Ugrás a kommentre

3x15 - The Cavalry Has Arrived


Ajánlott hozzászólás

15. rész - The Cavalry Has Arrived / Megjött a felmentő sereg

 

epguidebb315.jpg

 

Írta: Jennifer Corbett

Rendezte: Steward Lee, Saul Ruiz, Brad Rau

 

Helyszín: Wayland, Pabu

 

Szereplők:

Omega - Michelle Ang

Hunter - Dee Bradley baker

Wrecker - Dee Bradley Baker

Crosshair - Dee Bradley Baker

Echo - Dee Bradley Baker

Nala Se - Gwendoline Yeo

Edmon Rampart - Noshir Dalal

Dr. Emerie Karr - Keisha Castle-Hughes

Dr. Royce Hemlock - Jimmi Simpson

Dr. Scalder - Helen Sadler

Scorch parancsnok - Dee Bradley Baker

Eva (SP-54) - Olwyn M. Whelan

Jax (SP-32) - Ivan Sinitsin

Sami (SP-39) - Naiya Singh Padilla

Bayrn - Shelby Young

Wilhuff Tarkin moff - Stephen Stanton

Bragg százados - Shelby Young

Novitz hadnagy - Jeff Boehm

CX-2 - Dee Bradley Baker

CX-3 - Dee Bradley Baker

CX-4 - Dee Bradley Baker

CX-5 - Dee Bradley Baker

Vik - Dee Bradley Baker

Stak - Julian Dennison

Deke - Julian Dennison

Mox - Daniel Logan

Phee Genoa - Wanda Sykes

Shep Hazard - Imari Williams

Lyana Hazard - Andy Allo

Batcher - Dee Bradley Baker

Gonky

 

Történet

Bár az esélyek nem kedveznek nekik, Hunter, Wrecker, Crosshair és Echo mindenre elszánt azért, hogy kimenekítsék Omegát és klón fivéreiket a Tantiss-hegy poklából. Ez lesz életük legnehezebb és legveszélyesebb küldetése.

 

Érdekességek

- Az epizód egy egyedi zenei témával nyit a megszokott, ütős hangszereken alapuló, gyorsabb átvezetőktől eltérően, amelyeket a korábbi részek tartalmaztak. Továbbá, az intróban láthatóan lassabban jelenik meg a Rossz Osztag logója.
- A vészhelyzeti sziréna, ami akkor hallható, amikor a tantissi bázist riadóztatják, egy gyakori kürt hangeffekt, amelyet a Star Wars filmekben is használtak. Az ihletet a II. világháborúban, a hadihajók által használt kürtök adták.
- Tarkin a tantissi létesítményhez való megérkezésekor látható egy Birodalmi csillagromboló, két Venator csillagromboló társaságában. Ez az első feltűnése a klasszikus, Imperial-osztályú hajónak a Star Wars: Rossz osztagban, amely tovább fokozza az átmenetet a Köztársaság hadseregéből az eredeti trilógiában látott birodalmi hadseregbe.
- Tarkin parancsba adja, hogy a Hemlock kutatásaira és a tantissi létesítményre szánt minden pénzforrást irányítsanak át a Csillagpor-projekthez: amely a Halálcsillagot takarja, ahogy az a Zsivány Egyes: Egy Star Wars történetből kiderült.
- Bizonyos szempontból az epizód három eltérő "Rossz osztagot" is bemutat: az eredeti osztagot, vagyis Huntert, Wreckert és Crosshairt; Omegát és a gyerekeket a Teremből (őket viccből "mini Rossz osztagnak" hívták az írók szobájában); és az új CX osztagot, akiknek az eredeti osztaghoz hasonlóan, mind egyedi jellegzetességeik vannak.
- Bár az epilógus számos változtatáson esett át, annak ötlete, hogy Omega csatlakozzon a Lázadáshoz, mindig is központi koncepció volt.
- Az epilógus bemutat egy idősebb Omegát, Huntert és Fenevadat. Új megjelenésük révén, látható egy Rossz osztag koponya jelvény Omega kabátján és egy nyakörv Fenevad nyakán. 

 

Concept Art galéria

 

 

Pár kitétel.

 

1. Amennyire az lehetséges próbálj meg az adott rész keretei között maradni. 

2. A történet elemeit ne rakd spoiler gomb mögé. Itt az epizód konkrét történéseit tárgyaljuk ki.

3. Csak akkor szólj hozzá a témához, ha már láttad az aktuális részt.

4. Tartsd be a fórumszabályzatban leírtakat. 

Szerkesztve: - Dzséjt
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Hát... Ahogy vége lett, kb az volt a reakcióm, hogy: ennyi? Kaptunk gyakorlatilag egy full happy end befejezést, ami nem igazán illik az érához, az egyetlen nagyobb áldozat Crosshair keze volt. A Project Necromancerről persze nem hallottuk Nala Se beszámolóját, ráadásul a páncélterem másik részéről, ahol Hemlock mutatott valamit Palpatine-nak (Snoke-ot/Palpatine klónt? - tök jó lett volna, ha mondjuk ki is derül, hogy mit...), mintha elfeledkeztek volna teljesen a készítők. Erre jön Tarkin a végén, hogy lezúzzon mindent, ami megmaradt - legalább lehetett volna egy jelenet, amiben Palpatine átszállíttat mindent, ami menthető az Exegolra.

 

Persze maga a befejezés szép volt, meg persze ennyi minden után megérdemli az osztag, hogy megpihenjen. Hogy miért pont Pabun, ami immáron ismert a Birodalom számára is, azt mondjuk nem teljesen értettem. De valahogy mégis hiányzott az érzelmi töltet, a katarzis, ami megvolt a TCW és a Rebels végén is. És persze az is bennem van, hogy hiányozni fog a sorozat, és kicsit tényleg csalódott vagyok, hogy csak ennyi volt.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Megjelent az első Birodalmi Csillagromboló a sorozatban! :)

 

A TCW és a Rebels fináléja nekem jobban tetszett, de ez se szégyenkezhet. Mondjuk valahogy éreztem, hogy nem fognak senkit sem kinyiffantani a BB tagjai közül, úgy néz ki, hogy végül csak Crosshair keze bánta. A CX klónok tetszettek, nekem picit olyan érzésem volt, mintha a Bad Batch tagjairól mintázták volna őket, de lehet csak belelátom.

 

A Tantisi projekt végetért és a Csillagpor projektbe fundálnak, így a Nekromanta projekt eltolódott. Majd egyszer visszatérnek rá.

 

A Pabura visszatérés picikét fura volt nekem, a Birodalom tud a helyről, Hunterék nem gondolták azt, hogy esetleg visszatérhetnek ide és ha meglátják őket, akkor újra baj lesz? :hmm:

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Ugyanúgy, mint a Rebels-nél itt is kiütközött a végén, hogy mégis csak egy fiatalabbaknak szóló sorozatról van szó. :) Persze így is voltak súlyos pillanatok, olyanok ami után azt hittem nem mindenki éli túl a kalandot. Főleg amikor elkezdték őket kondicionálni azt hittem, átváltoznak gyilkológépekké. Aztán persze szó sem volt ilyesmiről, de valahol jobb is. Annyit szenvedtek már ezek a katonák, hogy megérdemelték a boldog nyugdíjat.

Rex csapata se érkezett meg, ami nem nagy meglepetés. A Nekromanta program részleteire és a klónokra a lelkem mélyén tudtam, hogy nem fog fény derülni, ami abból a szempontból érthető, hogy ez egy olyan projekt ami még feltűnhet később, így ezt a puskaport majd egy élőszereplős műben lehet ellőni. Valószínűleg nagyobbat fog szólni.

Zillo végre aratott, Emerie és a gyerkőcök is megmenekültek, szóval minden happy lett a végén.

Persze nem hagyhatom ki Nala Se és Rampart halálát, akik megérdemelték a sorsukat. Nala Se talán kevésbé, de Rampart teljesen rászolgált, hogy atomjaira robbanjon. Megkapta ami jár.

A felturbózott klónok iszonyú jók lettel, mint egy új BB csak darkosabb kivitelben, akikkel nagyon jó akciók voltak. Szerencsére Tech megmaradt mártírnak aminek roppant mód örültem.

 

A vége maga volt a pátosz a felnőtt Omegával (jó csaj lett :D ), aki a lázadás segítségére indul. Habár az események azt sugallták ez egy új történet kezdete lehet, kétlem, hogy komolyabb történet épülne köré. Max. feltűnhet valamelyik műben. Egy biztos, az általunk ismert lázadók környékén nem bukkant fel. 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Többnyire tetszett az utcsó rész, bár nem ilyen befejezésre számitottam. 

Omega-val kapcsolatban nem derült ki semmi, hogy Nala Se mi célból teremtette, no mindegy. Hobby klónozás eredménye, ezek szerint igy kell felfogni..xD  Annyi hogy a kaminoi kutatások megmenekültek, mert Nala Se tett róla. Rampart meg hozta a formáját....van aki sosem változik, ez volt Rampart. :P Biztam benne, hogy tesz valami jót is, hát tett, darabokra robbant..xD 

 

Rex fel sem tűnt, igy megmaradt Cameo karakternek végig. 

Crosshair is megúszta, egy kézzel, bár még mű kezet kaphatott később. :) 

 

Nem tudom mit gondoljak most, ez a lezárás nekem nagyon fura. 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

3 órával ezelőtt, Yoda József írta:

Hogy miért pont Pabun, ami immáron ismert a Birodalom számára is, azt mondjuk nem teljesen értettem.

 

3 órával ezelőtt, Bence1997 írta:

A Pabura visszatérés picikét fura volt nekem, a Birodalom tud a helyről, Hunterék nem gondolták azt, hogy esetleg visszatérhetnek ide és ha meglátják őket, akkor újra baj lesz? :hmm:

Az idő őket igazolta, hisz ott öregedtek meg, Pabu pedig felvirágzott.

 

3 órával ezelőtt, Bence1997 írta:

A TCW és a Rebels fináléja nekem jobban tetszett, de ez se szégyenkezhet

A TCW egyértelműen erősebb volt, de a Rebels-re szerintem köröket vert ez a finálé.

 

3 órával ezelőtt, Bence1997 írta:

A CX klónok tetszettek, nekem picit olyan érzésem volt, mintha a Bad Batch tagjairól mintázták volna őket, de lehet csak belelátom.

Többünknek feltűnt, szerintem nem véletlen. Egyértelmű a hasonlóság és a párhuzam. 

 

 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Hát de, hiszen ezek a klónok, de főleg Emerie olyan információk birtokában voltak, amelyeket foggal körömmel titkolt Palpatine, még Tarkin meg talán Vader elől is. Nehezen hihető hogy csak úgy elengedi őket

Szerkesztve: - Yoda József
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

A klónok nem tudtak semmiről. Emerie talán az egyetlen aki értékes lehetne a Birodalomnak. Viszont az állomás elpusztult, Palpatine-on kívül mindenki halott aki tudott erről az egészről. Tarkin azt se tudja mit és hol kellene keresni, de szerintem inkább boldog, hogy befuccsolt Hemlock meg a terve. Legalább nem kell a pénzt pazarolni rá. Ennél logikusabb már nem is lehetne.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nekem tetszett a rész, néhány apróbb negatívumot éreztem benne, de egyik sem olyan, ami alapjaiban befolyásolná a finálé élvezeti értékét. Elgé pörgősek voltak az események és igazából nem piszmogtak sokat semmivel sem, mind Omegáék szökési kísérlete, mind Hunteréknek a bázisra való bejutása viszonylag simán ment. A zillo jól lezúzta a bázist és kissé visszajött az a feeling, ami anno a TCW-ben volt, hogy ez a kaiju stílus mennyire kihozza ebben a lényben lévő őserőt, ahogy áttör a birodalmiakon. Az igába nem hajtható természet toposzát visszahozva és tetszett emellett az is, hogy nem kellett még Omegának noszogatni, vagy az Erővel megszelíditeni, hanem ez csak annyi volt, hogy ő szétrombolt mindent, Omegáék meg a káosz közepette kiutat kereshettek. Egyébként bejött, amit Frenkie modnott még két résszel ezelőtt, hogy mire Echo eljutott a börtönbe, ahol Omegát fogva tartották, addigra már a lány nem volt ott. Az más kérdés, hogy ebben a szituációban Echo nem nagyon tudta volna kihozni, mert ott volt Hemlock meg az emberei, de érdekes volt ez a felállás, hogy ők Emerievel már csak az üres szobát találták ott. Egyébként az is ötletes volt, ahogy Omega átprogramozta a droidot, erre korábban nem gondoltam, azt viszont sajnáltam, hogy nem volt lehallgató berendezés a helyiségben és így simán összebeszélhettek a fogvatartottak úgy, hogy erről a Birodalom nem tudott. Egy ilyen szigorúan őrzött helyen azért ez furcsa volt számomra, még ha arra is számítottak, hogy nem nagyon lehet innen kijutni.

 

Hunterék történetében jó volt látni, hogy itt is hamar eljutottak oda, hogy ott vannak a bázison és nem időztek sokat az erdőben. Ugyan belengették, hogy Crosshair lehet feláldozza magát a 99-es tervvel, de valahogy én is éreztem, hogy ebből nem lesz semmi és mindannyian megmaradnak. Jópofa volt, hogy mikor meghallották a zillo-t egyből tudták, hogy ez nem Echo, hanem Omega volt. :D Az a dinamika is tetszett, hogy ugyan Hunterék érkeztek úgy, hogy ők a felmentő sereg és ők mentik majd meg Omegáékat, de aztán megfordultak a szerepek és Echónak meg Omegának kellett megmentenie Hunteréket. Itt arra is kaptunk utalást, hogy hogyan kondícionálhatták Crosshairt, meg a mezei klónokat, akikből aztán a CX klónok is lehettek, azokkal a gépekkel, ahova Hunterékat is beültették. Annak meg külön örültem, hogy ugyan feltűnt egy csoport új speciális klón (kissé ilyen "rajzfilmes" volt, ahogy Hemlock körül megjelennek ilyen badassnek szánt pózban ezek az új klónok, mint a Power Rangers tagjai), de egyikről sem derült ki, hogy ő valójában valami ismert figura, vagy annak a klónja, hanem ezek ilyen mezei, no-name klónok voltak csak, akiket az eljárásokkal túrbóztak fel csak ilyen spéci formára.

 

A halálokat nézve Nala Se-t, meg Hemlockot eltaláltam. Az utóbbit nem sajnálom, annak így is kellett lennie, Hemlocknak túl fontos volt ez a projekt és ha életben maradt volna, biztos rövid időn belül újra akarta volna kezdeni az egészet és erről Palpatinet is meggyőzhette volna. Ebben az esetben meg Omega továbbra is célkeresztben maradt volna. Nala Se halálát kicsit sajnáltam, végül elnyert ő is némi megváltást és a Kaminónak is igazságot szolgáltatott, hogy a technológiájuk az övék maradt... egyelőre, de Rampart legalább megkapta a magáét, és összességében örültem annak is, hogy belőle végül nem próbáltak meg egy ilyen jópofizós pozitív figurát faragni. Azt mondjuk nem igazán értettem, vagy legalábbis nekem elég idióta tervnek tűnt, hogy meg akarta zsarolni Hemlockot, meg az Uralkodót, ahelyett, hogy önként jelentkezett volna bizonyítva a lojalitását a Birodalomhoz. Palpatine megzsarolásához mindenkinek sok sikert kívánok. :facepalm:
A végső nagy leszámolás is egész rendben volt. Ahhoz képest, hogy Wrecker már az erdőben sérült volt, a végén egész jól helyt állt a csatában és a klón lázadás is megvalósult még ha kisebb léptékben is mint amire korábban számítottam volna. Scorch számomra kicsit homályban maradt, hogy ő miért segítette ennyire a Birodalmat, saját akaratából, vagy őt is kondícionálták, de elég dicstelen halált halt, nem volt ez a végső összecsapás olyan epikus, de ahogy Crosshair kilőtte a bilincset ott éreztem némi katarzist (a kéz remegését meg nagyon egyszerűen oldották meg... levágták). 

 

Ami nem tetszett, az a hiányzók listája: nekem nagyon hiányzott innen Rex. Ki lehett hagyni, de számomra adta volna magát nagyon, hogy ő is bekapcsolódik a küzdelmekbe, Cody-val, Wolffe-al, meg azokkal a klónokkal akiket eddig az ügyük mellé állítottak. Emerie miután kijutott üzenhetett volna nekik és Rex megérdemelte volna, hogy itt legyen mikor a Tantiss projektet felszámolják, a klónokat megmentik, ami neki a szívügye volt. A másik hiányzó számomra Palpatine, akinek a háta mögött zajlott le ez az egész, úgy hogy tudtuk, hogy milyen fontos neki ez a projekt. Tarkin feltűnésért jár a piros pont, mindig öröm őt látni és ésszerű az is, amit mondott a programra szánt pénzek átcsoportosításáról, de nekem hiányzott egy jelenet Palpatinenal, ahol az öreg megemlíthette volna akár az Exegolt, akár azt, hogy a Nekromanta projekt új alapokkal folytatódok, vagy valahogy refelktált volna erre, tekintve hogy milyen jelentősége lesz ennek a jövőben. A harmadik hiányzónak pedig Ventresst említeném, aki egyfelől jó hogy nem volt, ugyanis nem feltétlenül örültem volna annak, ha Omegával egy ilyen mester - tanítvány viszonyt alakítanak ki köztük és ez lett volna a következő sorozat (inkább szakadjanak el ettől a korszaktól és legyen egy animációs sorozat a HR érában), másrészt viszont így a halálból való visszahozása a levegőben lóg. Később előállhatnak még elfogadható magyarázattal, de így hogy össz-vissz egy epizódban láttuk és annak nem volt aztán hatása a fináléra, nem is szerepelt utána egyáltalán... ez így egyelőre nagy negatívum, ezért nem volt érdemes szerepeltetni a TBB-ben, aztán majd a későbbiekben meglátom mit kezdenek vele, akkor lehet átértékelem ezt is, de addig ez egy minusz pont.

 

Az epilógus elég érzelemdúsra sikeredett, de nekem a második évad zárása továbbra is a legütősebb pillanata az egész sorozatnak. Itt hiányoltam egy rendes búcsút, Echót például csak úgy látjuk, hogy rendesen el se köszön, csak odabiccent Omegának és ennyi... amúgy ok Emerievel összejönnek, vagy csak én látom bele ezt a párosukba? A felnőtt Omega nekem kicsit fura volt, mintha a gyerek fejét rárakták volna egy nagyobb testre, meg megváltoztatták a haját, de ugyanazt a gyerek Omegát láttam benne. Ettől még nagyon jó volt látni őt az öreg Hunterrel és a párbeszéd is jó volt. Emiatt is érzem úgy, hogy nem gond, hogy nem akartak a készítők komoly áldozatokat, hiszen a klónok harcoltak, szenvedtek már eleget eddig, hogy tényleg megérdemeltek egy ilyen végkifejletet... egy szép helyen, nyugalomban megöregedni. Omega története még nem ért véget, de illik hozzá, hogy beáll a Lázadásba és az is tetszene, ha egy "egyszerű" lázadó lenne, aki csak simán teszi a dolgát, de ehhez fogható korszakos dolgokat már nem visz véghez.

 

Majd írok még egy évadértékelést is valamikor, nehéz elengedni egy több éve folyamatosan követett sorozatot, szép volt a búcsú és sajnálom, hogy véget ért, jó kis sorozat volt ez is. 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

5 órával ezelőtt, Bence1997 írta:

A Pabura visszatérés picikét fura volt nekem, a Birodalom tud a helyről, Hunterék nem gondolták azt, hogy esetleg visszatérhetnek ide és ha meglátják őket, akkor újra baj lesz? :hmm:

 

Az éjszakai zárójelenetnél vártam amúgy, hogy feltűnjön a Halálcsillag az égen, paubiak meg pislogtak volna, hogy "That's no moon" :D 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

2 órával ezelőtt, Wilde írta:

nem volt lehallgató berendezés a helyiségben és így simán összebeszélhettek a fogvatartottak úgy, hogy erről a Birodalom nem tudott. Egy ilyen szigorúan őrzött helyen azért ez furcsa volt számomra, még ha arra is számítottak, hogy nem nagyon lehet innen kijutni.

Talán arra gondoltak, hogy a gyerekek nem képesek komolyabb összeesküvésre. 

 

2 órával ezelőtt, Wilde írta:

Emerie miután kijutott üzenhetett volna nekik

Sajnos ő telejsen vakon volt a Tantisson kívül események tekintetében, nem volt elvárható, hogy üzenjen.

 

2 órával ezelőtt, Wilde írta:

A másik hiányzó számomra Palpatine, akinek a háta mögött zajlott le ez az egész, úgy hogy tudtuk, hogy milyen fontos neki ez a projekt. Tarkin feltűnésért jár a piros pont, mindig öröm őt látni és ésszerű az is, amit mondott a programra szánt pénzek átcsoportosításáról, de nekem hiányzott egy jelenet Palpatinenal, ahol az öreg megemlíthette volna akár az Exegolt, akár azt, hogy a Nekromanta projekt új alapokkal folytatódok, vagy valahogy refelktált volna erre, tekintve hogy milyen jelentősége lesz ennek a jövőben.

Ez nekem talán az egyetlen fájó pont. Még dobott volna az összképen ha van egy ilyen jelenet.

 

2 órával ezelőtt, Wilde írta:

A harmadik hiányzónak pedig Ventresst említeném, aki egyfelől jó hogy nem volt, ugyanis nem feltétlenül örültem volna annak, ha Omegával egy ilyen mester - tanítvány viszonyt alakítanak ki köztük és ez lett volna a következő sorozat (inkább szakadjanak el ettől a korszaktól és legyen egy animációs sorozat a HR érában), másrészt viszont így a halálból való visszahozása a levegőben lóg. Később előállhatnak még elfogadható magyarázattal, de így hogy össz-vissz egy epizódban láttuk és annak nem volt aztán hatása a fináléra, nem is szerepelt utána egyáltalán... ez így egyelőre nagy negatívum, ezért nem volt érdemes szerepeltetni a TBB-ben, aztán majd a későbbiekben meglátom mit kezdenek vele, akkor lehet átértékelem ezt is, de addig ez egy minusz pont.

Nekem ő olyan, mint Ahsoka feltűnése a Mandaloriban. Annak se volt ott sok értelme, aztán már látjuk hova jutottak vele. Gyanítom a következő sorozatban Ventress benne lesz. 

 

2 órával ezelőtt, Wilde írta:

Omega története még nem ért véget, de illik hozzá, hogy beáll a Lázadásba és az is tetszene, ha egy "egyszerű" lázadó lenne, aki csak simán teszi a dolgát, de ehhez fogható korszakos dolgokat már nem visz véghez.

Igen, ez így volt jó. Lehet, hogy egy noname pilóta lett, és mivel nem hallottunk róla később valószínűleg így is lett. Annak is örültem, hogy nagyon úgy fest nem lett Erőérzékeny, ami külön piros pont.

 

Amúgy nem rég néztem meg másodjára és még jobban tetszett! Durva akciók és halálok vannak benne, nagyon hangulatos az egész és a vége tényleg könnyfakasztó. :) 

 

33 perccel korábban, Darth Cupsy írta:

 

Az ám :lol:

Azért ennél jobban nézett ki hála égnek. :D Amúgy erről a képről mindig az jut eszembe, hogy ilyen lett volna Jango ha transzvesztitává válik. :D 

Szerkesztve: - Ody Mandrell
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Nekem tetszett a finálé, nagyjából azt kaptam, amire számítottam. Mondhatni, győzött a papírforma. Bár szerintem sem a legerősebb sorozatzáró, bőven hozta a megszokott TBB szintet, ami nem éppen negatív jelző. :) Megválaszolatlan kérdések persze maradtak (ami nem feltétlen baj a jövőbeli művek fényében), és egy-két apróságot én is hiányoltam, de az összképpel elégedett vagyok.

 

Az Osztag megérdemelte a boldog befejezést, így nincs hiányérzetem az érához jobban passzoló, sötétebb lezárás miatt. Már amennyire boldognak lehet nevezni a Weylanden történteket, ahol azért nem egy kiszabadított klón veszett oda.  "Noname" mivoltuk számomra nemigen csorbít a drámán. Bár a pozitív főszereplők mindegyike túlélte, azért nem mondanám full happy endnek a végkimenetelt. Crosshair önfeláldozását mondjuk el tudtam volna képzelni, és láthatóan a klón is sokat kacérkodott a gondolattal, hogy ezzel nyerje el a végső megváltását, de ahogy Hunter is mondta: a többieknek szüksége van rá. Élve több jót tehet, mint egy nagy hősi halállal. Plusz, fellélegezhetünk: Tech nem tért vissza, így az ő halálának súlya megmaradt, mint az Osztag egyik legfőbb vesztesége. Örülök, hogy nem mentünk el az ő az egyik CX-klón, vagy kiborg lett irányba.

 

Rexet valamelyest hiányoltam a klónmentőakcióból, ha már ez az ellenállóinak az egyik fő profilja. De ez a küldetés egyértelműen a 99-esekre helyezte a fókuszt, így nálam Rexék nélkül is működött a dolog. Plusz, talán sok lett volna már a jóból az elszabadult Zillo, a megtért Emerie, a kiszabadított klónok és a magánakciózó Nala Se után még Rexék felbukkanása is, mint a létesítményt fenyegető elemek. Ventressre egyáltalán nem számítottam, mert a 3x09 után szinte biztos voltam benne, hogy őt már nem látjuk ebben a sorozatban, és csak azért hozták be, hogy lássuk: él és virul. Aztán később, egy másik műben majd foglalkoznak a hogyannal, és a további útjával.

 

Rampart szerencsére megmaradt ugyanannak az irritálóan gőgös és végletekig önző figurának, akinek megismertük. Azért szerencsére, mert így nagyobb elégtételt okozott az, amikor Nala Se az arcába küldte azt a hődetonátor nevű szeretetcsomagot. Rampart láthatóan nem sokat tanult a történtekből, és semmi nem ragadt rá a klónok egymás iránti lojalitásából, vagy úgy összességében a helyesen cselekvés fogalmáról. Ennél nagyobb elégtételt csak Hemlock halála okozott, akiből a mélységbe zuhanása előtt azért a biztonság kedvéért még szitát csináltak. :yes: Jó volt látni, ahogy a pszichopatával együtt az ambíciózus tervei is aláhullottak a sötétség homályába. Az azért megmosolyogtatóan ironikus volt, amikor a cellában azt ecsetelte Rampartnak, hogy ő miért kulcsfontosságú a Birodalomnak, majd a végén Tarkin még egy vállrándításra sem méltatta a halálhírét. Tarkin kapcsán érdekes, hogy önkényesen átirányíthatta a Nekromantára szánt pénzeket a Halálcsillag finanszírozására. Vagy korábban egyeztetett erről Palpatine-nal? Palpatine és a Nekromanta további sorsa kapcsán is van némi hiányérzetem. Az öreg Sheev igazán felbukkanhatott volna, hogy szemtanúja legyen a tantissi kudarcnak, és legalább utalás szintjén képbe jöhetett volna az Exegol. Bár, ha Nala Se minden kutatási anyaga odaveszett, akkor hogy is áll a Projekt? Lehet, hogy a következő évtizedekben újrakezdik a kutatásokat a nulláról, és így lyukadunk majd ki az exegoli végeredményhez, és Gideon saját mellékprojektjéhez? Érdekes kérdések, amikre bár hiányérzetként hathat a válasz hiánya erre a sorozatra nézve, én azért valahol örülök neki, hogy fenntartják az érdeklődést, és későbbi alkotásokban jobban kibonthatják ezeket.

 

A Pabu kapcsán bennem is egyből felmerült, hogy nem veszélyes-e az ottani élet a Birodalommal való legutóbbi összetűzés fényében. Az kiderült, hogy a lakosokat nem deportálták, vagy ölték halomra, és a bolygó valószínűleg nem különösebben értékes erőforrás, vagy nyerő taktikai szempontokból. Viszont Hemlock már egyszer rátalált a Pabura az egyik CX révén, és ki tudja, nem jutott-e el ennek ténye a nagyobb birodalmi gépezethez. Mert ebben Hunterék sem lehetnek biztosak. Az szerintem fix, hogy Hemlock próbálta viszonylagosan fű alatt intézni Omega kézre kerítését, így a saját emberein kívül (akik jórészt meghalhattak a Weylanden) talán nem is tudnak a Paburól a Birodalomban. De én azért nem mernék így letelepedni az összes szerettemmel egy ennyire kétes biztonságú világon. Persze a kb. 20 éves időugrás alapján, legalább két évtizedig viszonylagos nyugtuk lehetett a pabuiaknak. Amúgy kellemes meglepetés volt Omegát felnőttként látni (talán 30 éves lehetett), és jó, hogy kitértek a sorsára, mint a Lázadás pilótája. Ami persze nem életbiztosítás, és aggodalomra adhat okot, főleg egy apának, de örökké egy gyereket se lehet megvédeni a való világtól, és attól, hogy azt tegye, amit szeretne. Tetszett, hogy aggodalma ellenére, Hunter végül útjára engedte Omegát, aki bár veszélyes terepre merészkedik pilótaként, remélhetően túléli a polgárháborút, és később még láthatjuk. Bíznunk kell az Erőben, és Dave Filoni karakter-armorjában. :D 

 

Mindent összegezve, az apróbb, beteljesületlen személyes vágyak ellenére, nekem tetszett a finálé, ahogy az egész sorozat. Hiányozni fognak ezez a szerdák, ahogy Omega és a srácok is. :peace: 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

1 órával korábban, Ody Mandrell írta:

Plusz apróság de nagyon tetszett, hogy Chuchi a klónoknak a Pantorán biztosított menedéket. :clap:

Ezzel valszeg le is van zárva a klónok ügye/sorsa. De azért csak jó lenne a jövőben egy Tales of The Clones produkció.

Ott van Cody pl. az ő szála lóg a levegőben, Wolffe, hogyan s miként csatlakozott Rexékhez, stb. 

 

Egy mondatban lerendezték a klónok sorsát. Pantora-n kapnak menedéket, és segitenek beilleszkedni nekik, és ennyi. 

Bár az sem lesz egyszerű dolog, mert Birodalmi megszállás alatt van a Pantora is....na de ez valszeg ennyi volt. :P 

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

6 órával ezelőtt, Wilde írta:

amúgy ok Emerievel összejönnek, vagy csak én látom bele ezt a párosukba?

Remélem nem, mert az gyakorlatilag egy vérfertőző kapcsolat lenne. Mindketten klónok, ugyanattól az egyedtől. Testvérek

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

35 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

És milyen jól nézett ki! :) Persze ki másé lenne, mint Tarkiné?

Most láthattunk szerintem elsőnek Csillagrombolót ebben az animációs stílusban (igaz, picivel korábban a Tales of the Empire előzetesében is látunk, de az most mellékes).

image.png

 

 

Amúgy gratulálok a feliratot készítőnek, mert oké, hogy az Ahsoka szinkronjában nem tudtak számolni (2 helyett 3 db TIE vadászt indít útnak Thrawn), addig itt a feliratozó a Stardust (vagyis Csillagpor) projektet úgy írta le, hogy Csillagköd. Szerencsére a szinkronban meghagyták a CsillagPOR kifejezést. :D

Szerkesztve: - Bence1997
  • Nagyon tetszik 2
  • Köszönöm 1
  • Tetszik 1
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Tökéletes lezárása egy olyan sorozatnak, ami úgy indult el, hogy hat klón életét mutatja be a klón háborúk után. Bár a fókuszt néha elvették róluk, néha grandiózusabb eseményeknek is részesei voltak, megalapoztak néhány további történeti lehetőséget, de a The Bad Batch mégis csak a 99-esekről szólt. Hunterről, Wreckerről, Tech-ről, Crosshairről, Echóról és Omegáról. Szóval stílszerű, hogy így végződött, egy "kis" személyes sztorival, ami egyben azt is megmutatta, mennyit fejlődtek ezek a klónok.

 

Kezdjük azzal, hogy úgy ismertük meg őket még a TCW-ben, hogy baromira nem érdekelték őket a regek. Semmibe vették őket, lenézték őket, rivalizáltak, hovatovább, ellenségesek voltak velük. Ez az egész első évadban sem volt másképpen. Emlékezzünk csak arra, amikor verekedni kezdtek a kantinban Tipocában. Nos, innen eljutottunk oda, hogy igyekeztek megmenteni a regeket a Tantiss-hegy poklából. Ez azért nem kis út. De számomra a kör akkor zárult be, amikor Omega átölelte Crosshairt. A mesterlövész az első részben kifejezetten ellenséges volt a lánnyal, aki barátkozni próbált vele. Sőt Omega a legvégén még rá is lőtt Crosshairre, hogy megmentse a többiek életét. Így az, hogy itt a végén Omegát Crosshair mentette meg, aki azt a Huntert használta "támasznak", akit az említett epizódban meg akart ölni, és végül a kislány a mesterlövészt ölelte meg először, mindennél jobban mutatja, mekkora utat tettek meg főhőseink. Ebben a pillanatban csordult ki a könnyem.

Ráadásul Crosshair ebben az epizódban egy másik téren is fontos előrelépést tett: elvesztette a kezét, amivel a fegyvert használta. Eme klón számára mindennél fontosabb volt, hogy katona maradjon. Ez volt a létezésének alfája és omegája. Ez volt a karakter vezetőfonala. Ezért árulta el a testvéreit, ezért veszett el, amikor a Birodalom eldobta. Hiszen mi ő, ha nem katona? És most elvesztette a kezét. Oké, persze, a Star Wars-ban ez semminek sem akadálya, lényegében már másnap kaphat kibernetikus pótlékot. Ugyanakkor a kezének elvesztése így is szimbólikus jelentősségű. Ezzel véglegesen lefegyverezték azt, aki korábban nem látott más lehetőséget az életében, minthogy katona legyen.

 

Aztán az epizódnak voltak még ezen kívül is szuper pillanatai. Frenkie-nek végül igaza lett abban, hogy Echo úgy ért oda a páncélterembe, hogy Omegáéknak már hűlt helye volt. Ugyanakkor lényegében ezután az történt, amit én jósoltam: Echo, mint Omega egyik kiképzője meg tudta jósolni, mit csinál a lány és merre tart. Ebből látszik, hogy eme szereplők jól voltak megírva. És végül pont ott lelt rá a lányra, amit én is tippeltem, a hangárban. És milyen jó, hogy Omega kiszökött. Mert, ha ott lett volna, elég sanszos, hogy nem jutnak ki. Ekkora őrség mellett esélytelen, hogy Echo és Emerie ki tudták volna vinni a gyerekeket. Ki nem sétálhattak volna velük, és Echo egyedül aligha tudta volna legyűrni azt a hatalmas túlerőt, miközben a lézerkapukon is át kellett volna jutnia. Már pusztán emiatt remek ötlet volt Omegától, hogy megszöktek a túlvédett helyiségből. Azt pedig mindennél jobb ötlet volt, hogy kiengedte a krakent... azaz, a Zillo bestiát. Nem csak azért, mert felszámolt két divíziót és elterelte a hegy őrségének figyelmét, de azért is, mert kicsapta a keretéből a hangárkaput és elvonta a légierőt. Ha az utóbbi a helyén lett volna, Emerie, majd később Hunterék nem szálltak volna fel ilyen könnyedén.

 

Az is tetszett, hogy igazából semmi sem ment flottul. Itt is kiütközött, hogy Hunterék rögtönöztek, és ez ezúttal nem vezetett jóra. Lényegében minden egyetlen egy emberen múlott: Emerie-n. Ha ő nincs, hőseinknek harangoznak. Sosem találták volna meg Omegát, hiszen Emerie nélkül azt sem tudták volna, hol őrzik. Echo veszélyesen sokáig túrta az adattárat (minden egyes pillanattal a lebukást kockáztatva) és mint kiderült, teljesen hiába, a páncélteremről nem volt infó. Sőt Emerie nélkül még akkor sem jutottak volna be, ha történetesen valami véletlen folytán értesülnek a páncélterem létezéséről és hollétéről.

És még azzal a szerencsével, hogy Echo épp a pálforduláson átesett Emerie előtt bukott le, és Omegáéknak sikerült megszökniük, is majdnem odaveszett az egész csapat. Szóval ez egy nagyon kemény menet volt. Utoljára ilyen nehezen csak a Citadellából jutottak ki - hehe, Echo ott "halt meg", szóval neki ebben a nehéz kijutásban már van rutinja. Vagy csak irtó peches, hogy mindig ilyen helyekre kell betörnie.

 

Ami a gonoszokat illeti, hát itt aratott a halál rendesen. Kezdjük Ramparttal, mert az ő halála haláli volt. Legalábbis, ha csak őt nézzük. Reméltem, hogy ez a köcsög népirtó nem ússza meg, nem kap megváltást. Sőt ahogy meghalt, hát az mindent vitt. A saját önző érdekei vitték a sírba. Ha nem akarta volna megszerezni a Nekromanta-projekt adatait és nem lőtte volna le Nala Se-t, még mindig vígan élve. De nem, a kis csúszómászó ebből a helyzetből is megpróbált volna hasznot húzni. Hát úgy kell neki. :evil:

Nala Se halála ezzel szemben nem volt haláli, ugyanakkor nagyszerű, hogy ez a figura, akit a TCW 1x03 Shadow of Malevolence-ben egy sokadik mellékszereplőként ismertünk meg, majd a TCW 6x02-04 Conspiracy-Fugitive-Orders epizódokban undorítóan bánt Fivesszal és bicskanyitogató módon kezelte a többi klónt (csak termékek voltak a szemében, eladásra kínált tárgyak), odáig jutott, hogy feláldozta magát egy klónért. Bravó! :clap:

De nem úszta meg Scorch sem. A Tantiss-hegy legfőbb klónja gyors halált halt, bár valószínűleg azért eléggé fájhatott neki. De van egy olyan érzésem, hogy néhány rajongónál ez le fogja vágni az ékszíjat, mert hát ugye a Republic Commando játék egyik imádott karakteréről van szó, akivel hogy mertek így elbánni? (Egy ismerősöm már hetekkel ezelőtt panaszkodott erre, de majd holnap megkérdem, mi a véleménye a haláláról. Mondjuk neki - nem túl kis túlzással - semmi sem tetszik a Disney érából, szóval előre ki tudom találni a válaszát.)

És ami azt a köcsög Hemlockot illeti. Na, ott teljes volt az elégtétel. :death:

 

Aztán, mi volt még...? Ja, befutott az első Imperial osztályú csillagromboló, én meg felkiáltottam örömömben. Végre! És milyen szépen mutatott a két Venator társaságában. És ez nem lehetett más, csak az Executrix, ami a Tarkin című könyvben és a Rogue One-ban is a kormányzó hajója volt.

 

Ami meglepett, hogy hőseink Pabura tértek vissza és ott is telepedtek le. Annyiból jó volt, hogy ez a helyiek sorsát legalább tisztázta. Abból a szempontból viszont fura megoldás volt, hogy a Birodalom tudja, hogy itt klónok bújkáltak. Oké, reális az esély arra, hogy nem kutatnak át még egyszer olyan helyet, amit már átkutattak, és láthatóan Pabu nem bír értékkel a Birodalom számára. Plusz, ahogy Omega is mondta, Hemlock és az adatok elpusztulásával oka sem maradt a Birodalomnak bárhol is keresni Omegát. Ugyanakkor minimális kockázat így is maradt. De hála az epilógusnak legalább ebben a kérdésben nem maradtunk bizonytalanok. Fix, hogy a Birodalom békén hagyta Pabút közel húsz éven át (az epilógus szerintem már a polgárháborúban játszódik, vagyis a scarifi/yavini csata után).

 

Az, hogy a Nekromanta-projektbe itt nem mentek már bele mélyebben, nem lepett meg, nem is számítottam rá. Mivel ez a projekt jelenleg is részese a Mando-sorozatoknak, esélytelen volt, hogy egy olyan animációs sorozatban magyarázzák meg, ami nem kötődik szorosan azokhoz a szériákhoz, illetve 28 évvel azokat megelőzően játszódik. És mivel ez a projekt az ST-hez kötődik, egyértelmű, hogy azokban a sorozatokban lesz kibontva, amelyeknek az a célja, hogy felvezessék az ST-t. Nem pedig egy olyan sorozatban, ami a PT levezetője. Itt csupán megalapozták ezt, bemutatták, honnan indult ez az egész, kik voltak a kezdeti résztvevők. És bár látszatra most minden odaveszett, mi nézők tudjuk, hogy ez nem igaz. Hiszen az Árnyéktanácsban nyíltan emlegették és hát na, tudjuk, hogy legalább egy Erőérzékeny klónja született Palpatine-nak. Meg megannyi strand-castje, amiből legalább egy, Snoke szintén Erőérzékeny.

És itt jegyezném meg, hogy kicsit átgondolva a dolgokat, szerintem a The Bad Batch ezzel azt is megmagyarázta, miért volt olyan lerobbant állapotban Sidious az ep9-ben, amilyenben volt. Azt már az ep9 óta tudjuk, hogy a klón test nem volt elég erős ahhoz, hogy elbírja Sidious szellemét, de nem tudtuk, hogy ez mi a péket jelenthet. Eddig úgy gondoltuk (legalábbis én biztosan), hogy majd valamiképpen Omega megoldja az m-szám problémát, és így lesz egy f*szányos Palpatine-klón. De eme rész fejleményei alapján szerintem már nem ez a helyzet, hanem az, hogy ezt a problémát sosem tudták megoldani. És ez a magyarázat a Palpatine-klóntest állapotára: Omega hiányában csak egy olyan Palpatine-klónt tudtak létrehozni, aminek az m-száma kisebb, mint az igazi Palpatine testé, ezért nem tudta befogadni Sidious szellemét. Ugyanúgy, ahogy Pershing kutatásai, most Nala Se kutatásai mentek a levesbe, és ezzel újabb szöget ütöttek bele Sidious második koporsójába. És ily módon a klónok hozzájárultak a Galaxis megmentéséhez.

Viszont, pont emiatt az alapozás és Omega fontossága miatt én most elég komoly tétet mernék tenni arra, hogy a jövendőbeli Mando-verzum sorozatok valamelyikében Omega bekapcsolódik a sztoriba. Amire már most szép alapokat adtak azzal, hogy pilótaként csatlakozik a Szövetséghez. Vagyis a polgárháborúban összehozhatja a sors Hera Syndullával, aki jelenleg pont az egyik Mando-verzum sorozat fontos szereplője. Már a szakmájuk által is összetalálkozhatnak, de ehhez akkor még hozzá vehetjük azt is, hogy Herának és Omegának van egy közös barátja a lázadásban: Rex. Ráadásul azzal, hogy Emerie csatlakozott Rex és Chuchi ügyéhez, több mint valószínű, hogy a jó százados hallani fog a Nekromanta-projektről és arról, hogy miért kellett Omega. Amit tovább adhat Herának, de akár Omega is elmesélheti neki az élettörténetét. Akárhogy is, mindez jó alapot adna arra, hogy ha Hera tudomást szerez a projekt létezéséről, eszébe jusson Omega és bevonja az eseményekbe.

 

Tarkin is hozta a tőle megszokott formát. Azt sem tudja, mi folyik a Tantisson, de már leste az alkalmat, hogy kipöckölje a riválisát és a forrásokat a saját házi projektjébe tolja be - amit igazából nem ő, hanem Krennic visz, de hát tudjuk, hogy az alkalmas pillanatban őt is kipöckölte. És most már tutibiztos vagyok abban, hogy Thrawn-nak hálát kéne mondania Ezrának azért, mert kivonta a képből. A Rebels-ben láttuk, hogy Tarkin már belengedte, hogy a TIE Defender projektbe tolt költségeket is a Csillagpor-projektbe kéne átcsoportosítani, szóval már ott is megkezdte azt, amit itt lényegében végig is vitt. Ki akarta pöckölni Thrawn-t. Amúgy nagy fej (Tarkin nagy kopf :D ) az ürge. Azonnal tudta, hogy gebasz van a Tantisson, pedig Hemlock tuti nem kürtölte szét az infót, pláne nem szólt annak, aki már korábban befenyítette. Vagyis a jó kormányzó úrnak voltak emberei a bázison, akik azonnal jelentették neki, hogy "főnök, itt az idő, Hemlock elcseszte, jöhetsz pöckölni".

 

Megemlíteném még Emerie-t is, akit remélem, a jövőben még látni fogunk, mert létezésének oka még kérdőjel, a múltját érdemes lehet feltárni, hiszen abból csak szemelvényeket kaptunk. Plusz a Tantiss-hegy kutatóinak utolsó túlélőjeként a sztori szempontjából is fontossá vált. Mert ő az utolsó személy a Galaxisban, aki ismeri Nala Se kutatásait és tisztában van Omega különlegességével. És úgy tűnik, nem fog elbújni egy peremvidéki sivatagbolygó dűnék között rejtőző barlangjában, hanem betársul Chuchi mellé, aki már felhívta magára a Birodalom nem kívánatos figyelmét. Ugyanakkor tetszik, hogy ez a nő láthatóan érzi bűneinek súlyosságát és szeretne vezekelni emiatt. És már csak ezért is jó lenne, ha még feltűnne jövőbeli sztorikban. Mert például Kallusszal ellentétben őt nem igyekeztek tisztára suvickolni (Kallusnál sem ment, de próbálták), nem kapott felmentést a bűnei alól. Szóval érdekes lenne látni, miképpen igyekszik jóvá tenni a korábbi tetteit. Izgalmas karakter lett.

 

Zillo is takaros pusztítást végzett. Aggódtatok itt, hogy nem fér el. Hát kérem, abban a hegyben egy fészeknyi Zillo elfért volna, és még marad hely egy csillagrombolónak. :lol: Mondjuk az nagyon érdekelne, hogy a Birodalom és Palpatine mi a tótvihart akart kezdeni ezzel a döggel. De cuki volt, ahogy a TK-k és a klón kommandósok lövöldöztek rá a DC-15-ös karabélyokkal. Szentjeim, de lelkesek voltak, ahelyett, hogy futottak volna. :lol2: Báááár egy haszna van a Zillónak. Legalább van valami, amit még a rohamosztagosok is el tudnak találni. :evil:

 

Végül itt van a klónok sorsa, amit ugyan a sorozat nem vart el alaposan, mindent bemutatva és szájba rágva, ugyanakkor a három évad alatt bőségesen elég információt szereztünk arról, hogy innen már el tudjuk képzelni, hogyan tovább. A klón sereget lényegében leszerelték, nagyon kevés maradt szolgálatban. A munka nélkül maradt klónokat Chuchi és Rex szervezete valószínűleg igyekszik segíteni. És, ami fontos: életükben először minden klón szabadon dönthet a sorsáról. Egész eddig mindig kényszerítve voltak. Először a Köztársaság és a Jedik által, aztán a Birodalom és a Sith-ek által. Belekényszerítették őket egy háborúba, mert arra teremtették őket. Rákényszerítették őket a barátaik elárulására, mert így teremtették meg őket. Aztán távozásra kényszerítették őket, mert haszontalanokká váltak. De most felszabadultak a kormányok, ideák, lovagok, lordok és biochipek béklyója alól, és végre szabadon dönthetnek. És úgy érzem így, az utolsó részben, hogy a legtöbb klón tényleg eleget háborúzott már, ezután megelégszenek ugyanúgy a békés élettel, mint Cut Lawquane, Hunter, Crosshair, Wrecker, Rex, Gregor és Wolffe. Persze nyilván lesznek olyanok is, akik tovább akarnak majd háborúzni (talán ezek egy része marad a Birodalomban vagy csatlakoznak a lázadó sejtek valamelyikéhez), és nem is fog mindenkinek bejönni az élet, mint például szegény Naxnak, aki csövesként végezte a Daiyu utcáin.

De nem lesz itt már tömeges klón lázadás. Nekem úgy jött le, hogy Rexéknek sem ez a céljuk, hanem az, hogy felszabadítsák a klónokat a Birodalom rabigája alól és elintézzék, hogy ne dobják őket a szemétre. Chuchi és valószínűleg Bail Organa pedig ebben nagy segítségükre lehet. És, ha ezt sikerül véghezvinni, akkor Rex is visszavonulhat a Seelosra, hogy a mindennapjait egy AT-ET-be töltse el. Mígnem beesik hozzá két Jedi, egy mandalore-i művész és egy zabos Zeb. :) És a Birodalom sem akar már foglalkozni a klónokkal, mert láthatóan azok nem jelentenek már veszélyt rájuk. Ami valahol érthető is, hiszen 99,99 százalékuk parancsok követésére, és nem az önálló életre lett nevelve. Plusz a gyorsított öregedés miatt a klón katonák szavatossági ideje gyorsan lejár, így meg nincs is értelme lázadozni.

 

A C-X klónok is menők voltak, hozták a harci díszletelemek szokásos coolságát, mint a Magna Guardok, a Praetorian Guardok vagy a Ren Lovagok. Menők, de alapvetően hasztalanok.

 

Az egyetlen hiányérzetem talán az, hogy nem került a képbe Exegol. Ugyanakkor ide már nem is nagyon illett volna, mert jelenleg a sorozatban nincs olyan, akinek Palpatine megemlíthette volna. Tarkin sosem tudott Exegolról, Vader is csak az ep5 után értesül róla. Szóval Exegol még a Weyland-nál is titkosabb, de még az itt folyó kísérletek mibenlétéről sem tudott Tarkin. Imigyen igazából csak Hemlock lett volna az, akivel Sidious ebben a témában beszélhetett volna, de ő nem élte túl az epizódot. Így viszont nincs kivel megosztani az infót, mert ebből az érából nemigen tudunk olyanról, akit bevonhattak volna a sztoriba akárcsak egy cameo erejéig. A fiatal Rax vagy Yup Tashu jöhetnének szóba, de minden felvezetés nélkül betenni őket egy cameo erejéig, pláne úgy, hogy még sosem voltak vizualizálva (még csak rajz sem létezik róluk), eléggé félmegoldás lett volna, hiszen az emberek nagy része nem tudta volna megmondani, kik azok. Még én is csak akkor, ha kimondták volna a nevüket. Ha esetleg ott lett volna valamelyikük Palpatine mellett az évad elejei látogatásakor, az jó felvezetés lett volna nekik, és akkor beilleszthető lett volna egy ilyen jelenet.

Mindezen túl, amúgy is tudjuk már, hogy a kísérletek az Exegolon folytatódtak. Ha nem is közvetlen ezután, idővel mindenképpen. Bár nem lennék meglepve, ha egy későbbi sztoriban leközölnék, hogy Weyland után az Exegol következett. És hát ahhoz sem kell lángelmének lenni, hogy kitaláljuk, mik voltak azokban a tartályokban. Amik valószínűleg nem pusztultak el, így szerintem a jövőben még azok is képbe fognak kerülni.

 

Van még valami? Nem t'om, ha van, majd eszembe jut és megírom. Mindent összevetve nekem baromira tetszett az utolsó rész. Remek vizuális visszautalások voltak, a kör szépen bezárult, igazán semmilyen nagy kérdés nem maradt nyitva. Az biztos, hogy Omegától csak viszonylag rövid időre vettünk búcsút. Erre mérget mernék venni. És elég komoly tétet mernék tenni arra, hogy a sztorija egy Mando-verzum sorozatban fog folytatódni, mivel abban van a karakterhez szorosan kötődő Nekromanta-projekt is. De a Bad Batch többi tagja immár nyugdíjba vonult. Persze, ki tudja, hiszen, ahogy Hunter mondta: ha szükség van rájuk, csak hívni kell őket. Ám akkor is, a Star Wars eme fejezete szerintem jól zárult le.

 

Szerkesztve: - Dzséjt
A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

 

16 órával ezelőtt, Ody Mandrell írta:

Igen, ez így volt jó. Lehet, hogy egy noname pilóta lett, és mivel nem hallottunk róla később valószínűleg így is lett. Annak is örültem, hogy nagyon úgy fest nem lett Erőérzékeny, ami külön piros pont.

 

Ez tényleg egy jó pont volt, hogy még a végén az utolsó részre nem bonyolították meg azzal az egészet, hogy kiderüljön, hogy Omega Erőhasználó. Elég volt így, amit kaptunk így is működött. A szökéshez sem kellett és az, hogy Ventresst nem általa akarták visszahozni, hogy ők ketten elmennek majd valahová, így nem is igényelte a sztori, hogy Ventress tanítványa legyen és Erőérzékeny. Omegát meg akár megemlíthetik valamelyik könyvben, képregényben később, de én örülnék neki, ha a Lázadás egy szürke, de hasznos hőse lenne aki ugyan nem robbant fel Halálcsillagokat, de harcol a szabadságért a Birodalom ellen.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

14 órával ezelőtt, Bence1997 írta:

nem tudtak számolni (2 helyett 3 db TIE vadászt indít útnak Thrawn), addig itt a feliratozó a Stardust (vagyis Csillagpor) projektet úgy írta le, hogy Csillagköd. Szerencsére a szinkronban meghagyták a CsillagPOR kifejezést.

Néha az irányt se tudják, mert a "right" nekik balra van. :D 

 

Jó írás lett @Dzséjt Az is tetszett itt, hogy semmi nem lett túlbonyolítva. Nem akartak az ál-leesősnél is ál-leesősebb sztorit írni. Jó volt ez így.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

8 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

Az is tetszett itt, hogy semmi nem lett túlbonyolítva. Nem akartak az ál-leesősnél is ál-leesősebb sztorit írni. Jó volt ez így.

Igen, ez nekem is nagyon tetszett. Eleve az egész sorozat ilyen, semmi sincs annyira nagyon túlbonyolítva, nem volt olyan epikus, mint a TCW vagy a második évadtól a Rebels. A Jedik és az Erő kihagyásával lényegében az SW univerzum misztikus oldalát is kerülték. Inkább karaktermomentumokkal operált, személyes történeteket mesélt el és a fókuszt igyekezett a 99-eseken tartani. Noha néha félrenéztünk róluk, azok a részek is inkább azt a célt szolgálták, hogy megértsük, miért csatlakoznak be ezen sztorikba a Batch tagjai. Miért van szüksége az adott csapatnak a 99-esekre.

És ennek felelt meg az utolsó epizód is. A grandiózusabb, bonyolult sztorik megmaradtak másnak, érzésem szerint az élőszereplős matériáknak. Persze azért a TBB-ben is voltak grandiózusabb pillanatok, de azok is inkább karakterekhez köthetőek, mint Tech halála vagy az Uralkodó megjelenése a Szenátusban, vagy éppen most Zillo elszabadulása. Sőt én idevenném Hemlock halálát is. Az utolsó pár másodpercben, amikor Crosshair felkészül a lövésre, és Omegával összenéznek, ott a zene, a fények, a mimikák, bár egyszerűek voltak, szerintem a sorozat egyik legkiemelkedőbb pillanata volt. Első nézésre úgy éreztem, hogy percek telnek el mire Omega belevágja a szikét Hemlock lábába.

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

16 perccel korábban, Ody Mandrell írta:

ő azért ennél többet szokott nyújtani. :( 

Attól hogy nem gondolja ugyanazt mint te, még nem lesz ettől "kevesebb". Ráadásul elég szépen pontokba szedte mi nem tetszett neki (és jópár pontja teljesen valid is szerintem), nem csak odalökte, hogy "sz*r"

A hozzászólás linkje
Oszd meg ezeken az oldalakon:

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

×   Beillesztett szöveg.   Illessze be egyszerű szövegként

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linked automatikusan beágyazódott.   Linkként jelenjen meg

×   Az előző tartalom visszaállítása.   Korábbi szöveg törlése

×   Nem illeszthetsz be képet közvetlenül. Töltsd fel vagy illeszd be URL-ből.

  • Jelenlévő felhasználók:   0 felhasználó

    • Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.
×
×
  • Új tartalom hozzáadása az alábbi témákban...

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.