Ugrás a kommentre

3x12 - Juggernaut


Ajánlott hozzászólás

12. rész - Juggernaut / Juggernaut

 

epguidebb312.jpg

 

Írta: Ezra Nachman

Rendezte: Steward Lee

 

Helyszín: Pabu, Erebus, Wayland

 

Szereplők:

Omega - Michelle Ang

Hunter - Dee Bradley Baker

Wrecker - Dee Bradley Baker

Crosshair - Dee Bradley Baker

Phee Genoa - Wanda Sykes

Dr. Emerie Karr - Keisha Castle-Hughes

Dr. Royce Hemlock - Jimmi Simpson

Edmon Rampart - Noshir Dalal

CX-2 - Dee Bradley Baker

Dr. Scalder - Helen Sadler

Eva (SC-54) - Olwyn M. Whelan

Jax (SC-32) - Ivan Sinitsin 

Sami - Naiya Singh Padilla

Batcher - Dee Bradley Baker

AZI-3 - Ben Diskin

MEL-221

 

Történet

Hunter, Crosshair és Wrecker kénytelenek megkeresni egy régi ellenségüket, ha meg akarják menteni Omegát.

 

Érdekességek

- A HAVw Juggernaut "turbo tank" egy a Klónok Háborújából származó járműtípus. A Birodalom korában általánosan elterjedtté válik a használata a birodalmi börtönöknél, és itt, az Erebuson is láthatóak, ahogy a Wobanin, a Zsivány Egyes: Egy Star Wars történetben szintén.
- Rampart admirális, a Star Wars: Rossz Osztag 1-2. évadának első számú főellensége, visszatér a sorozatba. A 2. évad "Az igazság és kövezkezményei" című részében politikai bűnbakká vált, és elvitte a balhét az egyre növekvő vitákat követően. Bár a kinézete némileg megváltozott, de a börtönélet nem sok hatással volt gőgös természetére.
- Rampart rabtársai közt látható egy ugnaught, egy limbanel, egy lutrilliai, egy rodiai, és két trandoshan.
- A sorozat kreatív csapata az 1967-es Bilincs és mosoly című filmet - amelyben Paul Newman egy fogolytábor elítéltjét alakítja - nevezte meg, amely hatással volt az epizódra.

 

Concept Art galéria

 

 

Pár kitétel.

 

1. Amennyire az lehetséges próbálj meg az adott rész keretei között maradni. 

2. A történet elemeit ne rakd spoiler gomb mögé. Itt az epizód konkrét történéseit tárgyaljuk ki.

3. Csak akkor szólj hozzá a témához, ha már láttad az aktuális részt.

4. Tartsd be a fórumszabályzatban leírtakat. 

Szerkesztve: - Ody Mandrell
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Remek kis rész volt, frankó akciókkal. Persze a fő attrakció Rampart volt! Soha nem gondoltam volna, hogy ő fog segíteni eljutni a Weylandra. Jó volt nézni hogyan kínlódik a börtönben az a féreg, megérdemelte a sorsát. Rosszabb, mintha megölték volna. Bár most ő is Birodalom gyűlölő lett, és ahogy elnézem szívesen belerúgna párat Palpatine játékszerébe. Meglátjuk mi sül ki belőle. Ja és tetszett amilyen hangon Crosshair beszélt vele. :D

 

Omega a helyére került a többi gyerek mellé, emellett további infókat kaptunk a programról, hogy konkrétan mit is csinál Hemlock. Kíváncsi leszek mi lesz a következő lépcsőfok a kutatásban, mert olybá tűnik, Omega volt a hiányzó láncszem a tovább lépéshez. 

 

Öröm volt még Pheet látni és azt, hogy a Pabu egyelőre megmenekült a lerombolástól és a rohamosztagosok is feltakarodtak a hajójukra. Viszont a Venator még nem ment el, így a közvetlen fenyegetés se múlt el. Van egy olyan érzésem, hogy a sorozatban most láttuk utoljára ezt a bolygót.

 

Már csak három rész van hátra, de gyanítom a puskapor javarésze még csak most fog eldurranni (pár nézővel együtt). 

 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Rampart még rabként is egy okoskodó pöcs volt.  :P 

Meg is kapta a kábitást, mert túl sok a pofa, alapon :D 

 

Kicsit csodálkoztam, hogy Crosshair megúszta egy ejnye-bejnyével, amiért elengedte Omega-t...

Nektek nem tűnt úgy, mintha Pabu lakossága deportálva lenne? Valahogy gyanús volt, persze lehet, hogy csak kijárási tilalom lépett életbe, amig a bircsi erők nem repülnek el, messzebbre. 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

37 perccel korábban, Cpt. Rex írta:

Kicsit csodálkoztam, hogy Crosshair megúszta egy ejnye-bejnyével, amiért elengedte Omega-t...

Reálisan nézve igaza volt és ezt Hunterék is belátták. Engem jobban meglepett Crosshair eltitkolt információja. Egy újabb emberi vonás Crosshair karakterében.

 

A deportálásában nem hiszek, szerintem kijárási tilalom lehet.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nekem is tetszett a rész, most valahogy a szokásosnál is gyorsabban elrepült ez a 20 perc. Érezhetően ráfordultunk a fináléhoz vezető célegyenesre. Ahogy korábban a Birodalom szűkítette a célkeresztjét a Pabura, most ugyanúgy szűkül az Osztag célkersztje is a Weylandre. Bár a Birodalom nem várt hibát vétett Rampart életben hagyásával, Hunteréknek most pont kapóra jött ez a "nem pazarlunk erőforrást" mentalitás, aminek szellemében a fickót inkább a bányákba küldték, mint kivégzőosztag elé. Jó volt látni, hogy jelleméhez passzoló sorsot kapott, és abban a rendszerben sínylődött, aminek korábban "hűséget" fogadott (vagyis akikért gátlástalanul gyilkolt és hazudott). Persze ezzel a kényszermunkával nem fogja feltámasztani azokat, amik miatta vesztek oda a múltban... Rampart szembesülhetett vele, hogy mennyit ér ezt a Birodalmat szolgálni: egy eszköz vagy csupán, aki bármikor eldobható, bármilyen engedelmes, lojális is voltál, és bármennyire etikátlan tetteket is hajtottál végre a múltban az Uralkodó nevében/parancsára. De mégis jól jöhet a jelleme a Weyland megtalálása kapcsán: önös érdekei nyilván fontosabbak annál a Birodalomnál, amelyik eldobta, mint egy használt pár cipőt. Saját haszna mellett bizonyára a bosszú is motiválja, ezek összessége pedig talán teszi annyira megbízhatóvá, hogy valóban segítsen az Osztagnak. Azért Tipoca City bombázásakor nem gondoltam volna, hogy Hunterék és Rampart egyszer egy csónakban fognak evezni.

 

Palpatine Nekromanta-projektjének titkosságát és fontosságát hangúlyozta az is, amit már korábban gyanítottunk: hogy még a Weylanden tartózkodó birodalmiak is csak hiányos infókkal bírnak a nagy egészt tekintve. Tetszett Hemlock előadása az M-szám átörökítése kapcsán, ami megcáfolta az Omega Erő-érzékenységének elméletét. Szép lassan csak össze lehet rakni az egészet az apránként csepegtetett infókból. Kíváncsi vagyok, hogy láthatjuk-e a TBB keretein belül Palpatine klóntestét. Omega kulcsfontosságú a kirakóshoz, ami összeállni látszik. Viszont, valaminek még félre kellene siklania ahhoz, hogy Palpatine ne egy tökéletes, és M-számban gazdag klónba traszferálja magát a Halálcsillag II-es "halála" után. Bár a midi-chlorián átörökítésének metódusa már ismert lehet addigra (valószínűleg ennek folyamatát láthatjuk most a TBB-ben), de a klóntesttel még lehet gond. Máskülönben Palpatine nem szenvedne annyit az Ep9-ben a roskadozó klóntestében Rey meggyőzésével. Bízom benne, hogy sikerül jó átkötést alkotni a Skywalker korával. 

 

Bár engem is meglepett, örülök neki, hogy Hunter éretten fogadta Omega távozásának hírét (bár elehet, hogy off-screen először nem volt ilyen nyugodt és kiegyensúlyozott). Beláthatta, hogy ugyan komoly veszteség Omega elfogása, viszont számos pabui köszönheti az életét a kislánynak. Csodálkoztam, hogy a Birodalom végül kivonta a csapatait a Pabu felszínéről, és nem indítottak hajtóvadászatot a renegát klónok ellen, vagy megtorlást a célpontot bújtató lakosok felé. Oké, hogy Hemlocknak csak Omega kellett, de birodalmi szinten elég sok borsot törtek Palpatine-ék orra alá a 99-esek ahhoz, hogy megérje elkapni őket. Aztán lehet, hogy úgy voltak vele: úgyse mennek sehová, ráérnek később begyűjteni őket.

 

Phee feltűnésének örültem, logikus, hogy Hunterék végül általa tudtak kijutni a bolygóról. Vajon Phee tudja, hogy miatta talált rá a Birodalom a Pabura? Remélhetően nem, mert elég komoly lelki teher lenne a számára. Jók voltak az utalások Tech-re. Az erebusi landolás meglepően simán ment, ami Phee tudásának és a Birodalom hanyagságának egyaránt köszönhető. Az Osztagnak szerencséje volt azzal, hogy nem egy maximális biztonsági szintű létesítményebe vitték Rampartot, hanem egy kietlen bányavilág eldugott szegletébe, ahol még a rohamosztagosok is unatkoznak.  

 

Remélem, a folytatásban az Osztag összeáll Rex és Echo ellenállóival, és kiszabadítják a Tantisson rekedt klónokat és gyerekeket, akik jobb sorsra érdemesek. Valamint bekerülhetne az a bizonyos porszem a Nekromanta-projekt gépezetébe, ami visszaveti a progressziót, és ami miatt Palpatine nem előlépteti Hemlockot, hanem megadja neki, ami jár... 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

10 órával ezelőtt, Darth Sky írta:

Rampart szembesülhetett vele, hogy mennyit ér ezt a Birodalmat szolgálni: egy eszköz vagy csupán, aki bármikor eldobható, bármilyen engedelmes, lojális is voltál, és bármennyire etikátlan tetteket is hajtottál végre a múltban az Uralkodó nevében/parancsára. De mégis jól jöhet a jelleme a Weyland megtalálása kapcsán: önös érdekei nyilván fontosabbak annál a Birodalomnál, amelyik eldobta, mint egy használt pár cipőt. Saját haszna mellett bizonyára a bosszú is motiválja, ezek összessége pedig talán teszi annyira megbízhatóvá, hogy valóban segítsen az Osztagnak. Azért Tipoca City bombázásakor nem gondoltam volna, hogy Hunterék és Rampart egyszer egy csónakban fognak evezni.

Nehéz Rampart fejével gondolkodni, megbánásnak a legkisebb jele se mutatkozik rajta. Kérdés mennyire tekinti lehetőségnek ezt az egész Tantiss ügyet arra, hogy visszakerüljön a Birodalom kebelébe. Már ha ezt akarja egyáltalán. Én még nem bíznék meg benne teljesen, de valószínűleg így vannak ezzel Crosshair-ék is. 

 

10 órával ezelőtt, Darth Sky írta:

Palpatine Nekromanta-projektjének titkosságát és fontosságát hangúlyozta az is, amit már korábban gyanítottunk: hogy még a Weylanden tartózkodó birodalmiak is csak hiányos infókkal bírnak a nagy egészt tekintve. Tetszett Hemlock előadása az M-szám átörökítése kapcsán, ami megcáfolta az Omega Erő-érzékenységének elméletét. Szép lassan csak össze lehet rakni az egészet az apránként csepegtetett infókból. Kíváncsi vagyok, hogy láthatjuk-e a TBB keretein belül Palpatine klóntestét. Omega kulcsfontosságú a kirakóshoz, ami összeállni látszik. Viszont, valaminek még félre kellene siklania ahhoz, hogy Palpatine ne egy tökéletes, és M-számban gazdag klónba traszferálja magát a Halálcsillag II-es "halála" után. Bár a midi-chlorián átörökítésének metódusa már ismert lehet addigra (valószínűleg ennek folyamatát láthatjuk most a TBB-ben), de a klóntesttel még lehet gond. Máskülönben Palpatine nem szenvedne annyit az Ep9-ben a roskadozó klóntestében Rey meggyőzésével. Bízom benne, hogy sikerül jó átkötést alkotni a Skywalker korával. 

Erről már elmélkedtünk egy korábbi rész kapcsán, amibe arra jutottunk, hogy itt lehet sikerrel járnak, de a test még így se fogja elbírni Palpatine szellemét. Akkor indul be a másik projekt, ami elvezet Snoke és Dathan megteremtéséhez. 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Mozgalmas, akciódús rész volt. A rész elején a Pabu sorsra nyitva maradt. Vajon maradt ott helyőrség vagy deportálták a lakosokat? Gyanúsan nem mutatták a civileket, miután a birodalmiak távoztak. Kicsit úgy éreztem, ez a rész némileg össze van csapva. Crosshair nem igazán kapott fejmosást, amiért belement Omega "őrült" tervébe (Huntertől azért vártam volna egy kifakadást). Másrészt Wrecker nagyon gyorsan felgyorsult a rész elejére, pedig a robbanás teljesen kiütötte őt. Most meg egy kisfejvakarás után kutya baja sem volt. Harmadrészt, aminél kissé felvontam a szemöldököm, az az volt, hogy Phee láthatólag úgy beszélt Crosshair-hez, mintha ők ketten először találkoztak volna. Szerintem nekik már volt közös jelenetük, de lehet, hogy tévedek. Összegezve, úgy éreztem, a Pabu-szálat hamar elvarrták a készítők, és nem igazán foglalkoztak a birodalmi lerohanás utózöngéivel. Ehhez kapcsolódva Crosshair terve is hirtelen kalapból előhúzott ötletelésnek tűnt, de az érveit megértem, hogy miért nem hozakodott ezzel eddig elő. Ez tényleg az utolsó utáni opció lehetett a csapat számára.

 

Nem gondoltam volna, hogy Rampartot még viszont látjuk. Amilyen kardinális és Palpatine számára érzékeny ügyben kompromittálódott (hiszen az ügy rendezéséhez a Császár személyes beavatkozása szükségeltetett, amely szerintem igencsak ritkaságba megy már most a Birodalom első éveiben is), azt gondoltam, hogy egy kirakatper során rövidesen kivégezték. Ehhez képest Rampartot eldugták egy isten háta mögötti munkatáborban, ahol valószínűleg évtizedekig tartó lassú elsorvadás és elfeledettség várt volna rá, ha nincs Crosshair terve. Azért Rampart jellemét így sem kezdte ki a börtön, maradt az a végletekig opportunista szemét alak, aki volt. Egy vérbeli szociopata továbbra is. A rész legnagyobb része az ő kiszabadításának volt szentelve. Itt mutatkozott meg igazán, hogy milyen gyönyörű sorozat ez, az Erebus felszíne pazar volt. Hőseink nem finomkodtak, a rohamosztagosoknak már nem járt kímélet. Különösen tetszett, amikor az egyikük felkenődött a sziklafalra, az egész szerpentines jelenet az Indiana Jones harmadik részének idevágó jelenetét juttatta eszembe.

 

Mindezek mellett volt egy kis Tantiss-hegy is. Omega továbbra is próbált apellálni Emerie bűntudatára és jóérzésére, és azt hiszem, előbb-utóbb sikeresen teszi ezt meg. Értékeltem, hogy Hemlock kifejtette Omega vérének fontosságát, a midichlorian átörökítésének képességét. Sok-sok év kutatómunka van e mögött. Ha belegondolok, hogy ez mennyi ártatlan áldozatot jelent... Teljesen bizonyos, hogy Hemlock már akkor kapott erőforrásokat és pénzt rejtett költségvetési úton ezekre a torz kísérletekre, amikor Palpatine még bőven kancellár volt, talán a Klónháború legeslegelejétől fogva. De azon sem lepődnék meg, ha a kísérletek magvai már jóval azelőtt szárba szökkentek volna. 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

26 perccel korábban, Nute Gunray írta:

Teljesen bizonyos, hogy Hemlock már akkor kapott erőforrásokat és pénzt rejtett költségvetési úton ezekre a torz kísérletekre, amikor Palpatine még bőven kancellár volt, talán a Klónháború legeslegelejétől fogva. De azon sem lepődnék meg, ha a kísérletek magvai már jóval azelőtt szárba szökkentek volna. 

Persze, erre példa ami a Setron-on működött, kutató létesitmény. Ki tudja mióta kisérletezett ott Hemlock. 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

46 perccel korábban, Nute Gunray írta:

Crosshair nem igazán kapott fejmosást, amiért belement Omega "őrült" tervébe (Huntertől azért vártam volna egy kifakadást). Másrészt Wrecker nagyon gyorsan felgyorsult a rész elejére, pedig a robbanás teljesen kiütötte őt. Most meg egy kisfejvakarás után kutya baja sem volt.

Volt egy kis idő-gap az előző rész vége és eme rész eleje között. Amit reklamálsz az lehet off-line történt meg, de ha meg se történt azért se bánkódom, mert aki nem hülye az tudja, hogy Omega jól döntött. Ha tovább rejtőzik, vagy elszöknek már lángolna a sziget. Annyi empátia még Hunterbe is szorult, hogy nem akarhat ilyesmit.

 

46 perccel korábban, Nute Gunray írta:

Harmadrészt, aminél kissé felvontam a szemöldököm, az az volt, hogy Phee láthatólag úgy beszélt Crosshair-hez, mintha ők ketten először találkoztak volna. Szerintem nekik már volt közös jelenetük, de lehet, hogy tévedek.

Ha nem biztosan tudod elég merész hibának felróni.... Szerintem ők ketten még nem találkoztak szemtől-szembe. 

 

46 perccel korábban, Nute Gunray írta:

Összegezve, úgy éreztem, a Pabu-szálat hamar elvarrták a készítők, és nem igazán foglalkoztak a birodalmi lerohanás utózöngéivel.

Én még nem tekintem lezártnak. Egyébként az is bőven elég, hogy a bolygó felkerült a Birodalom radarjára. Innentől vegzálva lesznek, legrosszabb esetben egyik nap jön majd egy újabb Groton, aki beül a kormányzói székbe. Láttuk hogy megy ez. 

 

 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Pár kérdést megválaszolt ez a rész. Az előző rész után el nem tudtam képzelni hogy taláják meg Tantisst. Hát Rampart segítségével. Mondjuk ő eszembe sem jutott. Még jó hogy Crosshairnek igen.

Nagyon jó volt látni hogy ez a nyomorult a kedvenc rendszerének(amit istenített nem oly rég) a börtönében rohad. Természetesen elvtelen senkiháziként ahogy lehetőség adódik rá már árulja is el a Birodalmat. Csak nem csalódtunk benne Rampart úr?

Crosshair tök jól bánik vele. Az mekkora már mikor Rampart mondja hogy nem ölhetsz meg, mire Crossahir rávágja: "Még".:D

Az nekem is átfutott az agyamon hogy nem tolták le jobban Crosshairt mert elengedte Omegát. De itt látszik mennyire intelligens és jó katona Hunter. Pontosan tudja hogy ez volt a legjobb megoldás Pabu lakóinak a védelmére és bízik a kislányban. Nem véletlenül Hunter a kedvenc BB karakterem. Tisztességes és jó katona és emellett jó vezető is.

Hemlock meglepően nyájasan fogadta Omega visszatértét, gondolom rájött hogy keménykedéssel csak szökési vágyat ér el Omegánál.

Már csak 3 részre vagyunk az írtástól ami remélem be fog következni.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Beszabehu Rampart előkotrása miatt. És milyen szép kis Wobani utóérzést kaptunk. Eszméletlenül jól nézett ki az Erebus látképe. És a turbó tankos üldözés, nyam-nyam. Végre megmutatták, mire is képesek ezek a masinák. Hát nem sok minden tudja őket megállítani, az fix.

 

Érdekes kérdés, hogy mi történhetett Pabu lakosaival. A gyanúsan üres utcák utalhatnak kijárási tilalomra, de deportálásra is. Én attól tartok, az utóbbi lehet az igaz, vagy ez lesz Pabu lakóinak végső sorsa, főleg azért, mert ami itt történt, azt a Birodalomnak szükséges lehet titokban tartani. A Birodalom egy tizenéves kislány keresése miatt elpusztította egy város teljes megélhetési forrását és felégette az otthonokat. Ez így ebben a formában nem olyan információ, ami örömet okozna, ha kitudódna, szóval az Uralkodónak érdekében áll, hogy elnémítsa a pabuiakat.

 

Crosshair és Rampart közös jelenetei remekek voltak, érezhető köztük némi feszkó. :) Azért nem semmi ez a csávó. Oké, érthető, hogy egykori munkaadói ellen fordult, elvégre a hűséges szolgálatáért jutalomként bűnbakká tették és kényszermunkára ítélték. Az is érthető, hogy szökni akar. De, ahogy mindezt tálalja, na az jelzi, hogy ez a fickó még mindig egy kígyó.

 

A végén meg már lelkileg felkészültem arra, hogy Hemlock megmutatja a Palpatine klónokat a széfben, de úgy tűnik, arra még várnunk kell egy kicsit.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Három rész maradt, mostmár tényleg a végjáték következik, utal erre a három rész címe is.

 

Remélem még megtudunk részleteket, és nem tartják homályban a necromanta projekt részleteit, ha már az egész sorozat erre fut ki.

 

És nagyon kíváncsi vagyok a batch sorsára, és Omegáéra is.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

9 órával ezelőtt, Dzséjt írta:

Érdekes kérdés, hogy mi történhetett Pabu lakosaival. A gyanúsan üres utcák utalhatnak kijárási tilalomra, de deportálásra is. Én attól tartok, az utóbbi lehet az igaz, vagy ez lesz Pabu lakóinak végső sorsa, főleg azért, mert ami itt történt, azt a Birodalomnak szükséges lehet titokban tartani. A Birodalom egy tizenéves kislány keresése miatt elpusztította egy város teljes megélhetési forrását és felégette az otthonokat.

Szerintem nem történt deportálás. A városban világítanak a fények az otthonokban, plusz nem láttuk magukat az utcákat, csak a teret ahonnan nem sokkal előbb takarodtak el a Birodalmiak. Ott pedig érthető, hogy nincs senki egy ilyen megrázkódtatás után. Én se mennék sehova a helyükben, otthon ülnék a s*ggemen. 

Amúgy az otthonokat se égették fel, Omega épp ezt akadályozta meg akkor amikor feladta magát. Ezt Crosshair is mondja, hogy megmentette a várost. Az persze, hogy később mi lesz már más kérdés.

 

43 perccel korábban, Galen Malek89 írta:

Remélem még megtudunk részleteket, és nem tartják homályban a necromanta projekt részleteit, ha már az egész sorozat erre fut ki.

Azt én is nagyon várom.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

1 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta:

Szerintem nem történt deportálás. A városban világítanak a fények az otthonokban, plusz nem láttuk magukat az utcákat, csak a teret ahonnan nem sokkal előbb takarodtak el a Birodalmiak. Ott pedig érthető, hogy nincs senki egy ilyen megrázkódtatás után. Én se mennék sehova a helyükben, otthon ülnék a s*ggemen. 

Igaz, gyújtogatni végül nem gyújtogattak. Ugyanakkor szétbombázták a fegyvertelen városlakók bevételi forrását. Tüzet nyitottak a dokkokra, ahol egyszerű civilek tartózkodtak. A robbanásokba belehalhattak volna, vagy talán néhányan bele is haltak. Pabu semmi okot nem adott arra, hogy figyelmeztetés nélkül lőjjenek a városlakókra, a Birodalom mégis megtette. Az, hogy égtek a lámpák, nem sokat jelent. Ha az embereket kirángatják az otthonaikból, nem az a legfontosabb számukra, hogy lekapcsolják a villanyt. És erre ott van az ékes példa az előző részben. Több lakót is láthatunk, amint a TK-k kiterelik vagy egyenesen kilökik az otthonukból, aztán megütik őket, amikor ezt szóvá teszik. Valahogy a villannyal senki sem törődik. Érthető okokból. Ha puskával taszigálnak, a villanyszáma baromira nem fontos már. Mindez baromira nem fér bele a Birodalom jelenleg terjesztett imázsába és én erősen kétlem, hogy Darth Sidious megengedné egy városnyi tanú szabadon hagyását több mint máfél évtizeddel a Halálcsillag elkészülte előtt, amikor még pár jawát sem hagyott életben tanúnak pár nappal a Szenátus feloszlatása előtt.

Ráadásul nekem nagyon rossz előérzetet adott, hogy a Birodalom látszólag elment, de Shep nem kereste meg Hunteréket, hogy megtudják, mi lett Omegával vagy mi van a lányával, aki nemrég még ott volt a 99-esekkel - pedig a Birodalom hirtelen távozása erre bőven okot adott volna És amúgy épp azért, mert a Birodalom távozott, lenne oka a lakóknak előjönni, hogy felmérjék a sebesülteket és a károkat.

Persze a másik serpenyőben ott van az, hogy senki sem említette a deportálást, de szerintem amíg a Venator nem távozik, addig a Pabu lakosai nincsenek biztonságban. És attól tartok, amikor távozik, akkor már ott lesznek rajta a pabuiak. Egyszerűen képtelenségnek tartom, hogy Sidious ennyi tanút hagyna szabadon, akik aztán bárkinek elmesélhetik azt, hogy a Birodalom ártatlan fegyvertelenekre támadott csak azért, hogy elfogjon egy kislányt. Ez azért nem venné ki túl jól magát. Ráadásul kellemetlen kérdéseket vetne fel, például: miért is ilyen égetően fontos egy tizenéves kislány a Birodalom számára?

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nagyon lárványos rész volt. Micsoda nagytotálok! Tetszett a 10 kerekű turbó tank és mindig örülök, ha Republic Gunship-et látok és hallok. 

És izgalmas is volt. Wreckerért megdobbant egy pillanatra a szívem. Vajon hogy kerüli meg a problémát Rampart, hogy segítsen? 

És Omega csatlakozott a kis közösséghez, amíg odasétáltak, minden szó aranyat ért. 

Már nem kell aggódni az évadért, a magasra tett léc, nem rezeg, nem fog leesni. 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

13 perccel korábban, Dzséjt írta:

Igaz, gyújtogatni végül nem gyújtogattak. Ugyanakkor szétbombázták a fegyvertelen városlakók bevételi forrását. Tüzet nyitottak a dokkokra, ahol egyszerű civilek tartózkodtak. A robbanásokba belehalhattak volna, vagy talán néhányan bele is haltak. Pabu semmi okot nem adott arra, hogy figyelmeztetés nélkül lőjjenek a városlakókra, a Birodalom mégis megtette. Az, hogy égtek a lámpák, nem sokat jelent. Ha az embereket kirángatják az otthonaikból, nem az a legfontosabb számukra, hogy lekapcsolják a villanyt. És erre ott van az ékes példa az előző részben. Több lakót is láthatunk, amint a TK-k kiterelik vagy egyenesen kilökik az otthonukból, aztán megütik őket, amikor ezt szóvá teszik. Valahogy a villannyal senki sem törődik. Érthető okokból. Ha puskával taszigálnak, a villanyszáma baromira nem fontos már. Mindez baromira nem fér bele a Birodalom jelenleg terjesztett imázsába és én erősen kétlem, hogy Darth Sidious megengedné egy városnyi tanú szabadon hagyását több mint máfél évtizeddel a Halálcsillag elkészülte előtt, amikor még pár jawát sem hagyott életben tanúnak pár nappal a Szenátus feloszlatása előtt.

Ráadásul nekem nagyon rossz előérzetet adott, hogy a Birodalom látszólag elment, de Shep nem kereste meg Hunteréket, hogy megtudják, mi lett Omegával vagy mi van a lányával, aki nemrég még ott volt a 99-esekkel - pedig a Birodalom hirtelen távozása erre bőven okot adott volna És amúgy épp azért, mert a Birodalom távozott, lenne oka a lakóknak előjönni, hogy felmérjék a sebesülteket és a károkat.

Persze a másik serpenyőben ott van az, hogy senki sem említette a deportálást, de szerintem amíg a Venator nem távozik, addig a Pabu lakosai nincsenek biztonságban. És attól tartok, amikor távozik, akkor már ott lesznek rajta a pabuiak. Egyszerűen képtelenségnek tartom, hogy Sidious ennyi tanút hagyna szabadon, akik aztán bárkinek elmesélhetik azt, hogy a Birodalom ártatlan fegyvertelenekre támadott csak azért, hogy elfogjon egy kislányt. Ez azért nem venné ki túl jól magát. Ráadásul kellemetlen kérdéseket vetne fel, például: miért is ilyen égetően fontos egy tizenéves kislány a Birodalom számára?

Később még simán visszatérhetnek és elrendezhetik a dolgot, de erre most nem került sor az tuti. Eleve nem is volt admirális velük, hanem nagyon úgy tűnt, CX-2 vezette az egész akciót aki elég pragmatikus, nem foglalkozik ideológia kérdésekkel, csak a cél lebeg a szeme előtt. A tisztogatást majd egy másik hajó legénysége és egy erre alkalmasabb személy végezheti el. Amennyiben a Pabu lakosai ott maradtak, én a helyükben gyorsan tovább állnék még akkor is, ha nagyon nehéz otthagyni az idillt. 

 

Palpatine pedig őszintén tudná tagadni a kellemetlen kérdéseket mert valószínűleg fogalma sincs az egészről. :) Hemlock teljhatalmat kapott ebben az ügyben és kétlem, hogy rajta kívül bárki is tudná mi történt itt. 

 

 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

6 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta:

Palpatine pedig őszintén tudná tagadni a kellemetlen kérdéseket mert valószínűleg fogalma sincs az egészről. :) Hemlock teljhatalmat kapott ebben az ügyben és kétlem, hogy rajta kívül bárki is tudná mi történt itt. 

 

Egyetértek. Persze látták és átélték a pabuiak a Birodalom brutalitását, de ha világgá kürtölik Palpatine pillanatok alatt szétszedi őket szóban. Végighazudta az egész életét, olyan dolgokat hitetett el ami abszurd(a Jedik hatalomra törnek), és hittek neki. Ha a pabuiak előjönnének ezzel a kutya nem hinne nekik, Persze ettől kiírthatják őket, de azért mert tanúk nem sok értelme van.

Abba is milyen durva belegondolni hogy a Venator és a Laat/i kb egy éve még a védelmezők hajói voltak, ha megjelent ez a két hajó egy  köztársasági bolygón akkor a segítség jött a civileknek, most meg a terror eszközei.

Nálunk lehetett hasonló a második világháború után. A szovjet haderő kiverte hazánkból a német hadsereget amikor felszabadítóként viselkedett, majd kb egy év múlva a kommunisták terror legényei lettek.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Szórakoztató epizód volt ez is, de nekem eddig ez tetszett a legkevésbé az évadban. Ez a tankos akció ugyan nem hozta egy az egyben ugyanazt, mint amit a Mandaloriban már láthattunk, de eléggé emlékeztetett arra. Az akció tényleg nagyon látványos volt, de azon kívül nem sok újdonság került az epizódba. A dinamika visszatért oda, ahol az évad elején keresték a Weylandet és Omegát meg kell menteni. Amit Hemlock elmondott Omegának, az a lány számára nyilván új információ volt, de mi ezt már mind ismertük korábbról. Ezáltal volt súlya annak, mikor Hemlock kijelentette, hogy most már ide lesz bezárva Omega, így átértékelve az évad elején látott raboskodását, ami a maga sivár egyhangúságával egy teljesen más szint volt a gyerkek elkülönítőjéhez képest. Viszont ez nem volt egy nagy reveal, már ismertük ezt a helyet, az M-számról nagyjából tudtuk, hogy miért fontos Omega, úgyhogy ez inkább a szereplőknek hordozott új dolgokat, de nézőként nem kaptam fel a fejemet.
A másik dolog, ami nem annyira tetszett, hogy Crosshair egyszer csak előáll azzal, hogy ő tud információt a Weylandről, csak ezt eddig direkt nem mondta el. Valahol érthető, hogy miért nem állt elő ezzel, de nekem ez a megoldás akkor is olyan semmiből előrántott volt, még ha meg is magyarázható úgy, hogy Crosshairben összeállhatott már ez a kép Ramparttal kapcsolatban. Azt valahol sejtettem, hogy még ebben a részben nem fognak eljutni a Weyland koordinátáihoz, de kíváncsi leszek rá, hogy kin keresztül vezet majd az út Hemlockhoz.

 

Az animáció nagyon szép volt, mind az akciójeleneteknél, mind a környezet ábrázolásánál továbbra is elképesztő, hogy hová jutott ez a stílus az elmúlt másfél évtized alatt. Az előzetesben is látható akció így az epizódban is fantasztikusan festett és Phee feltűnésének is örültem. Azt kicsit sajnáltam, hogy nem tért ki hosszabban a Pabura viszontagságára, végül is számára is fontos volt a bolgyó, de az, hogy ő segítette ki a csapatot talán előrevetíti, hogy lehet még szerepe a végjátékban is. Rampart visszahozatalának azonban még Phee-nél is jobban örültem. Amikor utoljára láttuk a 2. évadban, ha jól emlékszem arra spekuláltam, hogy láthatjuk még őt. Egyszerűen túl fontos karakternek tűnt, ahhoz mérten, hogy sok időt szántak a felépítésére (az első évadban gyakorlatilag ő volt a gonosz), hogy így egyszerűen csak félredobják, még ha az a húzás pont a váratlansága miatt működött olyan jól. Az egyébként érdekes lehet, hogy miért nem vonták ki a forgalomból, nem tudom, hogy létezik e második esély az Uralkodónál, de arra tippelnék, hogy nem. Rampart viszont nem tűnt olyan értékes munkaerőnek, hogy érdemes legyen életben tartani, egy magasabb körökben mozgó embert pedig akár azért is megéri elhallgattatni, nehogy eláruljon dolgokat. Lehet ez is lesz a Nekromanta projekt veszte, amivel átköthetnének a klón szálra úgy is, hogy Rampart révén jutnának el Hunterék a Weylandre.

 

Nagyon izgalmas lesz a következő epizód, egyelőre nincs tippem, hogy mit akarnak kezdeni Ramparttal, ki fog neki segíteni, de az is érdekes, hogy a szabadulása után mihez kezd. Egyébként soha rosszabb epizódot, de a múlt heti duplarész után ez egy kicsit fékezett habzású epizód volt már ami az új izgalmakat illeti, mert látvány azért volt rendesen.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

1 órával ezelőtt, Wilde írta:

A másik dolog, ami nem annyira tetszett, hogy Crosshair egyszer csak előáll azzal, hogy ő tud információt a Weylandről, csak ezt eddig direkt nem mondta el. Valahol érthető, hogy miért nem állt elő ezzel, de nekem ez a megoldás akkor is olyan semmiből előrántott volt

Pedig nem az. Crosshair közvetlenül a szökés után kimondja, hogy nem akar visszamenni a Tantissra. Most azért állt elő vele mert Omegáról van szó.

 

 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

10 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta:

Pedig nem az. Crosshair közvetlenül a szökés után kimondja, hogy nem akar visszamenni a Tantissra. Most azért állt elő vele mert Omegáról van szó.

 

 

Itt még szerintem lesz valamilyen sötét dolog Crosshair-el kapcsolatban. Nem a semmiért nem akar visszamenni a Weyland-re. 

Valszeg ebből erednek Crosshair traumái is. :( 

 

Lehetségesnek tartom, hogy kapunk majd egy kis betekintést is, ebbe az klón átképző "programba", amiben Crosshair is részt vett korábban. 

Szerkesztve: - Cpt. Rex
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

  • 2 héttel később...

Nagyon jó kis, kalandos rész lett. Szépen kihozták Rampartot a börtönből. Bízom benne, hogy később nem lesz áruló. Bár a Birodalom őt magát is elárulta. Omega nem épp kellemes környezetebe került, de remélhetőleg már a szökést tervezi.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Milyen király volt már mikor egymás ellen ment a két Juggernaut. :D Azt hiszem, ennek a résznek a cím adását nem kell senkinek sem magyarázni. 

 

Rampart képbe kerülése váratlan ám de logikus volt. És még mindig egy kis haszonleső szemétláda. 

 

Phee remekül trükközött, és nagyon hasznos tagja lett a csapatnak... kezdem megkedvelni a karaltert. Crosshair hogy bemutatkozott neki. :D

 

Omega sorsa pedig innentől összefonódik az Erő érzékeny alanyokkal. Hemlock nem kicsit izgatott, kérdés meddig maradhat nála a kislány. 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

  • Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

    • Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.