Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
A fórum támogatása

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:

Igaz, MissKardde-nek ígértem, de hátha a többieket is érdekli... Így néz ki a hazai teljes(?) , hivatalos SW sor:

Köszi :) Nagyon szép, sajnos nekem néhány hiányzik közülük.

Hozzászólás ideje:

Látom, megvan a Lázadás hajnala is. :) Egyszer megvehettem volna 12 ezerért, de nem volt szívem kiadni rá annyi pénzt. Így marad a PDF verzió. De azért a polcon mégiscsak jobban mutat. :(

Hozzászólás ideje:

Látom, megvan a Lázadás hajnala is. :) Egyszer megvehettem volna 12 ezerért, de nem volt szívem kiadni rá annyi pénzt. Így marad a PDF verzió. De azért a polcon mégiscsak jobban mutat. :(

Igen, ez az "öregség" egyik előnye. A 90-es évektől folymatosan gyűjtöttem őket, így szerencsére nem kerültem ilyen szituba.

Egyedül a Jedi-növendékeket szereztem be utólag (hogy meglegyen), de azzal meg mákom volt, gyakorlatilag ingyenbe jött ki. :)

Hozzászólás ideje:

Én a 2000-es évek elejétől vettem őket, ezért pl. a ma hiánycikknek számító A Birodalom árnyait is a kiadásakor tudtam megvenni. A régebbieket antikvárból, ha éppen elérhető volt valami, amikor Pesten jártam, ezért nincs meg minden.

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

Kevin Hearne elkészítette a Luke Skywalker regényt az Empire and Rebellion sorozatba. Most jön a szerkesztési fázis. Állítólag a könyv 2015 januárjában jelenne meg.

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

Kíváncsi vagyok, nálunk is megjelennek-e ezek a könyvek. Remélem, igen, mert a sorozat karakterei szempontjából elméletileg nem lesznek elhanyagolhatók. Legalábbis ami az előéletüket illeti. :)

Ez jó kérdés. Főleg azért is, mert az Egmont kivonul a magyar paicról.

Hozzászólás ideje:

A Szukits oldalán előrendelhető a Kóbor lovag, júli 2-es megjelenéssel. :clap: Bár már ott tartanánk! :clap2:

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

Régi Köztársaság regény, Yavin előtt 1032-ben játszódik. A háború viharában Kerra Holt elszakadt a társaitól, egyedül próbálja meg védelmezni az ártatlanikat a Sith-ektől. Egy egyszerűbb kalandregény.

Hozzászólás ideje:

http://www.sfportal.hu/nem-epitenek-star-wars-kiterjesztett-univerzumara-17448.scifi

Ez azért nem illeszkedik teljesen a korábbi információkhoz. Mert az még OK, hogy a Zahn-féle összekötőregény csak pletyka, de Leland Chee újrakanonizálási művelete elég hivatalosnak tűnt... Akkor most mégis azon fog múlni a kanonikusság, hogy mit nem rúgnak fel az új filmek? Vagy visszatérünk oda, hogy gyakorlatilag semmi nem kánon az EU-ból? :45:

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

Ez egy kissé elkapkodott cikk.

1. Kinberg a Rebels kapcsán megerősítette, azt, amit már tavaly Filoniék is elmondtak, a Rebels mindenhonnan fog meríteni valamennyit.

2. Kinberg utolsó kijelentése kissé zavaros. Ugyanis ő azt állította, hogy csak a hat Star Wars film kánon. A The Clone Wars-t és a Rebels-t kihagyta, pedig a hivatalos Lucasfilm álláspont szerint ezek is benne vannak. Tehát Kinberg kijelentése így elméletileg ellenntmondásban van a hivatalos Lucasfilm állásponttal. (Lehet, hogy nem tud arról, hogy a TCW és a Rebels is kánon, vagy csak szimplán elfelejtette említeni, ki tudja?)

Mindenesetre úgy tűnik, hogy Kinberg utolsó állítása alapján nincs tisztában teljesen a kánon dologgal.

Az biztos, amit eddig is tudtunk, hogy az új filmek eredeti ötletek alapján valósulnak meg és nem dolgozzák fel a regényeket és a képregényeket.

Az újrakanonizálási művelet is minden bizonnyal az új filmek és sorozatok mentén fog haladni. Jelenleg csak az biztos, hogy a 6 film és a két rajzfilmsorozat részei az egésznek, ezzel az illetékeseknek nem lesz dolguk, az, hogy a regényekből, képregényekből mi marad meg, azt majd eldönti a Lucasfilm Story Group.

Szerkesztve: - Darth Revan9

Hozzászólás ideje:

a konyveket mar enis varom de kicsit elvagyok havazva a koltozes miatt de vegre bekoltoztem sajnos meg netem nincs a koltozes miatt de majus 1 re mar lesz aztan ujra itt mindenkinek igy utolagis boldog nyulat

Hozzászólás ideje:

Sajnálom, hogy a csúszás miatt később kapod meg őket :(

Kivételesen nem bosszankodom, mert nekem csak a következővel érkezik május végén. Kivéve, ha az is csúszik...

Hozzászólás ideje:

Íme, A New Dawn borítója:

10310626_10152378748423713_2842220196175532424_n.jpg

Közben a sw.com-ra felkerült egy cikk az EU jövőjéről is. Az eddigi történetek továbbra is nyomtatásba kerülnek, de ezentúl egy Legends címsorral ellátva , és az eddigi EU továbbra is nyita áll mint ihetforrás a jövőbeli alkotások számára.

Hozzászólás ideje:

Végeztem a 66-o paranccsal... még mindig a hatása alatt vagyok.

Eddig toronymagasan a legjobb RepCom könyv, akkora érzelmi töltettel, amit sok film is megirigyelhetne.

Hozzászólás ideje:

Jövőben megjelenő regények, immár a Lucasfilm Story Group együttműködésével:

Star Wars: A New Dawn by John Jackson Miller, 2014. szeptember 2.

Star Wars: Tarkin by James Luceno, 2014. november 4.

10250237_10152378914593713_1994574624571655579_n.jpg

Star Wars: Heir to the Jedi by Kevin Hearne, 2015. január

10154529_10152379167413713_2888614701253067460_n.jpg

Star Wars: Lords of the Sith by Paul S. Kemp, 2015. március

10153829_10152379171333713_3713679317416258835_n.jpg

Szerkesztve: - Darth Sky

Hozzászólás ideje:

Hűha a borítók nagyon jók. :)

Egyébként örülök, hogy a jól bevált írók maradnak, így ők szerintem majd próbálják menteni a menthetőt (meg egyfajta kontinuitást is feltételez).

Hozzászólás ideje:

Pár infómorzsa jött a könyvekről.

Heir to the Jedi: az Új Remény és a Birodalom Visszavág között játszódik, és az egész történet Luke Skywalker szemszögéből lesz írva.

Lords of the Sith: Sithek Bosszúja és a Rebels között játszódik, illetve feltűnik benne egy karakter, aki szerepelt a The Clone Warsban is.

Szerkesztve: - Dei

Hozzászólás ideje:

Na végre, már nagyon hiányzott egy kis infó. Nagyon várós könyvek. Legjobban a Lords of the Sithet várom. Paul S. kemp! Nagyszerű! Második a Tarkin, Luceno jól be tudja mutatni az ilyen nagyszabású karaktereket (pl. Plagueis). A New Dawn annyira nem hoz lázba, ahogy a Heir to the Jedi sem. Azért persze jó lenne, ha megjelennének.

Végre megvan az új, nagybetűs kánon első négy könyve.

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

Nagyon jó projektek. Azért remélem lesz valami a Darth Plagueis folytatásból is.

Ha ilyen ütemben haladnak Amerikában, akkor a magyar kiadásnak nem kell visszafordulnia a régi hosszú sorozatokhoz.

Nem tudom, hogyan állnak a Szukits Kiadónál a 2015-ös címek egyeztetésével. Jobb lett volna, ha ezeket a címeket már másfél hónapja bejelentették volna. Így szerintem ezekre a címekre várni kell 2016-ig.

Szerk: ha jól értettem a Legends felirattal ellátott könyvek alternatívak lesznek, ugye? Ediig csak a Thrawnt láttam ezzel, be biztos még sok más is lesz.

Kíváncsi leszek, hogy pl. Endor előtti EU-ból mi, mennyi és milyen mértékben marad meg.

Szerkesztve: - Darth Revan9

Hozzászólás ideje:

Szerk: ha jól értettem a Legends felirattal ellátott könyvek alternatívak lesznek, ugye?

Szerintem igen. Eléggé úgy fest a dolog, hogy ezen művek nem fogják a hivatalos SW univerzum részét képezni, ugyanakkor tisztelgés gyanánt és népszerűségüknek köszönhetően megélnek még újabb kiadásokat.

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.