Jump to content

2x01 - The Holocron Heist

Recommended Posts

Tetszett az is, hogy visszatért Denal, a klón, csak kár, hogy csúfos véget ért. Remélem az évad alatt más első évados mezei klónbakák is feltűnnek még (szívesen látnám újra Echot és Five-ot).

Dzséjt, nem kell messzire menni ahhoz, hogy már korábban megismert klónokkal találkozzunk. Hiszen a Holocron Heist elején, a feluciai csatában Boost és Sinker érkezik a lent harcoló klónok segítségére.

sinkerboost.jpg

Itt vannak mind a ketten, ezen a képen ugyan háttal állnak a kamerának, és nem is olyan jó minőségű a kép, de észre lehet rajtuk venni az egyéni festéseket. Az egyikőjüknek csak a váll páncélja látszik a kép jobb oldalán. A másikuk pedig ott áll háttal a kép bal oldalán, és tüzel. Ő mondja majd később, hogy "Nyomás! Nyomás!"

sinkerboost2.jpg

Ezen a képen már oldalról is láthatjuk az egyikőjüket. Ezen a képen már tisztán kivehető a jellegzetes, farkasmintázatú sisakja, de hogy ezen a képen most Sinker, vagy Boost van, azt mindenki döntse el maga. ;)

Edited by KisKósa

Micsoda megfigyelő vagy. ;) De ő ketten nem Cody szakaszában voltak?

Az Waxer és Boil volt... :) Nem, Cody csapatai harcoltak lenn a bolygón, a bolygó feletti flotta valószínűleg Plo Koon-é, és ő küldte a löveghajókat az evakuációra... Rajta Boosttal és Sinkerrel. :P

Edited by KisKósa

Az Waxer és Boil volt... ;) Nem, Cody csapatai harcoltak lenn a bolygón, a bolygó feletti flotta valószínűleg Plo Koon-é, és ő küldte a löveghajókat az evakuációra... Rajta Boosttal és Sinkerrel. :)

Bocsánat, összekevertem őket. :P De továbbra is remek, hogy észrevetted ezt!

Kifejezetten bejött. Mig a múltkor a Szenátusba való betöréskor minden túl könnyen ment, addig a templom tényleg úgy lett bemutatva mint valami erőd: nagyon bejött, hogy gyakorlatilag végig a a betolakodók sarkában vannak.

Bane robotja meg rohadt jó. Mintha most kezdenének ráérezni az alkotók, hogy mit jelent az, hogy a Star Warsban a robotoknak is van lelke. Dumájában, designjában is kifejezetten egyedi kis droidot hoztak össze... az efféle droid-humor bármikor jöhet. Az elején a feluciai csata pont annyi amennyi kell: magyarázni való szerintem nem igen akadt, ugyanakkor kétségtelenül szép volt (főleg a végén Ahsoka lépegetőjének a felrobbanása).

Hátast ugyan nem dobtam (értve ez alatt, hogy nem egy Jedi Crash), de felütésnek kiváló volt ez a rész.

Kósa, ez tök jó, jó megfigyelő vagy. Plo Koon feltűnésekor még gondoltam is rá, hogy de jó lenne, ha ők ketten feltűnnének, sőt, szvsz a hajón lévő parancsnok Wolffe (legalábbis egyből ő ugrott be).

Kósa, ez tök jó, jó megfigyelő vagy. Plo Koon feltűnésekor még gondoltam is rá, hogy de jó lenne, ha ők ketten feltűnnének, sőt, szvsz a hajón lévő parancsnok Wolffe (legalábbis egyből ő ugrott be).

Szinte biztos, hogy ő az, mert ha minden igaz, akkor a fenti hajók Plo Koon parancsnoksága alatt állnak. Egyébként teljesen véletlenül vettem észre őket, csak egyszerűen feltűnt, aztán többszöri megnézésre a homlokukon lévő farkasmintázatot is felismertem. Kétségtelen, ez Boost és Sinker. ;) Cody parancsnokot is csak utólag vettem észre, észre sem vettem, hogy egyáltalán ott van.

Én sem tudom a többiek neveit, örülök, ha kettőt meg tudok jegyezni a tömegből ;)

A másik pedig Yoda jövőbe látása. Meglepően tisztán érzékelte az ellenség terveit.

Mindemellett a többiek még azt sem érzékelik, hogy egy élőlény járkál x helyen, és csak "vakon" kutatnak utána. Ez fura, mert azért a többi Jedi sem kezdő padawan.

Oké volt a rész, a kis robotot én is sajnáltam, remek kis robot-karakter volt.

Mindemellett a többiek még azt sem érzékelik, hogy egy élőlény járkál x helyen, és csak "vakon" kutatnak utána. Ez fura, mert azért a többi Jedi sem kezdő padawan.

Yoda mindig is érzékenyebb volt. Pl.: csak ő hallotta Qui-Gon kiáltását, holott Windu a közelében volt.

Bizony, tényleg olyan 3PO-s volt ;) El tudom képzelni milyen lett volna találkozniuk :D

Dzséjt, igen, tudom, hogy Yoda más, de ő olyat is tanított, hogy az Erő útján sok mindent érzékelünk, így aztán aki Erő-használó, az szerintem minimum érezze meg a közelben tartózkodó lényeket, ha direkt figyel rájuk :D

Edited by MissKarrde

Yoda mindig is érzékenyebb volt. Pl.: csak ő hallotta Qui-Gon kiáltását, holott Windu a közelében volt.

Szerintem azon is múlhat, mikor mit és milyen konkrétan érzékel, hogy mennyire tiszta a feje, épp mennyi gond nyomasztja, vagy épp mennyire koncentrál. Qui-Gon kiálltását meditálás közben hallotta, amikor épp a gondolataira figyelt.

Bár ennek ellentmond, hogy a Jedik lemészárlását az Ep3-ban tisztán érezte, ezért is tudott csípőből reagálni az ellene irányuló támadásnak, de ez mondjuk extra durva esemény volt.

Jelen esetben viszont épp egy beszélgetés közben volt, ami elvileg épp a pontos észlelés ellen hathatna, szóval ilyen gondolatmenet után én is úgy gondolom, hogy ez a megérzése kissé túlzás. ;)

Egyébként a könyvtárban játszódó jelenet onnantól, hogy Ahsoka megérkezik Anakinnal, majd Jocasta magyarázza a lánynak a régmúlt történeteit annak valami eszméletlen hangulata van. Kiváló a zene és az a halk búgás....csodálatos!

Nekem az hiányzott innen, hogy lássunk is valahogy használat közben egy "könyvet". Ha már könyvtár :) Nem mellékesen a lények itt sem nagy olvasók, tök üres volt végig :)

Edited by MissKarrde

Jó kis évadkezdés, bár én inkább a Hostage crisis -t tekintem annak. Bocs.

Jópofa a kis droid.... milyen robbanás "emlékét" tette bele Cad? :o :o :D

A Jedit szerintem nem egyedül ölte meg. A megbízója tudott arról, hogy van egy clawdite a csapatban, ergo, a hozzávalók közt értette, hogy segít egy Jedi kiiktatásában. Persze ez csak spekulálgatás. A lényeg, hogy jó kis rész volt.

Hol van amúgy egy normális gyűjtemény hogy melyik klónka kicsoda?

Edited by Darth Krande