-ot írt legolcsóbbnak az Easyjettel. Persze ez mai ár.

A szállás még a kérdéses.  Illetve a költőpénz, de az mindenkinél egyéni. Én még soha nem voltam Londonban. nem tudom ott mi mennyibe kerül.

Nem tudna egy becslést számolni valaki aki már volt ott? Nem kell pontosan(azt úgysem lehet), hanem csak nagyságrendileg. A jegyet nem kell belekalkulálni hisz az konkrét. A szállás mennyi lenne kb 4 éjszakára, a repülőút, illetve a 4-5 nap mennyi lenne az étkezés. Előre is köszönöm.

Nem egyszerű költségvetést csinálni, mert az elég sok mindentől függ ebben a stádiumban. Korábban azt mondtam, hogy 300 ezer kb. , de igaza van MissKardénak, inkább 400 ezerrel érdemes számolni. A jó hír, hogy ezt nem kell egyszerre kifizetni, hanem kb. két részletben. Amit most kell, az a belépő, és utána a repjegy, ami 150-200 ezer Ft a repjegy árától függően (ideértve, hogy valaki akar-e feladni bőröndöt, vagy megoldja kis hátizsákkal, ami annál kevésbé működőképes, minél több napra megy). Az ott tartózkodás tartama tehát befolyásolja a repjegy árát is, na meg a szállásköltséget. A minimum szállásigény 4 nap, ha mind a 4 napra vesz valaki jegyet, és akkor ez csütörtöki érkezést (április 6.) és hétfői hazaindulást (április 10. este) jelent. De mivel több ezer rajongó indulhat meg akár Magyarországról is, ezért pont ezekre a napokra a repjegy árak a maximumon lesznek nagyon gyorsan. Vagyis jobban járunk, ha előbb megyünk és/vagy később jövünk haza, és akkor kicsit Londonban is körül lehet nézni. 

 

A szállásárakat nagyon nehéz megsaccolni. London óriási és több ezer ilyen-olyan szállás foglalható, nagyon széles árskálán mozogva. Alapesetben kimondható, hogy olcsón vagy hostel jellegű szállások vannak a belvárosban (1-es közlekedési zónán belül), ami több ágyas szobákat jelent közös használatú fürdőszobákkal (vagyis nagyon sokan jutnak egy fürdőre), vagy a külvárosban (2-3-4-es zónában) hasonló áron sokkal jobbak is akadnak, de akkor jóval többet kell naponta utazni. Az Excel ugyan külvárosban van, de a környéki szállodák ára is a biztosan a drágábbak között van. Most találomra rákerestem a booking.com-on 4 főnek 6 éjszakára egy egész jó helyen (Chelsea, reggelivel) kb. 340 eFt a szállás (egy főnek 85 ezer, vagyis 14 ezer Ft/éj), és ez egy jó ajánlat. https://www.booking.com/hotel/gb/chelseahousehotel.hu.html?aid=304142&label=gen173nr-1FCAEoggI46AdIM1gEaGeIAQGYARG4ARfIAQzYAQHoAQH4AQuIAgGoAgO4ApGr8pUGwAIB0gIkYTliYTNlYTQtOGFlZi00YjU2LThmNDUtZWIzNTI3Y2M0MzY32AIG4AIB&sid=feb960384140f616ac56ad3fc50149ac&all_sr_blocks=70784_88651846_0_41_0;checkin=2023-04-06;checkout=2023-04-12;dest_id=2280;dest_type=district;dist=0;group_adults=4;group_children=0;hapos=6;highlighted_blocks=70784_88651846_0_41_0;hpos=6;matching_block_id=70784_88651846_0_41_0;no_rooms=1;req_adults=4;req_children=0;room1=A%2CA%2CA%2CA;sb_price_type=total;sr_order=price;sr_pri_blocks=70784_88651846_0_41_0__73000;srepoch=1656526288;srpvid=c9c27fde25bd01f9;type=total;ucfs=1&#hotelTmpl

 

Ami még ezeken felül hozzájön, az a londoni bérlet, ami az 1-2 zónában a legolcsóbb, de ugye az Excel eleve 7-es zónában van asszem, így oda külön jegy kell. Ezt meg kell nézni, mennyi a bérlet, Van olyan megoldás, hogy egy Oyster card nevű kártyát megveszünk és annyit töltünk fel rá, amennyit utazni akarunk, és mindig utazás szerint von le belőle a helyi BKK. De űgy saccra a helyi közlekedés + a reptéri transzfer biztos megvan 30-40 ezer Ft.

 

A kaja a legegyszerűbb dolog, mert ha valaki kibírja egyszerű kaján ezt a pár napot, akkor nagyon jó szendvicseket lehet kapni hidegen vagy melegen, vannak erre remek kis büfék, vagy szupermarketek, és azok ára nem sokkal több, mint nálunk, megfizethetőek. A sört persze meg kell kóstolni. Azt tudom mondani, hogy napi 20 font kellhet minimálisan a kajára, ami most kb. 10 ezer FT, vagyis 6 napra 60 ezer.

 

Röviden ennyit tudok mondani kezdésnek. Ha ezeket összeadjuk, akkor kijön a kb. 400 ezer Ft alsó hangon. Sajnos ez a mi pénztárcánknak nem kevés, de ezzel áll szemben az életre szóló élmény.

 

Nekem az a nagy gondom, hogy nagyon korán jött ez a jegyárusítás, a nyaralási szezon előtt, és momentán nincs 100 eFt-om a belépőkre. :( Szeptemberben már jó lennék, de most ez gond. Még az jöhet szóba, hogy nem veszek belépőt minden napra... A repjegy végül is ráérhet szeptemberben, max. drágább lesz, mint most lenne. De pl, a Wizzair-nél még nincs is menetrend jövő áprilisra, a British Airways-nél viszont már a rendezvény környékén már csak drága jegyek vannak odafelé, 62 ezer Ft bőrönd nélkül, bőrőnddel 67 ezer, visszafelé van olcsóbb is, 20 ezer bőrönd nélkül, 25 ezer bőrönddel.

 

A BA mellett az szól nagyon erősen, hogy amint a fenti példa is mutatja, nincs nagy különbség a bőröndös és a bőrönd nélküli jegy között (a fapadosoknél ez akár a jegy duplája is lehet), és a Heathrow-ról a leggyorsabb és a legolcsóbb bejutni a városba. Az összes többi légitársaság távolabbi reptereken száll le, ahonnan elég drága mulatság bejutni Londonba.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

@Pildi, nagyon szépen köszönöm a kimerítő választ. Csak te vagy ebben a profi.

 

54 perccel korábban, Pildi írta:

Ha ezeket összeadjuk, akkor kijön a kb. 400 ezer Ft alsó hangon. Sajnos ez a mi pénztárcánknak nem kevés, de ezzel áll szemben az életre szóló élmény.

 

Hétvégén és ehét elején átgondolva pont ez a lényeg. Ki tudja mikor lesz megint legközelebb Európában és jó városban. Az ár tényleg borsos, de az élmény is nagy lesz ahogy írod.

Megyek így is.

A sört meg nekem kötelező megkóstolni. Bár ittam már angol söröket, de mégiscsak ott az igazi.:D

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Hadd kérdezzem meg, ezek a jegyek végesek? Úgy értem, van mondjuk a 4 naposból X, aztán ha az elfogyott, akkor szevasz, nincs tovább?

 

Közben megvan a válasz:

Tickets are limited and may sell out quickly, so mark your calendars and get ready to punch it! :para:

Szerkesztve: - Dzséjt
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

3 perccel korábban, Dzséjt írta:

Hadd kérdezzem meg, ezek a jegyek végesek? Úgy értem, van mondjuk a 4 naposból X, aztán ha az elfogyott, akkor szevasz, nincs tovább?

Szerintem sajnos így van. Nekik jobban megéri egy bizonyos db felett egyesével adni a napi jegyeket.

 

Asszem pár éve valamelyik amerikai Celebrationre is pár nap alatt elfogytak a "bérletek". 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Éppen most , Pildi írta:

Asszem pár éve valamelyik amerikai Celebrationre is pár nap alatt elfogytak a "bérletek".

Ha pár nap alatt fogy el, akkor oké, most én olyat vízionáltam, hogy mire több mint egy óra múlva sorra kerülök, már nem lesz napi jegy sem. Valahogy így:

 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

4 perccel korábban, Dzséjt írta:

Ha pár nap alatt fogy el, akkor oké, most én olyat vízionáltam, hogy mire több mint egy óra múlva sorra kerülök, már nem lesz napi jegy sem. Valahogy így:

 

Mondjuk a múlt semmit nem garantál a mostani esetre... Itt kisebb a helyszín, és egész Európa ide tódul, mivel ritkán van helyben, ebben biztos vagyok.

De reméljük a legjobbakat! :)

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

  • Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

    • Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.