Ugrás a kommentre

Chapter 21: The Pirate


Ody Mandrell

Ajánlott hozzászólás

21. fejezet - The Pirate / A kalóz

 

Írta: Jon Favreau

Rendezte: Peter Ramsey

 

Helyszín: Nevarro, Adelphi, Coruscant

 

Szereplők:

Din Djarin - Pedro Pascal

Grogu

Greef Karga - Carl Weathers

Fegyverkovács - Emily Swallow

Bo-Katan Kryze - Katee Sackhoff

Paz Vizsla - Tait Fletcher (Jon Favreau)

Gorian Shard - Carey Johnson (Nonso Anozie)

Carson Teva - Paul Sun-Hyung Lee 

Elia Kane - Katy O' Bria

Tuttle ezredes - Tim Meadows

Garazeb Orrelios - Steve Blum

Reed hadnagy - Max Lloyd Jones

Vane - Marti Matulis

Jib Dodger - Rick Famuyiwa

Sash Ketter - Deborah Chow

Trapper Wolf - Dave Filoni

R5-D4

R7

 

Történet

Gorian Shard és kalózbandája megtámadja a Nevarrót, így Karga magisztrátus megpróbál segítséget kérni a köztársasági Carson Tevától. A százados azonban csakhamar falakba ütközik, így más megoldás után kell nézni.

 

Concept Art galéria

 

 

Pár kitétel.

 

1. Amennyire az lehetséges próbálj meg az adott rész keretei között maradni.

2. A történet elemeit ne rakd spoiler gomb mögé. Itt az epizód konkrét történéseit tárgyaljuk ki.

3. Csak akkor szólj hozzá a témához, ha már láttad az aktuális részt.

4. Tartsd be a fórumszabályzatban leírtakat. 

Szerkesztve: - Dzséjt
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nos, kb minden ami miatt eddig sírtam, épp az előbb a mandó főcsopiban is, hogy nem látok egy vezető szálat, úgy néz ki megadatott. :D

Sok volt nekem a filler rész már, de úgy néz ki összeértek a szálak. Nagyon jó rész volt, 9/10 simán.

Azt hiszem a szám amit adtam mindent elmondd, és hosszasan, írhatnám, hogy mi minden tetszett a részben - talán később meg is teszem -, de most meghagyom másoknak.

Ami nem tetszett, az viszont két apróság: Valaki magyarázza el, hogy miként talált a Mandókra Carson kapitány? Az nem volt túl érthető és logikus nekem.

A másik pedig még apróbb dolog, de úgy szeretnék már egy olyan csatát látni, hogy mikor bekerítik a földön a Mandókat - lásd Boba Fett, vagy épp itt, - akkor csak úgy felrepülnek. :D - bár lehet akkor könnyebb célpontok lennének? Nem tudom, de megnézném. Ennyi

 

Ja igen,az egész rész állat volt, de a végén az Alien-es rész, azon besz-rtam, eszméletlenül feelinges volt. :)

Durva lesz az évad vége.

This is the way.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nos remek rész volt. A kalóz a címe, de ez megtévesztő, mert igen jellegtelen kis epizódszerep Gorian Shardé, illetve inkább a sorozatot előremozdító események katalizátora lett a támadása, amiért végülis hálásnak kell lennünk. Carson Tevára ragadt a kamera a rész elején és végén is, az ő nyomozása Gideon Moff hoz vezet. Eliah Kane-el is találkozott, jó kis jelenetek voltak, az immár újra ismerős Coruscanton. Az új köztársasági már már idilli állomás is tetszett, Scarifot idézte, nemúgy a zene, az nagyon idegenül hatott, gondolom céllal. Itt cameozott egyet az első élőszereplős lasat, ami nagyon jól sikerült! Köszönjük az ilyeneket, ugye Rebels rajongók? 

Szóval a kalózok összefüggésbe lettek hozva a Gideon Moffal, az meg a Birodalom feltámasztásának aggályát kelti. Jómagam nem látom annyira az összefüggést, talán ha feltűnik Gideon kiderül, az ő embere volt e Gorian Shard? Szóval R5 nyomán Teva meglelte a mandalorikat. Honnan tudta, hogy ott a droid? Mintha kimaradt volna egy lépés. Nem baj. Szóval régi új otthon lehet az Őrség gyermekeinek a Nevarro. Ennek már van értelme! Ez a sztorit is építi. A kalózok kikapnak, sokan megkapják a maguk kis badass pillanatait a csatában, Din is, a Kovács is. Aztán van még időnk, hogy immáron a 3. részben a végén Bo Katan kapjon figyelmet, hogy irányt adjon a mandalori nép sorsának. A Kovácsban megérett a dolog, bár nem úgy tűnt, most simán az jön le hisz neki, és a fő dogmavezér, egy tágabb mandaloregyesítési vízióban kezdett el gondolkozni. Levetette a sisakot Bo Katannal és elküldte toborozni! Na ezt nevezem jellemfejlődésnek. Már azthittem Ő is leveszi a sisakot, és kacsint, hogy ez a mi kis titkunk lesz jó? ;)

Aztán Teva megtalálja az űrsiklót, ami Gideont szállította. Nem világos, hogy az Új köztársasági tisztek miért Ex birodami siklóban vitték Gideont? Az mégkevésbé világos, hogy miért mandaloriak szöktették volna meg? Na ez egy érdekes irány. Ismerve Gideon vs. Mandalor sztorit. De lehet, hogy csak félrevezetés. Az ex birodalmiak imádják a beskart. Pecsétet nyomva valutaként használják, kísérleteznek ők mindennel, dark trooperekkel, klónozással, mandalor után nem csodálnám ha a beskarral is motyolnának. Talán csak van Gideonnak egy különítménye akik beskarral dolgoznak. Hisz "lenyügöző mivé válhat a beskar a hozzáértő kezekben. "

De ha Mandalor elpusztításához mandalori árulók is hozzájárultak, akik még mindig Gideonnal vannak, az is egy vad dolog lenne. Gar Saxon él még? 

Szóval remek volt! 

Szerkesztve: - csoli1138
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Először is: Zeb :rock::rock:

 

Másrészről Teva jól megjósolta, hogy ha az Új Köztársaság ennyire tesze-tosza marad akkor nem lesz jó vége, és igaza is lesz végül. Ebből is látszik, hogy mennyire jó ötlet a hadsereget leépíteni, hogy nemhogy a csatlakozni kívánó tagokat, de még saját magukat se tudják megvédeni például sima kalózok ellen. Közben az Első Rend szépen felkészül, plusz Exegol jege alatt várakozik az ezernyi csillagromboló is. Ja meg a Starkiller bázis is, amivel fél perc alatt fogják lefejezni a kormányzatot.

 

Úgy tűnik Bo-Katan lesz végül a Mandók vezetője, lehet végül megoldják a Sötétkard nélkül is? Ez a mindkét Útat megjárt dolog tetszik amúgy, csak nem tudom, hogyan egyeztetik össze a hiteket mondjuk.

 

Amúgy meg Gideon fogságba esése ennyire titkos volt, hogy még a katonák is találgatnak, hogy eljutott e a bíróságra? Ezzel a beskaros dologgal szerintem tuti félre akarják vezetni az ÚK-t. Kane-ben mostmár biztos vagyok, hogy Gideon kémje, szegény Teva meg szerintem hamarosan elhalálozik ha ennyit szimatol.

 

Vane-t is szerintem viszontlátjuk még valamikor. Amúgy az a Corsair nagyon menőn nézett ki, tetszett, hogy rendes kormánykerék is volt :D 

Szerkesztve: - NorbiLordi
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

5 órával ezelőtt, NorbiLordi írta:

Volt olyan része amin én is táncoltam :D Amúgy tényleg csak felvezetés ezaz évad, mostmár teljesen egyértelmű. Rendelek is pelust

Jó is volt, hogy a netsors úgy rendelte, hogy a Mandó jött előbb. Most volt olyan érzésem, mint az Andornál, hogy ezt újra meg kell nézni. Azért nem egyből nézem újra, mert a BB bekavart a képbe, az is rendesen megdolgoztatott bizonyos izmokat, a könnycsatornáimban inkább.

 

 

Szerkesztve: - Szisz
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

  • Ody Mandrell megváltoztatta a címet erre: Chapter 21: The Pirate

SW animációs fan service-ben én már csak két karaktert várok igazán a Mandoversebe (nyilván sokakat megad majd az Ahsoka): Rexet és Hondo Ohnakát. Na jó, talán Kallust is!

 

Nem gondoltam, hogy Zeb szerepelni fog már most, de nagyon örültem neki. Steve Blum hangját rögtön megismertem, és az arca is nagyon hasonlóan nézett ki Zebéhez, egyedül az volt a fura, hogy X-Wing pilot ruhában látjuk. Az Ahsokában eddig arról volt szó, hogy Ezra, Sabine, Thrawn, Hera, Chopper szerepel, de arról eddig nem volt hír, hogy Zeb fog-e vajon. De azt álmomban sem gondoltam volna, hogy ezek közül élőszereplősben végül Zeb debütált először!

 

Egyébként én egy kicsit motiváltatlannak éreztem Armorer viselkedését a rész végén. Miért Bo-Katan? Miért most? Miért nem Din Djarin? Azt még értettem, hogy Bo-Katant befogadták, de eddig úgy beszéltek róla, mint a figuráról, aki mindent hatalmat elvesztett, sőt némileg őt okolták egész Mandalore bukásáért. Bo-Katan maga sem volt teljesen biztos benne, hogy látta a Mythosaurt, az Armorer elsőre nem is hitt neki. Most miért gondolta meg magát? Kissé érthetetlen. A sisak levétele eleve olyan volt, mint egy teszt. Ugyanannyi oka lenne az Armorernek arra, hogy Dint (a sorozat főhősét - elméletileg) nevezze ki erre az útra, mint Bo-Katant: Din hozta el őket új otthonukba, a Nevarro-ra, számtalanszor megmentette őket, összehozta őket más Mandalorikkal, sőt, szerzett a közösségnek egy igazán különleges, Erőhasználó foundlingot (Grogut), valamint nála van a Darksaber, aminek jogos tulajdonosa. Ezzel szemben bár Bo-Katan utóbbi időben segített nekik, ezen felül csak az szól a neve mellett, hogy látott egy Mythosaurt, állítása szerint (a Covert és az Armorer szemszögéből nézve).

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Szerintem csupán a Mythosaur miatt. De megkérdezte előbb, hogy tiszteli-e? És az, hogy "hitetlenből" az útra lépett, kicsit más, mint, hogy letért egy percre az útról mint Din.

Ez valahogy többet jelenthet. És, hogy neki "jelent meg" a mítosz, ;) az csak ráadás. Egész Mandalor újrafeltámadását, jobb olyanra vezetőre bízni, aki ismeri az Utat, de átlátja az egész nép esszenciáját. Nagy dolog a Kovácstól, hogy ezt belátja. Din mellett a kard szól és a nemes lelke, de lehet, hogy a lelence miatt sem a legalkalmasabb jelölt ő most a Kovács szemében. De a történet nyilván tartogathat meglepiket erre a dologra. 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

(Ezt nem értem. Most két helyen van meg ugyanaz a hozzászólás? A másik helyen töröltem részt abból és itt is törlődött. )

 

A kovács valóban egyfajta sámán, ő egyértelműen a szellemi vezető és úgy tűnik választott egy katonai vezetőt. Hogy feladata valóban egyfajta Toruk maktoi-e, kiderül. A sötétkard mégsem olyan fontos, a mithoszaurusz erősebb jelkép.

Rendesen meglepett a „vedd le a sisakot” rész.:o wtf. Mégsem olyan begyöpösödött népség, rugalmasan alkalmazkodnak és most már semmi kétség mitől olyan jó harcosok. Az alázatnak itt nagy ereje van. Na és persze a bizalomnak.

Egyelőre úgy tűnik két nőé a vezető szerep, ami nem is annyira furcsa, mint elmével gondolnám. Valahogy természetesnek és nem erőltetettnek hat. Ez egyfajta szolgálat.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

10 hours ago, kudar said:

Valaki magyarázza el, hogy miként talált a Mandókra Carson kapitány?

R5-öt követte valahogyan, vagy vele vette fel a kapcsolatot és árulta el Tevának a helyzetüket. 

 

9 hours ago, NorbiLordi said:

Ez a mindkét Útat megjárt dolog tetszik amúgy, csak nem tudom, hogyan egyeztetik össze a hiteket mondjuk.

 

Szerintem a fegyverkovács belátta, hogy Mandalore visszavételéhez és a nép egyesítéséhez bár kell az Út és a Creed hite, de azt nem lehet olyan ortodox, szektás módon gyakorolni. Szerintem változtatni fog az elveken és a gyakorlaton, hogy a többi mandalorinak is elfogadható legyen. 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

4 hours ago, IndianaAndrisSolo said:

Miért Bo-Katan?

Egyszerű, neki jelent meg a mythosaurus, ez egyrészt vallásilag igazolja a vezető szerepre, plusz a múltja miatt az Őrzők Gyermekein kívüli mandók jobban elfogadnák. Bár nekem is fura volt. Én Dint képzeltem el erre a feladatra. 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Először is, Zeb. Hát itt lefostam a bokám. Először kételkedtem, de a hangja elárulta. Csak nem elkezdik már most összeállítani a Rebels csapatát az Ahsokára?

De, ami nagyon tetszett, hogy az előző két résszel ellentétben ez már haladt is valamerre, az ilyet meg mindig jobban díjazom, mint a szimpla világépítést. Tetszett, hogy az új Köztársaság hozzállása a Peremvidékhez abszolút haromóniában van a Vérvonalban olvasottakkal. Pedig, ha most cselekednének, talán meg tudnák akadályozni, ami huszonegynéhány év múlva be fog következni, és amire Teva oly profetikusan utalt. Ütős volt Teva és Elia szembenállása, és azért durva, hogy már most az folyik, ami a Vérvonalban csúnyán kiütközött: az új Köztársaság vezetésére hatást gyakorol a Birodalom, vagyis hát az Első Rend. Elia itt egyértelműen manipulálja az ezredest. Ott ácsorog az ajtóban, és pont akkor szól közbe, amikor Tuttle kijelenti, hogy aggasztó Karga üzenete, majd gyorsan be is dobja a varázsigét: Nevarro nem tagja a Köztársaságnak. Ezzel el is intézte, hogy a az új köztársasági erők a kisujjukat se mozdítsák.

Ami amúgy még érthető is lenne, úgy értem, érthető, hogy a kormány első sorban a saját tagvilágaival foglalkozik, csak itt is ugyanaz a gond, ami a Vérvonalban:

1. A Köztársaság a segítségnyújtást tagadja meg ugyanúgy itt, mint később a Ryloth-nál.

2. Mindkét esetben felhívják a figyelmet arra, hogy valami nem stimmel ezekkel a bűntevékenységekkel, túl sok a birodalmi érintettség.

És hát jól tudjuk, hogy hová vezet az, hogy a Köztársaság eme figyelmeztetések ellenére és eme segítségnyújtások megtagadása hová vezet. Felépül az Első Rend hadserege, ami kizsákmányol egy rahedli peremvidéki bolygót, miközben a szenátusban birodalmi párti emberek bomlasztják a közjót az Első Rend javára, és persze, miután elsül a Csillagpusztító, senki sem rohan a Köztársaság védelmére, mindenki inkább magával törődik. Oly mértékben, hogy még a tőlük független Ellenállásra is sandán tekintenek. Az új Köztársaság az ilyen nevarrói és rylothi dolgokkal égette fel maga körül a hidakat, miközben az önző struccpolitikájuknak hála a szemük előtt növekszik egy új ellenség. Teva pedig azok sorát erősíti, aki próbál szólni, segíteni, de hát mit érhet el egy Carson Teva kapitány, amikor később még Leia Organa szenátornőre sem hallgatnak? Naná, mert közben Elia Kane-ek és Carise Sindianok rohasztják a politikai és katonai vezetést.

 

Mindeközben alakul a mandalore-i nép története is. Hát, végül megtörtént azt, ami ellen szurkoltam, Bo-Katan Kryze-t jelölték ki egyesítő erőnek, és még a sityak levétele is engedélyezve van neki. Ez utóbbi amúgy jó lépés, a végén már abban is reménykedtem, hogy a Fegyverkovács is lekapja a tökfödőjét. Viszont úgy érzem, ezzel precedenst teremtett, hiszen nem átkozta ki, mint Dint. Kíváncsi vagyok, hová vezet ez az út.

Ugyanakkor továbbra is azt érzem, hogy Bo-Katan és Din együtt vezetik a népet. Itt Din győzte meg a többieket, hogy lépjenek ki a fényre és mentsék meg a Nevarrót, aztán Bo-Katannal közösen irányították az akciót. Ugyanakkor a Fegyverkovács egyelőre Din felé nem nyitott az uralkodás kérdésében, noha a sötét kard még mindig nála van. Érdekes, hogy arra sem ösztönözte Bo-Katant, hogy próbálja megszerezni a kardot. Épp ellenkezőleg, jelenleg egyesítő erőként tekint rá, ugyanakkor ez nem feltétlen jelenti azt, hogy vezetőként is. Ezen a téren érdekes lesz a maradék három rész.

 

Főleg a végső fordulat tükrében, hogy beskart találtak Gideon moff rabszállítójában. Gondolom a cél az, hogy az új Köztársaságot a mandik ellen hangolják, bár talán Tevát ennyire nem könnyű megtéveszteni. Minket nézőket meg pláne nem, hiszen tudjuk, hogy Gideon birtokában bőven volt beskar - ugye most annak egy részét Din viseli páncél formájában. Apropó, azért de cuki a múltkori rész után, amiben az új Köztársaság oly látványosan elzárkózott a birodalmi technológiáktól, kivéve persze az elmenyúzótól, itt meg slusszpoénként kiderült, hogy amúgy ők is lelkesen használják a Lambda kompokat. Tetszik ez a szelektív, vagy inkább álszent hozzáállás a birodalmi cuccok felhasználásához.

 

Az epizód vége pedig: :yes:

UBGqxKe.png

5OaYxGS.png

brtM8Nm.png

hi6dXhI.png

 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nagyon jól leírtad Dzséjt. De szerintem ha Mon Mothma merő ultrapacifizmusból és idealizmusból nem szereli le a flotta 90%-át pár év, hanem mondjuk évtizedek alatt szerelik le a hadsereget az eredeti 35-45%-ára akkor sokkal tovább tarthatott volna egyrészt a bomlás folyamata, plusz a Köztársaságnak az Első Rend felbukkanásakor is nagyobb hadserege lett volna az ER ellen. Mert szerintem ez volt az a stratégiai hiba ami lejtmenetbe kapcsolta az ÚK-t.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

2 órával ezelőtt, Iqvi írta:

Nagyon jól leírtad Dzséjt. De szerintem ha Mon Mothma merő ultrapacifizmusból és idealizmusból nem szereli le a flotta 90%-át pár év, hanem mondjuk évtizedek alatt szerelik le a hadsereget az eredeti 35-45%-ára akkor sokkal tovább tarthatott volna egyrészt a bomlás folyamata, plusz a Köztársaságnak az Első Rend felbukkanásakor is nagyobb hadserege lett volna az ER ellen. Mert szerintem ez volt az a stratégiai hiba ami lejtmenetbe kapcsolta az ÚK-t.

Szerintem ennél komplexebb. Önmagában a leszerelés még nem lett volna végzetes, ha a vezetőség nem inkompetens, mert a Köztársaságnak még így is nagyobb hadereje volt, mint az Első Rendnek - bár tény, hogy elavultabb. De pont ezért kellett a Csillagpusztítóval szétlőni a Hosnian Prime-ot, hogy annak a nagyobb haderőnek a gerince és a vezetősége is odavesszen. Most, hogy az a gerinc 100 vagy 500 hajóból áll, nem oszt vagy szoroz, mind elporlad így is, úgy is.

És itt is, igazából nem a hadsereg nagyságával volt a gond, hanem, hogy azt a kis haderőt sem vetették be. Tök mindegy, hogy egy század T-65-ös vagy egy ezrednyi T-70-es állomásozik az Adelphin, ha nem vetnek be egy osztagot sem. 

Tény, hogy nagyon nagy baj, kulcsfontosságú probléma a hadsereg leszerelése és a katonai fejlesztések leállítása, de előbbi pusztán önmagában nem lett volna végzetes, utóbbi meg nem volt annyira rossz helyzetben, révén a Lázadók Szövetsége komoly haditechnológiai előnyre tett szert a Birodalommal szemben, amiből például az Ellenállás még vígan profitált a későbbi háborúban (gondolok itt a Raddus pajzsára, ami komoly ostromerőnek volt képes ellenállni, vagy arra, hogy még a kiöregedett T-70-es X-Szárnyú is méltó ellenfele a vadonatúj TIE-típusoknak). Erre még rájön az, hogy a vezetőség nem is használja ezt a haderőt, hogy a flotta gerincét, a katonai vezetést és a politikai vezetést egy bolygóra összpontosították - érdekes amúgy, hogy ez most még nem így van. E rész alapján míg a Szenátus Chandrillán van, addig a katonai főparancsnokság a Coruscanton székel. Ez jó, mert így nem lehet lefejezni egyszerre a Köztársaságot. Kár, hogy két évtized múlva már minden egy helyen van, és elég egyetlen lövés.

Plusz akkor még ott vannak a politikai és a katonai vezetésbe is beépült birodalmi hívők, akik az Első Renddel kooperálnak, és szándékosan lassítják és késztetik tétlenségre a Köztársaság vezetését. És vegyük még ide azt, hogy Mon Mothma szándékosan legyengítette a kancellári pozíciót.

Mindez egyben adja ki azt a problémát, ami az Első Rend felemelkedéséhez vezet.

Szerkesztve: - Dzséjt
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Ez egy kulcs epizód, gyakorlatilag bemutatták mi vár ránk az évad hátralévő részében.

 

Gideon szökéséről és a beskarról annyit, hogy az is benne van a pakliban, hogy olyan mandik "szabadították ki", akik maguk akartak rajta bosszút állni, és nem hagyták a dolgot az ÚK-ra. Gondolok itt Koska Reeves-re és csapatára. Bo-Katan említette, hogy a korábbi társaik elvitték a zsákmányolt hajókat, így akár lehettek ők is a támadók. Sőt mi több, ebben egyre biztosabb vagyok.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

46 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

Gideon szökéséről és a beskarról annyit, hogy az is benne van a pakliban, hogy olyan mandik "szabadították ki", akik maguk akartak rajta bosszút állni, és nem hagyták a dolgot az ÚK-ra. Gondolok itt Koska Reeves-re és csapatára. Bo-Katan említette, hogy a korábbi társaik elvitték a zsákmányolt hajókat, így akár lehettek ők is a támadók. Sőt mi több, ebben egyre biztosabb vagyok.

Az bennem is felmerült, hogy a Bo-Katant faképnél hagyott mandik lehettek, csak nekem az jutott eszembe, hogy ténylegesen segítettek Gideonnak. Bo-Katan azt mondta, hogy a társai zsoldosnak álltak. Innentől kezdve akár Gideon kollégiái is felbérelhették őket, hogy szabadítsák ki. Mert sajnos azért a mandalore-iak nem éppen a tisztesség és a gerincesség ékes példái, hiszen anno simán lepaktáltak Darth Tyranus és szeparatista slepjével, majd Darth Maul és Savage Opress mellett szövetséget kötöttek olyan jótét lelkekkel, mint a Fekete Nap, a Pyke Szindikátus és a Hutt Klánok. És hát bőséggel akadtak olyan klánok, akik a Birodalmat is vígan szolgálták.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

6 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta:

Meglátjuk, szerintem ők állnak az akció mögött. Aztán, hogy milyen indíttatásból, szerintem még ebben az évadban megtudjuk. :) 

Az első gondolatom az volt, hogy csak rá akarják kenni a Mandikra. Ugrasszuk egymásnak az ellenfeleinket alapon.

Vagy nem szándékos csupán akadt valakinél némi beskar, amit szándékosan persze senki nem hagyna ott, hacsaknem, és ott vagyunk újra, félrevezetésnek.

Kiderül.

 

(UFF Újabb anomáliát tapasztaltam, majdnem a 18. résznél landolt a hozzászólás. Miközben írtam valahogy átkerültem oda, egy béna kattintástól. A középső ujjam nem túl ügyes egerező :lol: UN )

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nagyszerű rész volt, melyben kiváló egyensúlyt alkottak az évadban eddig megkezdett történeti szálak.

 

Kifejezetten örülök, hogy nyíltan előtérbe került az ÚK ebben az évadban, pedig erre csak titkon számítottam. Elképzelhető, hogy ezek a soha el nem készülő (?) Ranger of the New Republic sztori magvai?

Végre megismerhettünk egy ÚK katonai bázist, ami nagyobb kontrasztban nem is lehetne birodalmi társával. Laza zene szól, a kantinban mindenki szórakozik, és jól érzi magát. Semmi merevség. Most tegyük emellé a Morakon látott hasonló étkezdét….

Zeb feltűnése zseniális volt, a hangjáról azonnal biztos voltam benne, hogy ő az és hihetetlen jól nézett ki! Csak nem bírt a s*ggén maradni, és beállt az ÚK seregébe. Vajon később mennyire fog bekapcsolódni az Ahsoka sorozatba? Kétlem, hogy csak a fan service kedvéért szerepeltették volna itt. Ezen a vonalon maradva jó lenne Kallust is látni! Remélem, sor kerül rá valamikor.

Carson Teva felbukkanása óta kedvencem, amit ez a részt csak tovább erősített. Coruscanti útja és a beszélgetős jelenet nagyszerű volt, melyből újabb adalékot kaptunk az ÚK elhibázott politikájához. A tiszt teljesen el van havazva, mert annyi a feldolgozandó kérelem. De azért le kellett szerelni mindent és mindenkit, mintha a legnagyobb rendbe zajlanának a dolgok a galaxisban (magáért kiált egy ÚK felső vezetéséről szóló epizód is, ők ezt hogyan gondolták?). Kane karakterén keresztül azt láthatjuk, hogy a keményen elhavazott ÚK bürokratikus gépezetet még a belső kémek is gyengítik, illetve kihasználják. Teva gerincességére és becsületességére mi sem jobb bizonyíték, hogy a bürokratikus fal ellenére próbál segíteni a segélykérő Kargának, ezért felkeresi Mandókat. Megtehette volna, hogy tojik az egészre és visszamegy a kantinba, sörözni Zebbel.

A rész végén elég nagy szerencsével szintén ő az, aki belebotlik Gideon rabszállító kompjának roncsaiba, ami teli van megfagyott hullákkal. A szinte már horrorba illő jelenet nagyon hatásos lezárása volt a résznek, ami megint csak újabb kérdéseket vet fel és rejtélyeknek ágyaz meg. Gideont kimentették, vagy maguknak szerezték meg a Mandok, hogy megbüntessék? Ez nagyon fontos kérdés, mert ha Bo-Katan egyesíteni akarja a klánokat, olyanokkal nem sokat tud majd kezdeni akik Gideonnal vannak.

Ebből már következik a másik fő történet, a Mandaloriak továbblépése. Megmondom őszintén ebben az évadban pont annak az ellenkezője zajlik, amit előtte gondoltam. A fegyverkovács korábban egy vaskalapos szektás őskövületnek tűnt, ám ennek pont az ellenkezőjét bizonyítja. Abszolút nincs előítélete senki iránt, csak a népe boldogulása érdekli és az, mi a jó a Mandik jövőjére nézve. Nem túlzok ha azt mondom, ő emeli fel újra Bo-Katant! Elképesztő! Bármikor egyetlen szavával kicsinálhatta volna, de e helyett a népe jövőjének zálogát teszi a kezébe. Mindezt úgy, hogy már kétszer elbukott. A rész végén felmerült bennem, hogy a sorozat címe immár nem is Dinre utal, hanem Bo-Katanra. :D Djarin és Grogu szép lassan a háttérbe szorultak, amolyan sidekick szerepbe. Izgalmas ezt látni, valamint azt, hova fut ki a történet. 

Az akció „csak” a körítés volt, hab a tortán. Karga nem kicsit naivan azt gondolta korábban, hogy a kalózok majd nem fognak visszatérni, mert ő azt üzente nincs keresni valójuk a Nevarrón. Gorian Shard jól ki is röhögte az epizód elején a sok hazugságát. Apropó a fa ősökkel rendelkező kalózvezér halálát nagyon sajnáltam, igazi karakter és hatalmas figura volt, pedig alig szerepelt 10 percet a sorozatban. Iszonyat kár érte. :( 

 

Nagyon fontos rész volt ez, ami kijelölte az utat az évad hátralévő részére. Mandalore visszafoglalása nem lesz piskóta, ámbár kitől is kell visszafoglalni? :hmm: Talán mindegy is, mindent megtudunk a kellő időben. :D 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nagyszerű rész volt. Jól bemutatta a működésképtelen Új Köztársaságot, ami minden valószínűség szerint Sidious tervei közé tartozott. Jól ismerhette Mon pacifizmusát, gondoskodott beépült emberekről, hogy a Birodalom bukása esetén legyenek, akik bomlasztják az új kormányzatot. Ebből szépen kapunk ebből a részből is. Örülök, hogy egyre többször térünk vissza a Coruscantra.

Jó volt Zeb feltűnése. Annyira nem lepett meg. Inkább az, hogy miért több ilyen szereplés.

Jól volt a harc a hínárfejű kapitány ellen. Legalább letelepedhetnek a Nevarrón.

Gideon szökése. Talán direkt akarják a mandaloriakra kenni az egészet.

 

Szerkesztve: - Darth Revan9
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

2023. 03. 29. - 10:13, kudar írta:

Valaki magyarázza el, hogy miként talált a Mandókra Carson kapitány?

Mint ahogy iqvi is írta, Teva R5 segítségével talált a Mandikra. Gondolom a robot még a lázadó protokoll szerint jelenthetett korábbi bajtársának, pl. az N1-es vagy a Gunlet adó-vevőjét felhasználva. 

 

2023. 03. 29. - 10:27, csoli1138 írta:

Jómagam nem látom annyira az összefüggést, talán ha feltűnik Gideon kiderül, az ő embere volt e Gorian Shard?

Én se látok összefüggést, Teva csak a sötétben tapogatózott. Igaz, hogy Gideon bázisa is a Nevarrón volt, de a két fickónak szerintem semmi köze egymáshoz. Ráadásul Teva nem tud a klón laborról, ami nem kicsit helyezné más világításba Gideont.

 

2023. 03. 29. - 10:27, csoli1138 írta:

Szóval régi új otthon lehet az Őrség gyermekeinek a Nevarro. Ennek már van értelme!

Csakhogy nem akarnak ott maradni, csak addig összegyűjtik az erőiket és mennek vissza Mandalore-ra. :) Jelzésértékű, hogy se Vizsla se a fegyverkovács nem volt ott Karga beszédénél. Nem érkeztek még meg a végállomásra. 

 

2023. 03. 29. - 10:27, csoli1138 írta:

Nem világos, hogy az Új köztársasági tisztek miért Ex birodami siklóban vitték Gideont?

Lehetett elterelés is, amit a kémek kiszagoltak. Eleve Kane is elég közel volt a tűzhöz, benne lehetett a keze a szabotázsban. Vagy az van amit írtam fentebb. :) 

 

2023. 03. 29. - 11:42, NorbiLordi írta:

nemhogy a csatlakozni kívánó tagokat, de még saját magukat se tudják megvédeni például sima kalózok ellen.

Ez a kikacsintás is tetszett, utalás a Kalóz nemzetre, és a fennálló helyzetre. Kicsit Nihil érzetem van velük kapcsolatban, csak kevésbé durva kiadásban.

 

23 órával ezelőtt, IndianaAndrisSolo írta:

Egyébként én egy kicsit motiváltatlannak éreztem Armorer viselkedését a rész végén. Miért Bo-Katan? Miért most? Miért nem Din Djarin? Azt még értettem, hogy Bo-Katant befogadták, de eddig úgy beszéltek róla, mint a figuráról, aki mindent hatalmat elvesztett, sőt némileg őt okolták egész Mandalore bukásáért. Bo-Katan maga sem volt teljesen biztos benne, hogy látta a Mythosaurt, az Armorer elsőre nem is hitt neki. Most miért gondolta meg magát? Kissé érthetetlen. A sisak levétele eleve olyan volt, mint egy teszt. Ugyanannyi oka lenne az Armorernek arra, hogy Dint (a sorozat főhősét - elméletileg) nevezze ki erre az útra, mint Bo-Katant: Din hozta el őket új otthonukba, a Nevarro-ra, számtalanszor megmentette őket, összehozta őket más Mandalorikkal, sőt, szerzett a közösségnek egy igazán különleges, Erőhasználó foundlingot (Grogut), valamint nála van a Darksaber, aminek jogos tulajdonosa. Ezzel szemben bár Bo-Katan utóbbi időben segített nekik, ezen felül csak az szól a neve mellett, hogy látott egy Mythosaurt, állítása szerint (a Covert és az Armorer szemszögéből nézve).

Jó kérdés mennyire lesz megosztó a többi klán szemében. Az nyilvánvaló, hogy Katan nagyobb név. Djarinnak meg a kardja van, de nála inkább a vezetői elkötelezettség hiánya az, ami miatt nem alkalmas a feladatra.

 

22 órával ezelőtt, Szisz írta:

A sötétkard mégsem olyan fontos, a mithoszaurusz erősebb jelkép

A kettő együtt? Mert ez is opció. A Mandalore-i nép két legerősebb szimbóluma egyesül. Ennek senki nem tud ellenállni és szerintem nem is akar. 

 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

28 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

Mandalore visszafoglalása nem lesz piskóta, ámbár kitől is kell visszafoglalni? :hmm:

Szerintem e kérdés megválaszolására jó kiindulópont lehet a The Convert című epizód, amiben TIE interceptorok és TIE bombázók rohanták le Bo-Katan kastélyát. Ezek egyike sem rendelkezik hiperhajtóművel, vagyis vagy egy Imperial II-ről indultak (25 TIE/IN és 3 TIE/sa csak egy ekkora hajóról szállhatott fel), vagy egy, a rendszerben lévő bázisról. Akár az egyik, akár a másik (akár mindkettő) az igaz, mindegyik lehetőség komoly birodalmi jelenlétet jelent a Mandalore-rendszerben.

 

3 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

Én se látok összefüggést, Teva csak a sötétben tapogatózott. Igaz, hogy Gideon bázisa is a Nevarrón volt, de a két fickónak szerintem semmi köze egymáshoz. Ráadásul Teva nem tud a klón laborról, ami nem kicsit helyezné más világításba Gideont.

Bár komoly összefüggést Teva valóban nem fedezhetett fel, ugyanakkor tudjuk, hogy ő többet tud, mint mi. Már korábban is említette, hogy szerinte vannak összefüggések a Peremvidéken zajló erőszakos események között, amikből sajnos mi még keveset láttunk. Tevának lehetnek olyan infói, amikről mi még nem tudunk. Ami összekötheti a bűnöző tevékenységeket a Birodalommal. Mert összefüggés valóban van, hiszen azzal mi is tisztában vagyunk, hogy az Első Rend sokáig különböző bűnszervezeteket és vállalatokat használt proxinak, hogy elfedje a Galaxis ismert szegmensében végzett tevékenységeit. Szóval nem lehetetlen, hogy a Kalóznemzetség is egyike volt eme szervezeteknek, amik proxiként működtek (párhuzamba olyanokkal, mint a Jinata Security, az Amaxine harcosok, a Warbird kalózbanda).

És ugyanígy tudhat a nevarrói laborról is, hiszen erről Karga és Dume is beszámolhatott neki. Utóbbit ugye Teva nevezte ki marsallnak, most meg már új köztársasági katona, szóval már csak kötelességből is jelentenie kellett a nevarrói birodalmi tevékenységet, pláne úgy, hogy ő tartóztatta le Gideont és Pershinget is.

 

1 órával korábban, Ody Mandrell írta:

Mint ahogy iqvi is írta, Teva R5 segítségével talált a Mandikra. Gondolom a robot még a lázadó protokoll szerint jelenthetett korábbi bajtársának, pl. az N1-es vagy a Gunlet adó-vevőjét felhasználva. 

Érdekesség, hogy a The Mines of Mandalore-ban, amikor Bo-Katan és Grogu elhagyják a Gauntletet a Mandalore-on, R5 a fülkében rákapcsolódik a hajóra. Ugyan akkor látszólag csak a külső kamerát kapcsolta be, de ez már jelzi, hogy szabadon használhatta a hajót, amire csak akarta. Mind a Mandalore-on, mind a szekta világán egyedül volt hagyva a Gauntleten hosszú időre, szóval bármikor küldhetett üzeneteket Tevának.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

4 perccel korábban, Dzséjt írta:

Szerintem e kérdés megválaszolására jó kiindulópont lehet a The Convert című epizód, amiben TIE interceptorok és TIE bombázók rohanták le Bo-Katan kastélyát. Ezek egyike sem rendelkezik hiperhajtóművel, vagyis vagy egy Imperial II-ről indultak (25 TIE/IN és 3 TIE/sa csak egy ekkora hajóról szállhatott fel), vagy egy, a rendszerben lévő bázisról. Akár az egyik, akár a másik (akár mindkettő) az igaz, mindegyik lehetőség komoly birodalmi jelenlétet jelent a Mandalore-rendszerben.

Így van! A Convert epizódnál írtam is, de vajon ki lehet az illető? Nyilván Gideonból indulhatunk ki.

 

8 perccel korábban, Dzséjt írta:

Bár komoly összefüggést Teva valóban nem fedezhetett fel, ugyanakkor tudjuk, hogy ő többet tud, mint mi. Már korábban is említette, hogy szerinte vannak összefüggések a Peremvidéken zajló erőszakos események között, amikből sajnos mi még keveset láttunk. Tevának lehetnek olyan infói, amikről mi még nem tudunk. Ami összekötheti a bűnöző tevékenységeket a Birodalommal. Mert összefüggés valóban van, hiszen azzal mi is tisztában vagyunk, hogy az Első Rend sokáig különböző bűnszervezeteket és vállalatokat használt proxinak, hogy elfedje a Galaxis ismert szegmensében végzett tevékenységeit. Szóval nem lehetetlen, hogy a Kalóznemzetség is egyike volt eme szervezeteknek, amik proxiként működtek (párhuzamba olyanokkal, mint a Jinata Security, az Amaxine harcosok, a Warbird kalózbanda).

Igen, ez valószínűleg így van. Kemény, hogy már ekkora a bomlasztó aktivitás, és még mindig évtizedekre van a nyílt színrelépésük. 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nem ismerjük a megítélését. Valószínűleg nem túl pozitív, de mégis ő volt legutóbb a vezető. Lehet, hogy ez is egy próba. Ez a népség eléggé hithű és tradicionális, erre a legjobb példa a fegyverkovács, aki nem azt nézte Katanban mi volt, hanem azt, hogy mi lehet. Persze ehhez kellett a Mythosasurus sztori is. Egyébként jó eséllyel Dinnel mennek a klánokhoz. Sok kimenetel lehetséges, még azt is el  tudom képzelni, hogy Bo belebukik.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

  • Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

    • Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.