Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
A fórum támogatása

Találkoztál már Star Wars utalással más filmben? 71 felhasználó szavazott

1. 1. Találkoztál már Star Wars utalással más filmben?

• Igen, de csak többszöri nézésnél veszem észre.
      6
    • Igen, mindig kiszúrom els?re.
      45
    • Csak akkor szoktam észrevenni, ha más mondja, merre van.
      0
    • Csak akkor szoktam észrevenni, ha más megmutatja pontosan hol van.
      0
    • Változó. Van, hogy észreveszem, van, hogy nem.
      18
    • Nem szoktam észrevenni. Túl leköt a film, nem figyelek eléggé.
      1

Kérlek lépj be vagy regisztrálj a szavazáshoz.

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:

Asszem a Képtelen Képregénybe is vannak konkrét utalások,bár javítsatok ki ha tévedek.pl:mikor néma bob(igen,hogy lehet valakit így hívni ha dumál a filmbe? :D ) Mondja hogy "Tedd vagy ne tedd,de ne próbáld!"

Hozzászólás ideje:

OFF Néma Bob eredeti neve Silent Bob, ami tükörforditásban Csendes Bobot jelentene, de a magyar forditók a jobban hangzó(?) Néma Bobot választották helyette és innen jön az ellentmodás :D OFF VÉGE

Szerkesztve: - Bomarr

Hozzászólás ideje:

Ez remek, de az is jó mikor valamelyik részben Néma Bob azt hiszi, hogy vele van az Erő és a kazettákkal szórakozik.

Hozzászólás ideje:
OFF Néma Bob eredeti neve Silent Bob, ami tükörforditásban Csendes Bobot jelentene, de a magyar forditók a jobban hangzó(?) Néma Bobot választották helyette és innen jön az ellentmodás :) OFF VÉGE

OFF Szerintem jobb a Néma Bob fordítás. A filmekben számtalanszor meglepődnek, hogy a srác tud beszélni, amire a "Néma" jelző jobban rájátszik, mint a "Csendes". Egy Csendes ember esetében nem döbbenünk meg, ha beszél, egy "Néma" ember esetében azért annál inkább. Amúgy a silent fordítható némának is, mert pl. a néma film angol megfelelője "silent" film, szóval szerintem ez egyáltalán nem hiba, sőt, valóban jobb (ahogy azt a szinkronosok is mondták), mintha Csendesnek fordították volna. ON

Hozzászólás ideje:

Ez a videó tegnapelőtt még az SW vicces topikba is bekerült. Persze nem baj hogy itt is benn van csak megjegyeztem.

Szerkesztve: - Rog

• 3 héttel később...
Hozzászólás ideje:

Van egy Oban - Star Racer nevezetű anime-sorozat, ami tulajdonképpen nem más, mint a Baljós Árnyak pod-race versenyének ellopása vagy szebben mondva átültetése egy kitalált sci-fi világba. Asszem az alábbi pár képből is elég egyértelmű, hogy honnan inspirálodtak az alkotók :D

oban_star-racers_003.jpg

oban_star-racers_005.jpg

• 4 héttel később...
Hozzászólás ideje:

Régi Transformers rajzfilmsorozat ("G1" ) és utózmányai: zokszó nélkül szerepel a fénykard. Néven ugyan nem nevezik, de eléggé egyértelmű.

Ugyanez a sorozat, Hoist goes Hollywood epizód: szerepel egy színésznő akinek eléggé Leia-frizurája van, és Karen Fishler-nek hívják.... bár mintha néhány jelenetben mást mondanának véletlenül :)

Hozzászólás ideje:

Néhány utalás a Primeval (Őslények kalandorai) soriból

gyerek 1: - Láttam egy gorgonopsidot.

gyerek 2: - Szemtől szemben.

gyerek 1: - Farkasszemet néztünk és nem egy szívtipró.

gyerek 2: - Tényleg ilyen hülyének nézel minket Connor?

gyerek 1: - Igazat mondtam! Jó! Esküszöm a Birodalom visszavág poszteremre amit Luke Skywalker és David Prowse is dedikált!

gyerek 2: - Hú vigyázz! Szent relikviákra esküdözöl.

gyerek 3: - Az olyan mint a Biblia!

gyerek 1: - Tudom mi az a relikvia Duncan! Láttam az Elveszett frigyládát!

primevalbe0.jpg

A prof és az egyk srác egy szörnytámadás után

srác: - Azt hittem ott halok meg.

prof: - De mégsem.

srác: - Nem. Bosszantó egy dög.

prof: - Szerintem menj haza.

srác: - Nem! Maradok. Végül is... Han Solo sem adná fel a vége előtt.

prof: - Én sokkal inkább a droidot nézem ki belőled de... értem a lényeget.

Szerkesztve: - Rog

• 1 hónappal később...
Hozzászólás ideje:

A Simpson családban volt egy rész, amikor Bart meg az iskolaigazgató a Duel of Flates zenéjére vívtak (nem tudom, volt-e már).

És volt még egy film (sajnos nem tudom a címét, csak felkaptam rá a fejem)... Az egyik szereplő olyasmit mond, hogy "és mi lesz, ha a gyerek felnőtt korában olyan lesz, mint Yoda?". Meg volt egy szoba a filmben, amelyben egy Darth Maul és egy Yoda szobor állt.

És itt egy kép a Csacska angyalból, amire a tesóm hívta fel a figyelmem:

160.r_sz_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Hozzászólás ideje:
Jajjj csak a csacska izét ne! Ez a StarWars megcsúfolása!

Én se szeretem, de mégiscsak utalás... Ennyi pozitívum legalább volt benne :)

Hozzászólás ideje:
Jajjj csak a csacska izét ne! Ez a StarWars megcsúfolása!

Honnan tudod, hogy szar? :) Mivel nem ismerem, így megítélni sem tudom, hogy jó-e, hogy benne volt az utalás vagy nem :) Egyébként még jól is elsülhetett a sztoriban.

Hozzászólás ideje:
A Simpson családban volt egy rész, amikor Bart meg az iskolaigazgató a Duel of Flates zenéjére vívtak (nem tudom, volt-e már).

És volt még egy film (sajnos nem tudom a címét, csak felkaptam rá a fejem)... Az egyik szereplő olyasmit mond, hogy "és mi lesz, ha a gyerek felnőtt korában olyan lesz, mint Yoda?". Meg volt egy szoba a filmben, amelyben egy Darth Maul és egy Yoda szobor állt.

És itt egy kép a Csacska angyalból, amire a tesóm hívta fel a figyelmem:

160.r_sz_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Szerintem a Looser sc. re gondolsz. Ott az egész ház ilyen starwarsos volt. Az ebédlő a bespini mintájára volt berendezve, a retyóban Maul állt és szólt az emberhez. A nappaliban a sakk készlet is sw-s volt. Egyébként aranyos film, nagyon.

Hozzászólás ideje:
Honnan tudod, hogy szar? :) Mivel nem ismerem, így megítélni sem tudom, hogy jó-e, hogy benne volt az utalás vagy nem :) Egyébként még jól is elsülhetett a sztoriban.

Elég megnézni a címét a sorozatnak és már elmegy az életkedved.

Hozzászólás ideje:

A Kleopátrás Asterixben az építészgyerek miután megissza a varázslötyit: Velem van az Erő?

Hozzászólás ideje:
A Kleopátrás Asterixben az építészgyerek miután megissza a varázslötyit: Velem van az Erő?

jah az marha nagy de az mikro a Római vezér megfordul és jön a biridalmi induló és beszól a biridalom visszavág (persze vaderes hangon). Szerintem ez is k.. nagy. :)

Hozzászólás ideje:
jah az marha nagy de az mikro a Római vezér megfordul és jön a biridalmi induló és beszól a biridalom visszavág (persze vaderes hangon). Szerintem ez is k.. nagy. :)

Meg ahogy háttal áll még a sisakja is Vaderes. :)

Hozzászólás ideje:

Most eszembe jutott néhány South Park-os utalás. Nem tudom, hogy voltak-e, de azért leírom őket. Az egyik részben Eric Cartman az Endorról és az ewokokról ír fogalmazást. Egy másikban az egyik fiú Boba Fettnek öltözik (legalábbis a sisakja pont ugyanolyan). Aztán van még az, amikor a három kissrác létrát épít, hogy feljussanak a mennyországba, és amikor megnézik, hol tartanak, Cartman valami ilyesmit mond:" nahát, még a Felhővárost sem értük el?".

Az új Asterix filmet nem láttam, csak még régebben az előzetesét. Abban elhangzott megint a veled van/az Erő legyen veled mondat, meg valamelyik szereplő még fénykardot is ragad :)

Szerkesztve: - Milandra

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.