Ugrás a kommentre
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Star Wars SAGA Fórum és Hírportál

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
A fórum támogatása

Ajánlott hozzászólás

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

Igen, azt most se értem hogy miért nem mutatják be újra.Igaz, a 21. században naponta jönnek a sikerfilmek, és nem érné meg, nem mint 20 éve amikor szinte csak a régi trilogia volt a mozikban.

Hozzászólás ideje:

Szerintem már azért se mutatnak be újra filmeket, mert a filmek hónapokon belül úgyis megjelennek DVD-n és a házimozi világában ez nagyon sokat számít. Hogy a kalózfilmek gyarapodásáról ne is beszéljek, amivel igencsak versenyre kell kelni.

Hozzászólás ideje:

Ennek ellenére én nagyon remélem, hogy Lucas a harmincéves jubileumra gondol egyet, és leadatja a mozikkal mind a hat részt újra. Megérdemelné a film. Más kérdés, hogy ennek mennyi az esélye...

Donát.

Hozzászólás ideje:

Szerintem kár jönni az inflációs listákkal, mert ma úgyse hozna ennyit egyik SW film se. Más korszak volt a régi, évekig a mozikban tartották a filmeket.

Arról meg, hogy ki a jó rendező és ki nem, kár vitát nyitni. Nekem PJ eddigi üdvöskéi nem jöttek be, Lucas világai pedig nagyon is! Lucas zseniálisan tud szórakoztatni, és nekem ennyi elég. PJ is ez a stílus....semmivel se jobb mint Lucas.

Hozzászólás ideje:

Azért én még nem írnám le.

Hisz a hétvége csak most jön utána meg Karácsony.

Újév...

Ha még díjakkal is megszórják, az csak javíthat neki.

Hozzászólás ideje:

Ja! Mikor üljünk be egy óriásgorillás, rovaros, dinós filmre, ha nem karácsonykor? :) :wink:

Hozzászólás ideje:

Már a kezdetektől egyértelmű volt, hogy ez a film nem lesz bukás pénzügyileg (irtam is az elején, hogy viszonylag normális hasznot biztos fog hozni) csupán a stúdionak meg a hype-hoz képest csalodás. Mert itt már mindenki Titanic verést emlegett meg ilyenek, ehhez képest örülhet ha Amerikában 200 milliót össze tud hozni (már pedig elsősorban az ottani bevétel számit; legalábbis a stúdionak). A Sithek első hétvégéjén egyébként 303,9 milliót hozott. A Kong valszeg a top10-be se verekedi be magát, pedig nem igy indultak neki a készitők valszeg.

Hozzászólás ideje:
Már a kezdetektől egyértelmű volt, hogy ez a film nem lesz bukás pénzügyileg (irtam is az elején, hogy viszonylag normális hasznot biztos fog hozni) csupán a stúdionak meg a hype-hoz képest csalodás. Mert itt már mindenki Titanic verést emlegett meg ilyenek, ehhez képest örülhet ha Amerikában 200 milliót össze tud hozni (már pedig elsősorban az ottani bevétel számit; legalábbis a stúdionak). A Sithek első hétvégéjén egyébként 303,9 milliót hozott. A Kong valszeg a top10-be se verekedi be magát, pedig nem igy indultak neki a készitők valszeg.

Nem értem, miért kellene annyit hoznia, mint a Titanicnak, vagy akár a Sitheknek. A Kong esete alapvetően mindkettőtől különbözik. A Titanicot ugye nem kell részleteznem, miért hozott annyit, amennyit, ami pedig a Sitheket illeti: akármilyen marketing áll is a Kong mögött, egy olyan bejáratott franchise-al, mint a SW, nem veheti fel a versenyt - rövid távon semmiképp, de valszeg hosszú távon sem. Akármilyen jó a film, akármennyire is dicsérik a kritikusok, akármilyen erős a reklámja, akkor sem érhet oda a SW mellé, egyszerűen azért, mert azt az erős fanbázist nem lehet így összeszedni. Tehát abszolút nem összehasonlítható a kettő. (Emellett zárójelben jegyzem meg, hogy a Sithek 2 órás, a Kong 3 órás - tehát jóval kevesebb az előadás.)

Azt, hogy a készítők hogy indultak neki, nem tudom, de ha tudsz olyan interjút, ahol "Titanic-verést" emlegetnek, akkor linkeld be lécci, mert elolvasnám.

Nyugi, a Kong nem fog bukni, és Peter Jackson sem.

Hozzászólás ideje:

A 'Titaniv-verés' a hype-ra vonatkozott, ugyanis sok fórumon már azt emlegették. Természetesen a készitők ilyet nem vártak, abban biztos vagyok.

Az SW-hez csak azért hasonlitottam, mert ez egy SW fórum, de a Kong csalodást kelt az összes nagyobb mozi mellett is. A Kong most hétvégén Box Office-ban 50 milliót hozott. Ime néhány másik idei film első hétvégi eredménye:

Narnia - 65 millió (ez egyébként szintén elég gyenge; amikor ezen sápizotunk te is azt irtad, hogy "A majom fél karral lenyomja őket"; ehhez képest 15 millióval kevesebbet hozott; És itt a többes szám alatt ha jól rémlik a HP4 volt)

Harry Potter 4 - 102 millió

War of the Worlds - 100 millió

És az elözetes várakozások alapján a King Kongnak elvileg minden esélye megvolt, hogy felhuzza a kesztyűt a fent emlitettek akármelyikével. És ezek után az 50 millió, akárhogy nézzük csalodás. De összességében nincs nagy gáz: természetesen nyereséges lesz.

(De mint tudjuk nem ez egy film értékének mérő-száma, elvégre a Szárnyas Fejvadász nemcsak csalodást okozott pénzügyileg, de óriásit bukott is anno)

Hozzászólás ideje:

Igen, én is jobb nyitást vártam, de azért nem annyira vészes a helyzet, hogy temetni kelljen akár a Kongot, akár Jacksont (ahogyan egyesek itt már megtették).

Az, hogy egyes fórumokon Titanic-verést vártak, túlzott optimizmus volt (ami a fanok sajátja - szerintem volt "néhány" SW fan, aki pedig az EP3-tól szeretett volna trónfosztást - ilyen szempontból az EP3 is lehetne bukta, de persze ez legalább akkora blődség, mint a King Kong esetében ezt felemlegetni). Lehet, hogy pénzügyi szempontból Jackson jobban járt volna, ha mondjuk ő is megszerzi Tom Cruise-t a hős szerepére- nekem mégis szimpatikusabb, hogy még mindig szupersztárok nélkül dolgozik.

Persze még az is előfordulhat, hogy a karácsonyi szünetben nagyobb erőre kap a majom.

(De mint tudjuk nem ez egy film értékének mérő-száma, elvégre a Szárnyas Fejvadász nemcsak csalodást okozott pénzügyileg, de óriásit bukott is anno)

Ez meg sem fordult a fejemben, biztos vagyok benne, hogy nagyon jó a film.

Hozzászólás ideje:
" akármennyire is dicsérik a kritikusok"

Többnyire a kritikusok sincsenek elájulva tőle... már ahogyan én olvastam a reakciókat...

Donát.

Akkor csak azt tudom mondani, hogy rossz helyeken olvasgatsz.

Ebert pl. 4 csillagot adott rá. A rottentomatoes.com-on most 82%-on áll, akárcsak az EP3.

Hozzászólás ideje:

Akkor ha jól látom, nincs nagy különbség kettőnk véleménye között. A King Kong bevétele lehetett volna több is. Akár sokkal több is.

Azt pedig sose gondolatam vagy mondtam, hogy ezután Jacksont temetni kéne. Ő ezután elvileg ugy is rátér a kissebb költségvetésű filmekre, tehát valszeg egyébként se az a célja a filmezéssel, hogy hülyére keresse magát.

Hozzászólás ideje:

Szerintem a King Kong biztos több mint 200 millát hoz az amcsiknál! Amúgy nem is rossz film. Jacksont ismerve, nem tud gyenge filmet rendezni. Az más kérdés, hogy valakit érdekel-e vagy sem.:)

Hozzászólás ideje:
  • Szerző

Azért nem csak a bevétel alapján kell megítélni egy filmet.Ott van a Vissza a Jövőbe trilogia, nagyszerű filmek, mégsincsen benne a top10-ben...

Hozzászólás ideje:
még mindig szupersztárok nélkül dolgozik.

Brody-t, Naomi Watts-t és Jack Blacket, vagy akár Vigo Mortensent, Elijah Wood-ot, Christopher Lee-t és Orlando Bloomot Én nyugodtan nevezném Szupersztárnak.

De dolgozott ő Michael J Foxal, aki szinktén nem tennék kisebb katagóriába.

Hozzászólás ideje:

Hát, talán az ep3 ww-ben is első lehet? Ahogy nézem a HP-t, nehéz elképzelni, hogy még 130-140 milkát összehoz. Esetleg van nagyobb hely, ahol még nem mutatták be?

Hozzászólás ideje:
Hát, talán az ep3 ww-ben is első lehet? Ahogy nézem a HP-t, nehéz elképzelni, hogy még 130-140 milkát összehoz. Esetleg van nagyobb hely, ahol még nem mutatták be?

Nincs. Én is ezen filóztam...(mármint hogy lehet első :) ) Reméljük most már WW-ben is elnyomja majd a Kong.

Hozzászólás ideje:

Valaki meg tudná magyarázni ,hogy a stúdióknak miért számít csak az amerikai bevétel?Semmi értelem nincs benne.Ha világszerte 600 milliót hoz egy film, de Amerikában csak 150 milliót az nekik bukás mikózben mondjuk a film került 180-ba?Hát ez nyereség nem?Nyertek rajta 420 milliót.Komolyan néha azonm gondolkodom hogy normális emberek élnek-e az USA-ban.

Hozzászólás ideje:
Ahogy nézem a HP-t, nehéz elképzelni, hogy még 130-140 milkát összehoz. Esetleg van nagyobb hely, ahol még nem mutatták be?

Oroszországban még nem - elég nagy piac, de moziba nem nagyon járnak az emberek :lol: (10-12 milliót összeszedhet).

Hong Kong is hátra van - az Ázsiai országok mindig kiszámíthatatlanok.

A többi csupa jelentéktelen piac (Mecedónia, Ciprus, stb.).

Szerintem az új piacain összesen max. 30M-t tud összeszedni, és akkor bőkezű voltam :evil: .

:!: Én mégsem érzem biztonságban az Ep3 WW-elsőségét.

- Például nem túl jó hír, hogy a King Kong siralmas eredménnyel nyitott Japánban - állítólag nem érte el még a 3M-t sem, így a HP4 a negyedik hétvégéjén röhögve lenyomta. Ha pedig konkurencia nélkül marad Japánban a HP4, akkor ott még sokáig sokat gyűjtögethet. Most 42M-n áll, de nem zárhatjuk ki, hogy így elmegy 100M-ig. (A Narnia csak márciusban érkezik.)

- Arról sem feledkezhetünk meg, hogy Amerikában is van kb. 20M-nyi tartalék a filmben.

- Végül a nagy kérdés, hogy az ünnepek alatt mit produkál a film, például Európában, ahol ilyenkor kifejezetten megtelnek a mozik. Állítólag az elmúlt egy hétben is 25M fölött hozott a HP4 Amerikán kívül, pedig még nincs téli szünet. Még néhány hasonló eredmény, és pillanatokon belül ott van az Ep3 sarkában.

Szóval szerintem korai lenne örülni. De nektek legyen igazatok! :wink:

Hozzászólás ideje:
Komolyan néha azonm gondolkodom hogy normális emberek élnek-e az USA-ban.

Ezen én már nem gondolkodom. USA-ban javarészt nem normális emberek élnek (tisztelet a kivételnek, de az meg úgyse onnan származik...). És nem elég, hogy nem normálisak, még rettenetesen arrogánsak is.

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Írj hozzászólást most, és regisztrálj később. Amennyiben már regisztráltál, lépj be a fórumra és szólj hozzá a témához.

Vendég
Új hozzászólás

Jelenlévő felhasználók 0

• Egy regisztrált felhasználó sincs ebben a topikban.

Fontos információ
A webhely használatával elfogadod és egyetértesz a fórumszabályzattal.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.